Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny:) tak się cieszyłam, ze nie mam problemów ze spaniem a teraz jest coraz gorzej. Kładę się do łóżka i zaczyna bolec, kluc:( co drugi dzień mam tak, ze nie śpię z 3/4 nocy. Na szczęście rano jak wstaje z łóżka jest ok i nie boli. W środę wizyta u gin, mama nadzieje, ze z maleństwem wszystko ok. Jest bardzo aktywna i bryka w brzuszku. A jak u Was ze spaniem?

Melly powiem Ci szczerze, że nawet mi się nie chce tych świąt, robię bo muszę. Teściowie w tym roku trochę 'dali dupy' i do nich nie jedziemy, więc żeby nie zaliczać dwóch wigilii tu, padł pomysł na zrobienie jednej dużej u nas. Jakoś to będzie, ale nie ciesze się specjalnie na te święta. Wolałabym mieć po prostu męża w domu i złapać trochę oddechu,

Secondtry u nas bankowo będzie trzeba kupić wózek dodatkowy, bo spacerówka mimy się nie nadaje na drzemki zbytnio, ale to pewnie wyjdzie w praktyce co i jak, chwała, że mamy ogród, bo wtedy mały będzie mógł spać tam nie tylko na spacerach i nie tylko w wózku.

Nat34 pochodzisz z Wrocławia? :) super zorientowana jesteś :) Kamieńskiego - tam właśnie pracuje mój lekarz prowadzący, ale z nim nie ustalę nic, mówił o planowanym cięciu, że on jest wtorki i piątki w szpitalu, ale na pytanie męża - 'co jeśli zacznie się wczesniej niż planowane cięcie', nie potrafił nic odpowiedzieć, nie dał nam też do siebie numeru telefonu..
Z tą medfeminą, rzeczywiście jest blisko borowskiej i w razie w. pewnie można się przenieść, ale pytanie czy będzie miejsce - tego nie mogą zagwarantować, a słyszałam już wiele historii, że koleżanki jeżdziły od szpitala do szpitala i nie było miejsca.

Agulaaa może rozważ zakup poduszki dla ciężarnych, mi bardzo pomogła.

Ataa kuruj się :)

Miila, mieszkałam we Wro dobre 10 lat, ostatnio nawet 3 lata temu.Mam sentyment i masę znajomych.Teraz wolę jednak łono natury i bliskość 150 km ;) Co do Twojej planowanej cesarki to nie ma chyba znaczenia, który lekarz to wykona.Jakoś 2,3 tyg wczesniej jedziesz tam do szpitala zapisać sie na cc, dostajesz termin itd.Jezeli porod zacznie sie samoistnie wczesniej, co jest o wiele lepsze dla dziecka niż poród na sucho bez objawów , i tak zrobią to na cito.Skoro twój lekarz przyjmuje 2 dni w tygodniu, to pewnie taki termin Ci przepisze. Na Kamienskiego maja bardzo dobrych specjalistów i 3 najwyższy stopień referencyjności jeśli chodzi o noworodki , na Borowskiej też taki mają.Powiem Ci, że to jest najważniejsze jak dla mnie .Ja to ja, ale w razie konieczności sa w stanie sami pomoc dziecku bez przenoszenia go do wyspecjalizowanego szpitala .Wiesz w prywatnej klinice rodzisz jak w Hiltonie ale zaplecze oiomu noworodkowego nie jest takie jak w szpitalu klinicznym np. Przemyśl sprawę, jedź na odzial, wiem że można zwiedzić go przed wypytaj o wszystko, bedziesz miała pełniejszy ogląd sytuacji.

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Agulaaa potwierdzam, ze poduszka jest super, zdarza mi sue wyjac ja nad ranem, i nawet godzina wystarczy zeby mnie wszystko rozbolalo... albo sproboj jakas inna poduszke polozyc miedzy nogi ugiete, a pod brzuch jaka mniejsza podusie
Secondtry zaciekawily mnie te słowa, na temat wplywu czasu spedzonego w foteliku przez dziecko, na jego kręgosłup. W ogole nie wpadlam na to ze to moze byc szkodliwe, w naszym foteliku dziecko mozna polozyc na płasko, myslisz ze to cos rozwiazuje?
Nas beda czekaly dlugie podroze z dzieckiem, ale nie wiem czy dorobimy sie auta do tego czasu, ciekawe czy w pociagu mozna przewozic dziecko bez fotelika...

Gość Czarna23789

Ja też mam coraz większy problem ze spaniem. Po dłuższym czasie na lewym boku drętwieje mi ręka i w ogóle jest niewygodnie, a jednak na plecach staram się leżeć coraz mniej.
Wiec prośba do dziewczyn, które używają poduszek, jeśli kupowałyście przez Internet mogłabym prosić o linka? Bo tez szukam i nie mogę się zdecydować.

