Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~kalae
przyjazna - niekoniecznie, żeby sprawdzić czy rozeszły sie mięśnie brzucha należy je napiąć i nacisnąć pośrodku brzucha, jeśli czuć opór tzn że sie nie rozeszłu a jeśli palce 'wchodzą' tzn że się rozeszły. Nie każdego po ciąży to spotyka.
http://mamawformie.pl/rozstep-miesni-brzucha-jak-sprawdzic/

Oj tylko jak wymacac miesnie pod tymi faldami tluszczyku?! ;) :D

Anie Lilijkową imieniowo całuje:*

Nati piekna z Was rodzinka. Super tak z Corcią...Izunia ma piekne oczeta:)

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

~kalae
ze spaniem też się pozmieniało, bo się budzi po 1 potem 6,7, czasem jeszcze przed północą

Wiesz u nas od polowy maja nie było nocnego karmienia a teraz od 2 tygodni budzi sie raz albo dwa w nocy. I tez zauwazylam ze jeden cyc mniej atrakcyjny dla Neli:) wieczorami zwlaszcza kiedy są miekksze niz rano ale nie zauwazam zeby sie nie najadala..

Ciaza316
AsiaR
Wiecie co, noszę się z zamiarem powrotu do pracy od nowego roku.
Oczywiście na pół etatu bo wydedukowałam, że i dla Szymonka, i dla mnie no i dla skurcza mniejszym szokiem będzie rozstać się na 4 godziny niż od razu na 8.
Któraś jeszcze tak kombinuje?

Ja nie wiem co zrobic. Musialabym wynajac nianie albo do zlobka oddac. Szczerze to nie chce mi sie wracac do pracy zwlaszcza ze co bym zarobila to oddala na nianie lub zlobek. Caly etat nie wchodzi w gre bo bym corki nie widziala, a pol tez srednio. Inna prace znalezc na kilka godzin moze, popoludniami. Ciezki orzech do zgryzienia

Ja chyba wroce na 3/4 zeby jeden dzien nie pracowac a np w dwa dni wziąść popoludniowki i wtedy moj maz by byl po poludniu z córką (on ma wl dzialalnosc wiec moglby pokombinowac z godzinami) no i jeden dzien niania bo jedna babcia aktywna zawodowo a druga daleko:/

Olija
No a tak wogole to wlasnie sie poklocilam z moim:/ wziął dziecko i sobie poszedl bo stwierdzil ze nie chce ze mna spedzac czasu:/ jesteśmy na urlopie i przez ostatnie dwa dni to juz trzecia klotnia:( normalnie sie tyle nie klocimy co teraz:( szkoda bo mialo byc tak fajnie...

O masz ci urlop!! Współczuję. My jutro wyruszamy do Holandii. Mam nadzieję że dzieciaki dobrze zniosą podróż i obędzie się bez niemiłych niespodzianek. Teraz obiadek i zaraz pakowanie.

niuska_aw
misiakowata30
~kalae
ja nigdy nie miałam problemu z chudnięciem, a teraz to jakaś masakra jest, nie wiem czy to przez kp czy przez euthyrox, bo to 2 inne rzeczy, ktorych przedtem nie miałam.

Te same pytania sobie zadaje,bo ta sama sytuacja :)

U mnie to samo. Słodyczy zero, często tylko lody sorbetowe, mało jem, nie słodzę itp, a waga zamiast spadać to ostatnio nawet +2kg. Jestem na Letrox 75

ja ehem akurat słodkie jem :)
a jestem na Letroxie 50,ale od 2 miesiecy dopiero..
mnie brzuch nie wkurza az taaak jak mój drugi tyłek..pod nawet ladną pupcią(słowa P-że ładna :))ma dwa dodatkowe poslady z tłuszczu..one
brzuch od zawsze miałam i to wycwiczone zawsze miałąm wszystko a brzuch od małego jak tylko cos zjadłam to miałam mega rozdęty..to tam luz..
te uda..ale jeszcze trochę i wracam do ćwiczeń :)
a mieśnie mi sie nie rozeszły...raczej nie,bo jak naciskam to wciskam się w sadło hehe,ale napięcie mieśni gdzieś tam głęboko czuję ha ha :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Olija
No a tak wogole to wlasnie sie poklocilam z moim:/ wziął dziecko i sobie poszedl bo stwierdzil ze nie chce ze mna spedzac czasu:/ jesteśmy na urlopie i przez ostatnie dwa dni to juz trzecia klotnia:( normalnie sie tyle nie klocimy co teraz:( szkoda bo mialo byc tak fajnie...

