Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Anna mi się to szybko nie prasuje, może później, jak już będziemy na etapie koszulek i dżinsków to będzie raz dwa, a teraz to cholery idzie dostać z tymi bodziakami i pajacykami. Pewnie wczuwam się za bardzo;)
Miila to poszalejesz:D Nie dość, że dziecięce ubranka, to jeszcze na nowej desce, jakoś tak milej, nie?;)

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Dziewczyny, a na jakiej temperaturze prasujecie? i lewą stronę czy obie? ja się za to zabiorę dopiero jak skończymy z sypialnią, jest pomalowane, ale ja muszę namalować kropki, a to dopiero za ok 10 dni, żeby mi taśmy nie odkleiły bazowej farby - taki problem miałam na wiatrołapie jak malowałam paski, jak odkleiłam taśmy to z farbą :)

flavia ja w styczniu w komecie z różem mialam debiut w szpitalu. Super wyglada, na mnie 5 cm przed kolano wiec krotko ciut, ale do tej dlugosci nogi mam szczupłe wiec nie bylo zle.
Jakosc srednia, po 2 praniach lekko sprana, ale w stosunku do ceny ok.
Jeszcze mam takie dwie, przed praniem super wygladają
http://italianfashion.pl/produkt/kelly-koszula-rekaw-34.php http://italianfashion.pl/produkt/felicita-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-krotki-rekaw.php

Juz to widze jak sie spotkamy w tych kometach na korytarzu w zośce;)
Tylko pomyslałam teraz ze ta moja kometa Lka to dosc waską w biuscie, przymierzalas juz na swoje olbrzymki;)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Miila na początek dobrze jest z dwoch stron poprasować i wysoką temperaturą, to forma sterylizacji dodatkowa.
Potem nawet nieprasowane nie boli;)
Kazda znajdzie swoja granicę wytrzymalosci, niewyspania, priorytetow:)
Ja pierwsze 2 miesiace prasowalam podręcznikowo, potem jedna strona wystarczala:) Moj maz bardzo lubil prasowac Adasia ciuszki, choc zwylke nienawidzi zelazka i nawet swoje koszule oddaje hurtowo do pralni, zeby nie prasować:)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry dzięki! nie wiedziałam, że z obu, ale w sumie jest to rozsądne i tak zrobię, chyba szybko pójdzie, bo to takie maleńkie..
Cały czas gdybam tylko na ile wcześniej to trzeba zrobić, żeby dalej były świeże i takie sterylne i nie chce zostawiać tego na sam koniec, ale nie chcę też robić tego za wcześnie.

Witam ;) ja pasuje z parą wiec mam wrażenie ze jest solidnie i dezynfekcja dodatkowo. Pieluszki muslinowe kupiłam przy okazji w ikea i szczerze jestem miło zaskoczona jakością. Są solidne i przyjemne w dotyku a do tego prasują się o niebo lepiej niż tetra.
U mnie na tapecie dzisiaj wózek ;) znalazłam super bebetto solaris ( różowy ) i fotelik maxi cross albo bebetto Luca ( szary) i ciężko mi się zdecydować. Co do opcji bardziej podoba mj się różowy ale ten kolor... nie jestem fanka różu ;) a drugiej strony to mała dziewczynka będzie przecież wiec różowy wózek to nie dramat ;) a fotelik ma solidniejszy...

Moja mała raczej na pewno będzie baran ;) podobno Milena to dobre imię dla baranów. ;) ja tam nigdy się nie oszukiwałam ze mała będzie potulnym barankiem ;) napewno będzie miała charakterek po tatusiu ( lew) ale co tam przynaniej nasze.maluchy nie dadzą sobie w kasze dmuchać :P

