Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Mimina
Kamila ja mam, ale tylko z lewej piersi póki co coś mi leci

Babyjaga może spróbuj do innego dentysty iść, z doświadczenia wiem, że co człowiek to różna opinia i widzimisię

Marzi ja też jestem z Krk, więc pytanie do Ciebie gdzie chcesz rodzić?

Ja się zdecydowałam jednak na Siemiradzkiego. Znam kogoś kto tam rodził chwaliła sobie, mam tam możliwość wzięcia położnej odpłatnie do której dzwonie jak zaczynam rodzić i jest ze mną przez cały poród I dostanę na 100% znieczulenie jak będę potrzebowała co też mi daje komfort psychiczny. Byłam stamtąd na szkole rodzenia, mówili że w razie komplikacji są w stanie do 10 min zrobić cesarskie cięcie.
Wiadomo są szpitale jak Kopernika gdzie mają super zaplecze w razie kłopotów z dzieckiem ale póki moja ciąża nie zapowiada kłopotów chyba nie ma co wariować. Nie wiem sama czy to dobra decyzja ale już dostawałam świra od porównywania tych szpitali:/ i P. mówi że pierwsza decyzja najlepsza.

Siary brak i ok, wszystko w swoim czasie :)
A z sikaniem to nawet jak mniej wypije to i tak mi się co chwilę chce. Często idę przed wyjściem, zejdę na parter i tam też jeszcze muszę poprawić hihi;) Wydaje mi się właśnie, że dzidzia się gdzieś tam opiera i stąd takie częste parcie. Bo wytrzymać potrafię całkiem dlugo jak muszę więc to nie kwestia pełnego pęcherza

Oj ta dentystka chyba zawody pomylila .
Co do sikania to tez tak mam ze nagle mi sie zachce , ale to wtedy musze szybko skorzystac z toalety bo nie dam rady inaczej .
Co do siary to mi juz cieknie chyba od 25 tygodnia .
A co do spania na plecach to podobno nie mozna bo dziecko ugniata tam cos i jest mniejsze ciśnienie krwi i moze dojsc do niedotlenienia . Ja staram sie spac na lewym boku z kolanem przy brodzie (narazie tak potrafie) a pozniej to nie wiem jak bede spac , zawsze przed ciaza spalam na brzuch bo inaczej nie moglam zasnac ale potem na poczatku ciazy dopóki mi brzuch nie przeszkadzal to nadal spalam , pozniej juz nie moglam bo brzuch wiekszy to nie chcialam ryzykowac . Pozniej pod koniec ciazy to chyba bede spala na siedząco bo nie wiem czy znajde pozycje e której bedzie mi wygodnie :)

Wkraczam naladowana pozytywna ciuszkowa energia! :D tesciowie zrobili mi niespodzianke i ogarneli mnoooostwo ciuszkow dla malej. Nie mam pojecia gdzie to pomieszcze ;) najgorsze ze zdecydowana wiekszosc to 56 i 62 wiec moge miec problem podobny do bodajze marzi?? Ktora ma mnostwo malutkich ciuszkow :d
A jeszcze niedawno narzekalam na nich za kompletny brak zaangazowania :) bardzo mila odmiana :)
Co do spraw biezacych na forum. Siary brak, spie na bokach a problemy z kregoslupem to niemalze codziennosc ;/

A ja znow nie spie, a juz tak dobrze bylo. Ale to dzis kwestia emocji chyba.
Podobno najgorzej spac na prawym boku, na wzank tez zle. Aczkolwiek jak tu wspomnialam kiedys to wszystkie mi tu o intuicji i ze mamy spaly jak chcialy i zyjemy, popisaly, to zaczelam zasypiac na wznak. Prawy bok odpadl, szczegol ie, ze brzuch mi jakos niewygodnie ciagnie na prawym. Na lewym lepiej, ale tylko z poduszka pod bebzolem.
No. To ide po kolejna ksiazke.

Kamilaaa mi codziennie, ale mało

Marzi ja właśnie się zastanawiałam nad Siemiradzkiego, ale mam do niego dosyć daleko więc chyba zdecyduje się na Ujastek, bo tam mam zdecydowanie bliżej. Co do Kopernika to wyczytałam, że mają świetny oddział neonatologiczny, ale zwykły położniczy to już słabo się prezentuje, a że u mnie póki co nic się nie dzieje to nie będę kombinowała :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Mimina
Kamilaaa mi codziennie, ale mało

Marzi ja właśnie się zastanawiałam nad Siemiradzkiego, ale mam do niego dosyć daleko więc chyba zdecyduje się na Ujastek, bo tam mam zdecydowanie bliżej. Co do Kopernika to wyczytałam, że mają świetny oddział neonatologiczny, ale zwykły położniczy to już słabo się prezentuje, a że u mnie póki co nic się nie dzieje to nie będę kombinowała :-)

Mimina, ja tez bede rodzic na Ujastku. Maja trzeci stopien referencyjnosci, czyli najlepsza mozliwa opieke dla dziecka na oddziale neonatologicznym, czyli jak Kopernik.Odleglosci mam podobne tu i tu, a dodatkowo moj lekarz prowadzacy tam pracuje.