Tulę mocno :*
Te upały chyba tak działaja..tez dziś warknęłam na P...na szczęście olał..
ech mąż połazi odpocznie i bedzie ok..Ty też zrób coś dla siebie :)*

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość Lilijka87

niuska_aw
Olija

O masz ci urlop!! Współczuję. My jutro wyruszamy do Holandii. Mam nadzieję że dzieciaki dobrze zniosą podróż i obędzie się bez niemiłych niespodzianek. Teraz obiadek i zaraz pakowanie.

Tylko nie przesadź z zielskiem :)
Olija, Nati w imieniu Ani - dziękować!
Sylwia i jak pomiary po ćwiczeniach?

Skończyłam wyzwanie! Co prawda brakło mi 8 minut do końca ale i tak Anka długo zajęła się sama zabawą. Tylko co jakiś czas patrzyła na mnie z politowaniem :D
Jutro mierzenie!

P. Zapisał Anie do przyzakładowego przedszkola, było to miesiąc temu. Wiecie która jest na liście, oczywiście rezerwowej? 7! Przeliteruje! S-I-Ó-D-M-A! I to na rok szkolny 2019/20! Chyba skończy się na prywatnym w Siemianowicach.

niuska_aw
misiakowata30
~kalae
ja nigdy nie miałam problemu z chudnięciem, a teraz to jakaś masakra jest, nie wiem czy to przez kp czy przez euthyrox, bo to 2 inne rzeczy, ktorych przedtem nie miałam.

U mnie to samo. Słodyczy zero, często tylko lody sorbetowe, mało jem, nie słodzę itp, a waga zamiast spadać to ostatnio nawet +2kg. Jestem na Letrox 75

ja własnie jem dużo słodkiego, ale w sobote to podliczyłam i mi wyszło, że zjadłam 1000kcal w słodyczach :D a tak niewiele tego było :(

ale dla mnie zjeść całą tabliczkę czekolady czy nawet litr lodów, opakowanie ciastek to nie problem

Gość Lilijka87

~kalae
niuska_aw
misiakowata30
~kalae

ja własnie jem dużo słodkiego, ale w sobote to podliczyłam i mi wyszło, że zjadłam 1000kcal w słodyczach :D a tak niewiele tego było :(

ale dla mnie zjeść całą tabliczkę czekolady czy nawet litr lodów, opakowanie ciastek to nie problem

A to może być dla kogoś problem?! :D

Lilijka87
~kalae
niuska_aw
misiakowata30
~kalae

A to może być dla kogoś problem?! :D

znam kilka osób co nie da rady :) wiem dziwne :D bo co to tabliczka czekolady na jedno posiedzenie, albo lody,

Gość Misiakowata

~kalae
niuska_aw
misiakowata30
~kalae

Jak to by Barcelona napisała "no problema" dla mnie też hehe
...ech ..
Jesli mialabym patrzec na pryszla prace innym okiem to ciesze sie,ze wroce..zawsze to czlowiek bardziej ogarniety bedzie..mniej jedzenia hehe

Gdyby nie kp..dawno bysmy byly chudsze Kalae..
No coz poki co wole kp..potem bede sie martwic :)

Olija
~kalae
przyjazna - niekoniecznie, żeby sprawdzić czy rozeszły sie mięśnie brzucha należy je napiąć i nacisnąć pośrodku brzucha, jeśli czuć opór tzn że sie nie rozeszłu a jeśli palce 'wchodzą' tzn że się rozeszły. Nie każdego po ciąży to spotyka.
http://mamawformie.pl/rozstep-miesni-brzucha-jak-sprawdzic/

Oj tylko jak wymacac miesnie pod tymi faldami tluszczyku?! ;) :D

Anie Lilijkową imieniowo całuje:*

Nati piekna z Was rodzinka. Super tak z Corcią...Izunia ma piekne oczeta:)

da rade :D

Olija - ale o co chodzi, że piszesz na forum?

