Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ataa, wzięłam perłowy róż i milkway peach.
Marta, w ciąży masaż jest jak najbardziej dopuszczalny. Ja korzystam co jakiś czas, z tym że robi mi go przyjaciółka - fizjoterapeutka. Może popytaj o to w gabinetach rehabilitacji, bo w gabinetach kosmetycznych raczej nikt się nie podejmie. Powinno się go robic na specjalnym krześle, na półsiedząco, na leżąco absolutnie nie. Chociaż my go akurat robimy na zwykłym krześle,taborecie, które jest odpowiednio ustawione do podwyższonego stołu do masażu. Masujemy tylko oczywiście górną częśc pleców, ramiona.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Dziewczyny,prosze poradzcie cos na uporczywy kaszel zwlaszcza w nocy,az musze siadac by sie uspokoic.Przedwczoraj cos mnie zlapalo i tak trzyma.Az mnie w klatce piersiowej zaczelo bolec.Miod,cytryna,czosnek,cebula srednio dzialaja na moj kaszel.Przy tym nie trzymam moczu,musze grube podpaski zakladac...

ja napisalam pare postow, ktore niestety nie pojawily sie w ogole... Jakis blad.

Cathleengratuluje!!

Jutro ide na moja ciazowa rehabilitacje. Ciesze sie,bo w zeszlym tygodniu bylam w tak beznadziejnej formie,ze musialam ja odwolac.
Ja mam masaze na lezaco,okolice bioder. Nie jest to przyjemne ale skoro ma pomoc. Za to od wczoraj znow mam silne bole kregoslupa w okolicy piersiowej,do tego stopnia,ze utrudnie mi to oddychanie. Fizjoterapeutka ma teorie ze byc moze mam dyskopatie a to moze byc przyczyna niedowladu w rece. W kazdym razie nic z tym az do porodu nie mozna zrobic.
Zobaczymy co na to neurolog,wizyta dopiero w styczniu.

Vena rozkminilam wzor i zrobilam az 3 ( ;)!) rzedy kocyka. Wow,mam powod do dumy,pol dnia roboty....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

agamaa zrób syrop z cebuli. On jest na suchy kaszel. Jeśli masz inhalator to baaardzo często rób sobie inhalacje z soli fizjologicznej a jeśli go nie masz to i tak warto kupić nawet już teraz bo przy maluszku bez tego się nie obejdzie. Ja od lat mam Philipsa pro.trzeba tylko dokupić maseczke dla maluszka potem.
Jest też syrop prenalen na kaszel dla ciężarnych.
Z tego co.piszesz kaszel jest bardzo uporczywy a to niebezpieczne w ciazy. Jak nie przejdzie w 2-3 dni to idź do lekarza czy to nie oskrzela.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

kumi, Nat34, Ataa, Ewee, Flawia dziękuję bardzo za odpowiedź w sprawie badań :-)

cathleen GRATULACJE :-)

ja spać nie mogę. Obudziłam się o 3 i myślałam, że nie dobiegnę do łazienki... Na całe szczęście jakoś udało się pawia zatrzymać jednak ze spania już nici...

Spacer z pieskiem mam już zaliczony więc może uda mi się coś zjeść i wrócić do łóżka.

Udało mi się zamówić śpiworek na limango na którego polowałam. O 100 zł taniej niż gdzie indziej plus darmowa dostawa :-)

Miłego dnia dziewczyny!

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Anna205 w takim razie mam jeszcze jedno pytanie, ten milkyway peach jest bardzie jak pudrowy róż czy jednak blizej mu do lososiowego?

Vena dokonczanir rozpoczetych robotek to dobra mysl :) ja bardzo chce juz robic sowki od Heltinne ale postanowilam ze najpierw skoncze szal sprzed lat i tak wczoraj zamiast siedziec i wkurzac sie na nie dzialajace forum dziergalam, do tego zskonczylam inny wazny projekt i tym samym zamknelam temat pracy, mam nadzieje ze teraz bede mogla sie skupic juz tylko na ciazy :) wracajac di sowek, marza mi sie w trzech odcieniach zieleni, i chcialabym wypchac kazda inaczej, czyms szeleszczacym np celofanem i czyms dzwoniącym :)
Cathleen gratuluję zdrowej córy, i chyba duza jest jak na ten czas, co? :) juz nie moge doczekac sie piatku i moich badan..

Eh... dalej sa problemy z forum...
Anna205 w takim razie mam jeszcze jedno pytanie, ten milkyway peach jest bardzie jak pudrowy róż czy jednak blizej mu do lososiowego?

