Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ewee ja chętnie skorzystałabym z pomocy takiego doradcy, ale na tej mojej miniSyberii nie ma nikogo takiego, dlatego się zastanawiam czy jeśli nauczę się sama wiązać np z yt, to nie zrobię małej krzywdy..

Vena uwielbiam zdjęcia Klary, przecudne minki strzela do aparatu :D

Ja już nie wiem co mam myśleć o tym moim karmieniu, zaczynam się podłamywać :( Mała przy dobrych wiatrach ciągnie cycka max 10 minut, wczoraj od godziny 17.00 "podjadała" tak z 5 min i przesypiała 30-45 min... przy tym zaczęła się strasznie szarpać, jak próbuję jej podać pierś, macha łapkami i krzyczy. kupki robi w miarę często, puszcza bąki, więc to raczej nie problemy z brzuszkiem, z resztą poza karmieniem nie płacze. czytałam, że takie częste i krótkie jedzenie, to też forma "wiszenia na cycu", ale nie wiem co o tym myśleć :( ktoś miał coś podobnego?

po ostatnim karmieniu w nocy, tzn ok godz 1.00 mała zasnęła z nami w łóżku i spała prawie do 7. jak cudownie się wyspać!

http://www.suwaczki.com/tickers/43ktgu1rrbb8avjd.png

Vena ile waży Klara i w jakim rozmiarze masz woombie? Ja mam wrażenie, mimo tego że materiał jest rozciągliwy ze nasze robi się za ciasne. Mały waży 4500 ono jest podobno do 6 kg, ale coraz częściej widzę ze on się zaczyna w nim wsciekac i usiłuje się wydostać. Z kolei jak go położę bez to moro nadal go wybudza...

Potowki/yradzik/wysypka czy jaka to cholera była, kapalismy się wczoraj w kalii i odstawiłam nabiał, jest lepiej tylko skąd teraz wiedzieć co pomogło? Nat co ty myślisz o odstawieniu nabiału? Ja się rękami i nogami wzbranialam, ale mały miał już taka buzke ze stwierdziłam ze nie mam nic do stracenia

Bbbb, kurczę chyba jesteśmy generalnie na tym samym etapie w wielu kwestiach.U mnie mloda wysypana jak łąka na wiosnę, też rozważam ten nabiał ale nie bardzo chcę bo tak mi ostatnio smakuje sernik, że szok!No ale z 1 corka przerabialam ten nabiał i faktycznie odstawka pomogła.
Pije mleko bez laktozy ale chyba calkiem wykluczyc i chyba sie zaplacze za moja kawkà .Na razie jeszcze obserwuje bo byc moze to te cholerne hiszpanskue truskawki oby! No a ponoc pokarm jest z krwi wiec jaki grzyb?

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Eh moj synek wstal.o 4 i dopiero teraz zasnal w aucie bo corka tak halasowala i tesciowa czasem ja zagadywala wiec jeszcze glosniej i co stuk to maly pobudka, niby czasami mu nie przeszkadza ale dzis juz przesada byla. A wychodzimy juz maly juz wymeczony spiacy i placz a tekst tesciowej; moze masz pokarm zlej jakosci?.ja pierdo..! Udusze ja kiedys. Powiedzialam ze nie ma czegos tajiego i to nie o pokarm chodzi i glosen Wojtusia ze nie dadza spac a poten sie dziwia. A wczesniej jej powiedzialam ze nirch tak.na mnie nie patrzy tylko.powie co chce a ona ze nic nie chce. Boze. Moj maz i tesciowa ze wsi a niebo a ziemia miedzy nimi. Zapytajcie ja kiedy ciotka gdzies byla lub kto inny kogo szpieguje to wam powie wszystko a jak zwracam jej uwage setny raz to powie no widzisz nie pamietam. Taaa jasne.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Wysypka- u nas zaczęło sie od pojedynczych na twarzy, pozniej wysyp na glowie. Nawet polozna byla pewna ze to potowki. Po kapieli w kalii na glowie ogaslo, ale nastepnegi dnia zaczelo sie robic coraz wiecej na twarzy.
Wczoraj podajac espumisan Malej spadla kropelka obok ust. Nie moglam od razu tego wytrzec, bo nie mialam nic pod reka. Po chwili jak wstalam, miejsce na ktore spadla kropelka bylo czerwone i lekko spuchniete.
Odstawilam espumisan, zaczelam podawac bobotic forte i dzis nie ma nowych krostek...