Dzięki Olija :) współczuję kłótni z mężem :( też czasem się tak bez sensu pokłócimy, zamiast miło spędzać czas. Życzę, żebyście się dogadali.
Sylwia, szkoda że tak się porobiło z mamą. Mam nadzieję, że czas tu zadziała i trochę złagodzi ten cały konflikt.
Przyjazna, sprawdzałam jakiś czas temu i nie miałam dużej przerwy między mięśniami, ale osłabione to są na bank ;) może jednak te brzuszki zacznę znowu robić :D
No ja czasem muszę schować czekoladę z powrotem do lodówki, bo jak tego nie zrobię, to zjem całą bez zmrużenia oka :p
Wracamy już od dziadków męża, oni mieszkają na wsi i mają gospodarstwo no i podeszłam z małą do pieska, jak się zaczęła cieszyć! Pierwszy raz tak ładnie długo się śmiała w głos :) no nie mogliśmy się z mężem nacieszyć tym słodkim głosikiem. Jak ja ją strasznie kocham!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

nati91
Dzięki Olija :) współczuję kłótni z mężem :( też czasem się tak bez sensu pokłócimy, zamiast miło spędzać czas. Życzę, żebyście się dogadali.
Sylwia, szkoda że tak się porobiło z mamą. Mam nadzieję, że czas tu zadziała i trochę złagodzi ten cały konflikt.
Przyjazna, sprawdzałam jakiś czas temu i nie miałam dużej przerwy między mięśniami, ale osłabione to są na bank ;) może jednak te brzuszki zacznę znowu robić :D
No ja czasem muszę schować czekoladę z powrotem do lodówki, bo jak tego nie zrobię, to zjem całą bez zmrużenia oka :p
Wracamy już od dziadków męża, oni mieszkają na wsi i mają gospodarstwo no i podeszłam z małą do pieska, jak się zaczęła cieszyć! Pierwszy raz tak ładnie długo się śmiała w głos :) no nie mogliśmy się z mężem nacieszyć tym słodkim głosikiem. Jak ja ją strasznie kocham!!!

mi lodowka nie przeszkadza w zjedzeniu czekolady, no chyba, żebym lody do szafki schowała:D

Jestem u teściów w górach
przyjechali tu na urlop. Ale...,trzymajcie mnie! Bo nie wytrzymam!

Teściowa czasem przemawia ludzkim głosem, ale jak cos pierdyknie, to jak dzik w sosnę!

Oczywiście zahaczyła temat urlopu spędzanego nie w górach, tylko gdzies (nie bede cytować) miejsca...
A potem wchodzi do pokoju, mala wierci sie i robi baczki wzdłuż ciała lub w druga stronę. Tak się obróciła w momencie wejścia teściowej, ze byka Glowa do drzwi. A ta? Czemu ja ją tak polozylam? Mowie jej, ze ona sama sie tak obraca. A ta daleh, ze powinna leżeć w stronę drzwi zeby nas widziała jak wchodzimy. No kurna, tępe to! Powtorzylam, ze ona sama tak sie obraca, jest juz w takim wieku, ze nawet na brzuch sie przewraca.

