Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki Kasia :* wiem,ze cos tam zakwilił,wiem,ze do niego cos mowilam..ech mam nadzieje,ze dzis bede bardziej swiadoma :)
choc padam na ryj..odkad wstalismy o 15.30 to nie spimy..Mati tam kimnal sie pol godziny ok 17 to sie wykapalam i dobrze zrobilam..ciagle na cycu,kupa,siku..
ech dobrze,że Paweł jutro wieczorem wraca..choc z pieluszkami powalczy..
U nas roznie schodzi..dzis na bank powyzej 10 sztuk,a moze 10? ogolnie roznie :)

tez mam ta fałdę i w ogole brzuch duzy..wygladam jak w 5 miesiacu..Ajka witaj w klubie :)

My zamierzamy uzywac gumek po połogu..tabletek nigdy nie chciałam jakoś..
od porodu nie myslalam o seksie,ale mam silna potrzebe przytulenia do P.teraz jak wroci to chyba z Matim bedziemy wisiec na tatusku hehe :)
za pierś jak mnie złapał ostanio to jakos dziwnie mi było,za brzuch fajnie,bo w koncu moze..ale jeszcze obolala jestem pod takze niewygodnie..mam nadzieje ze spacerki itp sprawia ze te cialo nabierze jakijs jedrnosci :D bo póki co wszystko sie trzesie :) w spodnie nie wchodze przez uda...jednak dopiero 8,5 kilo zeszlo..a apetyt wrocil :)

Mamuski jakie jadacie słodycze przy kp??
ja skusilam sie na herbatniki dzis :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Dobry wieczór Kochane!

Dziś, 6.04 o 17.25 sn urodził się Jasiu, ostatni marcówkowo-kwietniowy Robak :) Ma 56cm i 3420g. Zdjęcie wrzuce na fejsbuka, a tu jak wyjdziemy już do domu :)

Poród był super. Co prawda wywoływany od A do Z. O 13.30 oxy,lekkie bóle, o 15 przebite pęcherz, średnie krzyżowe, o 16.00 mocniejsze krzyżowe. O 16.45 lewatywa i 6cm, o 17.10 mąż prowadził mnie z wc bo ledwo szłam i wchodząc na salę czułam już parcie. Pierwszy party musiałam przeczekać bo położna się ubierala, potem na 1 poszło wszystko :) nie pękłam, nie nacinali,no poród ideał :)

Ciociu Leniwcowa, prawie się wstrzeliłaś :D :D

Pozdrawiamy wszystkie ciocie!

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

~Leniwieccc
Dzoewczyny, wlasnie napisala do mnie polozna. Zmienily sie zalecenia dot.dawkowania wit.K od1/04/16. Teraz jest to 150mikrogramow dziennie zamiast 25. W aptekach sa juz podobno dostosowane do tej dawki preparaty z wit.K.
Kurcze, wydaje mi sie to spora zmiana tak z dnia na dzien...

Pediatra tydzień temu na patronažowej zalecił podawanie 150 mikrog. wit K ino w aptekach jej jeszcze nie było... ino w jednej internetowej znalazłam ... była tylkojedna pod nazwą Neonatus K150.
Leniwieeeeeeec... kupiłaś tę wit. W stacjonarnej aptece ??????

RedNails89
Dobry wieczór Kochane!

Dziś, 6.04 o 17.25 sn urodził się Jasiu, ostatni marcówkowo-kwietniowy Robak :) Ma 56cm i 3420g. Zdjęcie wrzuce na fejsbuka, a tu jak wyjdziemy już do domu :)

Poród był super. Co prawda wywoływany od A do Z. O 13.30 oxy,lekkie bóle, o 15 przebite pęcherz, średnie krzyżowe, o 16.00 mocniejsze krzyżowe. O 16.45 lewatywa i 6cm, o 17.10 mąż prowadził mnie z wc bo ledwo szłam i wchodząc na salę czułam już parcie. Pierwszy party musiałam przeczekać bo położna się ubierala, potem na 1 poszło wszystko :) nie pękłam, nie nacinali,no poród ideał :)

Ciociu Leniwcowa, prawie się wstrzeliłaś :D :D

Pozdrawiamy wszystkie ciocie!

o to gratulację, taki poród to chyba dlatego że sie tyle wyczekałaś :)

Gość Leniwiecccc

Red.Nails! Cos tak czulam;) gratulacje:)))) pewnie gdyby nie wywolali, urodzilabys jutro ;)))
Leniwiec sie (prawie) nigdy nie myli:)
Czekamy na slit focie!

