Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Klaudia88
Witam marcowe mamusie,jak samopoczucia?,i jak malenstwa sie chowaja????. Moje dzieciatko ma juz skonczone 3 miesiace i dalej jest w szpitalu. Ma problemy z nerkami,nie funkcjonuja prawidlowo,czekam na wyniki badan genetycznych. Pragne by byl juz z nami w domku,bym mogla poznac synka,wazy juz dwa i pol kilo. Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie cieszyc nim w domu

Trzymam mocno kciuki za zdrowie malutkiego.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

A i jeszcze historyjka o mamusiach zapewniających komfort picia. Miejsce akcji:oddział szpitalny. Główny bohater:młody,zdrowy chłop ok. czterdziestki który żadną pracą się nie zhańbił (bo żadna nie jest odpowiednio dobra dla niego a za 10 zł za godzinę to mu się nie chce pilota z ręki wypuszczać),na utrzymaniu mamusi. Okoliczności dramatu:trafia do oddziału po kilkunastotygodniowym ciągu alkoholowym z objawami delirium. No i następnego dnia przybiega zrozpaczona mamusia co się dzieje z jej syneczkiem,przecież to takie dobre dziecko tylko całe życie miał pecha-szczególnie do kobiet bo zawsze nie wiadomo czego od niego chciały. No wypije trochę ale to przecież jak każdy. No jak ona może synkowi piwa nie przynieść jak prosi,przecież i tak jest na rynku więc do monopolowego ma po drodze. I jeszcze przyniosła mu gotowaną pierś z indyka i gotowane malinki bo przecież syneczek ma chorą wątrobę i na trzustkę narzeka a w szpitalu to na pewno go będą źle karmić...nosz k*wa,gotowane malinki!!!!a wątroba to siadła przepraszam od czego???No chyba nie od kompotu truskawkowego...

Klaudia88
Witam marcowe mamusie,jak samopoczucia?,i jak malenstwa sie chowaja????. Moje dzieciatko ma juz skonczone 3 miesiace i dalej jest w szpitalu. Ma problemy z nerkami,nie funkcjonuja prawidlowo,czekam na wyniki badan genetycznych. Pragne by byl juz z nami w domku,bym mogla poznac synka,wazy juz dwa i pol kilo. Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie cieszyc nim w domu

Bardzo trzymamy z Mateuszkiem za Was kciuki:)

olka135
My po badaniuPoszłam do przychodni, badanie dalej nie wychodzi, więc babka zadzwoniła do swojej koleżanki, która 20 minut później robiła małej dokładniejsze badanie (abr) i Maja na prawe uszko słyszy idealnie, a na lewe ma 20dB ubytku, ale to ponoć znikomy ubytek, więc wszystko jest w porządku!!!! :D teraz czekam na egzamin, ale najważniejszy punkt dnia zaliczony na + uff.. Kamień z serca!!! :)

Teraz trzymajcie za mnie kciuki :))))))

Super. Bardzo sie ciesze, ze z uszkami wszystko ok :)

Gosia1001
Marysia sporadycznie kciuka ssie. Na tapecie sa cale piastki. Ostatnio wstadzila dwie naraz-tylko jeden paluszek wystawal :D

Sylwia ja zanim przeczytalam wpis Kalae to mialam wlasnie pisac, ze moze sie wylamie ale ja bym czasu dla niego nie tracila. Ok, macie dziecko i wspolne lata za soba... Ale czy warto? Cale zycie bedziesz sie bala bo moze zaczac pic. Bo zycie jest nieprzewidywalne i ma duzo zakretow. A podczas nich dobrze sie jest wspierac a Ty jeszcze dodatkowo bedziesz sie zadreczala czy on znowu nie siegnie do kielicha.
Jestes swietna dziewczyne, madra, dbasz o dziecko. Moze wrato dac sobie szanse na normalne zycie, rodzine? A on i tak bedzie sie migal bo ma mamusie u ktorej ma schronienie, bo on z piciem zle sie nie czuje, tylko Ty mu trujesz i on nie wie jak juz sie wymigac.
Ja tez zaczynalam od nowa, wiem ze to jest cholernie trudne, ze boli. Mialam wsparcie siostr i rodzicow, to pozwolilo mi stanac na nogi. Ty tez masz rodzine za soba :)