Vena dokonczanir rozpoczetych robotek to dobra mysl :) ja bardzo chce juz robic sowki od Heltinne ale postanowilam ze najpierw skoncze szal sprzed lat i tak wczoraj zamiast siedziec i wkurzac sie na nie dzialajace forum dziergalam, do tego zskonczylam inny wazny projekt i tym samym zamknelam temat pracy, mam nadzieje ze teraz bede mogla sie skupic juz tylko na ciazy :) wracajac di sowek, marza mi sie w trzech odcieniach zieleni, i chcialabym wypchac kazda inaczej, czyms szeleszczacym np celofanem i czyms dzwoniącym :)
Cathleen gratuluję zdrowej córy, i chyba duza jest jak na ten czas, co? :) juz nie moge doczekac sie piatku i moich badan..

Cathleen gratuluję zdrowej i chyba dużej córeczki! Który to t.c.?
Marty mnie sama gin wysyła z kręgosłupem na masaż. Gość ma doświadczenie z ciężarnymi i masuje na boku.
Heltinne współczuję pogorszenia z kręgosłupem i ręką. Oby do porodu :)
agamaa dziewczyny pisały wcześniej i koleżanka potwierdziła dobre działanie na kaszel syropu Prenalen (dla ciężarnych). Jest w Rossmanie.
Vena a kiedy Ty działasz z tymi robótkami przy dwójce maluchów? Chyba nocami

http://www.suwaczek.pl/cache/c0496431c5.png

Cathleen gratuluję zdrowej córeczki! <3<br />
Anna205, Ata ja też czekam na przesyłkę z colorstories, zamówiłam rożek Baby Freckles in Mint i kocyk bamboo hoodie jasny szary (z kapturkiem).

Co do szczepień - my na pewno będziemy szczepić podstawowymi + dodatkowymi (nie wiem jeszcze co, tu raczej pomoże w wyborze pediatra już później).

Ja chyba w jakas spiaczke zapadlam. Przespalam cala noc (z krótkimi przerwami na siku i pic) o 7 obudzilam sie na tabletke, pozniej zasnelam i do tej pory spalam...

Coreczka owszem duza, ale u mnie to juz 22tc wiec waga odpowiednia (w usg wyszedl 1 dzien wiecej).

My tez bedziemy szczepic. Musze sie jeszcze po dowiadywac o dodatkowych szczepieniach.

A co do wagi to ja najpierw schudlam 2kg a teraz mam ok 1kg na plusie z przed ciazy.

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Przyszło właśnie to zamówione woombie, bardzo śmiesznie to wyglada.Dla dziewczyn szyjacych odtworzenie tego powinno być bajkowo proste.Materiał 95% bawełna ,5% spandex jakby kogoś interesowało.Ja śpię ostatnio lepiej.Także funkcjonuję lepiej,dziś gardło z rana mnie bolało jak wstałam dzieci do szkoły wyprawiać ale łyknęlam wit C, przepłukałam szałwią,wypiłam zioła i za 2 h wstałam w duzo lepszej formie :)

Cathleen gratulacje dużej dziewczynki :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Anna Miila wychodzi na to ze ja zaszalalam, wzielam caly zestaw w wersji mint: rożek, kocyk z kapturem, ręcznik i do tego ręcznik milkyway blue :)
W ogole zauwazylam ze bez względu na płeć interesują mnie takie kolory w polaczeniu z duza iloscia bieli..
Moja mama to usilnie zaburza bo wlasnie mialam tel ze kupila sliczny kombinezon zimowy granatowo-czerwony...
Ansta ja tez myslalam o woombie, ale stwierdzilam ze kupie gdy okaze sie ze dziecko nie chce spac dluzej niz 2-3 godz i gdy nie będzie buntowac sie na rożek.
Jeśli zas chodzi o kregoslup i sen, to u mnie biodra to miejsce bardzo bolace, i z kazda noca mniej sie wierce co przeklada sie na dluzszy sen w danej pozycji, na razie sama sie rozmasowuje ale obawiam sie bez profesjonalnej pomocy sie nie obędzie..

Ataa daj znać jak z jakością ręczniczków, ja nie zamówiłam ich, bo nie widziałam na żywo, a cenę mają fajną, więc chętnie się dowiem co i jak :)
Odnośnie tej wersji mint - ja chcę żeby wyprawka była spójna w miarę możliwości, a chcę stworzyć naszemu małemu chłopczykowi taki troszkę retro świat, więc ten miętowy mi się bardziej wpasował od niebieskiego :)

Nat34 a mozesz prosze rozlozyc to woombie i zrobic zdjecie od gory, aby dobrze bylo widac ksztalt? :D

Juz sie nie moge doczekac polowy stycznia, gdy bede mogla zajac sie przygotowywaniem wyprawki. Na razie dzieki Wam zapisuje sobie rozne tutki i linki i pozniej bede szalec :) Do tej pory kupilam tylko 3 bodziaki i chuste do noszenia... ale juz szukam lozeczka i komody kapielowej. Jeśli wiecie o jakiejs firmie ktora robi trzy w jednym - tj. komoda + przewijak + wanienka, chetnie obejrze :D

♡ Anielka♡ 04.05.2016