Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Kochane, ale nas śniegiem zasypało szok normalnie, nadmienię że we wtorek ma być 21 stopni.

Noc przespałam sle strasznie mnie wszystko bolało, miałam problem żeby się przewrocic z boku na bok , czułam jakby każda kość w okolicy miedniczno-krocznej miała się rozpaść na części auć...Dopiero dospałam jak dzieci piszły do szkoły.

Czarna biedactwo, mam nadzieję że problem z karmieniem przejdzie do historii, w domu na pewni łateiej będzie o to zadbać , z tymi przeciwciałami to nie pomogę bo nie mam pojęcia.

Ataa, miałam taki sam sen, tylko jakiś czas temu.Widzę, że mężu ogarnięty w temacie, tak tdzymać :)

Heltinne, dobrze że to tylko przepowiadające.Ja czekam aż Twoja mama przyjedzie, wtedy dopiero możesz rodzić ;)

Kciuki za wizyty dzisiejsze!

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

U mnie też paskudna noc, skurczy też ciąg dalszy, nie bolą, ale są coraz mniej przyjemne, też jeszcze w piżamie, bo odsypiam na raty nockę. Głowa pęka i właśnie rozważam powrót do łóżka. Mała się wierci, też jej chyba źle. Byle do wtorku, jak w pn na wizycie stwierdzą, że są warunki to mnie biorą na oddział, choć po cichu liczę, że jednak Mała się do nas wcześniej pofatyguje.

Cześć dziewczyny. U mnie nic sie nie rozkręciło a wręcz cała noc przespałam od dawien dawna !
Sama sobie juz szukam objawów. Dzisiaj biorę sie za mega gruba książkę i w takim stanie bede czekać. Do terminu 3 dni a tu nic.. Mówicie w 37 tygodniu ze juz nie możecie a co ja mam powiedzieć jak podobno moj mały jest duży a do terminu 3 dni ??:o

Chodzę na spacery nawet juz piłam soki z liści malin. Został mi do sprawdzenia aloes bo podobno wywołuje skurcze :p
Po prostu mM upartego synka i nic mamusi sie nie słucha !!!:p

ZACZYNAMY NASZ MIESIĄC! !!!

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!
Nat czekam dziś na Ciebie:)))co prawda tylko 5 % kobiet rodzi w terminie ale może się uda;)

U mnie rewelacyjnie sprawdzają się te ręczniki z dady.miska z ciepłą wodą i pupka jak talala;) tym bardziej ze kapie mała co 2-3 dni.

Walcze teraz z pepkiem bo mi podkrwawia i mam nadzieje ze w końcu odpadnie!mimo że stosuje sam spirytus.

Uciekam bo mala awantura w kołyske się zaczela:)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

No to zaczęło się-kwiecień Kobietki!!!! Wszystkiego najlepszego w naszym miesiącu, szybkich, łatwych i mało bolesnych!!!
Czarna pas założyłam 12h po cc, przyniosła mi pielęgniarka szpitalny … poszukam Ci moim rano i podeślę link.
Miila u mnie czekali 8h od śniadania i robili cc, jak trzeba to nawet na to nie patrzą tylko tną.
Heltinne super że jednak w dwupaku.

No to ja przewijam młodzież i idę spać ;)
Oglądałam "Teorie wszystkiego"polecam jeśli ktoś szuka filmu na weekend.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Nat to u Was też śnieg? Moje młode stwierdziły ze pogoda jest "wredna" ;)
Młody opowiadał o koledze z klasy który ma dzisiaj urodziny,a na świat dla żartu przyszedł nogami do przodu ;)

Flawia no ktoś to musiał oficjalnie powiedzieć,to nasz miesiąc.
I nawet niektórym uda się w nim urodzić ;)
Co to za ręczniki z dady?możesz co więcej o nich.?

