Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

misiakowata30
kamilla
~kalae
ale wy narzekacie, takie młode jesteście, a tak na tą służbę zdrowia jedziecie, co to będzie za 20lat

za 20lat moze bedzie lepiej ;)

bedziemy narzekac pod gabinetami hihi ;]

nie no, powinnysmy byc zadowolone ze terminy sa jakie sa ;) i nie narzekac! co bysmy jak stare baby nie gadaly :)

kamilla
misiakowata30
kamilla
~kalae
ale wy narzekacie, takie młode jesteście, a tak na tą służbę zdrowia jedziecie, co to będzie za 20lat

za 20lat moze bedzie lepiej ;)

bedziemy narzekac pod gabinetami hihi ;]

nie no, powinnysmy byc zadowolone ze terminy sa jakie sa ;) i nie narzekac! co bysmy jak stare baby nie gadaly :)

gorzej nawet niż stare baby :D

do dentysty to akurat prywatnie są takie terminy.

kamilla
Sylwia921125
Tak wpisalam nr zamowienia w tytule przelewu, ale jestem zla na siebie za moja ciemnote :D ale jak zwykle mnie pocieszylyscie :) napisalam do nich wiadomość.
Hehe mam nadzieje,ze ten okres sie uspokoi po porodzie a nie odwrotnie bo to juz by bylo tsunami :D
Megi nie płacz kochana. Wiem, ze sie boisz, ale jutro juz będzie wszystko wiadomo. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze. I napewno będzie. Spij spokojnie :*
Ja juz tez zmykam bo maz wrocil z pracy i musze mu trochę " dac po pizdzie" :D bo jest bardzo skruszony a ja bardzo nie wzruszona. Pewnie bym byla smutna i przybita ta sytuacja, ale jak narazie forum, moj siostrzeniec i oczywiście ksiezniczka w brzuszku zaspokajaja moje potrzeby. Do jutra kochane. Jutro licze na dzien dobrych wiadomosci buziaki :*

buhahahaha ;D narciarz, tez zaraz zmykam ;D

ale czemu jesteś zła na siebie, nie potrzebnie, przecież musisz robić payu, zrobiłas zwykły i ładnie pięknie jest

Sylwia921125
Nie Kamila nie pomylilam sie termin do dentysty 23 maj :D ale powiedziala, ze jak chce do karty ciazy to żebym wpadla po nowym roku z rana i wcisnie mnie miedzy pacjentami :) ale to mama kolegi wiec moze to dlatego :D
Co do miesiaczki to bardzo sie ciesze, ze jej nie mam. Moze nie byla bolesna, ale baaaardzo obfita. Jakby krowe rzneli :/
Dla mnie glukoza za pierwszym razem tez smakowała jak rozpuszczona wata cukrowa, ale teraz miala mocniejszy smak.
Wg to zamowilam oilatum w tej aptece co Megi polecala i wg nie moglam sie ogarnąć w tej stronie po rejestracji i nie zauważylam, ze tam jest płatność przez pay u bo byly literki poucinane. I zrobilam sama przelew nie przez to pay u i nie wiem czy mi to przyjma. Ale bym sie wsciekla jakby mi kasa przepadla. Kurde moje dziecko ma matke blondynkę ( umyslowa) masakra :/ i teraz sie bd martwic caly czas. Jeszcze dostalam wiadomosc z pay u, ze mam do 10 dni dokonac płatności i ze nie została dokonana. Kurde :/

Na spokojnie napisz im maila z potwierdzeniem wplaty i już:D

u nas prywatnie od razu,chyba ze do swojego stomatologa chce -dziś jutro,zalezy jak przyjmuje..a nfz tez sie dostaniesz od razu jak o 6 rano zajmiesz kolejke i np.uda ci sie dostac tego dnia rano,lub popoludniem..o 7 otwierają okienko-dodatkowo oprocz zarejestrowanych przyjmą 2 os.dorosle i jedno dziecko...a jak sie dzwoni to zapisy..np.w styczniu,lutym..