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

magda moja 1,5 roczna corka jest lew i tez ma charakterek a jeszcze jak dojdzie baran albo byk he he to niezle mi dadza popalic. Tak sie wszyscy zastanawiaja jaki bedzie Syn skoro corka to niezla agentka.
Wczoraj bylismy na szczepieniu, skojarzone ale jeszcze pneumokoki wiec 2 wklucia ah placz tulenie;( boje sie o brzuch ale nie dalam mezowi bo chcialam sama tulic. teraz spokoj na 3 lata. Zaczynamy w czerwcu z synkiem;( a znowu koszta bo skojarzone 200 a teraz mielismy pneumokoki darmo bo wczesniak a Syn na
wczesniaka sie nie zapowiada, wiec pneumokoki po 400 zl i tak 1600 wszystkie dawki, ale wchodzi 500zl na 2 dziecko wiec nie bede zalowac kasy. Jedno zaszczepione to i drugie chce. Od 2017r pneumokoki sa darmowe.

My z kolei dzisiaj poszukujemy lozka dla corki zeby zwolniła lozeczko i farbe do pokoju ale nie ma pomyslu.

Dzisiaj wizyta, leze zeby znowu nie bylo ze dziecko pol dnia naciska a potem gin panikuje ze szyjka krotsza.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

U mnie już większość wyprana i wyprasowana (czeka na prasowanie ostatnia kupka). Prasuje tak jak Magda parą i myślę ze to wystarczy. Po wyprasowaniu pakuje w worki próżniowe.
Ale tak sie zastanawiam czy te wszystkie rzeczy musza byc az tak sterylne? Bo ostatnio gdzies czytalam ze powinny zlapac flore bakteryjna mieszkania (by dziecko jeszcze w szpitalu sie przyzwyczajalo)

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Ja nigdy nie pasowała po obu stronach. .....a po 1 miesiącu pediatra mi powiedziała ze śpiochy się świetnie wyciąga w ręku żeby nie prasować i oczywiście tak zaczęłam robic;) nie cierpię prasować!

Secondtry właśnie ze względu na moje olbrzymki wzięłam xxl bo bałam się ze nie wejdę w górę. Jest ok. A dol będzie baaardzo luźny jak mi brzuch zejdzie. Ale są ładne i wygodne no i to nie zakup na zawsze za taką cenę. Ja tez mam tą drugą (kelly)w granacie wzięłam a kometę w róźu;) faktycznie jakbyśmy miały się spotkać w Zośce to może być to nasz znak rozpoznawczy;)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Miila - pochwal się kolorkiem nawet bez kropek!
Ja chyba ewenement jestem bo -UWAGA! - lubię prasować ;P
Ja ciuszków jeszcze nie piorę, czekam aż mebelki będą w pokoju. o!Właśnie, macie jakieś pomysły na firanki/zasłonki do pokoików?
Czeka mnie kupa prasowania moich i męża ciuchów ( tak tak, od wtedy co pisałam jeszcze), ale teraz wyjątkowo zabrać się nie mogę bo musiałam w nowe żelazko zainwestować i jest bardziej skomplikowane d poprzedniego i najpierw musiałabym instrukcje przeczytać ;P
Zastanawiałam się jeszcze, czy jakoś pralki przed praniem gruntownie nie oczyścić. Wprawdzie niedawno robiłam specjalnym płynem do pralek, ale może dodatkowo kwaskiem cytrynowym.. jakieś patenty? bo moja pralka nie jest za nowa.
Dziewczyny, po wizytach konieczny raport![;

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Dziekuje dziewczyny;)