ramajani, Magda 1010,Nat a ja myślałam że ten dzień bedzie Wasz...Chociaz dopiero się zaczął czyli wszystko przed Wami ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Vena jednak się uspokoiło choć niewiele na to wskazywało. Byłam już przebrana, torba czekala w przedpokoju....
Rano opowiedziałam Ślubnemu jak to wyglądało bo on od pewnego etapu nie miał pojęcia,może i dobrze bo sam zadzwonił by niepotrzebnie po karetke.
Biedak calkiem serio martwi się ze jeśli będę za dlugo czekać to urodze w domu lub w drodze....A on nie ma pojęcia jak odebrać poród. ..;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne wizyte u okulusty mam dopiero za tydzień, wczesniej mimo ze prywatnie nic nie znalazlam... slabe jest to ze mam rozne doswiadczenia z okulistami a do tego cozna moje oczy nie mam szans isc, ale na ostatniej wizycie 1,5 roku temu okazalo sie ze oczy maja sie swietnie a siatkowka dobrze idzywiona i nawet szkla dostalam slabsze co przy minusach jest podobno mega rzadkością, dzis bede rozmawiala z gin co ona o tym sądzi,
A te ręczniki z dady to firma made in biedronka, wypuscili jakis czas temu reczniki jednorazowe wykonane z wlokna bawełny, wiele z nas je zakupilo, ja mam 2op. I tez zywie wobec nich duze nadzieje. Zamierzam wziac do szpitala dla siebie. Zamiast papierowych do wiadomej rany..

Miila bede pamietala by podzielic sie wraxeniami po uzyciu tej wody.

Nat widzisz moj m ti myslalam ze taki slabszy bedzie w tych kwestiach a on na kazdym kroku mnie zaskakuje, na szczęście pozytywnie!

Mysle ze dobrze ze sie wyspalyscie Nat i Magda 1010, ja wierze ze dzis sie zacznie! Czekam na Wasze dzieciaczki! Takze na Rajmani i Anste

Dziewczynki zaskoczyła mnie wczoraj dziwna nadaktywność mojego dzidziulka... Wiercił się i skakał po szyjce dobre 3 godziny w dość nietypowej jak dla siebie porze, bo w nocy, w dodatku wyjątkowo dla mnie boleśnie. Teraz już jest normalnie, ale oczywiście się zmartwiłam, bo do tej pory wszędzie słyszałam, że jak już maluszek wstawi się w kanał, rusza się mniej i zwykle to jest powodem zmartwień przyszłych mam. Próbowałam coś znaleźć w necie, ale tam to od razu jakieś historie z przyciśniętą pępowiną, a ja nie lubię takiej niepotrzebnej histerii. Mąż się śmieje, że czy się rusza, czy nie, to mam powód do zmartwienia i pewnie ma trochę racji, jednak chciałbym poszukać u Was jakiegoś ciepłego słowa pocieszenia, że to normalne i w ogóle.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Miszka ja bym spanikowala, mij tez jest wstawiony i ma faxy aktywności, ale takie z przerwami, jak bym tych przerw nie miala i sprawialoby mi bol to pojechalabyn na ip, aleskoro mowisz ze jest ok, tznczujesz ze sie rusza i wg Ciebiejest normalnie to luz, moze faktycznie mial pore na zabawy, a drugie ze w nocy moglas miec oslabiona czujnosc i nie lapalas subtelnych przerw w jego wygibasach

miszka po ostatniej nadaktywnosci młodego i telefonie do szpitala z zapytaniem czy to normalne, o takich akcjach myślę pozytywnie. Wczoraj wytłumaczył am to sobie wpływem skurczy...
Kazano mi się z takich ruchów cieszyć,no to co innego pozostaje...
Wiec Kochana,nie martwi my się tylko cieszymy się ze mamy takie zdrowe i silne dzieciaczki :)
Cóż. , niech sobie ćwiczą,z każdym ruchem są bardziej gotowe do przyjścia na ten świat :)
Oczywiście lepiej skonsultowac się z położna,nie wujkiem guglem....

