Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lilijka87

Aaa właśnie monimoni twoja Zuzia na taaaakie wielkie oczyska :) zabawnie to wygląda :)

Fanem gwiezdnych wojen jest mój mąż. Ja mam ambiwalentny do nich stosunek.
I to znowu nie ja. Obstawiam Gosie lub przyjazną :)

Też próbowałam obrócić Anie na brzuch by dłużej pospała popołudniu, nie zadziałało!

Sylwia ciekawi mnie jakby zareagowała twoja mama na pytanie czemu to robi, czemu krzywdzi swoje córki i czy zdaje sobie sprawę, że przez to może więcej nie widzieć swoich dzieci i wnuków. Jeśli wyjedziecie to prawdopodobnie tak będzie.

Gość Leniwieccc

Sylwia,moze to i lepiej? Wiadomo-Wam bedzie ciezej na poczatku ale przynajmniej sie od nich odetniecie... a mama niech robi co chce. Wazne, ze Wy juznie bedziecie placic za jej decyzje...

O kurcze, juz wiadomo, ze to nie moje zarty!!!!!

Leżę w łóżku, przeglądam fb, mąż śpi, mała śpi, cicho wszędzie, głucho wszędzie...
I nagle jak pizg.o za oknem, znaczy piorun trzasnął ;)
Ja aż podskoczyłam, mój M się obudził i oboje od razu patrzymy na wózek gdzie Inga śpi. A ona ani drgnęła, nic jej nie obudziło.
A za chwilę jak będę szła do łazienki to podłoga zaskrzypi i się obudzi :/

Ale błyska się super :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Witam pochmurnie...

Przyjazna nie bądź skromna:)

Eh co za noc...no burza tym razem to i u nas była;)a jakie zdjęcia robili :D dawno tak nie widziałam...za to dzisiaj zimno brrr

Która pisała, że starszy chory? przyłączam do grona, z tego wszystkiego się tylko bałam, żeby małej nie złapało,i tak w nocy od jednego do drugiego z termometrem latałam...moje małe dziecię nie lubi na brzuszku,ale rano 2h na brzuszku śpi:)
Miłego dnia życzę

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Ja bardzo malo spalam w nocy. Ciagle mnie cos wybudzalo. A od 6 moja mala spiewa opowiada i krzyczy po mnie na zmiane. Oczywiście po swojemu :)
Lilijka nie wiem co by powiedziala. Ale jak jej powiedzialam,ze sie nad nami znecal i robił awantury a teraz jest po jego stronie to powiedziala,że to co on robil nie ma teraz znaczenia.
Znajomy nam szuka czegoś na wynajem bo ma kontakty, ale siostra mowi zeby sie jeszcze nie wyprowadzac bo oni wtedy nie sprzedadza domu.

Magdalena u nas tez czesto na glosny dzwiek nie zareaguje ale jak sie skradam na palcach to od razu!
KasiaMamusia zdrowka dla Adasia
My od po 20 do 6 bez pobudki:-) ale za to jaka pobudka! Pielucha przemoczona, jeden skamienialy cyc oprozniony, zmienilam pieluche, daje drugiego kamienia, cos tam pociumkala, odwraca sie do mnie i fuu, mleko zwrocone i znowu przebieranie:-( bidulka. Ale juz znowu spi:-) ja tez uciekam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość przyjazna

No właśnie a u nas przez mus spania na plecach teraz jest wielki problem..nawet na boku nie chce poleżeć od razu wrzask i pisk :(

Ale w nocy przekręcałam główkę 6 razy ..a spala pięknie bo 21-5-8 :-)

Przyjazna ja Martynke obracam na brzuszek jak mocno zasnie i ja podnosze i potem klade na brzuszku.
Ciaza wiem, zw jest ciężko na początku bo juz to przerabialam. Ale facet mojej siostry siedzi w Niemczech i ma cos załatwić a my pojedziemy na gotowe jak juz załatwi mieszkanie. Ale czy sie uda. Zobaczymy. Narazie próbujemy się skontaktować z sedzina bo mowila, ze jakby sie cos dzialo to zeby jej dac znac.
Mi sie wydaje, ze to Misia sypie żartami :)

