Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~IrulanaX
strunka7777 - dzięki za skład. Właśnie maść robioną w aptece mi radziła położna, ale jak byliśmy ostatnio u lekarki - przy okazji szczepienia - i o niej wspomniałam to mnie baba zbyła, że się niby już teraz tego nie stosuje. Zresztą lekark, która badała małą przy szczepieniu, ogólnie była mało pomocna i dlatego wybieram się do innej w środę. Poproszę przy okazji o tą receptę.

Ona jest na odleżyny, ale naprawde działa. W oczach pupa zdrowiala, a naprawdę byli ciezko, bo aż saczylo sie z ran.

O kurde kalae, wspolczuje.

Irulana, to ile pępek odpadal nie ma związku z przepuklina. U nas też równo. 4tyg odpadal. Moja miała przepuklinę, a przepuklina to chodzi o mięśnie brzuszka, niektóre dzieci rodzą sie z bardziej rozwiniętymi, niektóre maja te miesnie bardzo slabe i podczas napinania sie jelitko wychodzi. Mi tez polozna zalecala tylko ukladanie na brzuszku i na wizycie szczepiennej lekarz zalecil plastrowanie i tak tez zrobiliśmy. W piatek bedzie 2tyg jak Tosia ma plaster, potem zdejmę skóra odpocznie i znów na kolejne 2tyg zakleimy i tak ze 3,4razy. I jestem wdzięczna ze zaplastrowal bo problemy z brzuchem, wypróżnianiem minely

Bad.Woman
No dobra, po waszych słowach sprowadzających mnie na ziemię (dziękuję każdej z osobna :-* ) pomogło!
A co w takim razie robi zła kobieta.... O takie coś! Tak, tak - nic nie robię!!! Buhahaha :-D co za dziwne uczucie?!

Ps. Tak mój kot pilnuje moją kluseczkę :-* :-)

Noooo!!!!! I o to CHODZI!!!!:D Brawo Bad woman!!!! W dupsku miej cala reszte :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

strunka7777
~IrulanaX
strunka7777 - dzięki za skład. Właśnie maść robioną w aptece mi radziła położna, ale jak byliśmy ostatnio u lekarki - przy okazji szczepienia - i o niej wspomniałam to mnie baba zbyła, że się niby już teraz tego nie stosuje. Zresztą lekark, która badała małą przy szczepieniu, ogólnie była mało pomocna i dlatego wybieram się do innej w środę. Poproszę przy okazji o tą receptę.

Ona jest na odleżyny, ale naprawde działa. W oczach pupa zdrowiala, a naprawdę byli ciezko, bo aż saczylo sie z ran.

A zadna maść, krem nie chciały sie trzymać pupy przez te rany.
Ta maść przepisał mi rodzinny jak bylam kiedys nie pamiętam z czym. A przy okazji go zapytałam, bo serce mi pekalo przy okazji przewijania małego. W aptece zrobiono mi ja na cito.

~arwena 89
Ja po rozmowie z mężem. Nie wiem czy to coś dało... Powiedziałam mu jak się czuję, że nie jest dla mnie wsparciem i czego od niego oczekuję... Popłakałam się przy tym, mam nadzieję że przemyśli to wszystko...

Dziewczyny gratuluje Wam ze poszlyscie w moje slady i pogadalyscie z mezami :D Zawsze to troche lzej i sytuacja sie oczysci.

Ja jutro jeszcze jade wygarnac wszystko tesciowej... :D Ktoras chce jechac ze mna?:D hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Madika
~arwena 89
Ja po rozmowie z mężem. Nie wiem czy to coś dało... Powiedziałam mu jak się czuję, że nie jest dla mnie wsparciem i czego od niego oczekuję... Popłakałam się przy tym, mam nadzieję że przemyśli to wszystko...

Dziewczyny gratuluje Wam ze poszlyscie w moje slady i pogadalyscie z mezami :D Zawsze to troche lzej i sytuacja sie oczysci.

