Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Moj K praktycznie codziennie przez sen wyciąga rece do góry, i sie laskocze po rekach. on ma tak mocny sen i nie kontroluje tego co robi spiąc, dlatego często obrywam a to w nos, a to w leb, dzziś mi wbijał łokiec w plecy, doslownie jakby mnie chcial zepchnac z lozka. zatanawiam sie czasem czy nie robi tego specjalnie :D

Kamila najlepsze jest to, ze to jest juz lozeczko po wymianie. I ja poprostu nie mam ochoty znowu go wymieniać. Za duzo nerwów :/
Maz i tak zrobil zdjęcia i powiedział zebym im wyslala co za dziadostwo sprzedają :/
Ale juz złożone i nawet ladnie wyglada. Tylko zamalowanie porysowanego szczebelka markerem albo pekniecie na łóżeczku to juz przesada.
Misiunciuncia90 gratuluję :)
Renia trzymam za Was kciuki. Odazywaj sie ile tylko mozesz :)
Olija super, że tak Cie potraktowali. Ja jak kiedys pracowalam w UP zawsze staralam sie ułatwiać a nie utrudniać bezrobotnym. No chyba, ze przyszla jakas babeczka, ktora wyzej sra... niz dupe miala to wtedy nie pomagalam :D
Dobra dziewczynki zmykam z mama do psychologa. Zajrzymy pozniej z Martynka...
Aha i Haneczka ja też cos czulam, ze jednak będzie dziewczynka. U mnie tez wszyscy mowili, ze napewno chlopak i tak sie wkrecilam, ze jak gin mi oznajmił, ze to jednak corka to bylam w glebokim szoku. A zawsze marzylam o córeczce :)

Gość Lilijka87

Olija

Lilijka ja bym chciala zeby moja Nelka byla tak mądra dobra utalentowana kulinarnie i artystycznie uważna na innych z poczuciem humoru jak Ty. Więc stanowczo zabraniam myśleć o sobie jako o złej córce. Twojej mamie chyba czasem trudno dostrzec jakiego ma Skarba. Mi osobiscie pomaga to co kiedys tu napisala chyba Leniwiec-ze teraz juz JA jestem mamą i na tej relacji z moją Córką sie skupiam i wtedy te wszystkie rzeczy zwiazane ze mną jako córką mnie mniej dotyczą, mniej bolą. Dołączam sie do zbiorowego przytulenia:)

Ojej! Dziękuję Ci, aż się wzruszyłam! Reszcie też dziękuję za dobre słowa i za rady. Mam już ułożony plan działania z mamą.

Leniwcu! Też masz senne pomysły, no no. Chyba bym (przepraszam!) ocip*ała robią takie malutkie coś wiele razy :p ale kto wie? może to jakiś pomysł na biznes :)
a jak było w kinie? Niedźwiedź wywołał jakieś silniejsze reakcje w Twoim organizmie?

Haniutku ale wieści! U mnie podobna historia z tym, że się dowiedziałam wcześniej, że jednak nic nie dynda między nogami Groszki bo to było na połówkowym usg :) Dziewczyny może pamiętają jeszcze mój szok bo przez kilka dni pisałam, że jednak będzie córka :) a tak swoją drogą zrobiłaś już kotki? ;) cieszę się, że dzieci doceniają moje rękodzieła :p a Ty teraz cierp, choć na beztalencie nie trafiło!

Jola na Bonifratrów proponują lewatywę sami (nic nie trzeba kupować i przywozić) ale wiadomo jeśli jest czas to Ci ją zrobią i jeśli wyrazisz zgodę. Ja biorę w ciemno!

Tak mi się przypomniało a propo bólu spojenia. Ostatnio na wizycie mówiłam ginowi, że mnie boli ale tylko w nocy. Spytał się czy mam problemy, w sensie czy odczuwam duży ból, gdy chcę stanąć na jednej nodze. Podobno, gdy się rozeszły kości spojenia to nie da się zrobić bociana. Przy okazji poflirtowałam bo mu mówiłam o swoich prysznicach :p że zawsze staję na jednej nodze wycierając się ręcznikiem. Nie pociągnął tematu :p

kamillla
hmmm my 3 lata temu na wielkanoc bałwana wielkiego lepiliśmy, oby w tym roku tak nie było.

