Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczynki :)
Dzięki dziewczyny za komplementy. Ja zawsze chciałam być grubsza i szczerze licze że mi troche ciałka zostanie :)

Ja nie leże od początku, teraz leci 11 tydzień mojego leżenia. I tak jak mówisz Olka, zwykłe wyjscie do szkoły, do sklepu czy na spacer a juz dzien mniej nudny. Ale jakbysmy nie leżały to by nam się nie chciało ;) Teraz wizyta u lekarza to mega atrakcja hehe :)
Musisz sobie znalezc jakies hobby, ale takie którym bedziesz się cieszyc bez faceta. Przypomnij sobie na jakie twoje hobby zawsze narzekał i to rób :D I pomyśl że to tak naprawde ostatnie chwile kiedy masz czas dla siebie, pozniej bedziesz marzyc o godzinie spokoju. No i powinien ci Michac załatwic tv w trybie pilnym :)
Pojutrze grudzień!

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Aga masz talent! :) mmm zjadlabym :D

Agusia trzymaj się, pisz na bieżąco co się tam dzieje! Oby skurcze narazie nie wracały ;/

Renia jutro mi załatwi tv :D faktem jest że to ostatnie chwile spokoju, dobrze że chociaż nauczyciele będą przychodzić do mnie i mnie uczyć godzinęD/dwie dziennie :D

Teoretycznie dziś zaczynam 7 miesiąc ciąży :) tzn wczoraj :P super :) chodzi za mną pączek i nie może przestać :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Hej! Mój wrócił o 3 w nocy z pracy, więc jeszcze go nie budzę. Sama dopiero co wstałam - tata mnie telefonem obudził... :D
Aga, jaki super tort. Ale bym zjadła... na ślubie mieliśmy taki przepyszny śmietankowy z owocami, ten też tak wygląda :)
Ja wczoraj prawie cały czas leżałam, większość dnia wybierałam płytki do łazienki i wyliczałam ile kupić, WC, szafki, brodzik, to jakoś mi zleciało, ale nie wyobrażam sobie leżeć cały czas - podziwiam Was dziewczyny, choć faktycznie motywację macie silną :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Matko dziewczyny ile stron do nadrobienia.Maltretujecie mnie tymi tortami bo moja ostatnia przyjemność w tej ciąży czyli jedzenie została ograniczona ze względu na niwwyjasniony świat skory snily mi sie dzisiaj galaretki w czekoladzie .Renia super figurka ja niestety szczuplejsza bylam od ciebie.Dziewczyny leżące ostatni miesiąc rygorystycznego leżenia !!!!

agusia1987
Hej. Ja ciagle w szpitalu. Wczoraj nasilily mi sie skurcze i znowu dostalam adalat. Dzisiaj troche lepiej ale caly czas czuje takie parcie w dol. Leze i mam nadzieje ze wszystko sie uspojoi.

Hej Agusia trzymam kciuki żeby wszystko się poukladalo☺️ Odpoczywaj i myśl pozytywnie. Ja mam gin w tym tygodniu i będę z nią konsultować moje skurcze i napięcia. Które są momentami bolesne i umiejscowione w dole brzucha. Teraz coraz mniej mogę spacerować bo mnie łapią i zaczynam się martwić :/ sama sobie szyjki nie sprawdzę a lekarka się będzie skupiać jak zwykle na mierzeniu cis zamiast zając się porządnie usg

Wszystkim mamusiom leżącym, na dietach, chorym dużo, dużo zdrówka i cierpliwości czego i sobie życzę!! :-)
Maltretujecie tymi słodkościami a mi się od kilku nocy śni wielki ptyś!! Piszecie ze po porodach zero słodkości a ja dopiero sie najem ;-) ajajaj !!!
A antybiotyk i mnie nie ominął, do przeziębienia doszło zapalenie krtani i gardła i pięć dni antybiotyku..tylko kaszel i smarki zostały ale juz na szczęście nie wielkie.

Kalae zawsze miksuje zimny budyń z masłem i dopiero wtedy kładę na ciasto :) powodzenia!

Agusia wszystko będzie dobrze, musi! Wytrzymajcie przynajmniej jeszcze pięć tygodni!

Mmm ale tort, zjadłabym. Wczoraj byłam na urodzinach u żony teścia ale się zawiodłam słodkościami, liczyłam na co innego :p
Ja mam dwa sprawdzone przepisy na torty i robie według uznania solenizanta ;) niżej zdjęcie czekoladowego jasnego z owocami leśnymi, a drugi to czekoladowy, ciemny z bananami (niestety nie mam zdjęć). No ale moje dekoracje nie umywają się do profesjonalistki Ani :p

Ponawiam pytanie, Kalae i Jola czy któraś z was będzie we wtorek na SR?

monthly_2015_11/marcoweczki-2016_40141.jpg

Witajcie mamusie w ostatnią niedzielę listopada :)

U nas dziś pada i wieje :/ czyli siedzimy z bąblem w domu i czekamy na tatę aż wróci z pracy. Obiad mamy już gotowy - poledwiczki wieprzowe w sosie kaparowo-pieprzowym :) ostatnio jak zrobiłam to synek zjadł więcej niż ja ;)

Mamusie w szpitalach i te leżące w domu, trzymajcie się :) już niedużo zostało.
Swoją drogą gdybym "odpukać" ja musiała leżeć, to szczerze nie wiem jakbym miała to technicznie robić. Mąż dużo pracuje, a 1,5 roczny synek nie zrozumie że mama ma leżeć. A poza tym trzeba go nakarmić, przewińąć itp...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

Lilijka87
Kalae zawsze miksuje zimny budyń z masłem i dopiero wtedy kładę na ciasto :) powodzenia!

Agusia wszystko będzie dobrze, musi! Wytrzymajcie przynajmniej jeszcze pięć tygodni!

Mmm ale tort, zjadłabym. Wczoraj byłam na urodzinach u żony teścia ale się zawiodłam słodkościami, liczyłam na co innego :p
Ja mam dwa sprawdzone przepisy na torty i robie według uznania solenizanta ;) niżej zdjęcie czekoladowego jasnego z owocami leśnymi, a drugi to czekoladowy, ciemny z bananami (niestety nie mam zdjęć). No ale moje dekoracje nie umywają się do profesjonalistki Ani :p

Ponawiam pytanie, Kalae i Jola czy któraś z was będzie we wtorek na SR?

też tak zawsze robiłam karpatkę, więc tak zrobię
tort jakis tydzień temu zrobiłam na swoje urodziny orzechowy był

ja się nie zapisywałam do szkoły, muszę lekarza zapytać bo mnie dalej to spojenie i pachwiny bolą, a musiałaś mieć zaświadczenie od lekarza?