Sylwia921125
Ja bardzo malo spalam w nocy. Ciagle mnie cos wybudzalo. A od 6 moja mala spiewa opowiada i krzyczy po mnie na zmiane. Oczywiście po swojemu :)
Lilijka nie wiem co by powiedziala. Ale jak jej powiedzialam,ze sie nad nami znecal i robił awantury a teraz jest po jego stronie to powiedziala,że to co on robil nie ma teraz znaczenia.
Znajomy nam szuka czegoś na wynajem bo ma kontakty, ale siostra mowi zeby sie jeszcze nie wyprowadzac bo oni wtedy nie sprzedadza domu.

a oni chociaż dali ogłoszenie o sprzedaży? bo naprawdę dom sprzedać jest ciężko w dodatku nie nowy

Sylwia921125
Przyjazna ja Martynke obracam na brzuszek jak mocno zasnie i ja podnosze i potem klade na brzuszku.
Ciaza wiem, zw jest ciężko na początku bo juz to przerabialam. Ale facet mojej siostry siedzi w Niemczech i ma cos załatwić a my pojedziemy na gotowe jak juz załatwi mieszkanie. Ale czy sie uda. Zobaczymy. Narazie próbujemy się skontaktować z sedzina bo mowila, ze jakby sie cos dzialo to zeby jej dac znac.
Mi sie wydaje, ze to Misia sypie żartami :)

i dobrze że próbujecie się skontaktować z sędziną, bo w sumie szkoda czasu marnować, może ktoś skorzysta,

Gość magdalenka851

braJestem pod wrażeniem ze Wasze dzieciątka tak ładnie nocki przesypiaja...my budzimy się na cyca od 20, 2, 5 i juz do 7 nie spimy:( a 5rano to juz zawsze:(

Byłam u dentysty i dostałam antybiotyk Augumentin bo ropa się zbiera i duży spuchniety policzek mam. brala może, ktoras z Was? Pytałam czy przy kp można ale jakoś niepewnie odp. Coprawda ostatnio miała pacjentkę w ciąży zagrożonej i gin kazał brać .

Moje dziecię to by tylko na cycu wisiało. Ostatnio w nocy to nawet nie chowalam bo był ryk zaraz...to chyba skok

Ernesto co u Cię? Przeszliście juz zupełnie na bebilon pepti czy jeszcze trochę kp? Ja już nie wyrabiam ale zawsze mam Ciebie za wzór jak opisywalas swoja dietę i muszę przyznać ze pełen szacunek ze tyle czasu wytrzymalas i tak restrykcyjna dietę. Ja eliminuje tylko nabial ale juz tesknie za mlekiem, budyniem ... I wakacje bez loda...:D

Gość magdalenka851

A wgl to odkryliśmy tajemnice niechęci do kąpieli. Otóż mój książę nie toleruje leżenia na plecach w wanience wiec albo przykuca albo "siedzi" i ot cala szybka kąpiel. Bez szarpania bez lez:D dziękuję Wam za podpowiedzi i cenne rady bo ktoras mi właśnie o tym pisala

Haneczkaa
To moze macie jakas radę dziewczyny na wrzask podczas jazdy samochodem? Nic nie działa ostatnio

a smoczek? albo zdjęcie twoje?
pomyślałam sobie, że są osoby ktore nie lubią jeździć tyłem do kierunku jazdy, może to się kształtuje już w takim wieku?

Cześć dziewczyny! Jestem mamą małego Dawidka, urodzonego 22 marca. Chciałam Was podpytać, bo może też miałyście taką sytuację, a ja już sama nie wiem, co robić... Karmimy się głównie piersią, ale czasem dostaje butle z odciągniętym moim mleczkiem, przeważnie jak gdzieś wychodzimy na dłużej, Od ok tygodnia czasem Młody ma tak, że nie chce złapać piersi. Przychodzi pora jedzenia i chcę go przystawić i od razu jest wrzask, często nawet nie próbuje złapać i zassać tylko od razu się odwraca od piersi i awantura. Nie widzę żadnej prawidłowości w jego zachowaniu - nie zdaza się to codziennie, ani o tej samej porze, ani nie dotyczy tej samej piersi itp. Dzisiaj np 2 godziny walczylam zeby zjadl, przystawialam - płakał, to uspokajałam i od nowa. W koncu się poddałam sie, sciagnelam mleko laktatorem i z butli zjadl od razu, ale bylo mu malo i potem juz normalnie jadl z piersi. Nie wiem, nie rozumiem... Czy Wasze pociechy też robią takie cyrki?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png