Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Julka moje kondolencje.

Magdatez mamy Micre;) i poki co jeszcze nie planujemy zmieniac. Na szczescie w razie W rodzice maja kombi.
Podobnie jak ty jestem szoferem;) maz ma prawko ale zaczal jezdzic dopiero teraz jak zaszlam w ciaze. Ja uwielbiam auta, jazde z nimi itp. itd. ale teraz juz kiepsko mi sie jezdzi.

Trzymajcie kciuki, o 15 mam wityte. Wyniki GBS i beztlenowcow ok:) Oby z szyjka tez bylo dobrze:)

Heltinne spokojnie, to podobno normalne ze kobiety na tym etapie mniej logicznie myślą, chwila z pradem byla krótka, udalo Ci sie puscic lyzeczke tzn ze napiecie tez nie bylo jakies duże, mysle ze skoro nic Tobie nie jest to i dziecko ma sie dobrze, tym bardziej ze sie rusza. Nie martw sie tak bardzo bo to mu moze bardziej szkodzic, moze Magda niedługo zajrzy iwierze ze Cie uspokoi..

Agulaaa, kciuki za wizytę i szyję :)

Heltinne, cholibka...Nie wiem co należy zrobić w takiej sytuacji, czy należy się zgłosić na pogotowie czy nie.Dobrze,że Marcel ruchliwy jak zwykle.Mnie też kilkuktotnie popieścił prąd ale nie byłam w ciąży.Zadzwoń może na info do szpitala niech powiedzà co zalecajà w takich sytuacjach.Nie stresuj się dodatkowo, to na pewno nie pomoże :*

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Ataa to co podesłałas dotyczy trochę cięższych przypadków.... chyba.Mam nadzieje. Nie poczułam niczego w nodze,wszystko trwało dosłownie góra 2 sekundy. Dobrze ze mamy nową instalacje elektryczna itd.

Postanowiłam zachować spokój i obserwować małego. Jeśli tylko zauwaze zmianę w jego zachowaniu natychmiast zgłosze się na pogotowie.
W przyszłym tyg mam wizytę u położnej,opowiem jej o sytuacji.
Zobaczymy.

A teraz tak naprawdę i tak z tym nic więcej nie mogę zrobić....Jeśli zaryzykowalam życie Marcelka to i tak nic nue cofnie tego. Tylko nie wiem jak ja będę w stanie z tym dalej żyć...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne i to chciałam usluszec, ze to byla chwila, lekkie drasniecie, i szybka Twoja reakcja. To co piszesz brzmi rozsądnie, tez mi sie wydaje ze tam pisza o calym wachlarzu przypadkow, onserwuj malego, zreszta to juz duzy i silny chlopak, i wierze ze moze nawet nie zdążyl tego poczuc. Badzmy dobrej mysli, to wazne bo stres dodatkowo moze negatywnie wplynac na malego i niepotrzebnie bedziesz snula czarne scenariusze, Marcelek trzymaj sie dzielnie chlopaku! :) :*

Gość Majtynkaa88

JULKA szczere wyrazy współczucia. CO do śmierci. .. myślę że dzieci lepiej znoszą temat śmierci nóż nam się wydaje zwłaszcza ze 7 latek to już nie takie dziecko, gdy zmarł mój dziadek miałam 6 lat, przeżywała zalobe; dużo rozmawiałam z mama, nieraz razem popłakałam ale jest to jak najbardziej normalna rzecz, dzieci żyją z nami w realnym świecie i nie wolno ich ogłupiac i izolować od wszystkich złych i smutnych zdarzeń bo niestety ale to też jest życie. .. .. oczywiście bez przesady.. co do pogrzebu tez dobrze byłoby spytać czy chce w tym uczestniczyć mydlr ze jesli jie wyrazi sorzrciwu to powonirn, soecjaljie od niego kupic kwiaty zeby czul sir nie pominietu w tej sytuacji,myślę że sam pogrzeb jest też ważna częścią przeżywane potem straty... ostatnio nie nadążam za Wami dziewczyny... coraz bardziej się rozkręcacie. .. może to kwestia zbliżającej się nieuchronnie godziny zero;) gratuluję wszystkich pomyślny ch wieści od lekarzy i trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Czy któraś kupila juz i testuje po domku wózek bebetto torino? Bo chce zamówić najdalej 1.03 . Jak się sprawuje? U mnie chyba od pon zacznie się malowanie i tapetowanie pokoik a. Meble dalej nie przyszły ale łóżeczko wczoraj złożone stoi i się wietrzy. .. Szlag mnie trafia na mój stan bo bym chciała podziała coś z dekoracjami poprzynierzac powybierala a jak tylko troche postoje przy umywalce to brzuch jak kamień i ciągnie w dół. .. chyba te mg ze szpitala działały tylko w czasie około kroplowkowyn bo macica szaleje jak szalała boje się się o ta szyjke... eh pocieszam się ze jeszcze trochę do w miarę bezpiecznego 35 tyg. .. mówiły się o tych kropelkach sab simplex- jaka jest ich cena ?bo kuzynka jedzie z niemieć i ma mi przywieźć jutro ale znając ja nie będzie chciała zwrotu pieniędzy a ja nie lubię takich sytuacji wiec będę musiała jej wcisnąć..