Cathleen oj dobrze ze moja pracuje do 19 bo chyba bym padla do 21, my kapiel o 19 wiec wizyta o 15 juz. a pozniej zabieramy corke na lody.
Jak zwykle wyprawa do miasta to wiele spraw az sie nie cgce jechac.
Ja prasowalam z 7 miesiecy a nieraz lezaly ciuchy i lezaly wiec zaczelam tak jak Flawia robie male wirowanie.i mokre na suszarce ladnie rozwieszam naciagajac w rekach.
Teraz tez sprobuje tyle ze juz tez po miesiacu.
Cathleen a w workach prozniowych to nie sa pozniej wygnoecione?
ja tez niby pakuje do toreb takich od ubranek itd. ale tylko do spzitala zeby po szpitalu tego co noe uzyje nie prac, a na poczatku do szafy jak beda czekac. Sterylne nie bo w sumie musza byc jakies bakterie. Powiem Wam ze ja przy 1 dziecku tak zeby czysciutkie a przychodzila tesciowa z pracy, a ze ozdabia to wszystko mam w brokacie plus corka w brokacie i juz mi przeszlo z ta sterylnoscia, dziecko zyje, mimo ze przychodzili goscie kazdy inny perfum na poczatku wkurzalo mnie to wszystko ale tego sie nie przeskoczy, po prostu za duzo sie naczytalam. Teraz bardziej na luzie podchodze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Widze ze mam nieco nietypowe podejscie do tematu sterylnosci.. uwazam ze przesadna czystosc wokol malucha moze byc niebezpieczna, i wg mnie od poczatku trzeba po malutku przyzwyczajac dziecko do flory otoczenia.. malymi kroczkami nalezy je wprowadzic w nasz swiat i nie siwiec za kazdym razem gdy ktos obcy bedzie chcial wziac dziecko na rece, lub gdy dziecko przewroci sie na spacerze w kałuży czy jak obcy pies polize je po twarzy..

Ataa ja psu bym nie dala po twarzy;p ale ogolnoe moja corka wpadla do aluzy i krzyczala chlap chlap heh wyciagnelam ja i zaczelam sie smiac bo po prostu noe moglam z tego co sobie wyobrazila ze skoczyla do wody. Ja jestem taka mama ze trudno zdarzylo sie dziecko mialo zabawe a ja pranie a inna to by sie wydarla. Nie moge jak w galerii dzieci sie nudza i dra japy rodzice na nie eh. a moja corka ma czasami tak ze pobrudzi rece na dworze i pokazuje zeby umyc bo stoi i czeka. Taka z niej wiejska dziewczyna czyscioszka;D

U mnie też raczej baraniątko się szykuje i wiem, że znak niełatwy mój tato jest.Ja skorpion, husband lew więc baran to jak zapalnik w tym składzie ;) Dobrze, że dzieci panna i strzelec, będą tonizować :P

Dziewoje nie przesadzajcie z tą sterylnością, raz wyprasowane zupełnie dają radę.Ja to z partii Flawii raczej, prasuję tylko na początku, później dobrze rozwieszam na suszarce :P Sterylność wcale dobra nie jest, to ekstremum w drugą stronę, piszą o tym nawet lekarze;) także zwierzaki, kurz i nieżywanie mydeł antyseptycznych jak najbardziej pro!

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Ataa
Widze ze mam nieco nietypowe podejscie do tematu sterylnosci.. uwazam ze przesadna czystosc wokol malucha moze byc niebezpieczna, i wg mnie od poczatku trzeba po malutku przyzwyczajac dziecko do flory otoczenia.. malymi kroczkami nalezy je wprowadzic w nasz swiat i nie siwiec za kazdym razem gdy ktos obcy bedzie chcial wziac dziecko na rece, lub gdy dziecko przewroci sie na spacerze w kałuży czy jak obcy pies polize je po twarzy..

O właśnie!!! Z ust mi to wyjęłaś.Nie żyjemy w bańce a alergie wszelkie biorą się ze sterylności właśnie.

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

A ja mam dołek od dwóch dni i mam już bardzo serdecznie dosyć wszystkiego.