Bluberry, nie mam tej wit jeszcze. Na razie bede dawac 25. A jak bedzie dostepna w aptece, przejdziemy na 150...

Przyjazna, no klasyk ;))) ale mam nadzieje, ze pomoze:) ja juz odliczam dni do wizyty u okulisty !!!!

Lece spac- dzis Eliza dala mi popalic - od 15 do kapieli nie wiedziala co chce...kapiel ja wyciszyla i padla:)

co do oczek, mi pediatra kazała przemywać rumiankiem, wodą przegotowaną lub solą fizjologiczną, żeby na razie nie dawać antybiotyku właśnie.
rumianek u nas się nie spisal.
niemniej coraz bardziej przekonuje się że to przetykanie kanalików powoduje te zaropiałe oczka, a u mojej Tosi to już łezki ciekną czasem

Niuśka, odnośnie wakacji to chyba będą Włochy. Zależy nam żeby był bezpośredni, niezbyt długi lot, najlepiej z Poznania i tanio. Jedziemy z moimi rodzicami i to oni zajmują się wyszukiwaniem - są specjalistami bo od kilkunastu lat wyszukują sobie ofert noclegów, przelotów czy samochodów. Myślimy o mobilhomach na Eurocampie, albo jakims innym campingu "przyjaznym dla dzieci", tak żeby wypocząć nad basenem i na plaży i troche pozwiedzać.

Kalae moje dzieci też zawsze wyczuwają kiedy chcę zjeść ciepły obiad czy cokolwiek. Nie obudzą się 10 min wczesniej ani 10 min pozniej, tylko dokładnie wtedy kiedy biorę do ręki widelec....

Red.Nails gratulacje doczekania się i przeżycia tej magicznej chwili!!! Teraz wszystkie jesteśmy już Marcóweczkami - Mamusiami!!!!

U nas ciężko, bo nie nadążam za dzieciakami. Dziś miałam miłą niespodziankę oboje spali jak Ksawciu miał drzemke i miałam godzinę dla siebie. No prawie, bo zanim rozwiesilam pranie, pogadałam przez telefon z przyjaciółką, znalazłam i kupiłam prezent dla męża i zrobiłam sobie drugie śniadanie to Zuzia zaczęła przemarudzać. Potem zaczęłam spilowywać paznokcie, żeby sobie nałożyć żel i już było po spaniu. Ale i tak super że się zgrają czasem zespaniem.

Zuzia jest fajna, w nocy też daje pospać tylko te popołudnia i wieczory tragiczne: płacze, marudzenie, napinanie brzuszka jedzenie co chwile itd. Jutro rano wizyta u pediatry i szczepienie;/

Leniwiec, jutro świętujemy:) już dzisiaj życzę Ci (bo nie wiem czy jutro uda mi się tu zajrzeć) wszystkiego najlepszego, jeżeli brakuje Ci jeszcze czegoś do pełni szczęścia to wlasnie tego no i pociechy z macierzyństwa!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

RedNails i tu gratuluję, po zdjęciu widać że poród był dla ciebie łaskawy :)
Młoda dziś miała problem z usnieciem, cyca obalala jeden za drugim, w pewnym momencie już nie chciała ssac porządnie i tylko się denerwowala przy piersi mimo że mleko było, musiała być zmęczona. Dostała 2 razy po 30 ml i padła wkoncu więc zmykam spać :)

Rednails- GRATULACJE! :) No to co, wszystkie już tak?

ja dzisiaj miałam dzień do dupyyyy. pisałam już wcześniej, ze mnie zły humor dopadł, później popołudniu Małą męczyło coś i się uspokajała przy cycku tylko i co za tym idzie przejadła się i zarzygała mi się później cała.Pierwszy raz jej się tak zrobilo, ale przynajmniej zasnęła zaraz po wymiotach. Boże bidulka taka :( wypłakałam się mężowi z tego zmęczenia i bezsilności już na wszystko.. trochę mi lepiej. Oby jutro była ładna pogoda, to na spacer pójdę.

Dobranoc marcóweeeczki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

Gość -misiakowata30

RedNails nasza ostatnia wyczekiwana marcoweczko!Brawo Ty!!!jak ladnie wszystko poszlo :-) zaraz oblukam fb..na pewno piekne dziecie :-) Gratulacje !!