Heltinne zachowałabym spokój, w tym artykule rzeczywiście mowa o poważnych porażeniach, z tego co piszesz u ciebie było małe "kopnięcie", ale rozważyłabym telefon do położnej, tak żeby się uspokoić i dodatkowo upewnić. Ja jestem niezdarna z natury, potykam się na prostej drodze itp. a teraz to już całkiem... Mąż mi wszystko usuwa z drogi, pilnuje gdzie kładzie np. swoje klapki, bo wie, że na pewno w nie wpadnę;)

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Julka- szczerze wspolczuje straty.
Co do siostrzenca, uwazam jak dziewczyny ze najlepiej byc szczerym (nie boj sie uzywac slow "nie zyje, umarl). Wiem ze nawet 4-latek jest w stanie zrozumiec ze ktos umarl.
Heltinne- Mysle ze jeżli bylo to lekkie kopniecie pradem, to Marcelkowi nie powinno nic grozic.
Tylko uwazaj troche bardziej na siebie... Wiem ze latwo mowic, sama tez pare razy zrobilam glypote bedac w ciazy (np. Ostatnio lapalam noz, ktory mi wypadl, wbil mi sie dostc gleboko w palec, na szczescie nic nie uszkadzajac). Ale nigdy tak na siebie nie uwazalam jak przez ostatnie (prawie) 8 miesiecy.
Dziewczyny internet+ciaza=mieszanka wybuchowa
Wiem po sobie ze czesto informacje znalezione w sieci nie sa prawdziwe, badz sa ogolnikowe (i moga nas nie dotyczyc)
Kasia witamy! :)

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Majtynka witaj w klubie, moja macica tez ostatnimi czasy oszalała, z tym ze na mnie nospa nie działa, magnez chyba tez nie specjalnie, a biorę 3x2 w tej większej dawce. Wczoraj się wyrwałam na pół godziny z domu, w efekcie brzuch jak kamień do końca dnia

Eh... nikogo nie chciałam straszyc tym artykulem a juz na pewno Cienie Heltinne, spodziewalam sie ze to bylo lekkie polaskotanie ale to Ty najlepiej jestes w stanie to ocenic. Sama staram sie zachowac zdrowy rozsadek co do objawow i ich samdzielnej interpretacji, i kazda z nas powinna miec luz bo co chwile nas cos ciagnie boli strzyka i wiekszosc tych rzeczy jest jak najbardziej normalna....

Secondtry ja będę miała maxi cosi w zestawie z wózkiem, muszę dokupić tylko bazę. Ale jaki to jest dokładnie model to nie wiem.
Przy okazji zapytam jak to jest z fotelikami ok.1,5 rocznymi używanymi przez ok rok raczej sporadycznie, O kolizji czy jakichkolwiek sytuacji na drodze. Bezpiecznie jest dalsze używanie takiego fotelika?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne jak wybiło korki a ty puściłas łyżeczkę to napięcie na pewno nie było na tyle duże żeby zaszkodzić dziecku. Zwłaszcza że mały dalej się rusza i nie wygląda na to żeby coś mu było ;) trzymajcie się cieplutko i dajcie o siebie; )
Witaj Kasiu;)
Julka ciężka sprawa. Podziwiam Cię ze dajesz rade zająć się organizacją. Pare miesięcy temu zmarł muj teść wiec napewno mniej mnie to dotknęło niż ciebie ale nie byłam nawet na pogrzebie, strasznie przeżywałam jego chorobę ( rak płuc, a ostatni miesiąc był dramatyczny) leżałam w domu a z nerwów zaczął mi się w 20 tyg stawiać brzuszek i miałam nakaz leżenia. Dasz rade.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

~Bbbbbb
Secondtry ja zamawiałam Maxi Cosi Pebble ale nie mam pojęcia czy plus czy bez plusa, hmmm. Tak czy inaczej jeszcze do mnie nie dotarł

Zasadnicza różnica w cenie ;)

Ja ma pebble ale bez + .

Heltinne, będzie dobrze :*

Zdarza wam się, że nie możecie tchu zlapac? Wczoraj tak mialam , emeryten party 200% :/

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Nat musi być :)

Proszę Ci ją i bez poruszania się ledwo oddech łapie, a po wejściu po schodach dodatkowo kręci mi się w głowie, jakbym na 8tysiecznik się wdrapać. ..
Co do dolegliwości,boli Was jakby skora i mięśnie brzucha? Bo ja wręcz nie mogę brzuszka dotknąć,posmarować , zwłaszcza od pępka w górę. Jakbym miała brzuch obity, ciężko okreslic

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne jesli masz pewnosc do tego fotelika ze jest tak jak piszesz to mysle ze jest jak najbardziej w porządku, ja bym brała.

Dzis moj mały mocno sie wierci i co chwile zmienia pozycje, a momentami jak sie przeciaga to mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie.. rano jak sie przebudzilam na plecach, patrze a tu stopka wystaje! Poglaskalam ja, i sie schowala, a obok druga, to tez poglaskalam, a za chwile w tym miejscu dostalam solidna serie kopniaczkow, rozbawiło mnie to, myslicie ze maly taki wrażliwy na laskotki, hehe?