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

kingullek też miałam podobny problem przy karmieniu, nawet zgłaszałam to lekarzowi na bilansie. Podobno to typowe objawy pleśniawek, ale mój synek ich nie ma, więc kazali obserwować, ew. wykluczyć bodźce w stylu tv, światło, bo to może być przyczyną takiego nerwowego ssania. Jednak moim zdaniem u nas powodem są problemy z brzuszkiem, Tymon tak się zachowuje, gdy coś mu tam bulgocze, nawet jeśli robił kupkę i puszczał bączki.
Marta myślałam, że taki nalot to od mleczka i że to normalne, lekarz nic nie mówił... Może inne mamy wiedzą?
Wysypka. Jak wygląda taka typowa wysypka na tle alergicznym? Tymek ma krostki z białą kropeczką, ale tylko wokół ust, nie zmieniają koloru pod wpływem temperatury i w sumie wyglądają jak takie mini prychole, na szczęście powoli schodzą. Jadłam truskawki... No i nie umiem żyć bez pomidorów, jem codziennie. A z odstawieniem nabiału to naprawdę słabo, współczuję jeśli któraś z nas będzie musiała. Nie miałabym co jeść, o kawce nie wspomnę!

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Czesc, czytam was regularnie choc sama jak zwykle niewiele sie udzielam.. a ten czas tak leci..
u nas w srode minelo 6 tygodni, zastanawiam sie czy mozliwe jest ze po tym czasie powrocil okres? Plamienia skonczyly sie calkowicie po 4 tygodiach, wczoraj poczulam lekki bol, jak przed miesiaaczka, pomyslalam ze to jeszcze obkurczanie macicy, ale zaczelam do tego krwawic. Od wczoraj wyglada to jak typowy okres. Dodam ze karmie tylko piersia, wiec chyba teoretycznie miesiączka nie powinna wystapic a przynajmniej nie az tak wczesnie..czy moze sie myle?

motylka u mnie tez dziwna sprawa z tym krwawieniem, juz 6 tyg a ja krwawie skąpo ale caly czas na zywoczerwono. Z tego co pamietam to krwawienie powinno zmieniac kolor a u mnie caly czas jest takie samo i ostatnio sie nasililo.

heltinne prosze nie mow, ze w pewnym wieku nie wypada miec dlugich wlosow. Jak dla mnie kobiety w kazdym wieku z dlugimi wlosami wygladaja PIEKNIE! Nawet jakby te wlosy mialybyc siwe.

wiotkosc krtani moje dziecko chyba tez to ma bo charczy przeokrutnie, szczegolbie w nocy. I kaszle.... wczoraj to az zakrztusil mi sie przy tym kaszlu.

pobietanie krwi wybralismy sie do lux medu do wawy wczoraj aby pobrac krew, ale okazuje sie ze to jest skomplikowana procedura i trzeba sie na to zapisac, a wykonywane jest tylko w kilku przychodniach. A wie krew nadal nie zbadana

tarczyca wczoraj zrobilam sobie badania TSh i ft4 i chyba niedoczynnowc zmienila mi sir w nadczynnosc. TSh u mnie to 0.03, a wiec 10x mniej niz dolna norma. Za to ft4 podwyzszone.

wysypka na twarzy Tymcio ma wysypana cala buzie, szyje, głowę i dekolt. Polozna powiedziala, ze to tradzik. Ale ja zmienilam proszek ostatnio i chyba wroce do tego co mialam wczesniej. Dodatkowo na brwiach ma taka brzydka sucha, zolta skore.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Gość Takaonaa

Karmienie I wysypki widzę że mamy wszystkie podobne problemy.

