Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

ausia91
Beatka90
bardzo Wam dziękuję za takie miłe dowartościowanie mojej osoby...

U mnie w szpitalu po cc wypuszczają na 3 dzień . Tzn np poniedziałek radzisz w środę do domku.

Ausia91 moja.kuzynka jak rodziła w UK i nie chciała szybko iść po porodzie do domku ( bo się bała ) to symulowala , że jej duszno , słabo się czuje , kręci się w głowie i ja wypuścili po dobie do domku.
Ausia91 nApewno dla męża jesteś najpiękniejsza ...i to jest najważniejsze :) pierś do przodu , sukienka jakaś na tyłek i będziesz najseksowniejsza brzuchata mamusia w restauracji ;)
oczywiście dodam że ominie Cię gotowanie obiadku hihi.

Co do słów " mamo - tato " synuś mój jak powiedział pierwszy raz Mama to plakalam jak niemowlę ( i choć było to prawie 13 lat temu ) to doskonałe pamiętam ten moment.
Wogule uważam ze bycie mamą to jest coś najpiękniejszego co w życiu mogłam doznać....
Miłość bezgranicznia , bezinteresowna . Uśmiech dziecka , który koi wszelkie bóle , stupot małych nozek ( jejku pamiętam jak rano lezymy z mężem i słyszymy ze się budzi nasz synek , za chwilę tup , tup .....tup , tup i idzie do nas. Całuje , tuli sie , otwiera palcem nasze oczy .....
Boże jak.się ciesze ze znowu zaznam tych pięknych chwil i przeżyje to jeszcze raz ;)...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23015

A dziś w domku mam nastolatka i mimo że nie jest to łatwy moment wychowawczy , mamy rewelacyjny kontakt.
Jestem najszczesliwsza mama na Świecie , i często to powtarzam mojemu synowi ( ze to dzięki niemu ).
A teraz radość będzie podwójna , Jejku czy ja tylko to wszystko ogarnę ....
podział sprawiedliwy miłości dla dwójki ????
Czy synuś to synuś ....mój pierworodny !!!!
Powtarzam synowi ze jak siostra choć w połowie będzie taka ładna i mądra jak on to będzie ideałem ( a synek obrasta w piórka ). Nie chcem żeby czuł się gorszy , czy pominięty przez fakt ze urodzi mu się siostra.

Polly mamy podobna sytuacje jeśli chodzi o wagę.a moja Mała ma 2223 g i pomiary nieznacznie poniżej normy ale też się tym nie przejmuje. Doktor mnie uspokoił. Tez ma bardzo nisko usadowiona glowke i bardzo stawia mi się brzuch. A szaleje,smieje sie czasem ze ma adhd (za wyjatkiem jednego poranka). Jak sie klade na boki to tez kopie i wypycha swoje kończyny ale po chwili je chowa jak ja poglaskam. Musze się oszczędzać i brać nospe bo szyjka się skraca zbyt szybko ale mówił, że już nic z tym robić nie będziemy bo końcoweczka. Za 2 tygodnie idę do kontroli.
Małgosia ja.mam podobne odczucia co Ty . Mój starszy synek na.razie wydaje się nie być zazdrosny ale boję się, czy jak ksiezniczka się pojawi to czy on się zmieni w jakiś sposób. ... Będzie może czuł się mniej ważny. .... nie lada wyzwanie dla nas bo to faktycznie głupi wiek i nie chce żeby czuł się odtracony.
Co do karmienia piersią ja też się bałam jak cholera ale przez 20 miesięcy nie miałam żadnych problemów z karmieniem, sutki sie sprawiły, gorzej bylo z nawalem pokarmu, chodzilam wowczas na studia i musialam co godzine chodzic do toalety odciagac i robilam to palcami, nie miałam żadnych gadżetów ani kremow, karmiłam na przemian z dwóch piersi. Modlilam sie,zeby syn nie dotal tak szybko zebow ale niestety moje modly nie zostaly wysluchane i jak mial 4 miesiace mial juz pierwszego a w 5 drugiego heh. Ale nie gryzl mamusi bo wiedzial co dobre. Hi. Mam nadzieje, ze teraz tez nie będzie problemów a jeśli nie to się na bieżąco zaopatrze w jakieś kremy itp.
Jeśli chodzi o pobyt w szpitalu to ja bym z chęcią po 8h wróciła juz do domu bo leżenie tam to nic przyjemnego, lepiej w domku z rodzi a. Z.synem 7 dób i to była gehenna. Dobrze, że miałam swój pokój wykupiony bo tak leżeć z innymi jak kiedyś było po 6 na sali to tragedia. A to zdjęcie mojego synka jak rozmawia i nasluchuje co też siostra tam robi. ..było to wzruszające.
miłego dnia dziewczyny.

