Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja może coś wezmę do tego jedzenia, o fridzie do noska nie myślałam, że trzeba wziąć, to ani nie waży dużo ani miejsca nie zajmuje.
Staniki do karmienia ponoć rozmiar większe niż teraz i węższe w obwodzie od tych co teraz, zgadza się? kupię jakiś dwupak najchętniej w h&m, i tak są wstrętne. Koszule mam dwie, jedną moją rozpinaną na całej długości, a drugą tą co ostatnio kupiłam na tą okoliczność, chyba starczy co? dodam, że u mnie CC planowane, to chyba mi coś na poród dadzą..

majtynka88 wydaje mi sie, ze dowod ubezpiecznia jest niepotrzebny, bo szpitale maja na 100 % ewus.

Ja dzisiaj bylam na zakupach, o dziwo moj brzuch nie zabolal ani razu! Chcielismy kupić komode do przewijania w ikei, ale na nic nie moglismy sie zdecydowac. A tak bardzo bym chciała juz miec miejsce gdzie moge skladowac rzeczy Tymka.
Moja szpitalna torba tez jeszcze nie spakowana, ale jak czytam co trzeba brac do niektorych szpitali to mnie krew zalewa. Wiekszosc szpitali wspolpracuje z firmami produkujacymi pieluchy, wiec powinny byc w standardzie!. Tak samo dziwne jest dla mnie, ze trzeba brac kosmetyki do kapieli noworodka.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Hej Dziewczyny, wpadam na chwilę, żeby nie znikać bez słowa … czuję się coraz gorzej, fizycznie nawet stabilnie ale psychicznie coraz mi trudniej. Brakuje mi sił na trzymanie dobrego fasonu dlatego czekając na wizytę u lekarza wycofam się do nory i będę lizać rany. Mam nadzieję, że po wizycie, gdzie poproszę o leki na sen i uspokojenie wrócę powoli do normalności.

Życzę wszystkim udanych wizyt, jeśli takie będą w najbliższym czasie. Dbajcie o siebie i dzieciaczki. Powodzenia!

Aaaa, Heltinne szczepienie na tężec powtarza się co 8-10 lat, ale jeśli nie miałaś pełnego cyklu szczepienia lub rana jest głęboka, "brudna" (gwóźdź był zardzewiały) to powinno się przyjąć antytoksyny.
BTW Ściana wygląda super!

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena dzięki :*
Od szczepienia minęło 18 lat... Gwóźdź był "nowy", tzn wbity przy budowie domu 3 lata temu. W nogę wbił się na jakiś 1cm, może ciut więcej. Jeśli nie będzie się nic działo odpuszczę sobie wędrówki po lekarzach,w poniedziałek i tak musze jechać do szpitala do neurologa,wiec od biedy zapytam co z tym zrobic.

Obiecaj,że wkrotce znowu się zameldujesz.
Nieraz trzeba dać sobie trochę czasu,doskonale Cię pod tym względem rozumiem. Kiedy jest naprawdę ciężko zbieram siły w samotności.
Trzymaj się dzielnie :)

Majtynka jeśli stwierdzisz,że coś zalega w nosku Maleństwa, lepiej poproś o pomoc położna....
Chyba sama nie manewrowalabym przy tych mikroskopijnych otworkach..Niby to moje 3 dziecko i powinnam mieć więcej odwagi,a może właśnie dlatego,że nie pierwsze... Zresztą sama zobaczysz.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Co do toreb do szpitala ;) powiem wam że często spotkałam się z tym ze na porodówce nie było na nią miejsca. Moja rada: spakować 2 torby ;) ;) mają sportowa na porodówke z majtkami poporodowymi wkładkami i czysta koszula na przebranie po porodzie i w kompletem ubrań dla dziecka. A 2 zostaje w bagażniku i tata przynosi ja po porodzie na salę ;) tam już można nawet eielka torbę wsunąć pod łóżko ;) ja chyba tak zrobię. Ale nie planuje aż takiej maga dużej pakować zeczy do wyjścia przygotuje mężowi w domu i przywiezie jak będziemy wychodzić ;)

Heltinne biedactwo :* wiem jak to boli... tez sobie kiedyś tak stanęłam.. brrr aż mnie ciarki przeszły jak sobie przypomniałam. Odpoczywaj ;)

Unatu ja też mam kota ;) dlatego nie planuje na razie kupowania żadnych karuzeli, mam zamiar pomalować ścianę farba magnetyczna i na magnes ach mocowac ozdoby ;) mój mąż juz planuje ze będzie jej tam wieszal literki żeby szybko nauczyła się czytać ;)