Ja się dziś martwię bo moja mała dziś po każdym karmieniu po odbiciu robi chlust duży I z buzi leci mleko. martwię się że będzie głodna przez to. Niby jest spokojna nie płacze jakoś więcej raczej mało. co jest.?

Martwi mnie też że W nocy je krótko po ok 5 do 10minut. Słyszę że przelyka. I zasypia. Budzę ale dalej chce spać . możliwe że tak krótko jej wystarcza? Karmię wtedy Kiedy chce tzn co ok 3 do 4 godz

szarpanie podczas karmienia nie wiem, czy to wyczytalam tutaj na naszym forum ale szarpanie podczas karmienia moze miec 2 przyczyny.
1. Na pocztaku mleko leci zadkie, wodniste i szybko wiec latwo dziecko sie najada, bez trudu. Potem leci gesciejsze i dziecko musi sie bardziej natrudzic by ssac wiec sie denerwuje i szarpie
2. Dzieci nie potrafia jednoczesnie ssac i robic kupy wiec szarpia sie jak czuja potrzebe zrobienia kupki i odrywaja sie od piersi.

dlugosc karmienia moje dziecko najdluzej je po kapieli, czasami nawet 2h. Za to w nocy je max 9 min i zasypia. Dzisiaj rekordowo w nocy jadl 20 min ale to moze zasluga tego, ze pierwszy raz w nocy karmilam go na boku, a nie w ramionach tak jak zwykle.

sab simplex dziewczyny czy mozecie napisac jak to dawkowac. Mi zaraz skonczy sie espumisan i chcialabym przejsc na ss, bo akurat mam go w domu.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Gość Takaonaa

Nam wypryski zmniejszyły się. Odstawiłam nabiał pomidory. Smaruję kartoflanka. Ja jem calcium. Co pomaga?nie wiem

Wczoraj byliśmy W trójkę W galerii handlowej . takiej gdzie mniej ludzi trochę. I mam okropne wyrzuty sumienia czy niespełna 4tygodniowe dziecko słusznie wzięłam W takie skupisko ludzi?
Kupiłam bluzki sobie I jakoś mnie to zrelaksowalo.. Tylko teraz te wyrzuty...

Anawee, u Heli w dokładnie tych samych miejsach ta wysypka(procz brwi).Tylko Ci powiem, że te żólte brwi to moze być łojotokowe zapalenie skóry też z wysypką występuje, potem może być ciemieniucha.Mój syn to z koleii miał.Przeszło ;)

Nie mam za bardzo jak się odnieść, napiszę Wam tylko ku pokrzepieniu, że seks po porodzie(nawet 3 :P) jest dalej fajny :D
Kupiłam sobie domowycsprzęt do mikrodermabrazji i mam piękną, świetlistą cerę, wszyscy to zauważyli! Koszt tej maszyny to tyle co 2 zabiegi u kosmetyczki ok 300 zł ;)

Miszka, może być kryzys a jakże te kryzysy występują tak naprawdę niezależnie od literatury ;)
U mnie za to nawał mleka w koncu musze uzywac wkladek laktacyjnych i faktycznie te tommy tipy to żenada, mam wielorazowe i one dają radę.
Butelka medela calma, hmmm droga i moje dziecko nie umnie z niej się napić.Wczoraj miałam nawał j sciągnęłam dla ulgi 100 ml i mloda wypiła (ze zwyklej tommy tipee) takźe ojciec może nakarmić ;)

Kocham tego mojego prycholca ❤️

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

anawee a odstawiłas po porodzie euthyrox czy zmniejszyła tylko dawkę o połowę? Byłaś już u endokrynologa? Ja idę w czwartek.....badania zrobiłam ale jeszcze nie odebralam;)

wysypka to na bank tradzik bo byłam u lekarza i niczym nie smarować tylko myć woda przy kapieli.
Ta żółta skórka to ciemieniucha....może być w brwi ach. ......linomag i ścierac ręcznikiem.

wiotkosc krtani jesteście pewne ze to charcznie to z gardła? Bo może z noska bo jak się ulewa to mleko idzie tez do nosa i potem furczy.tego nie widać. ..czasem wyjdzie biały glut z nosa. Ja ściągam frida.

