Skocz do zawartości
Forum

Co dziś robicie na obiad?


Ann

Rekomendowane odpowiedzi

adasaga3 zwykły mięsny, zazwyczaj z pieczonego schabu, czy polędwicy ewentualnie z dodatkiem żeberek. Obowiązkowo pół garsci grzybów suszonych namaczam na noc i potem w wywarze z nich duszę to pieczyste, a potem wiadomo, liście laurowe,i bulgoce z godzinę. Sól, pieprz, majeranek i zasmażka z mąki: kukurydziano-pszenna ( pół na pół). Żadnych warzyw i cebuli, nawet czosnku nie wkładam. Czasem tylko dodam suszoną śliwkę. Zasmażkę zazwyczaj robię na tym wywarze, który mięso puściło w piecyku, żeby już dodatkowego tłuszczu nie dodawać.

A dziś była zupa wiśniowo jagodowa i ryba pieczona pod pierzynką z dodatkową posypką z platków kukurydzianych wielozbożowych. Miało zostać na jutro, ale cóż... Maluchy wtryniły aż miło.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70301.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-70299.png

Odnośnik do komentarza

adasaga3
Ulla a jak robisz te pałki? Pieczesz, dusisz na patelni czy w piekarniku?

Nauzyka a jaki sos dodajesz do kopytek? Moje dzieci lubią kluski śląskie, ostatnio polubiły też kluski leniwe może i kopytka by im posmakowały.

kochana wówczas pałki smażone i duszone potem w sosie własnym

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...