Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ufff, to przeszłam przez wszystkie strony. W środku nocy czytałam, a tu rano 5 stron extra, super.

Trzymajcie kciuki, za 2,5h badanie prenatalne jestem podekscytowana tak, że nie mogę usiedzieć ;)

Kartka jest przepiękna. My mówimy w niedzielę i z racji tylko wersji online prześlemy zdjęcie USG z obróbką. Szkoda, bo można by dziadkom na żywo jakoś fajnie przekazać.

Co do ćwiczeń to dziewczyny to do 8 tc było codziennie, ale 3 miesiąc to jedynie 6 razy, bo siły brak. Dla mnie to drastyczna różnica bo przed ciąża średnio 2h dziennie i więcej. To mój sposób na zachowanie równowagi psychicznej z dwójką dzieci siedząc w domu :/ przez pierwsze 6 miesięcy po porodzie ze starszym synem miałam depresję odstawienną od pracy i ruch mi pomógł rozładować stres i frustrację. Teraz to już jak mycie zębów ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Gość pAleksandra

Cześć :)
Ja sie dobrze czuje i wcale nie narzekam (odpukać) :) nawet chyba nic jeszcze nie przytyłam,jedyne co mnie martwi to te plamienia,ale na szczęście przy nich nic mnie nie boli.
Ja prenatalne mam 15.10,ale 2.10 ide prywatnie,żeby zobaczyć czy wszystko gra.Z apetyten ciężko oj ciężko,kurczak bleee,Kupiłam dziś gazetki typu mamo to ja,kocyk,herbatka i odpoczywamy :)

Ja z corka w ciazy nie mialam problemu z cera itd. A wlosy farbowalam bez amoniaku czarne i powiem Wam ze mam teraz takie ladne zdrowr wlosy az fryzjerka na podcinaniu chwalila, salony omijam\zeby nie wdychac.
A ja dzis mowie tesciowej ze dla dziewczynki to imienia nie bedzie a ona zebym przejrzala kalendarz a potem jak mi zaczela podrzucac a raczej narzucac to mam dosc to jest w sumie nasza tylko decyzja, z pierwszym sie nie\zgadzala ale ludzie mowia ze ladne to sie przekonala a teraz juz jej nie slucham

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Czołem Kwietniówczki!
Dawno się nie odzywałam, ale podczytuję z ukrycia na bieżąco ;)
Gratuluję zdrowych dzidzioli i udanych badań.
Cathleen piękna kartka, dziadkowie będą zachwyceni!
Co do picia, to moje odkrycie z ostatniego tygodnia to kawa inka z duuużą ilością mleka (przynajmniej sobie wapń uzupełniam) - na gorące dni się nie nadaje ale, teraz jak się robi chłodniej to wchodzi jak marzenie :D, a do tego posmakowały mi napar z rumianku i mięty a z napoi tymbark jabłko-mięta

http://www.suwaczki.com/tickers/6sutgov3q6ypds4d.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe9vvjc0yguate.png

Witaj yo-anna właśnie dziś o Tobie myślałam, że coś się nie odzywasz do nas, dobrze, że wszystko u Ciebie w porządku :)

@Vena127 - dawaj nam szybko znać jak prenatalne, co mówił lekarz, czy znasz płeć <3<br />
@Hh99 - porozmawiaj z mężem i powiedz mu, że wiesz, że jesteś okropna ale że to hormony i nie robisz tego celowo. Na pewno zrozumie, nie martw się :)

No to u mnie po badaniu. Długo to tu trwa, ale głównie dlatego, że jest to jak dla mnie zrobione pod pacjenta. Po rozmowie z konsultantem genetycznym zdecydowaliśmy się na dwa testy papp i harmony (za żaden nie płacony,a drugi jest bardziej kompleksowy- w końcu ma się te 36 lat, warto wszystko sprawdzić) wyniki będę do końca przyszłego tygodnia.
Maluch jest hiperruchliwy, ale pokazał co trzeba ;) przezierność wzorowa 0.16 mm. Serce, zastawki wszytko w super normie, jelita w brzuchu, nawet było widać jak przełyka płyn owodniowy ;)
Tylko jest jeszcze dość mały i zupełnie nie adekwatny do terminu na 3 kwietnia, mamy tydzień do tyłu. Dlatego wciąż nie wiemy czy to chłopak czy dziewczynka, bo to co widać to może być zarówno małym penisem, jak i wciąż dużą łechtaczką :D dowiemy się w listopadzie.

Co do picia to ja mam inaczej niż większość z Was. Piję 3-4 litry płynów 90% to czysta woda. Jak się odwadniam dostaję skurczy macicy i ostanio byłam na pogotowiu, więc zawsze mam w ręku butelkę wody. Poza tym ja wolę rzygać wodą, inaczej mam okropne bóle i skurcze żołądka, takie że wyje z bólu. Soków nie mogę z uwagi na cukrzycę. Jem co 2-3h łącznie 5 posiłków (3 gł i 2 przekąski). Mi wchodzą ryby w każdej postaci, śledzie jem codziennie od 5 dni, dużo warzyw, nabiał (uwielbiam kozi jogurt), chude sery.
Mięso, słodycze blee; wszystko co kwaśne i pikantne chętnie zjem ;)
Co do Coli, to jestem fanką, choć od 4 miesięcy nie piję, bo już w ciąży robiłam laryngoskopię i okazało się, że pita codziennie (ok 0.5l) uszkodziła mi struny struny głosowe,a skoro tak bardzo wymiotuje to tym będziej kazali odstawić, bo kwas żołądkowy i tak robi swoje. To co radzę dziewczyny, które się ratują Colą to płuczcie usta po i choć cokolwiek neutealizującego na przełyk.

Mi włosy rosną też szybciej niż zwykle. Generalnie miałam laserowe usuwanie, więc parę włosów to żaden problem. Przez lata woskowałam się i na pewno nie radzę próbować pierwszy raz w ciąży. Większość kobiet skarży się, że ma wtedy obniżony próg bólu. Mi nawet regulacja brwi bolała w niedzielę, gdzie zwykle nic mnie nie rusza.

Włosy farbuję i farbowałam w każdej ciąży, również 2 tyg temu, warunek znieść zapach bez pawia ;)

Uff to chyba już odp na każdy wątek.
No jakoś mi dziwnie, że może być dziewczyna … cóż będzie chodziła na karate jak inni :D

Vena127 super ze wszystko ok. Mnie kusi ten test Harmony. ..... wynik testu pappa mam w pon ale genetyka nie ma więc dopiero mogę odebrać pod koniec tygodnia.niby jak miałoby coś być nie tsk to już w usg by wyszło.
NT chyba 1.6mm? A nie 0.16? Ja mam 1.7 mm a granicą niby jest do 3.00mm

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.