Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

sudectiive][quotegoherek
A co z tą tabelka? Czytając wpisy kilka stron temu ją znlazłam, wpisałam sie, zamknełam...i jak teraz mam ją znaleźć?Gdzie ona?

Ja sobie wkleje ten link po suwaczek zebysmy nie szukaly za kazdym razem. Jak chcecie to tez tak zrobcie :) bd mozna w kazdej chwili otworzyc . bo innego pomyslu nie mam ;/[/quote
]
Też tak zrobiłam. Właśnie testuje czy się wyświetla;)

hejk, ja znów aktywnie, jako, ze nie mogę. Byłam w kerfurze, nabyłam ręczniki z kapturkiem w Pepco, w smyku smoczek, w kerfurze niedrapki i czapeczki i super.
wysłałąm ojcu liste co trzeba dokupić, zobaczymy, ale apropos tego co pisałyście... on ma czaaaas. Ale dajmy mu szanse. Ja tez zawsze wszystko na ostatnią chwilę, a tu pierwszy raz chcę miec wszystko gotowe na tip top wcześniej, a na koniec leżeć i patrzeć jak mi bebzol podskakuje :)

Wpisałam się do tabelki z pozdrowieniami dla tych, co tam wcześniej pisały, że się czują staro, hihi (no, z szcunkiem do starszej pani) ;-)

Jola AN
Dziewczyny pomozcie - od rana mam strasznie napiety brzuch I nic nie pomaga, ani no spa, ani dluga ciepla kapiel, ani lezenie. To nie braxtony bo nie odpuszcza.
Mialyscie cos takiego?

Spróbuj jeszcze magnezu sporą dawkę ja biorę 3-4razy dziennie. Też mi twardnieje brzuch. Skończyłam brać 3tyg temu duphaston. Ale teraz lekarka mi kazała brać luteinę 2xdopochwowo. Póki co średnio pomaga. Szyjka niby dobra i zamknieta.

Jola AN też polecam magnez. Miałam też takie 2 dni że cały twardy, napięty i "ciągnący" brzuch . I to tak stale nie jak przy skurczu. Wieczorem podwójny magnez i odpoczynek na kanapie i przed snem pamiętam, że już było lepiej. Trochę popuściło. Przestraszyło mnie to też ale tak pomyślałam że dziecko rusza się jak zawsze, w łazience zero plamienia czy innych niespodzianek więc nie ma co się stresować. No i wszystko było ok. Przeszło. 2 dni takie niepokojące miałam.

Cześć, fajny pomysł z tabelką, dopisałam się i mojego chłopaka. Podwyższymy wskaźnik męski:-)
Co do twardego brzucha to u mnie też to się pojawia. Póki co nie ma innych niepokojących objawów, szyjka ok. Biorę magnez i luteinę i mam zalecenie żeby więcej polegiwać. Ale nie zawsze się da:-)
A faceci tak już mają ze inaczej wszystko przeżywają. Teraz to nasze drugie dziecko więc emocje inne (u mnie też spokojniej) ale przy pierwszym ja oczywiście w panice ze nie zdążymy ze wszystkim a on spokój - doprowadzało mnie to do szału. Ale suma sumarum z wszystkim zdążyliśmy i wyszło na jego:-) Czasem trochę spokoju tez jest dobre

~MałaJ
Hej Dziewczyny! Mam pytanko czy juz jestescie po tescie obciazenia glukoza? Jak wrazenia? Mam zalecenie na 75 g i troche sie stresuje.

Nic strasznego z ta glukozą :) zwykłe badanie .kupujesz proszek, laborantka rozpuszcza w kubku, wypijasz i masz po godzinie pobranie krwi i po 2. A no i przed wypiciem również pobiera krew . Glukoza jak glukoza słodki, mdły płyn. Ja sobie czytałam książkę i nawet nie wiem kiedy zleciało. Zero jakichkolwiek dolegliwości.

Cześć dziewczyny.
dziś słońca za oknem brak (może jeszcze wyjdzie), ale walczymy.
Stwierdziłam właśnie, że chyba wytwarzam jakieś pole elektromagnetyczne... dwa dni temu przestał mi działać tablet, zdechł, nie żyje i nie reaguje na reanimację. Dziś zdechł mi nowy telefon i nie reaguje na ładowanie i nie moge go włączyć.
Oby laptop nie zdechł, bo jak ja będę tu pisac.

Haha dobra jesteś Babyjaga :-D nowy telefon potrzymaj chwilę na ładowarce, może zaskoczy.

Tak gadałyście wszystkie o tych praniach, że i ja się za to dzisiaj wzięłam. Co prawda na razie w zwykłym proszku, bo ubranka były na strychu, ale zawsze coś. W dziecięcym będę prała w maju, termin mam na koniec czerwca więc powinnam się wyrobić.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Gość asica2345

Ja też od jakiegoś tygodnia mam problem z twardniejącym i bolącym brzuchem. Średnia kilka razy w ciągu dnia. Na początku myślałam że synek się tak układa ale chyba nie. Przez to moje chorowanie a potem tego półpaśćca u lekarza byłam ponad miesiąc temu ale już w środę mam wizytę i zobaczę co tam u mojego maluszka słychać i jak tam ta pępowina. No i od razu wezmę skierowanie na glukoze, fuj.

Hej dziewczyny czytam was od samego początku i postanowiłam że też się dołączę:) termin mam z usg na 10.06 a z om na 05.06 to moja druga ciąża mam juz 9letniego synka i znów bede miała chłopca:) ogólnie od samego początku czuje sie rewelacyjnie żadnych dolegliwości nic tak jakbym wogóle w ciąży nie byla:) nawet humorkow żadnych nie mam aż sama sie sobie dziwie że tak spokojnie przechodze tą ciąże:)z mężem już sie nie możemy doczekać rozwiązania. Mieszkamy w Norwegii i wogóle nie wiem jak to tu wygląda z porodem jestem troche przerażona ale myślę że bede miala lepsze wspomnienia stąd niż z Polski:)miłego dzionka wam życzę:)

Gość mamunia__30

Co wy macie z tymi Julkami? jak dla mnie to tragiczne imie już nie mówiąc o tym, że się słyszy na każdym kroku "Oliwcia, Maja i Julcia"......tragedia! Jest tyle pięknych imion dla dziewczyn - Wiktoria, Anita, Sylwia, Monika, Pola.... a tych Julci to już do obrzygania -nie mówic o tym, jak to imię jest prostackie.