Ataamam nadzieje ze od okulisty usłyszysz ze stan oczu bez zmian, dobrze że postanowiłas je skontrolowac

Co do tych ręczników to ile one kosztują? Bo nie wiem czy opłaca się je ściągać z PL czy kupować tutaj. Mogłabyś cyknac fotkę? przesle ewent.mamie

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne to ręczniki z Biedronki.Dada wypuściła takie aka fizelinowe na rolce po 50 płatków. Bardzo fajne właśnie do pupki bo nie romiekają w wodzie i są bardzo delikatne.

Vena ja się w moje body nie wbilam......chociaż od góry go jeszcze nie próbowałam wciagnac;)))noszę gacie obciskajace mojej mamy;ppppp

Najtańsze pieluchy Pampers Premium care szt 88 za 48zl w rossmannie;)i to w stalej cenie a nie w promocji taniej niż w gemini.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Miszka wyluzuj ;D jesteśmy już gotowe na nasze maleństwa i dlatego też przewrarzliwione na ich punkcie :) może województwa maleństwo stwierdziło ze trochę go coś gniecie skoro już jest wstawiony do kanału. Poza tym może coś jadła ciekawego wczoraj. Smak jedzenia przechodzi do wód plodowych i czasem jak cos maluchom posmakuje ( albo nie ;)) to zaczynają szaleć ;) moja uzadzila mi taką jazdę w środę po chili ;) dobra lecę na ktg i wizytę ustalimy dzisiaj jakiś termin na cc.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Witajcie w naszym miesiącu :))

Ja to dzisiaj miałąm przygode. Pojechałam do warsztatu zeby mi opony przełożyli, podworko malutkie, brak miejsca na jakies manewry, jeszcze 3 samochody juz staly, ledwo wjechalam, na szczescie pan byl na tyle mily ze mi pozniej wyjechał (tylem juz by moglo byc kiepsko)... Tak sie zestresowalam, ze Hania caly czas strasznie sie wiercila...
dobrze ze juz jestem w domu :))

Heltinne problem w tym ze ich nie ma w regularnej sprzedaży, paczka kos tiwala ok 5zl i jest to jedna rolka, zaraz ogarne fotkę.
Mam pytanie do Ciebie. Jak mam rozumiec "kocyk zakłada użycie podwojnie zlożonej włóczki bawelnianej"? Czy ja mam rozplatac motek zlozyc nitke na pol i zrobic sobie nowy motek z takie złożonej nitki? Czy ja to zle rozumiem lub mozna jakos inaczej? - intensywnie ucze sie robic na drutach, odnalazlam filmiki instruktażowe od Ciebie i Veny i cwicze różne oczka, juz wiem ze podolam, wiec bede szukała odpowiedniej wloczki teraz, szkoda ze w przepisie jest na ich motki a nie jest podana ich długość..

Heltinne ale one nie sa w stalej sprzedazy, przynamniej u mnie juz ich nie widzialam. Byly w koszach i koniec. Ja kupilam jedno i chcialam dokupic, 5zl chyba albo 6.

Polozylam sie bo maz tanczyl z corka przy koncercie z woodstocku a to dzisiaj nie na moja glowe. A jak odlatywalam to weszli zapytac czy na dwor teraz bo ladnie sie zrobilo. Heh. To poszli a ja juz wstawilam reczniki i poszlam do nich. Przyszlam do domu bo cos na dworze zaczy piec strasznie bolec mnie piersi. Jakbym miala nawal pokarmu ale nie. Wstalam wogole dzis z poplamiona koszula na piersiach.

Wierze dziewczyny, ze Wam ciezko, terminowe dziewczyny, w tamtej ciazy modlilam sie o kazdy dzien dluzej a teraz pewnie bede sie modlic zeby szybciej.
Wczoraj w koncu po zniesieniu zakazu gin doszlo do zblizenia, ani brzuch sie nie spinal ani nic. Normalnie jak zawsze.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png