Dziekuje Gosia tego mi bylo trzeba. Ja sobie doskonale zdaje z tego sprawe, ale ja juz chyba nikomu nie zaufam. Sprawa rozwodowa chyba też dużo kosztuje :/

Sylwia tule mocno. Wcale nie zmarnowałaś sobie życia bo masz kochaną kruszynke. Ja tez za mąż wychodziłam z wielkiej miłości. Czasami mamy klapki na oczach ,chociaż mój nieźle sie ukrywał z piciem. Dopiero parę miesięcy po ślubie wyszło szydlo z worka. Ciągnęłam to małżeństwo kilka lat. Przypuszczam że gdybym odeszła od niego jak Asia była malutka to nie przeżyła by naszego rozwodu tak bardzo. A tak to przez kilka lat chodziłam z nią do psychologa.
Maddalena82 wypisz wymaluj moja była teściowa. Zawsze na piwo i fajki dla synka miała,ale na chleb dla wnuczek nie koniecznie .
Także Sylwia cyc do przodu, głowa do góry i jesteś panią swojego życia.

Sylwia jak składasz pozew o sprawę rozwodową możesz złożyć wniosek o zwolnienie z kosztów sądowych z powodu kiepskiej sytuacji finansowej. Z sądu dostaniesz taki wniosek do wypełnienia o wydatkach. Jeżeli bierzesz jakieś świadczenia z MOPSU to przysługuje Ci darmowa porada prawna( u nas jest adwokat raz w tygodniu ) Mi pomagał pisać pozew o ustalenie ojcostwa.

Gość misiakowata

Zu2ia
misiakowata30
jesli chodzi o alkohol można małe piwko,drinka wypic i karmic po 2 godzinach..bez odciagania wylewania czy innych dziwactw..alkoholu juz wtedy w mleku nie ma.

Nigdy bym tak nie zrobiła. Alkohol to alkohol. Zwyklego piwa bym sie nie napiła a co dopiero drinka.

ja tez w sumie,ale czytałam ostatnio prawdy i mity o kp i tak było tam...może i jest to prawdą i ,że wychodzi z mleka..ale ja sie boję..
dlatego u mnie jak już to 0,5 % i to naprawdę jak przerwa jest 4-6 godzin

Klaudia trzymam kciuki za maluszka :)

maddalena82
Dzisiaj Mateusz zaśmiewał się w głos a miało to miejsce jak mu śpiewałam-podejrzewam co sobie myślał o uzdolnieniach matki...mam wiele talentów ale wokalny nigdy do nich nie należał...

Moja sie jeszcze na glos nie umie smiac. Wogole glosik ma taki cichy delikatny jak sobie guży. W sumie chyba mało gada ale nie mam skali porownawczej wiec moge sie mylić

Klaudia88 nie wyobrazam sobie co musisz przezywac przez tak dlugi okres rozłąki. Jestes bardzo dzielna. Zycze Tobie i Twojej Rodzinie wszystkiego dobrego i Zdrowia dla Dzieciątka przede wszystkim!!!

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Hey dziewczyny :D Nie mialam kiedy zajrzec do Was.

Moj bol gardla przeszedl po czesci... Zaniemowilam teraz i boli mnie gardlo ale inaczej :D No zeby to kuwa wszystko .... ehhh nie bede konczyc...

Mam do nadrobienia 12 stron ale nie uda mi sie teraz...

Moja Hanula ostatnio cos szaleje :D zaczela sie bydzic o 3:30 je gada chce sie bawic ale potem jakos uda sie ja uspic i spi z nami do 7-8... No totalnie inaczej :D

Pamietacie jak pisalam Wam o znajomej co na koniec maja urodzila dziewczynke?? Od wczoraj sa w szpitalu bo zapalenie pluc srodmiaszowe maja... I na 7 dni zostaja :( Ona taka boedna jest bo jest sama wsumie...
Tak sobie uswiadomilam ile ja mam szczescia bo mam WAS :D

Nie wiem co jeszcze mialam napisac... moze jutro mi sie przypomni jak bede Was czytac :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Klaudia88

zdrówka dla synka, i wytrwałości dla ciebie :)
a moc marcóweczek z wami :)

Sylwia921125
nati91
Trzymam kciuki Olka! Nie stresuj się, musi być dobrze :*
Moja też maruda i krzykacz straszny dziś! Albo brzuszek albo skok. A że ma skończone 15 tyg i od ponad tygodnia ma epizody marudzenia, w dodatku je często,to obstawiam skok. No i dziś dosyć mało spała. Ale już karmię po kąpieli i powinna zasnąć bez problemu.
Sylwia, bardzo dobrze zrobiłaś, pewnie jakby chodziło o małą to bym się odważyła na taki krok, a to co ludzie gadają jest zupełnie nieważne, bo ludzie za Ciebie życia nie przeżyją. A jak mąż? Zapisał się na odwyk?