monthly_2015_11/grudnioweczki-2015-czyli-ostatnie-dwupaczki-tego-roku_38885.jpg

monthly_2015_11/grudnioweczki-2015-czyli-ostatnie-dwupaczki-tego-roku_38886.jpg

Natalia31
synuś to.mega przystojniak , jeszcze trochę i będziesz " kijem gonila dziewczyny z pod drzwi " haha.
Natalia musimy rozsądnie rozważyć miłość na syna i.zaraz na.małą córeczkę :) żeby właśnie starszy " jedynak " nie czuł się odtracony lub zaniedbany przez nas . Nie będzie to łatwe zadanie !!!!
Tym bardziej ze synuś to taki bardziej " SYNUŚ MAMUSI " ?????!!!!!!!

Polly wg mnie spokojnie - na tym etapie każdą coś boli czy strzyka czy ciągnie, nie ma jednej obowiązującej normy, mamy różne organizmy przecież ;) też mam nisko macice i potrafi booooleć tam na dole. Wczoraj pomyłam podłogi - na kiju sprzęt, żadne tam kolana - wieczór przebujałam sie w rozkroku na piłce gimnastycznej podspiewując ał ał - plecy, pachwiny i miedzy nogami - normalnie chodziłam jakbym właśnie z konia zeskoczyła

Mój syn będzie miał brata :) planuje uczyć go chłopięcych zabaw ;)

Witam Was niedzielnie
Natalia rośnie Ci mały przystojniak.
Malgosia ja mimo ,że mam dwójkę i mój młodszy 15 lat to czuje,że już nie będzie najmłodszy często przychodzi ,przytula się i domaga głaskania:D
Co do wagi naszych maluszków to tak jak już pisałyśmy rosną już swoim tempem,moja mała na usg w szpitalu 32/33tc -2230 a 5 dni wcześniej na innym aparacie 31/32 1800,wymiarowo w normie,długie nóżki.Dzieci na tym etapie rosną się różnie i jeśli mieszczą się w podanych granicach to jest ok.
U mnie po porodzie sn czy cc po 4 dniach do domku,no chyba ,że maleństwo złapie żółtaczkę fizjologiczną to już dłużej.
Daria brzuszek uroczy.
Maadziulka faktycznie porażka z tym zębem ,na koniec ciąży,chyba do dentysty będziesz musiała się wybrać niestety.
Miłego dzionka mamusie.

http://s8.suwaczek.com/201512161565.png

Daria321
brzuszek okraglutki
śliczne ma.mieszkanko Twój skarb ;)

Renata1976
Ty to wogule musisz podzielić Matczyna miłość na trójkę ....
DAMY RADE ....bo.jak.nie.my to.kto....
Mnie nic.tak.nie przeraza i.niczym.się nie stresuje poza tym.żeby nasza Inesia była zdrowa....
Reszta to już luzik...
nie.martwię się porodem i tymi.bolacymi piersiami po.porodzie , najważniejsze żeby młoda była zdrowa....
miłej niedzieli mamusie

