Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lilijka87

Haneczka ja mam żółte plamy na wkladce. Wiem, że lepiej ich nie używać ale bez nich co najmniej co godzinę musiałabym zmieniać majty. Jeśli obawiasz się, czy wody Ci się nie sączą to hmm... Powąchaj, wiadomo mocz śmierdzi, a wody płodowe mają lekki zapach białka. Nie wiem jakiego ale tak położna mówiła.

Madika Twoje to te płetwy z lewej?! :D

Zrobiłam coś zabawnego :p

monthly_2016_02/marcoweczki-2016_44522.jpg

Lilijka87
Haneczka ja mam żółte plamy na wkladce. Wiem, że lepiej ich nie używać ale bez nich co najmniej co godzinę musiałabym zmieniać majty. Jeśli obawiasz się, czy wody Ci się nie sączą to hmm... Powąchaj, wiadomo mocz śmierdzi, a wody płodowe mają lekki zapach białka. Nie wiem jakiego ale tak położna mówiła.

Jaki fajowy nietoper :D wąchałem przyznam sie :)
Bezwonne zupełnie. I u mnie tez bez wkładki byłoby ciezko ...

misiakowata30
~kalae
Zatruc to sie mozna wszystkim. A byly splesniale czy jak? Po terminie? Czemu obkrojone?
Wg mnie lepiej kupowac te sproszkowane, bo takie czesto wyrzucam.

Takie starsze wioletty, niemniej w krakowskim nie slyszalam takiego imienia

No cos tam na nich było,to obkroiłam z każdej strony...no ale teraz rozkmina czy nie zaszkodzi maluchowi..
ech a miałam chęć na racuszki :(
Kalae dawaj tego zakalca :)

drożdże takie świeże to wyrzucam jak po terminie, albo jak widzę że coś z nimi nie tak. Polecam w każdym razie kupować drożdże suche, długi termin, nie psują się i nie trzeba robić rozczynu.

nie piekłam nic, to tak ogólnie było o moich wypiekach ostatniego czasu :)
choć drożdżowe (odpukać) mi wychodzi nie zakalcowe

aha hehe..no ja doczytałam,że jak się świeże nie zużyje to spokojnie zawinąć w woreczek i zamrozić,a potem wyłożyc do ciepłej wody lub mleka na 15 min.przed uzyciem :)

No nic,,znalazłam kawałek mąki i ukrcęciłam gofry :)
Omomomomommmm :D

Haneczka najlepiej zapytac gina o te upławy,ale jak sa bezbarwne to może Ci sie coś saczy juz??
Ja juz 3 dni mam takie białe,gęste,ale nic nie swędzi..we wtorek ide na gbs to zobaczę co się dowiem :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Lilijka87

No oczywiscie ze te z lewej :D Takie zgrabiutkie i suptelne...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

misiakowata30
aha hehe..no ja doczytałam,że jak się świeże nie zużyje to spokojnie zawinąć w woreczek i zamrozić,a potem wyłożyc do ciepłej wody lub mleka na 15 min.przed uzyciem :)

No nic,,znalazłam kawałek mąki i ukrcęciłam gofry :)
Omomomomommmm :D

Haneczka najlepiej zapytac gina o te upławy,ale jak sa bezbarwne to może Ci sie coś saczy juz??
Ja juz 3 dni mam takie białe,gęste,ale nic nie swędzi..we wtorek ide na gbs to zobaczę co się dowiem :)

jak zamrozisz takie świeże (nie po terminie) to pewnie.

smacznych gofrów zatem:)

strunka7777
Z męskich Telesfor jest piękne, Dydym, Bazyli... ;)

Poważnie?

RedNails89
Leniwcu,przypomnialo mi się, szkoda że tak późno ;) otóż według staropolsko-teściowskich zabobonow musisz upiec MURZYNKA i bach, rodzisz. Nazajutrz, czy tam za parę godzin. Może do jutra zdąrzysz,co? :D :D :D

Normalnie to zapamiętam :D

misiakowata30
Ten koleś co dołączył do naszej grupy chyba chce mamuśkę jakąs wyrwać :D

No dlatego mu zadałam te pytanie :D ale odpowiedzi brak,więc pewnie masz rację :D

Ja dzisiaj po płakałam, najpierw przez mojego, wsiadłam w auto zabrałam Adasia i do mamy,a z mamą to już w ogóle, ledwo cappuccino do piłam i już mnie tam nie było :( mówię jej,że po urodzeniu maleństwa to bym chciała aby tylko Witek był, to ona mi,że nie to nie nie musi być wcale i teraz też mi nie pomoże, masz męża i teściową to niech ci pomagają! Ta jakby teściowa do pomocy garnęła! Ledwo żeśmy z Adasiem ujechali to ja w ryk,aby tylko Adaś nie widział, ale w domu to już mnie poniosło i Adaś i Witek zaczęli mnie tulic i mówić ,żebym się nie martwiła, że damy radę, Witek do mnie,że po porodzie weźmie tyle urlopu ile będzie trzeba,przeprosił za wcześniej i mi jakoś ulżyło:) bo wiecie ja się boje ,że coś się zacznie jak będę sama z Adasiem, i w ogóle ciągle mi się śni,że mi wody odchodzą jak go z przedszkola odbieram...

