Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Unatu ja tak od paru dni zaczelam zwracac uwagę ze jak kładę się na plecach z wyprostowanymi nogami to tak jaks ten brzuch robi sie sztywniejszy i ciagnie mnie. Jak podkurcze nogi to jest lepiej, ale nie mam pojęcia na ile to jest to normalne. Szczególnie w nocu jak sie przekrece na plecy to od razu budze sie z bólu..

Ja tez tak mam,ze jak leże płasko na plecach to brzuch sie napina i bardzo odczuwam ciagniecie.. Znowu jak leże na boku, ktorymkolwiek , to dretwieja nogi i wtedy bol az do pośladków promieniuje...
Dlatego wiecznie się wierce i przekladam z boku na bok...

A tak dla was na poprawę humorku :) 2 miesieczna siostrzenica :)

Ps.nie można sie nie usmiechnac, prawda? :D

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_38887.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015

Taki ból to normalne. Ja jak się kładę do spania i się wyprostuje to tak mnie rwa okolice jajników ze aż sycze z bólu. Ale to są więzadła i macica.najzdrowsza pozycja w ciazy to leżenie na lewym boku bo po prawej stronie idzie żyła główna i jak leżymy na prawym boku to jest ucisk na nią. Ja gorąco polecam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży tylko taka duża premium żeby oplatała całe ciało.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Co myślicie o kołysce coneco lub miily mally?
Nie jestem fanką falbanek i takiego designu wole drewno i prostotę ale na prawdę się waham ze względu na funkcjonalność i praktyczność bo łóżeczka mam dwa plus turystyczne a chciałabym cos nowego tylko dla małej.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Flawia, u mnie opcja wakacji z mamą czy teściową w ogóle nie wchodzi w grę. Jest dobrze jak są daleko, obie. Z tym że z własną mamą łatwiej sobie poradzic niż z cudzą.
Myślałam o Dąbkach, podobno tam też są fajne warunki dla rodzin z dziecmi. Oglądałam jeden ośrodek, gdzie mają 2 pokojowe domki. Plac zabaw, boisko (przy starszym 7 latku to ważne dla nas). Wieczorem jak małe już zaśnie, można sobie na tarasie jeszcze spokojnie posiedziec. Kusi mnie to, bo cena dla nas w takim domku z pełnym wyżywieniem 3 posiłki dziennie wynosi ok. 2300 zł. Wydaje mi się to bardzo rozsądną propozycją.

Mi się coraz gorzej śpi na boku, i chyba sobie w najbliższym czasie kupię taką poduszkę dla ciężarnych.

Ensueno, siostrzenica przesłodka!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

pAleksandra jaki wózek wybraliście? Ja dziś cały dzień prawie ogladam wózki i chyba zrezygnuję z bugaboo albo quinny, bo myslalam, że kupie używany, ale w sumie spodobał mi się dziś ten http://bebetto.eu/produkt/30/torino-s-line i połowę tańszy niż tamte a nowy. Chciałabym kolor SL7. Muszę poszukać i gdzieś na żywo go obejrzeć. Pewnie w grudniu zrobię rundę po sklepach.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Cześć dziewczyny!!!
Widzę, że poruszyłyście temat wózków i stąd moje pytanie: czy będziecie kupować wózek przed porodem? Nie jestem przesądna ale słyszałam, że nie powinno się kupować wózka przed porodem... Do tej pory bardzo dobrze się czuję w ciąży, ale ostatnio coś dziwnego mi się przydarza: gdy szybko wstanę z łóżka to czuję ból w dole brzucha. Nic poza tym się nie dzieje i ból bardzo szybko mija. Martwię się tym bo nie wiem czy to coś groźnego. 16 listopada idę do mojej gin i się jej spytam.

