Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Heltinne masz zakaz mycia okien! Dziewczyno moje sa super brudne juz cała ciążę ale za chwilę beda jeszcze gorsze bo leszczyna mi tu pyli, po prostu w nie nie patrzę, bardzo staram, po porodzie beda milym relaksem tak sobie wymyśliłam i tego sie trzymam, czy niemoglabys wziac przykładu ze mnie? Pamietaj ze swieta sa przed 8.04 a mycie okien to tez teorie o wywolywaniu porodu i przyczynach odklejania lozyska, nie zamierzam tego na sibie sprawdzac a Ciebie to tak bardzo ciekawi?

Moje okna fajnie się myje,są nowe i daleko od drogi, poza osiedlowa ale mieszkam na jej końcu, nic nie przejeżdża. Nie ma dużo roboty przy nich.
Tylko na tych tarasowych (czyli na gorze i na dole) ślady łapek psich i dziecięcych są wszędzie... to mnie dobija.
Chciałam zmienić zasłony na takie bardziej wiosenne....nieważne ze śnieg jeszcze leży. Nastrój mam wiosenny :)
Może 1 okno na dzień?

unatu dobry pomysł, meliska i lulu :) Śpij spokojnie :)
Miila na rozm 56 tez warto mieć parę,tak mysle

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

miila nam na szkole rodzenia pokazywali tylko 2 techniki kangurek i plecak (mam nadzieje, ze nic nie pokrecilam). Ja wlasnie ogladam te chusty i nie wiem na co sie zdecydowac, nie dosc, ze sa piękne, to jeszcze zupelnie nie wiem jaka ma byc ta idealna na start. Ale zamierzam zaprosic do siebie instruktorke, nie jest to jakos bardzo drogie, bo chyba max 200 zl kosztuje. A chusty piekne sa na stronach bejbipanda i littlefrog.

Tymon Jan ur 04.04.2016

malaga ja mam podobne odczucia i ciężko mi określić co to dokładnie bo boli zarówno od środka jak i powierzchnia skóry. Taki piekacy ból, nasilający się gdy stoję lub siedze, czasem do tego stopnia ze tylko leżenie z dużą poducha pod brzuchem przynosi ulgę.
Tak już od paru tygodni, codziennie. Dostalam specjalny pas podtrzymujący brzuch od fizjoterapeutki ale jest wtedy jeszcze gorzej :/
Nie wiem czy czujesz to podobnie,mam nadzieję że nie aż tak...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Miila mam pewnie około 10 sztuk, są fajne bodziaki z krótkim rękawem, bo dajesz sweterek i maluch ubrany na cebulkę w chłodniejszy dzień.
Malaga może to nadwrażliwość skóry od napięcia na brzuchu, też tak miałam w okolicy pępka, ale wiązałam to z blizną po operacji przepukliny …
Heltinne tylko powoli i spokojnie z tymi porządkami

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Dzień dobry :) Ja juz od 6. na nogach w ten piękny niedzielny poranek. Mam nadzieje ze Wy jeszcze śpicie ;)
Czy ja coś wspominalam ze mój mąż obiecał nie wyjeżdżać w weekend?
Otóż to już nieaktualne. Ale przynajmniej podzielił wyprawę na 2,inaczej nie widziałbym go ze 3 doby. Cóż,twierdzi ze to naprawde ostatni raz,a mi coraz trudniej w to uwierzyć. Byle do 08.04,potem niech już się dzieje co chce....
Umyje tylko okno u Marcelka i te najbardziej usyfione,chyba za mocno się wczoraj nakręcilam. ...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Córka mi się rozchorowala :( 100% zapalenie zatok, ogólnie przeziębiona. Bidulka...
Jest z gatunku tych nie narzekających na złe samopoczucie, trzeba z niej na sile wyciągać co jej jest. Na pytanie,jak się czuje odpowiedziala:trochę dobrze...
Z synem syt.jest odwrotna. On przy lekkim kataru jest obłożenie chory.
Niby rodzeństwo a tak pod wieloma względami się od siebie różni. Ciekawe jaki będzie mały...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Nareszcie sie dogadalismy co do imienia. Tak więc bedziemy mieć Hanie ;)) Co do mycia okien. mam tylko 3. jedno umylam w tamtym tygodniu, i mam chec umyc i te 2, u nas na przeciwko polbruk kładą i mam normalnie bloto na oknach. z tym, ze te mycie okien to juz takie oklepane, ze zaraz na porodowke, ze mi nie pozwalaja tego robic. a dzisiaj rano jak chcialam wstać poczułam straszny skurcz łydek. miałyście coś takiego?

hetline zdrówka dla Córy, oby szybko przeszlo i nie przenioslo sie na innych.
Z oknem oszalałas kobieto... odpoczywaj dla sibie i Marcelka, tym bardziej ze mąż wyjezdza. Ach masz Ty sie z tymi jego wyjazdami, ale rozumiem, też ze praca na swoim to praca tez w weekend jak trzeba. (Ja bym tylko docisnela czy napewno trzeba)

A moje CC jutro o 10.15. .... no chyba ze przeziebienie mi sie rozkreci...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry dzieki, dla Ciebie również. ..Ale sobie znalazłaś moment na chorobę. ..oby serio się nie rozkrecilo. Poleż dzisiaj w lozku ;)
Mówił coś lekarz ze mogliby przesunąć cc ze względu na przeziebienie?