Olija niektóre urzedniczki sa naprawde w porzo :) już mowilam jak do mnie babka podeszla w sprawie ojcostwa. normalnie az jak zakoncze tą sprawe to chyba do burmistrza list napisze z pochwałą :P:P

Właśnie nasze pierwsze dzieciątko przyszlo 3 lata temu w Wielkanoc :) śniegu kupa!!! Korki itp. I na szczęście (chyba miałam wyczucie) przed porodem kupiłam cieplejszy komplecik zimowy, ale taki większy zeby na potem byl... :D

Moze znów zima nas zastanie w marcu??? I moze znów wielkanocny króliczek, ale tym razem bez pisanek :D

Gość Lilijka87

Ja mam termin na 10 marca, a to już za 30 dni! Sikam po nogach ze szczęścia! Mniej dni biorąc pod uwagę umowę z Leniwcem ale widzę, że w kulki leci, "bolą mnie plecy, bla bla" taa jasne!

Ja ostatnio miałam robione badania na odczyn Coombsa, i anty HBS no gin poczęstował się wymazem na paciorkowca. To tyle z tych innych badań niż zwykle.

Hartujecie już sutki? Ja tak ręcznikiem po kąpieli, położna powiedziała, że już mogę zacząć. No ale nie przesadzam z tym (jakieś pół minuty do minuty na sutka) bo mój mąż zapamiętał ze SR, że tarmoszenie sutków wydziela okscytocynę, a to może wywołać skurcze. Skubany cwaniaczy bo za każdym razem jak coś robię z sutkami to tylko mówi "uważaj na okscytocynę, jeszcze nie czas!" ale w sumie fajnie, że jednak coś wyniósł ze SR (nie licząc prezentów :p)

A ja spakowałam się do tej najmniejszej walizki. Fakt, że prawie musiałam na niej usiąść by ją zamknąć ale się udało :)

Lilijka87
Olija

Lilijka ja bym chciala zeby moja Nelka byla tak mądra dobra utalentowana kulinarnie i artystycznie uważna na innych z poczuciem humoru jak Ty. Więc stanowczo zabraniam myśleć o sobie jako o złej córce. Twojej mamie chyba czasem trudno dostrzec jakiego ma Skarba. Mi osobiscie pomaga to co kiedys tu napisala chyba Leniwiec-ze teraz juz JA jestem mamą i na tej relacji z moją Córką sie skupiam i wtedy te wszystkie rzeczy zwiazane ze mną jako córką mnie mniej dotyczą, mniej bolą. Dołączam sie do zbiorowego przytulenia:)

Ojej! Dziękuję Ci, aż się wzruszyłam! Reszcie też dziękuję za dobre słowa i za rady. Mam już ułożony plan działania z mamą.

Leniwcu! Też masz senne pomysły, no no. Chyba bym (przepraszam!) ocip*ała robią takie malutkie coś wiele razy :p ale kto wie? może to jakiś pomysł na biznes :)
a jak było w kinie? Niedźwiedź wywołał jakieś silniejsze reakcje w Twoim organizmie ?

Orgazmie ??? A nie, cos zle przeczytalam !;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Tak opowiadacie o pakowaniu... A ja nic. Zaczynam sie stresować i coraz bardziej myśleć. Jedynie mam kupione kosmetyki dla malej i środki higieniczne potrzebne do szpitala. A ciuszki nie poprane itp. Na dodatek pomyślałam, ze od jutra zacznę, a jutro przerwa w,dostawie prądu hahaha :)
To plaskostopie mózgu... Jeszcze jak pomysle, ze kilka miesięcy po porodzie moze mnie trzymać :D

kamillla
kurde nie wiem jak u was, ale u mnie jest taka ladna pogoda, cieplutko, tak ladnie pachnie wiosną!!! :) oby tak już zostało

Już mi się też widzi wiosna i spacery z malutką i synkiem:)

Mam zamiar szybko na dwór wychodzić, werandowanie już z mody wyszło:D
Aga2801 jak tam samopoczucie? Przeszło?
Haniutek super,pewnie i tak co by nie było to będzie do ciebie podobne:)jak tak piszesz to dzieciaki też super wychowujesz:)