2 lata temu czekałam w kolejce od 5.30 i o 7 mi podziekowali,ale zapisali za dwa tygodnie:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

martina91
Dziewczyny, pytanie całkiem z innej beczki, może Wy coś doradzicie, w pierwszy dzień świąt mam 25-lecie rodziców, no i w planach był romantyczny weekend we dwoje, z tym, że moi rodzice wstydzą sie gdziekolwiek wyjść nawet do kina, a co dopiero tam...także jestem w kropce, co można kupić? mysłałam o pościeli, no ale coś jeszcze bym chciała fajnego, żeby mieli pamiątke... :/

hmmm moim zdaniem pościel fajny pomysl, ale nie na 25 lecie slubu. Moze jakiś obraz ze zdjęcia ich
+ fotoksiazka? lub bilety do teatru/operetki i kolacja wykupiona w wybranym przez nich terminie np. na 3 miesiace wykupsz i sobie mogą wybrać termin? i kwiaty z szampanem kurierem dla nich z gratulacjami:)

misiakowata30
u nas prywatnie od razu,chyba ze do swojego stomatologa chce -dziś jutro,zalezy jak przyjmuje..a nfz tez sie dostaniesz od razu jak o 6 rano zajmiesz kolejke i np.uda ci sie dostac tego dnia rano,lub popoludniem..o 7 otwierają okienko-dodatkowo oprocz zarejestrowanych przyjmą 2 os.dorosle i jedno dziecko...a jak sie dzwoni to zapisy..np.w styczniu,lutym..

2 lata temu czekałam w kolejce od 5.30 i o 7 mi podziekowali,ale zapisali za dwa tygodnie:)

u nas do dentysty na NFZ z bolem w ten sam dzień tak jak ostatnio bylam a bez bolu ok 2-3 dni trzeba poczekac

Na nfz do dentysty to ok 2 dni sie czeka. A prywatnie to 2-3 miesiecy, chyba ze mi bardzo zalezy to moge czekac a noz jakis pacjent nie przyjdzie to mnie przyjmie, oczywiscie to do mojej dentystki jest.
Jak bylam u innego prywatnie to 2tyg czekalam, ale jak na kontroli mi pomylil dolna prawa piatke z gorna lewa trojka, to mu podziekowalam. Nic mi tam nie zrobil na szczescie

Bierzecie dodatkowa suplementacje DHA oprócz tej dawki co jest w wutaminach? Ja teraz sobie zamówilam i będę brala chyba do konca ciazy. W ogóle zamawiacie leki przez Internet? Ja od trzech miesięcy kupuje w takiej aptece iinterbetowej ze dostawę mam za darmo i kupując magnez na miesiąc ten asmag forte, pragnę plus, trivagin, teraz wzielam to DHA place mniej o 50zl.

no to fajnie masz:) u nas nie ma czy z bólem czy nie,daja Ci termin.Prywatnie od razu..takie czasy..
ale z tego co dziś tu poczytałam,wiem,że w każdym mieście inaczej jest i tyle..Kto ma szczęście leczy się na nfz i jest zadowolony..a inny płacą..Po za ciąża chodziłam prywatnie tylko do dentysty,bo przejechałam się nie raz na swojej stomatolog nfz..fakt duzo to kosztuje,ale ząb wytrzymuje lata i te co robiłam przed ciąża to przewaznie te co leczyłam na nfz dwa lata,trzy lata temu.Do ginekologa chodziłam na nfz...
ale nie wróce do tego konowała..do grzybka może się nadaje a do ciązy nie:)Jak urodze wiadomo,że znajde jakiegos lekarza..bede miała czas na szukanie..teraz nic nie zmieniam,bo dzieki temu co chodze jestem dalej w ciazy i jestem spokojna i o wszystkko moge zapytac:)a to ważne po moich przejsciach :)

Zmykam :*
Jutro dzień dobrych wiadomości,pamiętajcie :D

Jola88
Bierzecie dodatkowa suplementacje DHA oprócz tej dawki co jest w wutaminach? Ja teraz sobie zamówilam i będę brala chyba do konca ciazy. W ogóle zamawiacie leki przez Internet? Ja od trzech miesięcy kupuje w takiej aptece iinterbetowej ze dostawę mam za darmo i kupując magnez na miesiąc ten asmag forte, pragnę plus, trivagin, teraz wzielam to DHA place mniej o 50zl.

ja biore vitaminer z dha..masz tam tabletke i kapsułkę na dzień..
Zamierzam teraz zamówic internetowo,bo za dwie paczki zapłacę tyle co za jedną w aptece :)

Jola88

W pregnie jest dha to dodatkowo nie biore wydaje mi sie ze tam jest wystarczajaco, asmag forte tez biore.
Internetowo kupuje, ostatnio pregne za 25zl to kupilam odrazu 3 opakowania.