Maaadziulka spokojnie, pewnie tylko kawalek Ci odpadl, wiec to jest do naddania. Ja wczoraj sobie kamien sciagalam u dentysty i piaskowalam, a za 2 tyg jeszcze zrobie porzadek i wymienie plombe z boku jedynki i trojki- podejrzewam, ze jakby mi cos odpalo na dzien przed porodem, nie przejmowalabym sie- chyba ze to bylaby jedynka:DA ogolnie mam pierdolca na punkcie zebow. Moj syn juz coraz bardziej przyzwyczaja glowe do tego, ze bedzie mial rodzenstwo:D co do wyjscia ze szpitala, kurcze, tez chce szybko. Ale przy dobrych wiatrach i chyba w wiekszosci szpitali u nas to trzy doby. Tez bierzemy salke jednoosobowa po. Poprzednio tez mialam, nie powiem, cisza, spokoj, ale tez troszke smutnawo nam bylo we dwoje, jak nie bylo meza z nami. Tylko teraz pewnie wszystko bede inaczej odbierac.

Witam kochane w słoneczną i bardzo wietrzną niedzielę .
Małgosiu aż mi się łezka w oku zakręciła na wspomnienia :) pierwsze kroki, pierwsze słowa , tup tup tup do naszego wyrka :) he he :) kurcze nie mogę się już doczekać kiedy nasz maluszek będzie z nami :)
Wczoraj rodzinka mnie pocieszyła że super wyglądam :D że tylko w brzuszek poszło i on nie taki duży :) taki w sam raz :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37gu1rcmv5lyjm.png

Polly ale dzidzia fajnie wywala języczek :-) Ja też jak leże na boku to mała ciągle boksuje. Mam wrażenie że ją gniotę i się przekładam w koło. Raz lewy bok, plecy, prawy bok, siku, znowu lewy bok, ssanie Rennie na zgagę, plecy, siku i tak do rana :-) A jak wstaję to ledwo idę jak stara babka. Plecy bolą strasznie. Jak za dużo sprzątam czy prasuje to też zaraz boli i ciągnie. Szczególnie pachwiny. Więc wszystkie mamy tak samo.
U nas w szpitalu też zostaje się 3 doby, a 4 po cc.
Natalia Twój synek to już niezły dżentelmen :-)
Daria fajny brzusio, piłeczka z niespodzianką
Jutro zaczynam 35 tydzień! Czas się spakować. Chce już przytulić swoją córeczkę i wycałować te małe stópki. Zgniotę ją ze szczęścia :-)

Hanusia przyszła na świat 18grudnia :-)

ewka30
Mnie dziś.nad ranem.naszło.na wspomnienia...właśnie.pierwsze slowa , pierwszy ząb jak.jechaliśmy do Zakopanego. Stupot maluch nóżek .Tak.leżałam i rozmyslalam a tu łum ,łum podąża do.nas nasz 13 latek i ładuje się.łóżka w sypialni. Przytulam ,glaskam i.myślę Boże jakie to szczęście być mama...a teraz.to.kumulacja bo te szczęście będzie podwojne. I w tym cudownym nastroju spędziłam cały dzień.
Mamusie który po raz.pierwszy zostana mamami zrozumieją po czasie.
Właśnie dzisi aj.na spacerku byłam z siostra i jej.9 miesięczna Zuzia , opowiadam o.moich porannych refleksjach . A ona do.mnie ,
-kiedyś nie rozumialam jak.do.mnie mowilas ze.mogę kogoś bardziej kochać od rodziców czy męża , że ta miłość do.dziecka jest tak.ogromna i inna. A Teraz wiem.i.rozumiem jakie to cudowne uczucie....
i.obie ze łzami w oczach na siebie spojrzalysmy.
Ach ta Matczyna miłość....

Małgosiu ja mam kochaną ośmiolatkę :-) taka z niej przylepa że tylko w każdej wolnej chwili się tuli , całusy daje i mówi "kocham cię mamusiu" :-) codziennie na dobranoc buziaki przytulasy dla mnie , męża i brzuszka :-) bardzo chciała mieć rodzeństwo ( taki prezent na święta sobie zażyczyła- kto wie jak urodzi sie przed terminem to i na święta będzie :-) ) miłość dziecka to coś wspaniałego :-) wynagradza cały ból porodowy :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37gu1rcmv5lyjm.png