A z pogoda to aż mi przykro,że tak ciepło a ja nie mogę tyle chodzić,a teściowa to z małym nie wyjdzie skoro nigdy tego nie robiła, szkoda:(

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

A ja bym chciała urodzić na koniec lutego - tak koło 25 ;)
Jeszcze ok 2tyg sie pilnuje i leze ile sie da (że dużo sie nie da, to inna bajka), bo w poniedziałek przeprowadzka, potem kilka dni na ogarnięcie wszystkiego (i skończenie 37tyg) i mogę rodzic :) jakos nie muszę rodzic bardzo blisko terminu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

Gość przyjazna

Haniutek
Dzien dobry ponownie marcowe mamusie:**
Misienciunia gratuluje i oby malenstwo szybciutko było przy Tobie :**
Ja juz po usg i wizycie u lekarza:) Jestem jeszcze w szoku i nie tylko ja bo cała rodzinka :) Jednak bedzie Zosia:))) Miał byc Antos ale chyba cos mu odpadło;p jak miało byc małe to moze i lepiej ze odpadło;p
Malutka wazy juz 3280 i termin zgłoszenia do szpitala mamy na 23-24 lutego a porodu raczej 29-1 marca wiec moze bede pierwsza w marcu:)
Wiec teraz juz moge uszyc literki i pomyslec komu oddac chłopiece ubranka i co kupic dziewczecego;p masakra nioo:)

Po obiedzie, po zakupach położyłam sie i nadrabiam...

Przy wpisie Misiunciuni mówię Wielkie Gratulacje dużo zdrówka dla Was !

Czytam dalej hehe Leniwiec i szalone sny :-)

A potem Haniutek i Zosia ..i krzycze "o Boże..." A stary mało z łóżka nie spadł :D ..hehe gratulacje

Bad.Woman jesteś b.dzielna z tymi studiami. Trzymam kciuki !

Kamila a ile stopni dzis bylo u Ciebie? U mnie 7 i słońce ale zimny wiatr..

Nadrabiam dalej ..

a jakaś zła jestem taka, że nie mogę sama z sobą wytrzymać.

młoda się obróciła, ale (zawsze musi być jakieś ale) ciśnienie mam za wysokie (140/90), mam brać tabletki i mierzyć ciśnienie, nosz.

a i zwolnienie do 29.02, pytałam czy może być do terminu porodu to powiedział, że nie, eh.
a do porodu się jeszcze nie szykuję, wszystko pozamykane, brzuch wysoko.

mogłabym urodzić pod koniec lutego

Badwomen u mnie tez dzis schaboszczak. Trzeba mieska sie najesc przed sroda popielcowa:)

Misiakowata a Ty czasem sie nie przemeczasz? Czytam ze funkcjonujesz na pełnych obrotach: zakupy, sprzatanie, obiadek, czwarte pietro.... Czas na taryfe ulgowa dla MAMUSI MATEUSZKA:)

Kalae w sumie dobre wiesci ze Corka sie obrocila ale rozumiem ze liczylas na jakąś szybszą akcje. No jeszcze wszystko sie moze wydarzyc. Pamietam jak na grudniowkach lek na wizytach mowili a gdzie tam do porodu a dziewczyny w nocy rodzily. Cisnienie nie jest tragiczne.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Haniutek no to kolejna dziewuszka :) I to calkiem spora.
Nati, a idz Ty sie lenisz jak nie wiem co :D
Sylwia, ale sie masz z tym lozeczkiem. Jejku! Ja tez walcze w jednym sklepie, o pierdole. Wkurza mnie to strasznie. Ale powiedzialam, ze nie popuszcze bo taki facet chamski jest! Tez raz sie przez niego poryczalam. Duren! Ludzie czasami sa okropni. Ja probuje ich obsmarowac za to w internecie :)
Dziewczyny a pierzecie i prasujecie ciuszki na 3-6 miesiecy? Bo ja czesc juz wypralam i nie wiem czy jest sens prasowac. Mam jeszcze wieksze rozmiary ale juz sobie daruje narazie
cdn :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

KasiaMamusia już lepiej się czuje. Byłam na ktg i wszystko jest ok. W piątek wizyta i usg.
Haniutek fajna wiadomość :).
Mi już 3 razy mówili że chłopak i może już tak zostanie. Chociaż dzisiaj taka fajna starsza pani zapytała czy znam płeć i jak powiedziałam że chłopak to zrobiła taką pocieszną minę i powiedziała że ten mój brzuszek to jej na dziewczynkę wygląda :),były by niezłe jaja.