Nic prawie nie gotowe, bo wracając z pracy mam siły jedynie na zrobienie obiadu i ogarnięcie bieżących rzeczy. Pojedyncze rzeczy kupione na pierwsze chwile, pranie nie zrobione, nie poprasowane - co nie dziwne bo nie ma co i nie ma w czym prać! Zobowiązałam się, że przed porodem skończę jeszcze parę rzeczy w pracy i nie mam pojęcia jak z tym wszystkim zdążę. Mąż pracuje od świtu do nocy, ostatnio się mijamy, też jak wchodzi do łóżka do zasypia w trzy sekundy i też już mam tego dość. Na siebie patrzeć już nie mogę, czytam wasze +10kg... ja mam chyba z 17 na plusie już się boję ważyć! Zawsze rozmiar 34/36 teraz ledwo się w cokolwiek mieszczę, ze szpitala chyba będę w ciążowych ciuchach wychodzić albo w koc się zawinę ;] Brzuch niby nie za duży, wszystko w uda i tyłek poszło, biodra +15cm, pod biustem +10, no nie mogę. Mała ma jakąś fazę, bo mam wrażenie, że non stop się przewraca, fika, kopie, wierzga, a najlepiej celuje w pachwiny i żołądek. Oczywiście nie pasuje jej moje siedzenie za biurkiem i nie umiem już sobie znaleźć pozycji, żeby się uspokoiła. Ciągle sapię, ciągle jestem głodna i ciągle chce mi się siku, mam ochotę się zakopać na te następne 6 tygodni, a jedynym pocieszeniem jest, że za 4 tygodnie i 1 dzień dziecko już będzie miało 37 tygodni, choć z drugiej strony jak ogarnąć wszystko do tego czasu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - mam dość!!!

Melly ladnie poskladalam, nie odciagnelam calkiem powietrza i jakos nie widac by mialy sie wygniesc.
Atta ja chyba mam podobne podejscie jak Ty :)
Tych worków próżniowych uzywam tylko dlatego ze komoda malej jeszcze mocno pachnie "nowością". Tak bym spakowala do poszewek (jak ktoras z was) zeby sie po prostu nie kurzyly ubranka.

A'propo komody... ma ktoras z was pomysl jak usunac zapach nowosci? Woda z octem nie pomogla

Ramajani wspolczuje Ci bardzo. Ja na początku mialam dola ze musialam sie tak szybko ewakuowac z pracy, ale z drugiej strony w pracy to rozumieli i nikt nie mial pretensji, ale wiem ze nie wszedzie jest tak fajnie.. albo zrob po lepkach to co masz zrobic.. musisz w tym szalenstwie znalezc czas dla siebie.. badz dobrej mysli ze ze wszystkim zdazysz.. zakupy to tak naprawde pol dnia w necie a poznie czekasz na kurierow.

Dziewczyny! Jednak nie jestem osamotniona w moich pogladach :)
Cathleen moze powkladaj Wasze jakies bawelniane rzeczy czy swetry ci by wchlonely te nowosc z komody.. albo jesli masz możliwość to pouchylaj drzwiczki,szuflady tylko uwazaj by te otwarte nie przeciazyly Ci komody, bo moze sie przewrocic...
Od wczoraj stoja u nas w kuchni ten wozek obok na pudle spacerowka i fotelik i jak wchodzi sie do srodka to tak smierdzi nowoscia i chemia! Nie sądziłam ze to bedzie az tak czuc...

znaki zodiaku na studiach mialam kolezanke ktora usilnie probowala wkrecic mnie w astrologie. Okazalo sie ze mij zwiazek z owczesnym chlopakiem byl idealny, wszystko super dobrane nawet nasze księżyce, no ale zycie pokazalo co innego, ja i moj maz teoretycznie porazka praktycznie moje największe szczęście :) tak wiec teorytecznie powinnam bac sie malego baraniatka a w praktyce mam to w nosie :)

Atta-chyba faktycznie sprobuje ze swoimi rzeczami. Bo jak uchylam drzwiczki, to moj kot ciagle ja zamyka (co ciekawe nasza szafe ciagle otwiera, moze zapach komody tez mu nie pasuje ;) )
Wozek i fotelik tez mi strasznie smierdzialy. Zostawilam na wieszchu gondole i fotelik, to po 2tg az tak ich nie czuc. Poslanie z gondoli jeszcze wypiore.