Kalae mowisz biala czekolada? Mniaaam i biszkopty mniaaaam
Jiz wiem co jutro bedzie kupione :D :D :D
Ania wspolczuje..ciezko patrzec jak maliszek sie meczy..mam nadzieje ze przeszlo po tym spawku..oj tez bym zaliczyla ramie P.po czyms takim :D tule :*

Gość przyjazna

~Leniwieccc
Mnie jeszcze korci, zeby wyprobowac ziele swietlika...
U nas tez sa lzy, ale jak placze to wtedy jest sporo ropki pomieszanej ze lzami...

U nas to samo. Nic nie pomagało, codziennie tej ropy bylo więcej iiiii po jednej aplikacji na noc suprajas :) oko czyste, z tym ze nie plakala. Zobaczymy poobserwujemy..
Właśnie po pierwszej nocnej pobudce na pieluszkę i jedzonko jesteśmy:) dalej kimka..

Gość przyjazna

RedNails gratulacje :-)

Ja jadłam juz gorzką czekoladę, jakieś cukierki i kawałek ciasta..oczywiście to byl jeden, dwa cukierki czy dwie kostki czekolady :) a były tez i herbatniki jako pierwsze .

A co do tego pasa to moja uwaga jest taka ze jest bardzo sztywny. Chodzi sie w nim jako tako ale siadać to juz nie wygodnie..

Jadłam juz z 10 rodzajów ciast bo święta były, poza tym nalogowo pochlaniam ciastka oreo i belvita, milkę oreo, ciastka owsiane z czekoladą, rurki z nadzieniem i pieczywo chrupkie :P pierwszy raz w zyciu ciągnie mnie do słodkiego. Nigdy nie lubiłam, w żadnej z ciąż tez nie. A teraz nie mogę się powstrzymać. Na szczęście waga stoi w miejscu.
RedNails gratulacje! Jestesmy w komplecie, wszystkie szczęśliwie dotrwalysmy do rozwiązania :)
Jutro wreszcie wybieram sie do Gina. Trzeba by wziac jakas antykoncepcje, chociaż po tylu miesiącach oczekiwania na możliwość pobaraszkowania wcale nie mam ochoty. A ostatnio jakos w sierpniu bylo.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Bluberry
~Leniwieccc
Dzoewczyny, wlasnie napisala do mnie polozna. Zmienily sie zalecenia dot.dawkowania wit.K od1/04/16. Teraz jest to 150mikrogramow dziennie zamiast 25. W aptekach sa juz podobno dostosowane do tej dawki preparaty z wit.K.
Kurcze, wydaje mi sie to spora zmiana tak z dnia na dzien...

Pediatra tydzień temu na patronažowej zalecił podawanie 150 mikrog. wit K ino w aptekach jej jeszcze nie było... ino w jednej internetowej znalazłam ... była tylkojedna pod nazwą Neonatus K150.
Leniwieeeeeeec... kupiłaś tę wit. W stacjonarnej aptece ??????

Ja kupowałam tydzień temu w aptece stacjonarnej, ale specjalnie dla nas zamowiono. Teraz już są w każdej właśnie tej firmy Neonatus.

Gość -misiakowata30

Wow Renia no to sporo tego :)
Ja to powinnam zapomniec o slodkim z moja nadwaga..no kiedy ja lasuch..depresji dostane bez slodkiego :D
Sprobuje z biala czekolada :D
My kolejna szamka..jak budzik zadzwonil to szukalam w lozku dziecka..a dziecko w lozecZku spiochalo hehe

