Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Aska123 ja robie ze smietana, na wszelki wypadek mozesz do ubijanej smietany dodac troche zelatyny, zeby sie nie rozpuszczala i pamietaj zeby smietana do ubijania byla mocno schlodzona. Do tego przelozenie jedno dzemikiem kwasnym, np. z czarnej porzeczki, mmmm az slinka mi cieknie.
Moze nie powinnam ale w koncu jestem tutaj po to by dzielic sie wszystkim, wiec i tym przykrym tez sie podziele. Jedno sie rodzi a drugie umiera, a swiat toczy sie dalej... Po dwoch latach walki z choroba moja Bratowa chyba niebawem sie podda, przykro na to patrzec, zwlaszcza ze nic nie mozna pomoc... Nie wiem jak ogarnac cala ta sytuacje, jak przygotowac dzieciaczki na ta chwile, pojecia nie mam jak to dalej bedzie...(dziewczynki maja 8 i 6 lat).
Niuska moze w tej sprawie choroby mozna jakos pomoc, dac jakies namiary?

izabela33
Właśnie miałam rozmowę z siostrą odnośnie malowania w domu. Ona każe mi się pakować i przyjechać na kilka dni do niej, na okres remontu, ale nie wydaje mi się , żeby była taka potrzeba, ja nie przebywam w ogóle w tym pomieszczeniu, nie będę miała bezpośredniego kontaktu z farbą, poza tym to nie jakieś farby olejne, które mają dużo substancji toksycznych m.in. ołów. Drzwi zamknięte, okna pootwierane, poza tym nie wyobrażam sobie zostawić tego majstra tu samego z kluczami do mojego mieszkania na kilka dni.

W pierwszej ciąży malowałam całe mieszkanie w lipcu i teraz tez malujemy. Farby mamy z atestem ze są bezpieczne i bezwonne ;) nie przedawkuje ;)

Zuzia ja się odniosła do tego bo zabrzmiało to nieładnie . Dla niektórych problemy np moje czy twoje mogą być trywialne ale dla nas są ważne i trudne. I nie lubię jak ktoś tak wyśmiewnie to komentuje . Bo mamy się szanować. Nevermind.
Swoją drogą apropo waszego wypadu musze poszukać linka bo wpadł mi dziś obrazek dziecko w łonie matki w mega słuchawkach na uszach słucha muzyki i zamiast pepowiny kabel od słuchawek i pomyślałam o Marysi :D

Bądźmy sobą ;)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Dziewczyny tak sobie myślę bo wszystkie tak malują odświeżający mieszkania itp ja niestety po porodzie będę dalej mieszkać z teściowa mój mąż ma umowę do września wiec pewnie wyprowadza odpada i tak sobie myślę czy zapytać teściowa czy będziemy odswiezac mieszkanie chodzi mi i pomalowanie pokoju tam gdzie będziemy z mala myślicie że mnie nie zabije? Jak się jej zapytam ;) bo sama nie wiem ale znowu jak pomalujemu to i tak smród fajek będzie ponownie wiec nie wiem jak myślicie? ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgz9vhyzng.png

Ja bym napisał co ona ma wyjebane porostu jak przyjeżdża jej partner to pala razem w kuchni jednakowo także dym papierosowy juz w ogóle jest petrada mój mąż będzie ze swoją mama rozmawiać ale czy coś to da to nie wiem:) ale zapytać jej zapytam czy będzie możliwość pomalowania pokoju z tym ze od momentu pomalowania nie będzie palenia w domu ale na to pewnie nie pojdzie:) zobaczymy wybiorę dzień jak będzie mieć dobry humor i zabierzemy ja na obiad:) może się ogarnie

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgz9vhyzng.png

izabela33
Ja jak na złość jeszcze bym pospala, ale niestety muszę się zwlec z worka i ruszać na moją pierwszą jazdę..ludzie zejdźcie z drogi ;) Ale jak widzę,że Wy już też na nogach to jakoś łatwiej. Miłego dzionka !

Hahah powodzenia! !! Mnie Karol się zapytał -jezdzilas kiedyś?
-nie! Nie wiem nawet jak odpalić!
-no to ok. Tu jest sprzęgło, tutaj gaz, to jest kierownica, wciśnij sprzęgło .... o a tu kluczyk! (Odpalił a ja ruszyłam! )
No i jedz!
Tyłu przekleństw na raz ze strachu i na niego jeszcze w życiu z siebie nie wypuściłam :D jezdzilam ponad godzinę.
Dasz rade.

Ja takiej spokojnej jazdy nauczyłam się dopiero po roku . Bez stresu. Za to z moim obok. .. szlag mnie trafia :D

ofeliaa
Adonis_25 moj brzuch wyglada na 38 tydz :)

Izabela powodzenia :)

myszka123 ja sie psychicznie przygotowuje na sobotni ranek z glukoza i na sama mysl moj zoladek odmawia wspolpracy :) dlugo jeszcze musisz czekac?

Ja ci poszukam 38 tyg bo akurat mam wenę a już jestem gotowa do działania z kawą w ręce i otwieram laptopa. Zofia jeszcze śpi , wiec zaraz odkurze archiwum poprzedniej hipopotamiej ciąży :D