Nie zapisał. Bylismy umowieni na zeszly czwartek, ze pojde sie z nim zapisać, ale w ostatniej chwili sie wycofal. Bo powiedzial, ze on ma żniwa ( jezdzi kombajnem ) i moze isc po. A ja mu powiedzialam, ze zawsze cos wybiera zamiast nas i zeby sie wypchal tym kombajnem. Wczoraj urwal sie z pracy ( znowu) , ze niby zle sie czuje i przyszedł do Malej wypity. To go wywalilam. Potem to juz wogole poplynal bo nawet dodzwonic sie nie dalo do niego. Ehhh :/ dzisiaj mamy dwie rocznice 8 bycia razem i 2 ślubu. I to chyba ostanie rocznice....

Sylwia bidulko. Co za facet! Sobie marnuje zycie i Wam dodatkowo. Z takimi to ciezko isc przez zycie. Ale dasz rade. Mysl o sobie i Martynce. Ona jest najwazniejsza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Sylwia921125
Lilijka dzieki :)
KasiaMamusia z tego co piszesz to mamy to samo... marudna bardzo. Tylko by chciala na raczkach. Kocham chuste bo chyba by mi rece odpadly :) musze kupic ta camille bo sie meczy Malutka. Teraz juz spi.
Nati ja tez myslalam, ze nigdy nie wyrzuce meza bo co rodzina powie, znajomi. Ze inni beda sie nasmiewac i obgadywac. Bo ludzie uwielbiaja takie sensacje. Nudne jest jak komus sie powodzi i jest szczęśliwy. Najbardziej ludzie ciesza sie cudzym cierpieniem. Dopiero potem pomyslalam o sobie. Nie tyle o sobie co o Malutkiej. Dla niej moge sie odwrocic od calego świata jezeli dzieki temu ma byc szczęśliwa :)

Jejku Sylwia jestes na prawde MEGA silna i twarda babka!!! Trzymaj tak dalej a Martynka na pewno bedzie dumna z Ciebie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~kalae
Ciaza316
Jeszcze mi sie cos przypomnialo. Moja siostra pyta swojego 6 latka 'chcesz potrzymac Mya'. No wiecie co?!

a co do tego to nie powiem, jako 6 latka swoją siostrę trzymalam oczywiście przy asekuracji rodziców, to mi sie takie diwne nie wydaje.

Juz trzymal wczesniej, nie powiem. Tez z siostry inicjatywy. Ale tym razem juz tego bylo za duzo. Ja wiem ze Mala slodka ale zaczynaja sobie z niej maskotke robic

~strunkaaa
Ciaza, to dziwne, ze u siebie w domu siostra nie pozwala na pewne rzeczy, a u Ciebie hulaj dusza, forma bezstresowego wychowania...
Aż mi sie wspomniała historia z zycia wzieta jak to babcia z wnukiem jechala w tramwaju. Wnuk siedział i kopal nogami przeszkadzając innym. W końcu ktos się wylamal i zwrócił uwagę, by babcia uspokoila wnuka. Na co ona, ze jest wychowywany bezstresowo. Wtem siedzący przed wnusiem student pedagogiki wstal, wyjął z buzi gumę do żucia i przykleil babci na czole. Ta zdziwiona z wyrazem twarzy a la skurcz dupy... Juz chciała cos powiedziec, ale student ja wyprzedził, ze tez byl wychowywany bezstresowo.

W wiekszosci czasu jak sa u nas to oni na telefonach, a dzieci szaleja... coraz rzadziej do nas przyjezdzaja.
Dobra historia:-)

My dzis kolejny wieczor ze Mala po kapieli na cycu przez 50 minut! To jadla,to ssala. Co ja odciagnelam to plakala. Az mnie rece bola bo nie przyzwyczajona. Karmie z reguly 5-15 minut:-) ale jak by spala cala lub wiekszosc nocy to prosze jej bardzo:-)