~kalae
Jola88

W pregnie jest dha to dodatkowo nie biore wydaje mi sie ze tam jest wystarczajaco, asmag forte tez biore.
Internetowo kupuje, ostatnio pregne za 25zl to kupilam odrazu 3 opakowania.

A pragnę plus w pierwszym muesiacu w aptece zaplacilam 49zl, tez przez neta zamawiam teraz. Ja teraz kupiłam tez ta pragnę DHA bo ta plus ma Malo tych kwasów a ja sporadycznie jem ryby a pisza ze od 24 tyg sa bardzo istotne. Zapytam go na wizycie jeszcze ale juz te 3 miesiące chyba bede brać.

Haneczkaa
A ja teraz z innej beczki troche. Od około tygodnia czuje ból krocza. Jak np robię siku. Jest najzwyczajniej w świecie obolałe podczas dotyku. Co to moze być? Nieukrywaną bo, ze mnie to zsniepokoilo:/

Hmm ja nie mam takiej dolegliwości, moze sile rozciąga po prostu? Moze żądz do lekarza prowadzącego jutro i sie dowiedz czy masz sie tym niepokoić...

Mnie znów od 3 dni nasila sie bol nerki tylko jakby znacznie wyżej niż 1.5 mac temu ii zauwazylam ze od popołudnia się zwiększa...

Niby poszloma za rada Misiakowatej i Kamilli i wczoraj zostalam w domku... Od rana nawet bylam na bierzaco... ale od kad poszlam do lekarza a potem jeszcze bylam na zakupach i ogarnalem dom... To nawet nie mam sily nadrobic tych 30 stron...

Ja dziewczyny jaki przemial mialyscie...

Aga z tego co sie zorientowalam to nareszcie cos juz wiecie i jestescie po badaniach. Trzymam kciuki zeby teraz juz sie WSZYSTKO poukladalo!!!!

Dzis ide do pracy... PROSZE Was nie napierdzielajcie tyle stron bo mi rece opadna jak bede musia to wszystko nadrobic :D

Lece do pracy!:) A Wy bawcie sie dobrze i juz dzis bezproblemowo zeby dzien zlecial!!

Trzymajcie sie brzuchatki!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Cześć mamuśki. U mnie noc kiepska. Złapał mnie taki skurcz w nocy ze myślałam że oszaleje, a najdziwniejsze to że objął stopę i kostkę. Zaraz zasuwam do apteki po leki dla Asi bo od 8 otwierają a ona ma na 9 do szkoły. W nocy moja bidulka spalacze mną i cały czas ją boli. Jak nie przejdzie jej po tych czopkach to w S piątek lub sobotę jedziemy na Niekłańska. Miłego dnia i dobrych wiadomości na wizytach. A i powodzenia na krzywej :)

bry

wszystkim dziewczynom ktore maja takie terminy nannfz to tylko pozazdroscic. u mnie w tej przychodni gdzie chodze do gin to chyba w piatki przyjmuja nagle przypadki bolu, ale co z tego skoro zeba ci nie wyrwa tylko dadza przeciwbolwy np i mowia prosze sie umowic na nfz- termin za 4msc ;D jak z ojcem na sor jechalam bo w kolanie mu rabnelo i chodzi nie mogl, rentgen zrobili po czekaniu 6h, a bylo usg potrzebne i powiedzieli ze nie zrobia. termin na nfz to tez na ten rok juz nie bylo, prywatnie 150zl. zreszta tyle teraz o tym nfz gadaja nawet w tv, ze niema sie co dziwic ze i my narzekamy.

mnie chyba znow cos rozklada, tak mnie stawy napierniczaja... a co do boli w kroczu to mnie tylko kosc ogonowa boli. wychodze z zalozenia ze to przez rozszerzajace sie wszystko tam na dole.