Ja jutro jeszcze jade wygarnac wszystko tesciowej... :D Ktoras chce jechac ze mna?:D hehe

Ja moge jechac jako niezależny świadek :D
I bede asekurowac, ze jak będzie chciała pitac tylami, to nie pójdzie jej tak łatwo :D

Iruana u nas odparzenia byly az saczace..polecam nasiadowki z nadmanganianu potasu..koszt 5 zl i robisz nasiadowki 2 razy dziennie...i duzo wietrzenia..polecam osuszac pupe suszarka..my tak sie wyleczylismy w pare dni a i Matiemu bylo przyjemnie...wczoraj pojawily mi sie pierwsze krosteczki w rowku nunia to od razu pare tych kuleczek do cieplej wody i przemywam po kazdej kupce o i osuszam a u sudocrem z kazdym razem dopoki nie wyleczysz.

Madika powodzenia :)
Kalae trzymam kciuki za Tosie..a mezowi zdrowka i wirtualna smecte sle :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Madika
~arwena 89

No przecież że ja z Tobą pojadę! :-D
Gdzie i o której? :-P
"Siostry" w potrzebie nie zostawię a w razie WU to i teściowej Twojej kawę na ciuchy wyleję :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Dziewczyny pedzicie... :D wczoraj was caly dzien nadrabialam :)
Przezylismy komunie, maluch sie spisal. W kosciele nie byl-plan byl taki ze tatus bedzie spacerowal z wozeczkiem pod ale zaczelo padac. Dopiero pod koniec wyszlo piekne slonce i przyszli po nas. Przyjecie mielismy w restauracji bo troche nas bylo. Malutka tylko dwa razy zbudzila sie na jedzonko. Mielismy pokoj hotelowy na gorze wiec komfortowo karmilam. Pieluszka, cycus i znowu spanko. Tatus spacerowal troche wiec malutkiej dobrze sie spalo. Jedzonko bylo pyszne a dzieciaki mialy zabawy zorganizowane na podworku wiec tez sie nie nudzily czy ganialy pod nogami.
Ale potem Maniusia w nocy budzila sie kilka razy. Jednak dla takiego maluszka to przezycie. Chociaz nikt jej nie dotykal czy nosil ale dzwieki, nieznajome otoczenie itp.

Madika powodzenia z tesciowa... :D

Aaaa i Sylwia cudownie ze juz w domku jestescie :*

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Madika powodzenia! :D
Sylwia Ty się głupim cipskiem nie przejmuj! Skoro ma taką opinię wśród innych to tym bardziej :)

No mam nadzieję że jej to nie będzie bolec,w sensie ten zabieg :)

Może to przez hormony, choć i tak zaraz ide puścić swojego dzisiaj pierwszego siurka, ale nie wydaje mi się że to ciąża :)))

Gosia super że się udała komunia! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Gość magdalenka851

No Madika wygrana po Twojej stronie, z taka obstawa tesciowa nie ma zadnych szans:żadnych zatem czekamy na relacje.
my mieliśmy brzuch zaklejony 2krotnie po tydzień każdy się trzymał i ładnie pępulinka wciągnęło.
Czy dostalyscie 500+ za marzec(wyrównanie) czy tylko kwiecień? Jak u Was płacą?

Z tego co ja zrozumiałam to 500+wstecznie jest płacone tylko od kwietnia.
Mój łobuziak już śpi na podwórku.
Madika ja najchętniej to bym pojechała w okolice Trzęsacza, a co do terminu to się mogę dostosować.Misi też pewnie te okolice pasują. Na 28 lipca jadę do Jarosławca bo córka tam będzie i będą jej 18urodziny.

~magdalenka851
No Madika wygrana po Twojej stronie, z taka obstawa tesciowa nie ma zadnych szans:żadnych zatem czekamy na relacje.
my mieliśmy brzuch zaklejony 2krotnie po tydzień każdy się trzymał i ładnie pępulinka wciągnęło.
Czy dostalyscie 500+ za marzec(wyrównanie) czy tylko kwiecień? Jak u Was płacą?