Ehhhh...dzwignelam fotelik i dziś id nocy boli mnie jakby szyjka jakbym miała mega siniaka....

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Hej dziewczyny :) troche sie nie odzywałam ale ciagle was czytam. Czas leci jak szalony a moj bąbel rośnie jak na drożdżach, gdzie podział sie moj malutki synus?! Teraz to juz duży chłopak oh, i jak sie śmieje do mnie z rana to padam :) ogolnie to ma tango do spania, nie ma co. Spi do 10-11 z przerwami na pieluszkę i karmienie. Tylko problem jest z zasypianiem wieczorem, no katorga. Nie wiem czy ja cos robię zle czy cos ale po kapieli potrafi do 23 płakać i nie spac.. Może wieczorem nie mam juz tyle pokarmu zeby on sie porządnie najadł i zasnął? Czy to możliwe?

Zdjęcia pociech, przecudne! Jedne mniejsze drugie większe ale te maluchy rosną :)

Wysypki- moj Wiktor mial trądzik niemowlęcy, na całej twarzy krostki które przy zmianie temperatury sie albo robiły bardziej czerwone albo bledsze. Znikło samoistnie. Jeżeli któraś z was bedzie musiała odstawić nabiał to współczuje :( ja sobie nie wyobrażam! Ale pewnie jakby małemu szkodziło to bym to zrobiła.

Wiktor tez ma biały języczek i rownież mysle ze to mleko bo zaczęła sie u nas niezła produkcja śliny i pod jej wpływem nalot sie zmniejsza i je normalnie wiec nie sadze zeby to były pleśniawki w naszym przypadku.

Motylka z tym krwawieniem to nie wiem jak to może byc.. U mnie leci 10tudzien a od 4 przestałam krwawić całkowicie. Hmm, a u gina byłaś?

Załączam zdjęcie najstarszego z grona :)

monthly_2016_05/kwietnioweczki-2016_47740.jpg

Nat ja juz nie wiem o co chodzi, jeszcze chwila i zacznę wierzyć w te wszystkie zabobony. Jak mogłam zafundować małemu skażenia bialkowa skoro jadłam jeden plaster sera dziennie i wypijqlam ledwie szklankę mleka z femaltikerem ? Czy to aż tak dużo?
Zaczynam się martwić niespokojnym snem mojego synka, on się ciągle kręci, prezy, krzywi, prawie w ogóle nie śpi spokojnie. A dziś to już przeszedł sam siebie. Drzemal tylko przy cycku, nie było mowy żeby go odłożyć

kingullek mój też je krótko, ale łapczywie, jakby głodował od paru dni;) inne dzidziusie też, więc to pewnie normalne. Skoro przybiera na wadze to jest dobrze. Anawee dlaczego musisz budzić na karmienie? Mało przybiera?
PaulinaNo widać, że Wiktorek najstarszy, taki dojrzały się wydaje;)

A mój Tymek leżał rano jakoś niespokojnie, wiercił się, machał rączkami i nóżkami, obsesyjnie ciągnął smoczka, więc puściłam mu Mozarta - zero reakcji. Puściłam Beethovena i eureka! Dzieciak wyraźnie zainteresowany, przestał się ruszać, smoczek w buzi znieruchomiał, wzrok skupił w jednym miejscu, zaczęłam się śmiać jakie mam mądre dziecko, że lubi muzykę i w ogóle, na co Tymek puścił wielkiego, głośnego bąka i niewzruszony wrócił do swoich zajęć:D Kocham go:D

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

nat czy moglabys podeslac model lub link do urzadzania, ktore kupilas. Ja chetnie tez bym sobie to kupila

flawia w trakcie ciazy bralam 150 a teraz 112 tak zalecil mi lekarz. Na wizyte ide we wtorek wiec pewnie sie dowiem wszystkiego.
naulinaNo jak czytam, ze twoje dziecko przesypia tyle to jestem mega spokojna o moje dziecię, bo ono tez tyle spi z przerwami na karmienie.

Tymon Jan ur 04.04.2016