Zgadzam się Madika, ja tez wczoraj obskoczyłam lekarzy, wracam do domu późno a tam tyyyle stron. W szoku byłam. Na weekend miało być 1800 a dopiero środę mieliśmy:) Co do wizyt to udane, kontrola u endokrynologa w lutym. W gina teraz 4 stycznia. Synuś rośnie, leżał główką w dół, płynu owodniowego dużo, no i mamy tez duużo - + 12kg:( SZOK! Dostałam od gin wczoraj prezenciki dla przyszłej mamusi, próbki kremików i pampersa Dady:) Miło:) Na następną wizytę morfologia , mocz + IGM Toxo, bo miałam dwa ujemne w I trym. No i dodatkowo jakieś bezpłatne badanie na małopłytkowość u dziecka, tez takie macie?
Aga2801 cieszę się że z Asią się wyjaśniło, zdrówka duużo!!! I oby torbiel nie wracała!
Co do miesiączek to u mnie od zawsze nie były jakieś dokuczliwe, a po porodzie nawet bardziej skąpe i krótkie:)
Sylwia921125, olka135 życzę wam dziś owocnych wizyt, oby wszystkie wiadomości dzisiejszego dnia były pozytywne!!! Ja wczoraj znów przeglądnęłam kolejna turę ubranek i stwierdzałam, że dla synka mam więcej ciuszków niż miałam dla córci:) Ale chyba gdzieś jeszcze jeden karton się mi podział:/ Miłego dnia brzuchatki:D

Dzien dobry :)

Aga, a Asia idzie do szkoły jak tak ja boli? Nie moze sobie odpuścić?

Ja biorę witaminy mama DHA, tak juz sa DHA wiec nie ma sensu jeszcze brać czegoś dodatkowo.

Ja dzis ide na cały dzien do pracy... Odzwyczaiłam sie trochę, ale damy radę ;) przynajmniej z wami bede jako tako na bieżąco, bo zawsze było mi łatwiej was czytać w pracy niz w domu :)

Miłego dnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

Gość -misiakowata30

Hej hej ;)
Ja jak nie śpię,to znaczy,że coś mi jest..Moje kochane kamyczki się odezwały..Wczorajszy bòl chyba był przedsmakiem..No nic,spędze dzień w łòżku i chyba musze przemòc się do tej niedobrej furaginy bleeh :/
No i maluszek już wstał,dostał jogurta :-)
A co u Was ?:)

Gość Lilijka87

Aga fajnie, że już coś się ruszyło z Asią i jej "leczeniem", życzę zdrowia i powodzenia!

Co do opieki medycznej to ja mam z pracy Medicover, dodatkowo rozszerzyłam sobie pakiet, płacę 29 zł/miesiąc. Wizytę u internisty, ginekologa mam tego samego dnia, najpóźniej kolejnego. Do specjalistów do 3-4 dni. Mogę za coś koło stówę rozszerzyć pakiet na całą rodzinę (mąż, dzieci) i się szczerze nad tym zastanawiam po porodzie.
Nie mam uprzedzeń do NFZ, po prostu pracodawca daje mi możliwość korzystania z prywatnej opieki.

Kamilla myślę, że za bardzo się denerwujesz :) i niepotrzebnie bierzesz wszystko do siebie lub jako atak na Ciebie (mam na myśli spięcie z Olką). Jako osoba trzecia nie odebrałam tego jako atakowanie Ciebie, szczerze sama pomyślałam, że przecież możesz zmienić lekarza bo nie sądziłam, że w stolycy jest ciężko z NFZ-etem. Jak widzisz w innych częściach Polski jest zupełnie inaczej z lekarzami. A teraz mały żarcik, tylko uprzedzam :) dla mnie jesteś Kamila 'szlag mnie trafia' - bo tak często piszesz o tym :D

Historię moich starań o Groszkę opisywałam już wcześniej. Żeby post nie był za długi to odsyłam do strony 377.

misia biedaczko, ty to sie masz z tymi choróbskami :(
szkoda ze tak daleko mieszkasz, na kawe bym wpadła :P

mnie też już rozkłada po mału, dobrze ze zrobilam nam syrop z cebuli i czosnku z imbirem... moj to tak kaszle, z dnia na dzien jest gorzej, no ale musi to wszystko wylezc.:/ a to wszystko przez to pierdolone naprawianie dachu za ojca :/