Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też jest różnie z ruchami. Dzisiaj jest np bardziej aktywny ale nigdy nie był,aż tak jak piszą dziewczyny,jakby chciał wyjść przez brzuch. Przez ostatnie 2 dni prawie w ogóle się nie odzywal. Sporadycznie jakieś delikatne ruchy.
Muszę się w końcu zwlec z łóżka. Znalazlam przepis na ciasto bez pieczenia lion. Chyba się skuszę tylko do sklepu muszę się zakulac :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Adonis ja po rozstaniu poszlam do terapeltki, nie przez rodzicow, ale przez bylego narzeczonego. Powiem szczerze, ze gdyby nie ona, nie bylabym teraz taka silna. Wiadomo, ze kazdy ma slabsze dni, bo tu chodzi o osoby, ktore czasami mimo woli darzymy uczuciami, czasami jakas lza poleci, ale wiem, ze nie moge tego stresu i wielkiej niewiadomej przekazac dzieciom. Moze idz na jedna sesje , zobaczysz jak sie po tym czujesz.

ofeliaa
Adonis ja po rozstaniu poszlam do terapeltki, nie przez rodzicow, ale przez bylego narzeczonego. Powiem szczerze, ze gdyby nie ona, nie bylabym teraz taka silna. Wiadomo, ze kazdy ma slabsze dni, bo tu chodzi o osoby, ktore czasami mimo woli darzymy uczuciami, czasami jakas lza poleci, ale wiem, ze nie moge tego stresu i wielkiej niewiadomej przekazac dzieciom. Moze idz na jedna sesje , zobaczysz jak sie po tym czujesz.

Kiedyś napewno pójdę. Póki co olewam ta sprawę bo mam inne rzeczy na głowie.

Miałam teraz zajęcia z mega facetem. Terapeutą. Uświadomił mi kilka rzeczy :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

AsiaPil tak jestem z Ełku :) Ale mój narzeczony jest z Gołdapii i już w sumie jedną nogą mieszkam tam.. można tak powiedzieć :) i do Olecka bliżej mi z tamtąd będzie dojechać.
Pozatym o Ełckiej porodówce nic a nic dobrego nie usłyszałam, ani jednego słowa. Jest u nas taki pewien doktor Kuna.. i jego ulubiony tekst do kobiet podczas porodu "Było trzeba nóg nie rozkładać to byś teraz nie cierpiała"..
A o Olecku i personelu tam słyszałam o wiele milsze i przyjemniejsze opinie ^^
Daga żałuje okropnie, że go wybrałam i nie zmieniłam z samego początku ... niestety, on przyjął mnie najszybciej a moja ciąża to był dla mnie szok, kinder niespodzianka.. i tak został on. Stary dziadek który pewnie lada chwila idzie na emeryturę, ze starymi praktykami i starym sprzętem.
Adonis jak dla mnie najważniejsze jest to, że Ty wyłamałaś się z tej.. "patoli" (jeżeli urażę Cię tym wyrażeniem, najmocniej przepraszam) że Ty masz inne poglądy, chcesz inaczej wychować dzieci i widzisz w czym jest problem z twoją matką i siostrą. Trzeba im tylko ten problem uświadomić.
Pozatym z moją rodziną też jest kiepsko.. i cieszę się ogromnie, że już zaraz zamieszkam ze swoim partnerem.. jak tu przyjeżdzam do gina i pozałatwiać jakies swoje sprawy, zawsze takiej przykrości narobią albo co, że głowa mała.. tutaj właśnie w domu rodzinnym przeżywam największe chwile stresu, a tekst usłyszany od ciotki... br.. nie pamiętam jak ona dokładnie to ujęła, że ogólnie chodziło o to, że nie da się dzieci wychować bez uderzenia ich, tak denerwuja czasem.. i ja wieczna tego przeciwniczka i wiecznie pouczająca na ten temat (chociaż mam dopiero 21 lat..tak pouczałam ją kobiete zaraz blisko 40) zobaczę jak to jest i odwołam te swoje pouczenia wszystkie.
A ja również ja mantrę wiecznie se powtarzam, ze ja wychowam dzieci zupełnie inaczej że moja córka dostanie odemnie dużo miłości i wsparcia .. i że nie zepsuje jej dzieciństwa tak jak to ja miałam je zepsute.

