Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zamówiłam w Polsce monitor oddechu właśnie Angel care. Szwagierka przyjeżdża do nas we wrześniu i ma mi to przywieźć. Też miałam na początku nie kupować, ale znajoma nastraszyla mnie, że jej mała już dwa razy w nocy przestała oddychać i właśnie gdyby nie monitor to nie wiadomo jak by się to skończyło. Raz musiała, aż wstrząsnąć żeby się ocknela. Ona ma właśnie też Angel care. W sumie to nie wiem czy jest to zbędny czy niezbędny wydatek, ale nie są to znowu jakieś ogromne pieniądze w porównaniu z kosztami całej wyprawki. Lepiej żeby się nie przydał.
A brzucha w ciąży nie wolno masowac, a nawet za Bardzo dotykać, bo powoduje to skurcze. I mogę Wam to potwierdzić, ponieważ czasem wystarczy, że lekko dotkne brzucha i już mi twardnieje.

Dziewczyny mam nadzieje, ze skonczycie juz z tymi zlosciwosciami bo nie milo sie na forum zaczelo robic :(

OFELIAA kto jak kto ale z Fobianka dobrze wiemy jak to byc hipopptanem :) po cc faktycznie trudniejsza laktacja dlatego doradzalam Ci laktator :-

Ja kupilam dzis butelki LOVI 2 za 30zl beda na czarna godzine:)
Aaaa i ogarnelam komode dla Lili za co w nagrode dostalam kopa w zebra :)

A przy okazji ja 4.08 mam usg i beda oceniane przeplywy czy ktoras z Was to miala?
Piszecie tez ze nospa nie zalecana bo na szyjke zle dzialaja ja biore 2x nospe forte na skurcze bo od mc mnie mecza i magnez, ktory wedlug mnie na stres nie pomaga :( ale biore tez luteine moze dlatego moge brac nospe bo niby luteina chroni szyjke, co myslicie?

Gosiu witaj :)

Kasia jak u was jak te skurcze.

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Gość Niuśka32

MARTYNIKA
wg mojej gin, to właśnie progesteron odpowiada za prawidłowe utrzymanie ciąży, dlatego dają go w każdej podejrzanej sytuacji LUTEINA/to naturalny progesteron, a DUPHASTON/sztuczny/, zazwyczaj bierze się go do 16tc, bo poźniej łożysko go wytwarza.Z uwagi na mój obciążony wywiad, ja go będę brać chyba do końca, a mam już 28tc.Ale co 2-3tygodnie sprawdzam jego poziom, jak jest wysoki biorę lutienę 50mg podjęzykową 2x2, jak spada biorę 3x2. Napewno też ogranicza skurcze i rozwieranie szyjki. Moja dr zajmuje się też naprotechnologią, stąd wskazania do luteiny,jako naturalnego progesteronu.
Ja wyznaję zasadę, że w ciąży im mniej leków,tym lepiej. Dlatego też nospę staram się brać tylko doraźnie, ale b.rzadko,mimo,że mam jej zgodę na 3 x 2 tabletki dziennie.

Co do niani i monitora oddechu nie mam o tym zdania,ale zamierzam kupić, bo slyszałam o przypadku śmierci łóżeczkowej u znajomych.

Co do prania, planuję poprać i poprasować w sierpniu.

myszka jeszcze trochę czasu zostało wiec spokojnie :) ja planuje zacząć wszystko przygotowywać tak ok 35-36 tygodnia (mam nadzieje ze nie za późno?).

martynika w poprzedniej ciąży czułam się mega dobrze i pomimo ogromnego brzuchala nie czułam się wcale jak hipopotam, ale ważyłam mniej tydzień przed porodem niż teraz przed zajściem w ciążę...

ofeliaa kiecka jak kiecka, widziałam wiele ładnych, ale sukienki letnie a dupa jeszcze zimowa :D

Dziewczyny czy wy tez budzicie sie w nocy jak chcecie sie przekrecic? Bo ja doslownie za kazdym razem! Budze sie z bolacym bokiem, przekrecam sie (przy czym strasznie "pstryka" mi spojenie i boli). Sytuacja powtarza sie za kazdym razem jak chce zmienic bok.. Do tego musze spac z wysoko ulozona poduszka przez zgage (na wieczor 2 tab Rennie + syrop Gaviscon)...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Ja nie narzekam na brzuch bo mam naprawdę mały. Z córką miałam taki bojler , że nie chcecie sobie wyobrażać.

Za to spojenie boli. Do tego pierwszy raz od daaaawna zaczęłam sikac jak pękniety kran co chwilę łazienka niby dobrze bo woda się nie zatrzymuje.

Kupiłam sobie ze 2 tyg temu Rogala do spania i karmienia. ... uwaga!-za 2 zł na ciuchach :) wyprałam 2 razy i jest moim najlepszym przyjacielem w nocy:)

Ciesze się bo powoli mąż znosi meble które kwitnęły u teściowej tzn mieliśmy pochowane na po remoncie. Narazie 2 pomieszczenia gotowe jeszcze 3.. Mnie zostały jeszcze 2 szafki i 2 półki z brw do przerobienia ale to w sierpniu na siedząco zrobię. Może na koniec września zamówimy kuchnie bo chcialam zmywarkę z wyparzaniem wstawić przed porodem do kuchni.
Ja to wolę wladowac wszystko w mieszkanie niż we wczasy czy inne rzeczy. No to się rozmarzylam a wpadłam zobaczyć czy
Kasia coś pisała :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Gość Niuśka32

ASKA123
ja się nie budzę,przy przekręcaniu z boku na bok.
Ale mam mega zgagę, też biorę rennie i gumy manti, mi na zgagę pomaga też siedzenie i chodzenie,największą zgagę mam jak leżę.
Podobno jak ma się zgagę, to dziecku rosną włosy. Cyba to prawda, bo moja dr na usg, mówi, że dziecko urodzi się z czupryną, bo ona widzi tam kępki włosów.
Koleżanka też mówła, ze w obu ciążach miała mega zgagę i 2 dzieci urodziło się z czuprynami;)