Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

mleczyk1 sto lat !!!

Fobianka wybierałabym pomiędzy b i c z naciskiem na c :)

myszka123 świetny pomysł z tymi naklejkami :)

Martynika fajnie że udało się choć trochę odpocząć i nie martw się sprawą z Julką nic więcej nie mogłaś zrobić bo przecież nie przeżyjemy życia za kogoś, bardzo to smutne :(

nati86 to duża ulga a te nasze skarby potrafią nas nieźle nastraszyć :)

adonis_25 nie martw się na zapas mały ma jeszcze czas i może się odwrócić w każdej chwili no a poza tym to już najwyższy czas aby zwolnić tempo :)

eewelnika to daj znać po wizycie

daga81 a czym konkretnie się stresujesz w sprawie swojej pierwszoklasistki? Moja też zaczyna pierwszą klasę może mamy takie same obawy ;)
I marta89sz też zaczyna przygodę ze szkołą co trzy głowy to nie jedna :)

Jay90 100 lat dla męża !

Lencia trzymaj się najważniejsze że jest wszystko dobrze a te bezbolesne skurcze to chyba macica ćwiczy do porodu poza tym mówią że jak nie boli to nie trzeba interweniować ale bądź tu mądry i znaj się na wszystkim pozostaje zachować nam względy spokój :)

Witam nową mamusię :)
Współczuję problemów z zębami i przygód ze skurczami obie przypadłości o dziwo mnie ominęły.
Termometr mam zwykły i dokupiłam bezdotykowy. Pieluchy postawiłam na Dada mam duże pudło kupione w promocji w rozmiarze 2.

Dziś u mnie trochę chłodniej zaledwie 22 st. miłego dzionka mamuśki :)

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Dziewczyny nie martwcie sie tak, moja Amelka poszla do szkoly jako 6latka, bardzo jej sie spodobalo teraz idzie do 6klasy i od 2lat konczy klase z czerwonym paskiem, tak jej sie spodobalo :D

My z mezem obchodzimy dzis 4rocznice ślubu i bylo by super, gdyby nie to ze jak sie obudzilam to mialam na wkladce brazowe plamienia:( nie wiem czemu, moja Pani dr dzis ma wolne zreszta i tak do 19 jestem sama bo cala rodzina na wakacjach i nie ma co z dziecmi zrobic, ehh czy tez tak moze mialyscie?

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Hej dziewczyny u mnie też póki co żeby nie zapeszać trochę chłodniej ale już sie ocieplać zaczyna,za to noc masakryczna była,chyba wcale nie spałam.O 3 wkurzyłam się bo nie dość że gorąco,cała spocona i mnie wszystko drapie i komary gryzą to jeszcze mój się rozpościera na łóżku jakby sam spał i przeniosłam do ganku(mamy tam taką starą wersalke do siedzienia)ale nie dość że niewygodna to śmierdzi i po półtorej godziny zwątpiłam i wróciłam do pokoju i dalej spać nie mogłam.W nocy trochę popadało ale to dosłownie z 15 min ale powietrze trochę się zmieniło.
Jak ja mam dość tych upałów tragedia.
Wam też tak brzuchy twardnieją?Tylko się położe na wznak to jak kamień się robi nie wiem czemu czy to te skurcze przepowiadające czy co?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Martynika Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :-* my za dwa tygodnie będziemy obchodzić juz 6 rocznicę, jak ten czas leci...
Marzę żeby mój syn polubił szkołę i dobrze się uczył. Bo z mężem to chodziliśmy bo musieliśmy :-D
Co do plamien, to lepiej sprawdzić czy wszystko ok, nie chcę Cię martwić, bo ja z pierwszym synem miałam plamienia i mnie wzięli od razu na porodówkę, ale to już był czas...

https://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgjoxdzcht.png

@Martynika A nie kochaliście się czasem? Bo mój gin co by się nie działo to pierwsze pytanie "czy po stosunku?"

amadeo3 Brzuch często twardnieje, ale to chyba już teraz tak będzie po prostu. Nocy współczuję. Ja o dziwo dzisiaj bardzo dobrze spałam, to mnie jakaś mucha o 6 obudziła :(( Ale przestrzeń do spania mam ogromną, bo zanim do mojego się wprowadzę to jeszcze sama zajmuję moje łoże 180x200cm. Czysta poezja po prostu :D zwłaszcza jak w nocy miejsca nie mogę znaleźć i się kładę, a to w poprzech, a to po skosie itp :P

Mam też małą nadzieję, że dzisiaj będzie chłodniej, bo narazie da się jakoś żyć.

AA i wgl dzisiaj sobie uświadomiłam, że za 3tyg to już mogę spokojnie rodzić. 3TYGODNIE!!! :O