Dzięki Nat34, przeraża mnie trochę wizja tego wszystkiego no ale chciałabym wiedzieć co i jak i gdzie będę rodzić. Jakoś mam wrażenie ostatnio, że czas nam leci szybko (może to przez grudzień) i zanim się obejrzymy, będziemy mieć 30 tydzień :)

Agulaaa, CzarnaJa mam taką poduszkę:
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-promocja-i5740999689.html
i jestem z niej bardzo zadowolona. Problemy ze spaniem minęły jak ręką odjął, myślę, że warto w nią zainwestowac.
Co do wózków, to ja mam wielką krowę, ale widzę, że to dobrze:) Też myślałam nad tym, żeby do podróżowania samochodem kupic mniejszą, poręczną spacerówkę - parasolkę, ale to pewnie w późniejszym terminie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Ja z corka 7 mies w gondoli i w spacerowce na poczatku zimnej wiosny a teściowej ludzie gadali czy duze czy nie to piwinno byc w gondoli bo zimno. Zacofani. I nam truła. Ja opatulalam. A teraz dziecko w spacerowke w zime wiec zostawie ta z zestawu a nowa kupimy na latochoc tak mysle czy mi bedzie potrzebna lżejsza bo my z 2 dzieci za bardzo nigdzie tylko do ogrodu.
Co do porodow ja rodzilam w szpitalu gdzie czasami jest 11 porodow dziennie i jest sie jedna z wielu, personel hmm tak sobie ja z poloznymi tylko troche kontaktu, bardziej na patologii do niemilych sie przyzwyczailam przez 2 mies wiec juz mialam wszystko gdzies, za to pomogli mojej corce bo neonatologia bardzo dobra a ja dwa kroki od pokoju wiec to bylo dla mnoe wazne a noe czy ja bede dobrze traktowana. Teraz tez tam rodze mimo ze natazie sie dobrze zapowiada ale nigdy niewiadomo co po porodzie. Mowie Wam szukajcie szpitali z neonatologia. Mojej kolezanki syn urodzil sie zdrowy a nagle po godzinie ich rozdzielili i do Warszawy dziecko.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Tu są dwa linki do informacji o profilaktyce zdrowego kręgosłupa u niemowląt i dzieci. To są rzeczy o których wiem od pediatrów i rehabilitantów (pół roku chodziłam z młodszym synem, bo miał osłabione napięcie mięśniowe po jednej stronie ciała)
http://m.mjakmama24.pl/niemowle/zdrowie/profilaktyka/wady-postawy-powstaja-juz-u-niemowlat-najczesciej-popelniane-bledy,348_3144.html http://medicus.opole.pl/poradniki-dla-rodzicow/179-czynniki-zaburzajace-prawidlowy-rozwoj-motoryczny-w-pierwszym-roku-zycia.html

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa, syrop prawoślazowy to must have w apteczce :) Jest jeszcze syrop z babki lancetowatej, ja je piłam na przemian.

Flawia, różowe tapy są super:) U mnie czasami można powybrzydzac, wzorki są np. w motylki, albo inne, co by urozmaicenie było. Na pewno jutro poczujesz się lepiej.

Ja mam jutro połówkowe, trzymajcie kciuki!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Miila może kup coś gotowego z potraw, albo zamów w sprawdzonej restauracji. Lubię robić sama rzeczy na wigilię, ale nie ma co szaleć.
Sama odpuściłam, co zrobię to będzie bez reszty się obejdziemy, bo nawet nie ma gdzie kupić ;) zdrowie ważniejsze.
Anna kciuki są mocno zaciśnięte :)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena dzieki Twoim linkom wiem juz na pewno, ze rozsadna ze mnie matka. Ile ja sie nasluchalam o chodzikach ze bez sensu ze\nie chcemy kupic, chcieli dac na chrzest (w 8 mies.) Powiedzialam ze maja nie kupowac, bo schowam.
Fotelik raz byla dluzsza podróż, raz spacer z auta do sklepu ale mi samej niewygodnie.
Anna trzymam kciuki, bedzie zdrowa dzidzia;))
Nat glupota niektorych mnie\przeraza, niestety kazdy moze byc rodzicem. Mnie wkurzaja ludzie ktorzy sami\rozebrani a dziecko przegrzewaja.
Ja kladlam corke na podloge, na panele a tesciowa ze jej zimno wiec na skrawek wystajacego dywanu dawala i by tylko nosila na rekach, dobrze ze robilam z tym porzadek bo dziecko wie czego potrzebuje. Teraz corka biega a tez czesto w dzien kladzie sie na\podloge polezy i biega dalej.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Ja tez jestem za tym ze nic na siłę i nie ma co się zameczac robotą bo i tak mało kto to doceni. Ja do tego przekonałam w tym roku moją mamę która dopiero co wróciła z naswietlania.
Zamówiłam pierogi. Kupiłam gotowe filety z karpia i tez będzie fajnie.nie mogę patrzeć jak moja mama ledwo żywa siada do wigilii bo od 4 rano była na nogach żeby wszystko zrobić na świeżo. I nie ma co nawet wchodzic do kuchni bo wszystkich wygania.Bez sensu. Wigilia to czas rodzinny a nie stania przy garach i jeśli można skorzystać z pomocy innych i ułatwić sobie przygotowania to trzeba to zrobić.
Moja mama czasem mi wypomina ze ja juz należę do pokolenia które idzie na skróty;)pewnie ma rację ale też teraz są inne czasy i nie trzeba wszystkiego robić samemu bo po prostu niczego nie ma w sklepach.

anna w środę musze się zastanowić nad kolorami żeby mi do kreacji świątecznych pasowaly;) bo na szyję i kark zachodzą.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.