Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Sabaina ja chce kupic taki najprostszy pianka kokos. Nie bardzo znam sie na materacach dla dzieci ale kiedys sprzedawalam materace dla doroslych i powiem jedno. Po pierwsze materac dopasowywalam indywidualnie dla klienta. I wcale te za 8- 10 tysiecy nie byly najlepsze. Strefy twardosci to bajer ktory ma na celu przyciagniecie klienta. I powie ci to kazdy dobrze wyszkolony sprzedawca ( ale tylko taki ktoremu zalezy na twojej wygodzie a nie na sprzedazy ). A juz polaczenie sprezyn kieszonkowych lateksu i kokosa to wylacznie na potrzeby klientow ktorzy cos tam slyszeli ale wogole sie nie znaja. No i oczywiscie sa pianki i pianki. Jedne sa najgorsze jakosciowo , takie po taniosci , a drugie sa zrobione z materialow ktore pozwalaja na cyrkulacje powietrza. Dzieciaczki potrzebuja materaca ktory sie pod nimi nie zapadnie. Bo to nie kozystne zarowno dla kregoslupa jak i niebezpiecznie ( ryzyko uduszenia). Jeszcze nie zdecydowalam sie na konkretna firme ale napewno to bedzie pianka kokos.

http://emaluszki.pl/suwaczek8-20151007.jpg
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72025.png

Ja też dziś na izbie przyjęć wyladowalam. Boli mnie od rana prawy jajnik tak jakby rwie i w kosci czuje, i pojechalam na izbę z malenstwem wszystko dobrze serduszko bije, szyjka 4cm,kanał rodny zamknięty,brzuch miękki nie przyjeli mnie tylko przepisali nospe forte, i dostalam czopki.... jestem już w domu ale nadal boli może to nie jest jakiś mocny ból Ale się niepokoje malutkie się na szczęście rusza co jakis czas daje znaki. Czy wy macie jakieś bóle ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/83kdyf7.png

jusiaaas no to ja chyba miałam coś podobnego ponad m-c temu, jak na SORze wylądowałam, prawej strony mnie jakby kuło - i internista podejrzewał wyrostek, w szpitalu nie wykryli nic i tylko kazali mi brać nospę. Najgorsze było to, że nikt mi nie powiedział skąd może być ten ból, a dr skomentował 'wie pani, czasami lepiej nie wiedzieć na co się choruje' ;]
ALE moja teściowa dzwoniła do swojej koleżanki położnej, kiedy ja byłam w tym szpitalu - takiej już starszej kobiety i ona powiedziała, że te bóle to nie będzie żaden wyrostek, tylko że to są normalne bóle związane właśnie z przygotowaniem organizmu do dalszego rozrostu i że ona już widziała wiele pacjentek z takimi bólami... no i wyszło na to, że ma rację ;) zobaczysz jusiaaas, że przejdzie, jak poleżałam dzień, to później już było coraz lepiej!

Witaj MartynkaG. Jeśli chodzi o bóle brzucha to miałam je prawie codziennie przez trzy i pół miesiąca. To była masakra. Cały czas bałam się że poronię i w ogóle. Lekarz kazał leżeć, brałam luteinę 2x dziennie i jakoś po ponad 3 miesiącach przeszło :-).

Moja teściowa tak mieszka na granicy wieś - miasto i jest super! wszędzie ma blisko stąd wiem, że mi takie rozwiązanie tez by bardzo pasowało - tak jak u ciebie sabaina. :) Naprawdę super. Mali działke fajnie mieć ale np moich rodziców nie stać nawet na najmniejsza bo już dawno by cokolwiek kupili.
Właśnie zaraz śmigam do teściowej poodychac powietrzem po deszczu co padał niedawno.
Wszystkie jesteście dzielne!! Mnie nic nie boli a jakby bolało to bym pewnie wpadła w panikę bo znam siebie. To juz nerwicy bym dostała czy coś...

http://www.suwaczki.com/tickers/ukdy73sbt5qthy3z.png
https://www.suwaczki.com/tickers/6sutgywls7knbkel.png

eh boje się bo jeszcze tak nie miałam ze boli tak kluje bez przerwy: ( tak się zastanawiam może mi przewialo nerke? Bo tak czasem też plecy bolą po tej stronie tak na dole na wysokosci jajnika tego.
Darka mnie lekarz zapytał czy mialam wyrostek wyciety no ale ja nie miałam jak mi przyciskal to nic nie bolało. Darka a Ciebie tak po prostu przestało boleć?
Powiedzial ze jak nie przestanie to jutro wrócić.