Z białą czekolada to i ja sprobuje :D
Mi sie nieraz tak zdarzylo ze starszym. Pamiętam jak bylam z nim w szpitalu na samym poczatku i zjadal co godzine-dwie to budzilam sie nieraz i bylam święcie przekonana ze spadl mi z tego wysokiego szpitalnego lozka bo go nie mam na łóżku. A przeciez go wlasnie karmiłam. Oczywiście młody grzecznie spal w łóżeczku, ale kiedy go tam odkladalam to nawet nie wiem. Co brak snu robi z bańką :D przy drugim jakby łatwiej, człowiek przyzwyczajony do niewysypiania się.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Rednails gratulacje jeszcze raz! :)
Ja też się obżarłam ciastami w święta :) ale sklepowych słodyczy staram się nie jeść dużo, bo zbyt zdrowe nie są. Jem czekoladę gorzką lub deserową i upiekłam biszkopt z jabłkami dwa razy już :) ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić :)
Zazwyczaj karmię na siedząco, chyba że jestem mega zmęczona, to na leżąco i wtedy i tak odkładam. Ale też miałam tak kilka razy, że się obudziłam i szukałam dziecka pod kołdrą, bo byłam pewna, że jej nie odłożyłam, a dziecko smacznie śpi w łóżeczku :)
Spałam 4h! Pierwszy raz tak długo od porodu :) otulanie dzidzi wydłużyło jej sen :) no i zaczęła jeść więcej. Właśnie z drugiego cycka wyciągnęła co chciała i spać. Wcześniej zawsze był jeden cycek na jedno karmienie. I uśmiecha się przez sen :) ale mam dobry humor :) otulam ją i dalej spać :) ciekawe do której :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Dzień dobry nocna zmiano :-)
Jaki miałam wczoraj koszmar aby Gabryśkę uśpić - jesuuuu! Od 18 do 1 w nocy z nią walczyłam! Jedzenie, kupa, tulenie, płacz - 7 godzin!!! W końcu padła i spała całe 4 godziny, teraz był cycuś, ja laktator i w wózeczku ją usypiam....

Mama7777 - jesteśmy po wizycie u profesora i tak: odbudowa flory bakteryjnej to czas ok 3 miesięcy. Powiedział że nie ma sensu robić specjalistycznych badań jeśli w kupce małej nie ma krwi oraz sama kupka nie jest konsystencji "piany". Jeśli kupki są musztardowe lub czasami szpinakowe z grudkami to jest dobrze. No i jeżeli tych kupek jest więcej niż 4/5 w ciągu doby.
Mamy przyjmować priobiotyk Diflos w kropelkach (5 kropli na dobę) wit D i K, ale nie wszystko na raz tylko w odstępie czasowym podawać. Priobiotyk i wit K przyjmowac przez 3 miesiące potem odstawić. Ja również mam przyjmować priobiotyk 2 x po 10 kropli bo on przedostaje się do mleka i dodatkowo wzmacnia. Kropelki koniecznie trzymać w lodówce! I tyle - więc Tobie też to polecam. Ahh i nie koliduje to ze szczepionkami.

To się rozpisałam :-)

RedNails - gratuluję! Zdrówka dla Was! :-* :-* :-*

A co do tematu słodkiego - to ja tylko biszkopty i ewentualnie ciasteczka zbożowe wcinam :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Dzien dobry!
Rednails gratulacje!!!! Na taki porod to warto bylo czekac :)
To teraz proponuje zbiorowe lezenie na brzuchu :)

Ja od wczorajszej nocy zaczelam dawac Uli dwie piersi przy karmieniu, ale nie zawsze chce (raz na 2-3 karmienia). Wczesniej jej sie ulewalo jak tak robilam. Wczoraj jej sie ulalo wieczorem po dwoch cycach tak sporo i dzis w nocy tez, choc zjadla tylko z jednego... mam nadzieje ze to chwilowe, bo wczesniej rzadko jej sie zdarzalo.
Zasnela mi 40 minut temu, a ja juz stwierdzilam ze nie warto zasypiac, bo musze starszaka budzic do przedszkola. A zmeczenie mi sie kumuluje z dnia na dzien po trochu, ciekawe kiedy bedzie punkt kulminacyjny...
Ja sie bardzo boje wpadki teraz po ciazy... jesli jeszcze mialoby sie trafic wiecej dzieci to chcialabym poczekac zeby urlop macierzynski zlecial i potem L4... ale na razie to mam z glowy bo maz sie przeprowadzil na kanape i chyba nie zamierza wrocic takze tego :/

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7ymqo35am0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ot0d95nz.png

Gość -misiakowata30

Eff zbiorowe lezenie na brzuchu hehehehehe :D
A Ty spisz z dzieckiem czy jak,czemu maz sie przeniosl?
U nas de fakto drugiej ksnapy nie ma..P.spal na podlodze ns kocach,ale tylko dlatego zeby bylo mi wygodnoe..rana jeszcze ciagnela i ciezko bylo wstawac.Przed wyjazdem spal ze mns i nie rusza go jak wstaje do synka sni swiatlo cala noc.Pogadaj z mezem..przeciez nadal jestes lobieta :*
Renia heh wiec nie tylko ja zakrecona hehehe
Badwomen duzo tego jeszcze..ale przetrwacie :D

My mielismy noc spokojna..teraz malutki opitala piers jeju niczym menel browara..tylko przelykanie slysze :D