Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ataa a kiedy dostałaś wiadomość o wysłaniu? jak kurierem to powinno być na następny dzień.

Vena, Secondtry ja się ostatnio bardzo staram wrócić do normalności, załatwiam milion spraw i ogarniam pracę i dom, ale no mam słabe momenty, jeszcze mi te wymioty nie minęły - co prawda spotyka mnie to raz na dwa-trzy dni, ale z byle powodu właśnie siadam i płaczę i mam dość. Z jednej strony chciałabym już kwiecień, żeby to się skończyło, a z drugiej nie wiem czy ja w ogóle jestem gotowa psychicznie na ten moment.
Vena tak jak mówiła Secondtry na te zatoki u nas reklamują Irigasin na zatoki, może to by Ci pomogło, jeśli bym mogła jakoś pomóc to ew. mogę Ci wysłać pocztą.

Dzięki Miila kochana jesteś. Zobaczę co będzie do poniedziałku, bo od wczoraj zaczynam dostrzegać drobne oznaki poprawy. No właśnie choćby to, że mogę dotknąć się do policzka i położyć na nim, mniej krwi w wydzielinie, taki rozsadzający ból tylko jeśli się pochylę. To w porównaniu z ostatnimi 4 dniami daje nadzieję, że będzie lepiej za parę dni. 5 tyg temu miałam antybiotyk na zapalenie ucha i lekarze dlatego są tacy zachowawczy, bo chcą spróbować oszczędzić mi organizm przed wyjałowieniem… sam antybiogram co to jest potrwa kilka dni, kiedy właśnie liczyli że przez ten czas się poprawi. Dlatego dopiero w poniedziałek podejmą decyzję czy jednak dawać mi już celowany antybiotyk, czy jednak się uda bez.

Ja zawsze jestem z typu tych, co biorą życie za bary, to że ostanio z każda pierdoła wywołuje u mnie kilka godzin płaczu i załamania to dla mnie nowość :/ może to faktycznie Secondtry różnica, że dziewczynki nosimy, ale rozkłada mnie to na łopatki. Od wtorku jestem sama przez tydzień z dzieci, bo mąż na szkoleniu i strach pomyśleć, że będę taka fontanna za każdym razem jak coś się zdarzy ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Cos w tym musi byc, ja kompletnie w tej ciazy nie radze sobie ze stresem, nie jestem tez w stanie zrozumiec swojego nastroju...
Miila ciesze sie ze jestes w trybie normalnego zycia, to pomaga odwrocic mysli o trudnosci ciazowych. Ja niestety zamknieta w domu ze swoimi myslami i zlym samopoczuciem... moze po 30 tc bede mogla troche wrocic do zycia.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry - jesteśmy już bliżej niż dalej końca :) jesteś dzielna, mam nadzieję że choć te ostatnie 10 tygodni będzie dla Ciebie łatwiejsze.

Vena - to skoro ja mam takie same 'nastrojowe jazdy' przy chłopcu to co będzie przy kolejnej ciąży? :o jak wiecie, ja marzę o córce wiec nie przystanę na Jeremim, może się uda spłodzić mu siostrę (oczywiście KIEDYŚ).

próbuje się zająć czymś ciekawym i chyba ścianę na której w sypialni przewidujemy łóźeczko pomalujemy na granatowo skoro sypialnia jest szampanowo granatowa z białą podłogą i wtedy kupię to łóźeczko
trochę na retro/vintage.

Dziołchy aby do wiosny!!! tak sobie powtarzam codziennie.Mnie też dopadła jakaś zaraza, ale mam nadzieję zdusić ją w zarodku, choć już czuje jej macki...Nie chce Vena myśleć co czujesz z tymi wszystkimi zapaleniami, kurde ból, któremu nie możemy za bardzo zaradzić to jest jednak koszmarrr.Trzymajcie się, będzie lepiej, musi być kurdę No!!!

Miila,cudne łóżeczko,podoba mi się w ogóle Twój zmysł w dobieraniu Dodatków.Pokaż jeszcze kołyskę do salonu ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Vena widziałam właśnie, przywykłam do tego, że tapety są drogie, ale ta to przesada. Pomalujemy więc ścianę na granat i spróbuję stworzyć coś podobnego sama malując, efekt powinien być podobny :)

Secondtry z przyjemnością!

Kurujcie się dziewczyny, miód i herbata z sokiem malinowym, niezastąpiony też jest syrop z cebuli, czosnek... może akurat.

Miila to niezle wyzwanie sobie postawilas.. :) musisz koniecznie pochwalic sie efektem swojej pracy :)
Wspolczuje dziewczyny przeziebienia, ja to takie zazwyczaj znosze podobnie jak mezczyzni niestety, i jak moj tylko probuje chorowac to robie sie ostrozna ze strachu by nic nie załapać, nie wiem czy umialabym to tak dzielnie zniesc jak Wy walczycie..

Cześć wszystkim, wspolczuje ze chorujecie my chyba juz wykorzystalismy limit przeziebien na ten rok.
Tak mi przykro bylo\czytac jak bardzo ciezka fizycznie i psychicznie jest dla Was ciaza.
Niestety ja juz na dzisiaj mam dosyc, chce nadal dziecka i chcialam taka mala roznice wieku ale mnie juz to przeroslo. W nocy corka nie daje nam spac, ja sie nia zajmuje bo maz do pracy i musi sie wyspac bo ma odpowiedzialne stanowisko, popoludniami robota w domu i na dworze wiec noe ma kiedy spac, tesciowa robi swoje wiec tez nie da nam pospac pilnuje mala jak musimy gdzies pojechac i tyle. Ja juz dzis kolejna nocka z rzedu o 2 pobudka az sie rozplakalam z bezsilnosci. A corka jak wstaje to idzie do nas i nie raz mnie kopnie przez sen, nie mam jak isc do drugiego pokoju bo maz ma mocny sen i jej nie slyszy. Masakra. Mam dosc. Nie chce mi sie nawet myslec o 2 lozeczku wyprawce itd nie mam ochoty. Marze zeby odpoczac. ;(((( w czw usg ale noe\umiem sie cieszyc bo to kolejny punkt na dlugiej liscie tego tygodnia. Eh. Szkoda slow. Niech chociaz moj Maluszek bedzie zdrowy i ta cholerna szyjka bo ja juz noe\udzwigne.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly moze pogadaj szczerze z mężem jak wygląda sytuacja i niech w weekend postara sie Cie bardziej odciazyc. Sprzatanie zakupy czy zajmowanie sie dzieckiem tak bys Ty mogla odpoczac bo potrzebujesz nie tylko Ty tego ale i kolejne dziecko. On ciężko pracuje ale to on jest zdrowym mężczyzną ktory tez zdecydowal sie na drugie dziecko. Nie moze byc tak ze tylko Ty dzwigasz ten ciężar codziennego życia i to jrszcze jestes w gorszej pozycji bo nie masz tylu sil i energii co normalnie, a Twoim waznym obowiązkiem! Jest właśnie odpoczynek i on musi Ci to umozliwic!