~kalae
olija - no dobrze w końcu co naturalnie to naturalnie.
no nie tragiczne to cisnienie, ale tabletki już brać, eh

Powiem Ci ze po ostatniej wizycie też tak mialam... Opracowanie planu porodu, niby same pozytywne wiadomości (procz tego okrecenia pepowinka przez co mogą zdecydowac o cc gdyby nie szło), a wyszlam po wizycie pierwszy raz jakas zla smutna rozzalona niezadowolona. Tak,ze rozumiem Cie tylko probowalam choc troszkę pocieszyc:)

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Tak Kamila sosnowe.
No Zosia Haniutka duza panna :) ja to juz jestem tak nastawiona na moja Martynke, ze chyba bym ich oskarżyla o podmiane dzieci jakby sie okazał chlopak :D
Lilijka super, ze doszlas do tego jak postępować z mama.
Bo ja z moja juz nie wiem co zrobic....
Bylam z nia u psychologa i zaczepila mnie babka z opieki i sie pyta czemu stary mieszka w domu jak on ma zakaz a ja no, ze to od mamy zalezy a ona do mnie, ze jak on ma mieszkac w domu to lepiej żebyśmy wycofali zeznania bo sprawa w sadzie nie ma sensu. No i mówię to mamie a ona do mnie, że tylko w prokuraturze mysla ze stary nie mieszka i to jest na jego korzyść. .. nosz kur... i wg to on lezy ciagle przed telewizorem pracy nie szuka i dalej je za darmo. I mowie mamie, ze nic sie nie zmienilo i nie zapowiada sie zeby sie mialo zmienic... a ona do mnie, ze to jest sprawa o znecanie a nie o to czy robi czy nie. A jak jej mowie, ze ja sie zle czuje jak on chodzi po domu i nie wychodze z pokoju to ona, ze przeciez mu powiedziala, ze ma nie wchodzic do kuchni jak my w niej jestesmy. To wg idzie nie w ta strone co powinno. Dobrze, że jutro moja kolej na psychologa bo sie wygadam :/

Olija
~kalae
olija - no dobrze w końcu co naturalnie to naturalnie.
no nie tragiczne to cisnienie, ale tabletki już brać, eh

Powiem Ci ze po ostatniej wizycie też tak mialam... Opracowanie planu porodu, niby same pozytywne wiadomości (procz tego okrecenia pepowinka przez co mogą zdecydowac o cc gdyby nie szło), a wyszlam po wizycie pierwszy raz jakas zla smutna rozzalona niezadowolona. Tak,ze rozumiem Cie tylko probowalam choc troszkę pocieszyc:)

ja już jak szłam to jakaś taka zla byłam, nie wiem może to taki dzień,

zapomniałam się zapytać o ktg, ale nie kazał mi iść, a o pępowinie nic nie mówił to myślę, że jest ok.

No dosc duza jest co odczuwam bardzo w zebrach i nie tylko mowilam ze czuje jak bym miała zaraz pęknac:)
Wgl pomysł moich maluchów - a moze w szpitalu nam zamienia na chłopczyka? wiec mamy chłopaków uwazajcie;pppp
Ja prasowałam do rozm 80 i w prozniowe a teraz bede musiała rozpakowac i wyjac "autkowe" i inne ubranka:))Moze jakas chłopieca mama je przygarnie:)Czesc jest taka ze dokładajac jakas dziewczeca bluzeczke do jeansów da rade i dla dziewczynki ale sukienki nie mam zadnej ani zadnego rozowego ubranka. Maz własnie chciał mnie wyciagnac by cos coreczce kupic bo przeciez niecałe 2 tyg bede w domu:) Ale nie mam juz dzis siły i pewnie jutro pojde:)

http://s5.suwaczek.com/201603091556.png