Agi 77 wybieraj jak ci się podoba ;) moi tez jakoś kręcą nnosami na Milenke. Prawda jest taka ze ja też nie jestem w 100 % przekonana ale jak narazie taki mamy plan chyba że jak ja zobaczymy to uznamy ze do niej nie pasuje ;) a co do nowenny... ja ogulnie jestem raczej bardziej niewierząca niż wierząca ale kiedyś pacjentka powiedziała ze będzie się za mnie modliła a ja żucilam żeby modliła się też o zdrowie mojego dziecka ( to bylo przed 1 genetycznym usg). Opowiedziała mi wtedy historie swojej wnuczki której ( podobno) dzięki tej nowej nie i modlitwie rodziny cofnął się rozsianych nowotwór w jamie brzusznej po 1 serii chemi, a dawali dziewczynce bardzo małe szanse. Wiec jakoś wierze w tak moc ludzkiej wiary.

Miałam nadzieję że dzisiaj się wyspie... położyłam się po 21 z myślą że wstanę rano wypoczęta.. no i niestety wybiła północ a ja otworzyłam oczy i po spaniu... :/

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Cześć dziewczyny!!
Po latach świetlnych mojej nieobecności wpadłam,żeby sprawdzić co tu się aktualnie dzieje :)
Nie dam rady nadrobić wszystkiego,ale z tego co widzę ostatnio na tapecie pakowanie toreb do szpitala ;)
To jeszcze przede mną :)
Teraz jestem na etapie prania i to prasowania ubranek małego :)
Pozniej przyjdzie pora na pakowanie...
Najlepsze jest to,ze konuec lutego/poczatek marca czeka nas przeprowadzka.... pojecia nie mam jak dam z nia rade, jak to wszystko ogarne,ale jakos trzeba.....
My aktualnie slonczylismy 28 tydz... jestesmy w trakcie trwania 29...
Bartus miewa sie dobrze. Mi za to coraz ciezej. Brzucho rosnie w oczach. Mam wrazenie,ze kazdego dnia jest go coraz wiecej....

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43636.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015

Vena - przesyłam mnóstwo pozytywnej energii! [;
Miila - to masz fajnie, moje to takie trochę dzikusy nie do końca okiełznane i ja po prostu już widzę jak Trabi wisi na takiej karuzelce jak taka małpka i się dynda nad dzieckiem ;P
Natomiast Tosia ostatnio chodziła za mężem, który dziurki gipsował i każdą atakowała zostawiając swój ślad.. to tak na spokojnie.. [;
heltinne - a może taki dzień/dwa całkowitego odpoczynku byś sobie zrobiła? Zrób coś dla siebie a do pokoiku, czy innych spraw wrócisz lada chwila [;

Ja tam nawet o torby jeszcze z piwnicy nie przyniosłam. Podobnie jak Magda, myślałam, żeby wszystkie rzeczy na wyjście przygotować dla męża na potem, żeby z sobą tego nie targać.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Vena mialo byc na dobre i na zle, ale rozumiem, ze potrzebujesz przerwy. Bedzie tu Ciebie brakowalo... baaaardzo, wiec wroc szybko Kochana. Sciskam serdecznie i wiem, ze dacie rade z Klarą jeszcze te kilka tygodni i wszystko bedzie dobrze.
Pamietaj, ze projekt Spa 2017 trzeba juz obmyslać, wiec nie znikaj na dlugo;) Przesylam Ci maila na prive, gdyby coś.

Juz tesknie:(

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

HeltinneTy to masz "szczescie". Faktycznie jakas bura chmurką wisi nad Tobą.

Secondtry dobrze ze jesteś bezpieczna u rodziców. ....i nawet nie myśl o żadnej karetce! !!!

Venaściskam!

Moja mama odmawia nowennè pompejska i wrócił jej głos po uszkodzeniu nerwu strun głosowych podczas operacji gdzie lekarze mówili że tak już jej zostanie. Musi cos w tej modlitwie być. Można kupić książeczkę z modlitwą.chyba trzeba odmawiać ja 3 razy dziennie przez 21 dni......czyli dla wytrwałych.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Kumi lekarstwa chyba nie ma na to w naszym stanie, więc musi samo przejść :( dbaj o picie wody, żeby się nie odwodnić, przesyłam dużo sił :*

U mnie lepsza nocka - lepsza, bo chyba tylko z 4-5 pobudek, trochę mi ciężko bez inhalatora na astmę, ale po tym jak się nim zaprawiłam przedwczoraj, muszę wytrzymać ze 2 dni bez, żeby gardło doszło do siebie. Zaraz wielkie malowanie :D