A mój mąż. ..no cóż. Ciesze się ze próbuje ogarnąć finanse a z drugiej strony naprawdę liczyłam ze choć trochę odpuści...jakbym go nie znała. .
Tyle z tego dobrego ze po drodze zgarnie wózek :)

Juliiax Hania bardzo ładne imie :)
Ja takich skurczy nie miewam,to chyba przy brak magnezu czy coś w tym stylu...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Malaga powyzej pepka ma taki spory punkt gdzie boli mnie skora i tkanka pod nia,do tego piecze, maly w tym mejscu czesto sie wypina jak spi i jak kopie to tez tsm dostaje, nie wiem czy moj bol jest podobny, ale ja u siebie zwalam go na dziecko..
Heltinne chora cora to problem.. dobrze w sumie ze dzielnie to znosi, zdrowka dla niej! Okna.. ja ostatecznie bym prowizorycznie tzn z grubsza przetarla tam gdzie sa slady zwierzat na wysokosci rak bez jakiegoś wspinania czy wychylania sie. Obawiam sie ze w Twoim wypadku nie istnie slow zgrubsza, albo robisz dobrze albo wcale.. do tego brud o ktorym mowilas pewnie zacznie sie mazac jak go ruszysz.. a nie moglanys syna poprosic by umyl?
S econdtry dziwa sprawa z tym przeziebieniem... moze u Ciebie to nie przypadek? Chociaz sama wiem jak sie czuje i nikomu tego nie życzę. ..

Noc dzis przespalam, tyle ze mialam zalamanie i sobie pobeczalam w poduszke tak dlazasady.. w zależności ktora czesc ciala oszczedzam to tym samym obciążam inna i ciagle cos boli... no ale miesiac chce jeszcze wytrzymac..
Juliax fajnie ze zdecydowaliscie sie co do imienia, :) my to juz mamy dawno wybrane, ale ja z tych co drażni mnie slowo płód i bardzo czuje ze to dziecko jrst moje i zalezne ode mnie i nie umialabym mowic do niego czy myslec o nim bezosobowo.

Mi sie tez skurcze lydek zdarzaja. Tez chcialam Hanie ale na 80 Procent bedzie bartek.
Heltinne zostaw okna w spokoju. Jedno dobre, ze chociaz wozek bedziesz miec w domu i bedziesz spokojna.
Zastanawiam sie czy takiego noworodka jak zje pare kropli czy max lyzeczke siary w ten pierwszy czy drugi dzien to tez trzeba nosic az odbije czy dopiero potem jak juz zacznie wuecej jesc?

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Heltinne czasami mam wrazenie ze Wy z mężem w pewnych kwestiach jestescie bardzo podobni do siebie, a ze masz silny charakter to nie dziwie ze sie scieracie.. no i nie dziwie sie ze nie odpuszcza, popatrz na siebie, co robisz mimo tak wielu ograniczen a sama zrozumiesz.. a z kasa i wlasna firma przy odpowiedzialnosci za rodzine jest tak ze nigdy nie jest za malo, zawsze jest mnostwo powodow dla ktorych dla rodziny wlasnoe trzeba sie przyłożyć tylko niestety tu tezeba znalez samemu zloty srodek, taki kompromis miedzy materislnym i uczuciowym zabezpieczeniem dzieci.. wg mnie bardzo trudne i mam wrazenie ze mężczyzni maja problem z pojeciem istoty tej kwestii.. przez swoj pragmatyzm itd.

Heltinne ech, jesteście jak dwie krople wody z mężem każde sumienne i zorientowane na zadania. Z wyjazdu największa korzyść to wózek, ale już powoli obydwoje powinniście wejść na tryb poród ;)
Secondtry kiepsko z tą chorobą, szczególnie że po operacji każdy kaszel to koszmar pomijając już osłabienie ogólne organizmu.

Ataa na początku nie trzeba bardzo przykładać się do odbijania, tak jak myślisz ilości jedzenia tak małe, że co 3 karmienie mi mała coś odbija.

Juliax Hania jest bardzo ładne. I fajnie, że już ustalone. Mnie męczyła ta kwestia nawet jeśli z mężem byliśmy zgodni do kilku typów to długo nam nic nie kliknęło. Dopiero Klara to było takie " to jest to ". A właśnie, słuchajcie reakcja teściowej: "no to takie dziwne to imię … eyy znaczy z Fredrą mi się kojarzy. Nie no ładne" … i właśnie dlatego się dowiedziała dopiero po urodzeniu małej. Dobrze, że tego nie słyszałam tylko wiem od męża, bo on i tak jak go znam powiedział to w wersji light ;)

Myślałam, że po porodzie skoczńczę narzekać… niestety może się okazać że zostanę dłużej w szpitalu z uwagi na ciśnienie … nie chce spadać … leki nie działają zachodzą na siebie dawki, głowę rozsadza jutro konsultacje anestezjologa czy to może od kręgosłupa i neurolog, bo podwyższone reakcje neurologiczne …

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Heltinne, zdrówka dla córy!!! Mówisz, że lepiej znosi od brata, przecież to dziewczyna! każdy facet walczy o życie przy katarze, przecież to oczywiste...Kobiety są twardzielkami :)

Secondry, mam nadzieję że nie rozkręcisz się z tym przeziębieniem i cc dojdzie do skutku.Wierzę, ci jak szczerze masz dość bycia w ciąży.Będę myślami z Tobą kolem 10 jutro.

Od jutra oficjalnie nasze dzieci będą wiosennymi barankami :) Nie powiem, że mnie to nie cieszy bo nie chciałam zimowej ryby ;) Eh chiromancja i horoskopy :P

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️