Mali już leżę ale wciaz czuje to klucie.
Może coś ten czopek da bo nospa nic. Tylko czopka mam przed snem.

http://fajnamama.pl/suwaczki/83kdyf7.png

Jusiaaas ja mialam podobnie ale miesiac temu poszlam na izbe przyjec to byla niedziela bardzo mnie bolalo skulona zaszlam do lekarza ktory mial dyżur opowiedzialam mu co sie dzieje a on mi powiedzial ze mam isc zapytac pielegniarek co z tym faktem zrobic one powiedzialy prosze przyjsc jutro bo w niedziele nie ma lekarza ktory pelni funkcje tak jak w normalny tydzien chyba ze chce zostac na oddziale ale i tak jutro zostane zbadana wkurzona odmowilam gdy szlam droga powrotna ten sam lekarz ktory wyslal mnie do pielegniarek na odczepne powiedzial mi zebym kupila sobie nospe dobrze ze czekala na mnie kolezanka bo chwycilam sie ja pod reke i tak pomogla mi zajsc do domu bylam zalamana ale na szczescie ta nospa mi pomogla wtedy.... Ciesze sie ze chociaz ciebie zbadali i skoro zalecili nospe i odpoczynek to napewno bedzie dobrze
Witam was nowe dziewczyny napewno bedzie wam z nami fajnie pozdrawiam

Acha jusiaaas zapytaj lekarza czy to moze byc kamica nerkowa mnie lekarz w pierwszej ciazy powiedzial ze w ciazy pod wplywem rosnacego brzuszka kamienie jak i zlogi lubia dac o sobie znac... A to bardzo mocno boli jak kamienie "rodzisz" pamietam jak mnie juz chcieli szykowac sale operacyjna pod katem wyrostka bo nie mogli zaobserwowac tych kamieni lecz jakims cudem jeszcze jeden lekarz zlitowal sie i zrobil mi jeszcze jedno usg w tyle plecow gdzie sa nerki no i prosze znalazl kamien hehe wstal wkurzony przeklinal na swoich kolegow lekarzy ze to tylko kamica nerkowa a ci mnie chcieli tnąc hehe teraz sie z tego smieje ale wtedy bardzo sie balam skonczylo sie kroplowka i srodkami znieczulajacymi za 3 dni "urodzilam" kamien 5mm mam go do dzisiaj na pamiatke

Mali mój przyszły pilnuje mnie przed takim myśleniem:)
Miałam identyczną sytuację 5 lat temu co MoniQa89 z tym, że miałam znajomą pielęgniarkę i dodatkowy pakiet badań. Po nim okazało się, że to jednak nie wyrostek a kamienie... teraz przed każdą wizytą u gin robię dokładne badania moczu i gdy tyklo coś mnie boli na wysokości nerek, a nie jest znośne to biorę nospę... Także trzeba uważać na ten wyrostek w szpitalach.

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1y3e3kwmfbi9e7.png

Cześć Dziewczyny, właśnie wróciliśmy z połówkowego :D wszystko wygląda super - serduszko, mózg, rączki, kość udowa itd Tymuś nadal jest Tymusiem nie zmienił się w dziewczynkę ;) Pani doktor powiedziała, że jest bardzo wymiarowy i proporcjonalny a waży już 507 gramów! Mąż byl ze mną w gabinecie to pooglądał sobie synusia, który caluśki czas mu machał rączkami i nóżkami. U mnie niestety jakieś poczatki anemii, więc dostałam żelazo i żeby tradycji stało się za dość to na infekcje intymną znów globulki... Ehhh :-\ aha! I w tym miesiącu będę pić glukozę.

Dziewczyny, jeśli chodzi o infekcje- nie lekceważcie nic, nawet najdrobniejszych objawów... Ja zawsze miałam problemy z zapaleniem pęcherza i zawsze radziłam sobie ziołami. Ale w 3 miesiącu dopadły mnie takie bóle nerek i układu moczowego, że wylądowałam w szpitalu z zapaleniem nerek. Dwie doby nic nie jadłam i nie piłam, bo od razu zwracałam. I dostałam antybiotyk, też byłam nieufna wobec lekarza... W końcu się przemogłam, do dziś żadnych problemów ( a przecież to już końcówka 5tego miesiąca) :)

jusiaaas mnie w tym boku bolało właśnie przy poruszaniu się, jak leżałam to nie, chyba, że się poruszyłam - internista jak mi badał brzuch i naciskał, to też mówiłam, że to mnie nie boli, ale jest takie nieprzyjemne uczucie, jakby niewygodne. No i następnego dnia już bolało mnie mniej, ale nadal tak niewygodnie było, i kolejnego już zaczęło samo przechodzić. Ale jak opowiedziałam o tym mojej dr to powiedziała, że jak się taki ból powtórzy to mam brać nospę, ale nie tak, że jedną, tylko tak, jak na opakowaniu napisano, że jedną ale co ileś godzin. Jeśli bierzesz nospę, to pewnie Ci przejdzie do jutra, trzymaj się!

Silvara, super wiadomość :)