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Po urodzeniu syna była ze mną mama i mąż w domu i tak szczerze maż starczyl w zupełności, teraz mama pracuje i nie mogłaby być, mąż będzie ze mną 2 tyg po porodzie. Za to mieszka z nami babcia 88 letnia, i przyszła do mnie i mówi że ja Ciocia (jej druga córka) na święta zaprosiła ( tak chcieliśmy) Ale ona uważa że to zły pomysł bo ja przecież po cesarce będę potrzebowała pomocy.... No ale wytlumaczylam że mój urlop Ma no to jakoś się zgodziła. Z nią to w ogóle jest 3 światy. Jest sprawna Ale schorowana a zapomina że nie wszystko jej wolno w tym wieku robić i jakby mogła to by sprzatala, prala i nie wiadomo co jeszcze. Jestem jej jedyną wnuczka, reszta to wnukowie, na dodatek chorowita po operacjach i ona zapomina że jestem dorosła kobietą, którą potrafi dziecko wychować, mam nadzieję że Tym razem odpuści...

Kasia nie smutaj. Od czego masz nas. Moja sytuacje w domu tez znacie. W przyszłym tyg ma przyjechać teściowa troszkę sie mną zając bo przemieszczam sie pokracznie i na nic nie mam siły.
Sama nie wiem jak ja piorę i gotuje jeszcze. A pozniej boli krocze.. Jak taki mały pingwinek:)

Koj z kolei pojechał po Budyn dla mnie bo mam zachciankę jej... Jak za mną ten Budyn chodził...

Eh dziewczyny mnie też moja mama wkurza. Ja rozumiem że nie jesteśmy Z Michałem nie wiadomo jak dorośli, ale ona była ze mną na wizycie u lekarza rodzinnego z Majka, jak jej przed wizyta powiedziałam że ją sobie Poradze sama to ona obrażona 'no to Jezus nie musze iść Jak nie chcesz'! Nic się nie odezwałamz nadzieją że nie pójdzie. Ale poszła.. Chrzciny w restauracji też chce iść z nami załatwiac.. Jakbysmy sami nie mogli...
Teraz już nie ale na początku mówiła mi kiedy mam iść a kiedy nie iść z Maja na pole.. Na szczęście powoli jej to przechodzi i mam nadzieję że nie pójdzie z nami jednak załatwiac tych chrzcin :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Haneczka widocznie dziecko chciało budyniu :)
Ja zjadłam 3 gofry z bita smietana i gruszką i zachcianka spełniona :)

Olka dla mamy zawsze bedziesz dzieckiem,a teraz chce czuc sie potrzebna..dopóki nie pojdziecie na swoje bedzie chciala wpływac na Ciebie..ale może rzeczywiście jej przejdzie..albo widzi,że masz depreche i chcę Cię odciążyć..

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Olka nie wiem czy to zalezy od Waszego wieku czy poprostu Twoja mama jest taka nadopiekuncza. Ja mam 24 lata a moja mama nadal uwaza mnie za mala dziewczynke. Z reszta ja nie mam oporow zeby ja opierniczyc jak za daleko sie posunie. Bo to moje dziecko. Nie potrzebuje rad od każdego. Chyba, ze sama poprosze. A wtracania sie nie lubie. U mnie tesciowa mowi, ze po miesiącu dziecko musi byc ochrzczone. I 3 miesiace nosic w rozku. A dupa jak chce to niech se urodzi. Juz miala swoja szanse teraz kolej na mnie :D
Miskowata, krolewnazdrewna sliczne brzuszki :)
Aga ja slyszalam, ze waga ponad 4 kg. Moze byc wskazaniem do cc.
Lilijka super nietoperz :)
Aniu trzymam jutro za Ciebie( Was) kciuki :)
Dzieki dziewczyny za komentarze z czkawka. Juz jestem spokojniejsza. Dobrze, ze jutro wizyta.
Ja to jutro bede zaciskac nogi ( z calym szacunkiem do wszystkich maluszkow które jutro przyjda na swiat ) bo boje sie, ze Malej mogloby byc przykro, ze nie ma urodzin. Tylko co 4 lata. Bo ona bedzie na nie czekać, ale ktorego dnia 28.02 czy 01.03 ?? Jak juz bedzie starsza to lepiej bo bedzie sie pomalu starzec :)