Hej
U nas jeszcze nie płacą, wielkopolskie

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Witajcie dziewczyny :) Mam ogromną prośbę abyście dołączyły mnie do Waszego zacnego grona. Podczytuję Was odkąd urodziłam w marcu synka i jako świeżo upieczona mama nie mogłam odnaleźć odpowiedzi na tysiące pytań. Jestem mamą od 4 marca a synuś ma na imię Michał. Mieszkamy w Niemczech. Wieeelee przeszliśmy z naszym Szkrabem :( Szpital dwa tygodnie po porodzie bo poziom żółtaczki 19.5 gdzie czekaliśmy na transfuzję jak Młody się nie opamięta ale lampy pomogły. Wyszliśmy na dwa dni i po kontroli krwi znowu szpital bo młody miał hemoglobinę 7 (!) Podali mu koncentrat erytrocytów i skoczył na 12. Kontrole mamy co tydzień i ostatnio było 8.9 więc szykuję się na szpital znowu po kontroli w następny piątek. Młody urodził się z wadliwą budową erytrocytów i te co są złe umierają za szybko przez co mały jest hospitalizowany bo może się zatrzymać serducho przez to że jego organizm musi wysilać się by produkować więcej czerwonych krwinek. Przytulcie dziewczyny do wirtualnego grona bo kurcze sami tu jesteśmy i nie ma nawet komu się pożalić :(

Gość przyjazna

Laski jak Wasze dzieci maja katarki to leci im z noska po prostu czy to co odciągacie to nazywacie katarem? I kaszelek często jest ?
Kuźwa moja jakby pokasłuje..niewiem czy to od ślinki czy co. Gila przezroczystego odciągam co rano i wieczór..dzis wykichała jednego mokrego gluta sama. Zwariować można :D

Gość przyjazna

mamamisiowa
Witajcie dziewczyny :) Mam ogromną prośbę abyście dołączyły mnie do Waszego zacnego grona. Podczytuję Was odkąd urodziłam w marcu synka i jako świeżo upieczona mama nie mogłam odnaleźć odpowiedzi na tysiące pytań. Jestem mamą od 4 marca a synuś ma na imię Michał. Mieszkamy w Niemczech. Wieeelee przeszliśmy z naszym Szkrabem :( Szpital dwa tygodnie po porodzie bo poziom żółtaczki 19.5 gdzie czekaliśmy na transfuzję jak Młody się nie opamięta ale lampy pomogły. Wyszliśmy na dwa dni i po kontroli krwi znowu szpital bo młody miał hemoglobinę 7 (!) Podali mu koncentrat erytrocytów i skoczył na 12. Kontrole mamy co tydzień i ostatnio było 8.9 więc szykuję się na szpital znowu po kontroli w następny piątek. Młody urodził się z wadliwą budową erytrocytów i te co są złe umierają za szybko przez co mały jest hospitalizowany bo może się zatrzymać serducho przez to że jego organizm musi wysilać się by produkować więcej czerwonych krwinek. Przytulcie dziewczyny do wirtualnego grona bo kurcze sami tu jesteśmy i nie ma nawet komu się pożalić :(

Witaj :-) Dzielni jesteście biedactwa ..najważniejsze ze jest diagnoza i jest leczenie. Co mówią lekarze ? Wyrośnie z tego ?

Nie są w stanie odpowiedzieć..szukają przyczyny. Jeden powiedział że czasami tak już zostaje (!) Młody walczy. Wolniej mu spada hemoglobina ale spada. Przez to diabelstwo straciłam pokarm bo mały odpadał po kilku minutach i trzeba było na siłę strzykawkami i butelką. Teraz znowu jazda z jedzeniem bo jak jest tak nisko wynik to on po 60 ml śpi :( Tragedia, nie zawsze rozumiemy tych lekarzy jesteśmy tak zdezorientowani :( nikomu tego nie życzę. Chcieliśmy by podali nam ksero dokumentacji medycznej-NIE pytaliśmy co wykluczyli-CISZA-odpowiedzieli nam, żeby nie przeszkadzać (!), że będzie dobrze. Tyle.

Witaj mamamisiowa, współczuję że tyle przeszłaś ze swoim synkiem złych rzeczy. Tule aby wszystko było już teraz dobrze :-*.

Jestem kilka stron do tyłu bo jak zwykle nie mam kiedy nadrobić. Moje maleństwo daje mi trochę popalić. Jest bardzo towarzyski i chce aby jak najwięcej czasu dla niego poświęcić.
Dzisiaj mija 2 miesiące jak mój Wiktorek urodził się :-D jak to było niedawno :-D mam wrażenie że to było wczoraj :-).

Misia nie przejmuj się komentarzami głupich bab na temat brzucha. Ja jestem 2 miesiące po porodzie i też jeszcze brzuszek mam. Kiedyś może go zgubię.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png