Obawiam sie tylko ze teraz pobijaja rekord popularnosci, po serialu 'moje 600 gramow szczescia'

Cześć dziewczyny, postanowiłam do Was dołączyć, termin z OM mam na 2 lipca ale usg pokazuje mi ciągle koniec czerwca, dlatego do Was zajrzałam. U mnie to 27 tydzień ale sporo się dzieje. Miałam robiony posiew, gdyz zaniepokoila mnie wydzielina i wyszedł Gbs. Lekarz nie chce teraz tego leczyć, dopiero przy porodzie podadzą antybiotyk. Wy pewnie jeszcze przed tym badaniem na GBS? A tak poza tym biorę magnez na twardnienie brzucha, zastanawiam się tylko jak te z Was, które go przyjmują w dawce 3 razy dziennie planują to czasowo? Bo jakbym chciała zachować podawanie co 8 ha to musiałabym wcześniej wstawać albo późno się kłaść, a u mnie to różnie wychodzi. jak Wy to dozujecie?

Miminana Siemiradzkiego mam 20 min na Ujastek ok 30. Nie brałam odległości za bardzo pod uwagę. Ciąża jest książkowa wiec tak jak mówisz nie ma co wariować z Kopernikiem bo tam głównie są nastawieni na problematyczne przypadki a poza tym jest średnio miło w podejściu do ciężarnej:)
O Ujastku też różnie słyszałam jak zresztą o każdym. Myślałam też o Rydygierze bo ma całkiem fajne opinie ale standard jest podobno okropny z łazienkami itd a to jednak po porodzie też istotne no i tylko 1 osobna sala do porodów.
W S. mają 3 takie sale i jak wezmę tę położną to też mnie nie odeślą a ja muszę mieć poplanowane co się da, żeby to jakoś przeżyć;)

gosiakzk ja mam angelcare ale nie wiem jak się będzie sprawowała jeszcze;) wzięłam taką bo miałam w zestawie monitor oddechu, poza tym miała bardzo dobre opinie na necie.
Jeszcze mój nagorliwy małżonek zainstalował kamerę wifi także mam podgląd z każdego miejsca na świecie z dźwiękiem i możliwością mówienia w telefonie. W sumie to też dobra alternatywa dla niani.
Witajevita! Nie miałam gbs jeszcze. Dziewczyny w którym tyg się to robi? To standardowe badanie?
A magnez dopiero zaczęłam brać 3x ale w sumie to ja jestem niezbyt obowiązkowa i nie biorę o stałych porach. Jak zjem rano a to różnie , jak wracam po południu i 1 przed snem. Ale jakie to przerwy to kto to wie;)

Marzi82
Miminana Siemiradzkiego mam 20 min na Ujastek ok 30. Nie brałam odległości za bardzo pod uwagę. Ciąża jest książkowa wiec tak jak mówisz nie ma co wariować z Kopernikiem bo tam głównie są nastawieni na problematyczne przypadki a poza tym jest średnio miło w podejściu do ciężarnej:)
O Ujastku też różnie słyszałam jak zresztą o każdym. Myślałam też o Rydygierze bo ma całkiem fajne opinie ale standard jest podobno okropny z łazienkami itd a to jednak po porodzie też istotne no i tylko 1 osobna sala do porodów.
W S. mają 3 takie sale i jak wezmę tę położną to też mnie nie odeślą a ja muszę mieć poplanowane co się da, żeby to jakoś przeżyć;)

Marzi, w Rydygierze podobno jest teraz remont i przeniesli porodowke na inne pietro.od poloznej slyszalam, ze teraz maja super warunki

~Evita_87
Kurcze ja po obiedzie biorę witaminy z żelazem, a w ulotce mojego magnezu jest aby nie stosować z preparatem żelaza, bo utrudnia to wchłanianie, staram się więc nie łączyć jednorazowo magnezu z witaminami.

A no właśnie też to gdzieś wyczytałam choć mój lekarz nic nie mówił...ale do lekarzy to już brak słów:) i biorę po śniadaniu cały zestaw Vitamin plus mama, Pregna dha 2 tabl.i żelazo. A po ok 2 h magnez.

Marzi, z tego co wiem to już jest to standardem, że wykonuje się badanie na GBS jakoś na końcówce ciąży. Ja chyba za dużo ulotek czytam, bo chciałabym aby wszystko było super, stad pilnowanie magnezu po posiłkach, nie łączenie z żelazem itp.