Gość Leniwieccc

Ja tak z czekolada nie mam. Odlad podejrzewam,ze Elize po niej boli brzuch,to ne jem. No dobra- zjadlam w weekend w lodach stracciatella:) za to lody, moge (nie-nie robic Lilijko!) Codziennie w olbrzymich ilosciach! Ale takie z lodziarni. Najlepiej naturalne bo one smakuja jak lody mojego dziecinstwa:) Ale! Dzis mialam isc na lody, i nie poszlam, Kalae! Widzisz, jaki pozytywny wplyw ma na mnie nasza umowa?;) rowniez skonczylam wyzwanie. Czesc cwiczen zeobilam podczas drzemki Elizy a reszte z nia obserwujaca mnie i majaca w oczach pytanie "WTF?";)
Sylwia, trzymam kciuki za wszystko...i emocje po odejsciu psinki i sytuacje w domu i w Waszym zwiazku (tu badz czujna...)
Dzis bylam z Eliza 3 h na spacerze,z czego 40 min w ogrodku burgerowni;) tak- strzelilysmy sobie burgera;) no ale jak mi pani go przyniosla, tak nahalasowala, ze Eliza sie obudzila, a ja z wrazenia zjadlam kawalek serwetki ;) tak szybko jadlam :) Kalae, serwetka to nie slodycz, prawda?????

~Leniwieccc
Ja tak z czekolada nie mam. Odlad podejrzewam,ze Elize po niej boli brzuch,to ne jem. No dobra- zjadlam w weekend w lodach stracciatella:) za to lody, moge (nie-nie robic Lilijko!) Codziennie w olbrzymich ilosciach! Ale takie z lodziarni. Najlepiej naturalne bo one smakuja jak lody mojego dziecinstwa:) Ale! Dzis mialam isc na lody, i nie poszlam, Kalae! Widzisz, jaki pozytywny wplyw ma na mnie nasza umowa?;) rowniez skonczylam wyzwanie. Czesc cwiczen zeobilam podczas drzemki Elizy a reszte z nia obserwujaca mnie i majaca w oczach pytanie "WTF?";)
Sylwia, trzymam kciuki za wszystko...i emocje po odejsciu psinki i sytuacje w domu i w Waszym zwiazku (tu badz czujna...)
Dzis bylam z Eliza 3 h na spacerze,z czego 40 min w ogrodku burgerowni;) tak- strzelilysmy sobie burgera;) no ale jak mi pani go przyniosla, tak nahalasowala, ze Eliza sie obudzila, a ja z wrazenia zjadlam kawalek serwetki ;) tak szybko jadlam :) Kalae, serwetka to nie slodycz, prawda?????

chyba pod błonnik się podciągnie ;) także dobrze, ze zjadłaś serwetke :D

jakby Tosi szkodziła czekolada to też bym nie jadła, na początku jej szkodziło kakao to nie jadłam, wysypki dostawała.

Rany ale mam nadrabiania. Pewnie na raty bede szla:-)
Dziewczyny super ze takie efekty macie po tych cwiczeniach!
Mala dzis kochana. Smiechy, chichy, spanie.
Kalae, czyli tak bardzo dziecko sie moze zmienic. Chyba trzeba sobie dac na wstrzymanie i przyjmowac kazdy dzien z pokora...
Gosia, Mala codziennie cos nowego robi. Bardzo sie zmienia. A juz nagminne jest podnoszenie glowy jak lezy. Jak ja wioze w wozku to az zwalniam bo boję się o ta glowke:-)
Wczoraj odlozylisny Mala do lozeczka na noc i zaczela plakac. Dalam smoka i zaczelam spiewac kolysanke:-) wyplula smoka i tak sie wpatrywala we mnie i oczy jej sie kleily:-) potem wlozylam smoka, buziak i wyszlismy. Zasnela prawie od razu i spala spokojnie do 23:-) budzi sie ostatnio w nocy z 2 razy... dzis maz poczyta
Mnie slodycze tez kusza:-) tylko ze ja nie tyje. Ale wcale to nue jest takie fajne. Czesto ciezko mi znalezc ciuchy, szczegolnie tu w Anglii. Spodnie jeszcze, ale bluzki dekolt mam po brzuch, za dlugie, za duze, a ciezko czasami o maly rozmiar

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]