Dzien doberek. Potwierdzam, na suwalszczyznie idzis zyc, cudownie dzisiaj na dworze, oby juz sie nie zmienialo (plisssss) czeka mnie prasowanie ubranek, ktore popralam w tamtym tygodniu w proszku i plynie do plukania lovela, moje pachna takimi maluszkami ;) pralam w 40 stopniach a pieluchy w 50.
Izabela planujesz rodzic w naszym szpitalu?
Wczoraj bylam u lekarza, uswiadomil mi, ze na nastepnej wizycie bedziemy omawiac porod i wszystko ustalac, co prawda za miesiac ale to zleci raz dwa... Poza tym wszystko jest ok, nie zanosi sie na wczesniejszy porod.
mleczyk spoznione, najserdeczniejsze zyczenia, wszelkiej pomyslnosci. Wczorajsza wizyta mnie odciagnela od forum, ale o 3 w nocy nadrobilam wszystkie strony, mialam nocna przygode z moja mama, lozko jej sie zapadlo i ugrzezla w pudle ;) komicznie to wygladalo ale sama by sobie nie poradzila bo jest niepelnosprawna.
Kicham dzisiaj jak wsciekla, myslalam ze popada i troche zmyje te wszystkie pylki a tu dupa, ide robic wapno i podnosic tylek do prasowania, troooooche tego jest.
A i musze kupic buty na wesele, moze mocno nie puchna mi nogi ale zwyczajnie zrobily sie wieksze!!!!:( i malo ktore buty sa na mnie dobre, Wy tez tak macie?

Cześć dziewczyny :)
Z doświadczenia mogę wam powiedzieć że "wypuszczenie dziecięcia z gniazda" do szkoły czy przedszkola bardziej przeżywają mamy niż dzieci :) Jak mój mały poszedł do przedszkola to mnie pani wygoniła bo zaczełam ryczeć :P Jak poszedł do pierwszej klasy to przynajnmiej nie wyłam ale i tak przez tydzień nie mogłam sobie miejsca znaleźć.
A dzieci bardzo ładnie sobie radzą z nauką (która jest najpierw zabawą ) i dobrze im robi kontakt z rówieśnikami :) także odwagi moje panie:*

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3j6yx7bf5d25v.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6ydhh1z4tu5.png

Martynika oczywiscie najlepiej by bylo jakby CI sprawdzili te plamienia, moze postaraj sie zadzwonic do swojej gin, napewno cos doradzi. Moze wczoraj troche pochodzilas, podzwigalas, albo sie mozno zdenerowalas. Ja jak mialam plamienia i lezalam w szpitalu to mi tak tlumaczyli. I wtedy bralam luteine 50 i kazali zwiekszyc do 100. A i sprawdz czy jeszcze masz te brazowe plamki bo moze to jakiej jednorazowe.

Juz bylo tak fajnie na dworze ale znowu sie parno robi. Czytalam zze w Lodzkim dopiero kolo 16 ma cos popadac.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Hej,
a ja z kolei pochwalę się dwoma faktami :)
Oglądałam w nocy niebo nad jeziorem i było pięknie, widziałam ze 30 spadających gwiazd i oczywiście do każdej miałam osobne marzenie :) trzymajcie kciuki, żeby się spełniły. Minusem tej wyprawy jest to, że do łóżka trafiłam po 3:00, a od 7:00 jestem w pracy :) ale warto było.
W sobotę wybieram się na weselę, mam (wg mnie) przepiękną sukienkę, może później wrzucę zdjęcie i się pochwalę, ale nie wiem co zrobić z butami :(
Stopa mi nie urosła (jeszcze) więc mogę iść w jakiś "starych" butach tylko sukienka jest do ziemi i pasowałyby mi jakieś wyższe buty :( Obcasy odpadają, ale może koturny?
Macie doświadczenie z chodzeniem w ciąży w takich butach? Bardzo męczące?

Ja normalnie mam ok 40-41, ale teraz nie wiem jaki bym rozmiar musiała założyć, bo raz, że spuchnięte tak, że sandały nawet już uwierają, to na dodatek też mam wysoką stopę na podbiciu. We wrześniu pójdę w japonkach i tyle ;p Nie przejmujcie się wcale, jeszcze trochę i wrócimy do swojego wyglądu :D

@marta89sz No ja to 3 tyg to też z myślą o przedterminie, ale już takim czasie, że mała spokojnie mogłaby się rodzić :)

Ciekawi mnie jak mi dziisaj te wyniki powychodzą i czy wszystko będzie ok. Na ciśnienie mam brać tabletki. Zobaczymy jak będę na nie reagować.
A mała zaś ma czkawkę. Zamęczy mnie to dziecko nim się urodzi ;p

@AniAnka ja w czerwcu wytrzymałam prawie cała imprezę (robiąc co jakiś czas przerwę na zdjęcie butów lub baleriny na parę min) w butach na dość wysokim koturnie. No ale to było trochę tyg wstecz i brzuch mniejszy.

Dzięki Marta za odpowiedź,
Też się czasem skuszę na szpilki, jak idziemy do kina czy jak spotykam się z koleżankami na mieście, czy na panieńskim :) ale zastanawiam się jak to będzie tak na dłużej i w dodatku bardziej na stojąco i tańcząco niż siedząco :)
Marta chcesz potańczyć to poczekajmy do soboty jak mnie mąż wkurzy to zabiorę Cię jako osobę towarzyszącą :) :) :)
Albo zróbmy sobie zbiorowy Baby Shower z tańcami :)

Kasik, w szkole stresuje mnie to, że mamy do niej 8km i będę musiała poradzic sobie z noworodkiem i odbieraniem Magdy ze szkoły. Ponadto mała chodziła do przedszkola do miasta i z tej szkoły nie znamy nikogo. Fakt, jest szkoła bliżej (3km), ale poziom niski i uczą nauczyciele którzy na emeryturę zaraz odejdą. Wiec zapisaliśmy ja do szkoly trochę dalej ale o wyzszym poziomie.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.