Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

żoo
jak napisałam wcześniej - położne nieraz lepiej od lekarzy się znają.
Jednak ja mam tak, że wolę chodzić do zaufanego doktora i już. Mnie to uspokajało.
np mnie podczas pobierania GBS połozna przed Bożym Narodzeniem nastraszyła, że wszystko nisko i lada dzień urodzę, a mój lekarz uspokoił, że jest ok i wcale się dzidzia nie spieszy. I tak było.
To też zależy na kogo się trafi.

Natomiast w przychodni na NFZ nawet nikt mnie nie badał i to mnie wkurzało, bo taka stara ciężarna jednak bardziej narażona na choćby jakieś problemy z utrzymaniem ciązy, skracaniem sie szyjki itp. , a nikt tam nawet nie zajrzał... I to już było dla mnie nieakceptowalne.

u nas żłobek teraz w odłogu.
może choć czw/pt pójdzie, bo wysypki brak,wiec zwykły wirus raczej. bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam i nie będzie chodził do żłobka, może go zapomnieć po tak długiej przerwie....

mamo wczesniaka
ja bym test zrobiła. chyba, że masz jakieś problemy z poziomem hormonów i taki efekt. tak czy inaczej trzeba sprawdzić.

o148j44jsuj4r1nc.png

żoo
Urlopujemy się w domu. Mały skończył antybiotyk w niedzielę i nie chciałam go puszczać do żłobka. Następny tydzień też chyba spędzi w domu. Chcemy żeby organizm się zregenerował po chorobach. Może to coś pomoże i tak szybko nie zachoruje kolejny raz. Poza tym chcemy szczepienie w końcu zrobić, a musi być przerwa 2 tyg po antybiotyku.

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64j44jigxjyf5q.png

Mamowczesniaka
Julka też powstała wbrew biologii :-)

Żoo
A czy oprócz prowadzenia ciąży przez położną nie możesz się zapisać na takie normalne wizyty niby nieciążowe do gina? Żeby jednak zajrzał czasem co i jak?

No ciążowa huśtawka nastrojów:-) wszystko będzie dobrze!

O położnych to się nie wypowiem, bo mnie żadna w ciąży nie widziała, tylko w szpitalu przy porodzie :))

http://fajnamama.pl/suwaczki/wlc5bpf.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/uek4z02.png

Gość żoo z robo

Skakanka
Ze mną nie ma problemu bo jeszcze od lekarza muszę dostać skierowanie na badania prenatalne, potem z wynikami więc do położnej to dopiero pewnie w okol. połowy ciąży.
A potem to mi wszystko jedno kto szyjkę ogląda bo położne często są lepszymi fachurami niż lekarze.
A usg III trymestru i wizyty chcę już robić w szpitalu.
Ale jakbym była młodsza to następna wizyta już u położnej.
A do tej pory było tak, że co miesiąc była wizyta u gina a przed ginem szło się do położnej na tzw. pomiary.

Mokka
ja też zaczełam podczas infekcji podawać Entitis (idzie z trudem....) więc za szybko na oceny, ale pediatra bardzo to polecała.

Skakanka
to chyba zmykaj do domu. Zdrówka życzę!

hehe, a mój najmłodszy bardzo biologicznie powstał :)))

żoo
trochę dopadło, ale postanowiłam się nie dawać. po prostu dalsza cześć aklimatyzacji żłobkowej bęzie się odbywać w oparciu o dziadków. mąż go będzie odbierał około 12 i zawoził do dziadków.

szkoda tylko, że teraz nie chodzi, bo to moje ostatnie dni wolne a jak był te parę dni na kilka godzin w żłobku to sporo mogłam zrobić. no trudno...

wczoraj pediatra dała mi od razu dwa zaświadczenia o kp. potem mam je dostawać na telefon. choć ciut łatwiej.....

o148j44jsuj4r1nc.png

Witam dziewczyny
Witaj Lea
Zoo
Wiem przez co przechodzisz ;-) tak jak każda z nas, która była w ciąży - może to głupio zabrzmi, ale w ciąży dużo się modliłam to mnie jakoś uspokajało
też jestem ciekawa pralki choć w tym roku chciałam kupić zmywarkę pralka jeszcze nawet działa, a już ma 8 lat

Mokka
Ja daję starszej entitis i jest o niebo lepiej tylko my mamy tabletki mają przyjemny zapach i z tego co córa mówi są dobre ona to traktuje jako cukierka ;-) teraz ma lekki katar i to tyle i od 1,5 mc nic większego się nie przyplątało, a do przedszkola chodzi już 3 tydz to jest sukces

Skakanka
trzymaj się tam w pracy może faktycznie wyjdź wcześniej

Peonia
Ja Cię podziwiam przy Twojej gromadce jest co robić ;-)

dziewczyny zdrówka dla dzieciaków

http://fajnamama.pl/suwaczki/6mr4ztx.png]Tekst linka[/url]

Gość żoo z robo

Peonia
Oj, to pewnie byś chciała zostawić wszystkie tematy wyczyszczone i ze spokojną głową jechać.

Oligatorka
Jak zmywarka to tylko Bosh. Ja kupowałam jakiś nieskomplikowany model, najważniejsze by miał krótki program i jakiś jeden gorący bo z reszty i tak nie korzystam.
Wcześniej miałam jakąś bardziej skomplikowaną zmywarkę też Bosha i używałam jednego programu ale nie miałam krótkiego. Więc teraz kupowałam najprostszą.

Modlitwa mi raczej nie pomoże. Ale już się ogarnęłam. Pączki pomogły :)

Żoo, a może taka opieka to już efekt "dobrej zmiany' w opiece okołoporodowej? Ale prywatnie to chyba nie.. Chociaż jak czytam o tych planach to mi się włos na głowie jeży.
Mój lekarz nie ma położnej i wszystko robi sam :-)

Lea,
my też mamy tego ślimaka i też na chwilkę zajmuje Młodego.
Ja też z Wrocławia :-)

żoo
w zmywarce tez w sumie to miałabym gdzieś. ale w pralce to inne historia, bo musze powiesić, a czasami jak chce wyjśc, to lubię wiedzieć ile musze kiblowac z pralką :))

mm3
no ale zeszłego roku nie byliśmy sami. za to udało sie dwa lata temu, bo w ciążę zaszłam 4 kwietnia, tuz po sezonie :)) bo 26 marca wrócilismy z Austriii...

tego slimaka ma sąsiadka i mój go olał, więc po tym tescie nie kupowałam, a miałam zamiar :)

o148j44jsuj4r1nc.png