Dziewczyny szczerze myślałam że będę narzekać tylko na to zyganie codziennie ale wierzcie lub nie gorszy chyba jest wieczny głód Rano heftam a od 12 zaczyna się jazda Konkretnie zrec muszę co 2 godz a pomiędzy jakieś słodycze i tak do 22 Masakra Co gorsze szybko nudzą mnie posiłki i nie mam już co jeść Mąż już ma dość weekendu bo ciągle wymyslam z tym jedzeniem ale wynagrodzilam mu to bo w końcu poczuł małego jak skacze po brzuchu Tak czy siak właśnie mam głoda więc jestem okropna

Ale tu cisza i spokoj dzisiaj...
Dzis wygladam i czuje sie jak w 9 miesiacu ciazy, serio. I mam na to dowod, moja corka uradowana zawolala: mamusiu ten dzidzius tak szybko rosnie, ze chyba niedlugo sie urodzi!
Oczywiscie to wina Slubnego ;),
kupil wczoraj kapuste i mielone, i wreczyl mi z mina zdobywcy.
No i jak tu nie zrobic a pozniej nie zjesc golabkow w ilosci przesadnej....
Dobilismy sie budyniem czekoladowym z bita smietana (piec ciasta juz mi sie nie chcialo) i reszte dnia spedzilismy na sofie przed TV.
100% obzarstwa i lenistwa :)

Co do wozkow,o ktorych mowicie,wypadlam z obiegu jesli chodzi o polskie marki,na zdjeciach wygladaja fajnie. Znam tylko Tako,mialam przed laty 3kolowa spacerowke z pompowanymi kolami.
Poczatkowo bylam zadowolona,dopoki nie zrobila sie bardzo awaryjna. Moze jednak przez te lata producent poprawil pewne wady i teraz te wozki sa calkiem ok

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Monika87 Chyba jednak jestes troche przesadna ;) Jesli wolisz kupic kiedy dzidzius przyjdzie na swiat, tak na wszelki wypadek, najlepiej wybierzcie konkretny model tak aby tatus maluszka mogl go kupic, gdy Ty juz urodzisz. A co zreszta rzeczy? Chyba nie bedziesz kompletowac wyprawki dopiero po porodzie?

Staraj sie nie zmieniac gwaltownie pozycji, bo wtedy ma prawo zabolec. A skoro boli Cie tylko wtedy i bol szybko przemija to raczej nie m powodu do zmartwien. Oczywiscie zawsze warto zapytac ginekolo,jesli cokolwiek Cie niepokoi.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

hm.. dzięki uspokoiłyście mnie trochę [;
co do wózków, to tak jak pisałam, chyba przedwczoraj;P Ja się waham między camarelo sirion, a bebetto holland. Oba na żywo widziałam. Sirion jest wyższy, tzn. ma wyżej torbę tą na dole, co jest dla mnie bardzo korzystne, bo dla łażenia po lesie, wertepach i błotach korzystniejsze ;P On ma taką pseudo skórkę we wzorek, co mnie zdziwiło - bo mężowi się to spodobało [;

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

A w ktorym tyg aktualnie jestes Monika87? Chyba juz teraz powinno dac sie poznac plec, a tym bardziej w grudniu. Tylko z tym to tez roznie bywa,juz o tym raz pisalam.
Mojej kolezance 2 razy potwierdzono, ze urodzi chlopca a ma corke. Za to moja nie chciala sie ani razu pokazac i dopiero przy porodzie dowiedzialam sie ze to dziewczynka.
W wiekszosci przypadkow mozna jednak poznac plec na tym etapie ciazy.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Raczej nie powinno byc z tym problemu :)
Ja tez juz nie moge sie doczekac, mam usg 25.11.
Musze sie przyznac ze mam juz mebelki do pokoju Malenstwa, ale jeszcze nie zmontowane.
Przegladam rozne strony w poszukiwaniu inspiracji, juz mam mniej wiecej wizje tego jak ma wygladac wnetrze.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ja chyba jutro pójdę w poszukiwaniu włóczki (o ile siły mi na to pozwolą) i będę próbowała stworzyć taki kocyk na szydełku. Stwierdziłam że może byc dla chłopca i dla dziewczynki, szczególnie na początku.

Stresowalam sie dzisiaj bo w dzien malo ruchow czułam. To malenstwo na wieczor zaczelo nadrabiac :)

Agabalbina- zgodze sie z Toba ze ten ciagly wilczy glod czasami dobija. A moje dziecko jest tak wybredne ze juz nie wiem co mam jesc...

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_38975.jpg

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18