W mojej torbie najwiecej miejsca zajmuja pieluchy podklady do przewijania.chusteczki, tetry, smok, kosmetyki kazali. te podpachy dla mnie i podklady na.lozko, majty, potem koszule szlafrok reczniki. Klapki. Sztusce kubek. 2 Wody jakies krakersy. Na wyjscie mi pozniej dowioza. Dobrze ze ubranek dla malego nie musze. Chyba sie jeszcze raz przepakujemy z malym za rada magdy. Do sportowej torby rzeczy pierwszej potrzeby a reszta do duzej :) ja sie zabije z ta torba. Laktatora nie biore. Nip pracodawcy trzeba.
Nie.wiem co na jelitowke. Moze jagody? I duzo picia

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Kumi jeśli ta Twoja jelitowka to wirus to smialo pij jogurt z probiotykiem, czyli np pitna bakoma wazne by jogurt mial podana nazwe szczepu w skladzie, tylko sporo tego jogurtu trzeba tak 3dziennie takie duze, chodzi o to zeby dobra mikroflora zdominowala Twoj uklad pokarmowy, by mialy sile zwalczyc wirusa. Metoda polecona przez mojego profesora mikrobiologi z sukcecesami stosowana przeze mnie.

heltinne dopiero doczytalam tego gwozdzia, mateczko! No nie fart jakiś! Mam nadzieje, ze juz koniec cyklu pechowych wydarzen. Trzymam kciuki.
A kolor piekny, tylko chyba ktos powinien cie zwiazać, zebys odpoczela troche, bo szalejesz non stop.
Co do Twojego meza, to rzeczywiscie musisz byc mega tolerancyjna. Kazda z nas inna, inne tez mamy granice wytrzymałości i cierpliwosci do facetow.

Flavia u rodzicow bezpieczniej i weselej. Wiem, ze jakby cos to bede zaopiekowana. Nie przewiduje klopotow, dobrze sie czuje, ale wiesz na wszelki wypadek zawsze robie plany awaryjne, bo potem w stresie nie mysle racjonalnie.

Miila jak tam remont idzie?

Kumi kup w aptece SMECTA 3 saszetki dziennie możesz wypić małymi łyczkami. Jest bardzo bezpieczne w ciazy bo to kolejny węglan. To też Konsultowalam z gin.zresztą ja podawałam synkowi jak był niemowlakiem i stosuje do dziś przy biegunkach i wymiotach.
Jak się nieco uspokoi to ugotuj sobie mqrchwuanke na odrobinie masła z ryżem. I dużo pij.

Zaraz ruszamy na urodziny chrześniaka a ja juz w nic nie wchodze; ((((
Musiałam pogodzić się z legginsami, pożyczyłam od męża białą podkoszulkę na ramiączka bo tylko to mi zasłania brzuch a nie kończy się w połowie i dorwałam kardigan oversize......a co ja zrobię za 2 miesiące. ...???

Flavia, pozyczylabym Ci cos chetnie:)
Ja wydalam kupe kasy na ubrania ciazowe i polowa lezy z metkami nadal... bo przeciez gdzie ja to mam zakladac. W lozku w tunikach ciazowych, czy dzinsach nie bede lezec. Tylko dres i pizamki:(
Wystawie na allegro, moe chociaz polowe kasy odzyskam.

Na dzis mam w planach troche kasy przepuscic na Zuzię, czytam opinie o tym lezaczku tiny love i ludzie zadowoleni tylko podobno jakosc taka sobie, ze sie pruje material i szelek do pozycji siedzacej nie ma. Jak oceniasz swoim okiem. Bo cena duza, ale mnie kusi tak szczegolnie ta pozycja lezaca.

Secondtry jakość może być. Co prawda odbiega od FP czy Lamaze jakościowo jeśli chodzi o zawieszki (pałąk to najslabszy punkt wykonania) ale zawsze można powiesić inne.ja mam już w planach zamienić je na lamaze od karuzelki:) ale jeśli chodzi o sam leżaczek to jest ok i tkanina porzadna w ztwych kolorach. Moja mama stwierdziła że strasznie twardy ale ona to zupełnie inna szkoła typu dziecko w pierzynie i ciepłe mleczko;)

Secondtry pokaż nam póżniej koniecznie co pozamawiałaś dla panny Zuzanny :)) ja dziś misja łóżeczko! znów zmieniłam koncepcję na kącik dla małego, zostaje nasz beż ale chyba dodam białe groszki, coś jak w zdjęciu z załącznika, do tego dodatki vintage i będzie pięknie!

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43641.jpg