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Niuska wozki swietne nawet bym sie skusila aby sie tam przejechac i kupic ale.... wozek dostalismy wiec wydziwiac nie bedziemy :D

jakas slaba jestem , pewnie przez ten upal ... chyba musze sie zdrzemnac...

Aska123 jak co pol godziny szturchac brzuszek to radze ci sie zdrzemnąć, zrelaksowac, zeby na chwile zapomniec... albo zajac sie czyms jak mozesz chodzic....

Moje dzieciatko od wczoraj ruchliwe, ciagle sie przekreca, wierci i wogole. Czasem specjalnie juz leze w bezruchu zeby chociaz na chwile przysnelo.... Ale tez miewamy dni ze szturcham brzuszek zeby dalo dziecko znac o sobie :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Asia, u mnie to samo, raz spokój ze odchodzę od zmyslow, a raz rusza sie co chwile. Ale na ogół spokojna ta moja dzidzia. Ja czuje nawet niewielki ruch to spokojna jestem. Widać takie dziecię. A jak przepracuje sie to wcale nie chce sie ruszać. Slyszalam ze wtedy dziecko mniej dotlenione i dlatego mniej rusza sie. Jeśli czujesz ruchy nawet niewielkie to nie panikuj. Zobacz faktycznie jak będzie do wieczora. Połóż sie na lewym boku i zrelaksuj.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Asiek moja tez tak ma, ze czasami tylko ruch albo dwa i cisza, rano zawsze kolo 5 mnie budzi kopniaczkami a dzisiah tez byla cisza, wczoraj za to giezowala cale popoludnie i wieczor po lekarzu. Mam ten komfort, ze mam detektor, przyloze, serduszko pyka a Mala ze zlosci ze ja ciskam od razu smali kopniaka.
Zrobilam pieczarkowa, moze ktos chetny, po slupie moge wyslac :-P

ZjemCiMiśka
AsiaPil tak jestem z Ełku :) Ale mój narzeczony jest z Gołdapii i już w sumie jedną nogą mieszkam tam.. można tak powiedzieć :) i do Olecka bliżej mi z tamtąd będzie dojechać.
Pozatym o Ełckiej porodówce nic a nic dobrego nie usłyszałam, ani jednego słowa. Jest u nas taki pewien doktor Kuna.. i jego ulubiony tekst do kobiet podczas porodu "Było trzeba nóg nie rozkładać to byś teraz nie cierpiała"..
A o Olecku i personelu tam słyszałam o wiele milsze i przyjemniejsze opinie ^^
Daga żałuje okropnie, że go wybrałam i nie zmieniłam z samego początku ... niestety, on przyjął mnie najszybciej a moja ciąża to był dla mnie szok, kinder niespodzianka.. i tak został on. Stary dziadek który pewnie lada chwila idzie na emeryturę, ze starymi praktykami i starym sprzętem.
Adonis jak dla mnie najważniejsze jest to, że Ty wyłamałaś się z tej.. "patoli" (jeżeli urażę Cię tym wyrażeniem, najmocniej przepraszam) że Ty masz inne poglądy, chcesz inaczej wychować dzieci i widzisz w czym jest problem z twoją matką i siostrą. Trzeba im tylko ten problem uświadomić.
Pozatym z moją rodziną też jest kiepsko.. i cieszę się ogromnie, że już zaraz zamieszkam ze swoim partnerem.. jak tu przyjeżdzam do gina i pozałatwiać jakies swoje sprawy, zawsze takiej przykrości narobią albo co, że głowa mała.. tutaj właśnie w domu rodzinnym przeżywam największe chwile stresu, a tekst usłyszany od ciotki... br.. nie pamiętam jak ona dokładnie to ujęła, że ogólnie chodziło o to, że nie da się dzieci wychować bez uderzenia ich, tak denerwuja czasem.. i ja wieczna tego przeciwniczka i wiecznie pouczająca na ten temat (chociaż mam dopiero 21 lat..tak pouczałam ją kobiete zaraz blisko 40) zobaczę jak to jest i odwołam te swoje pouczenia wszystkie.
A ja również ja mantrę wiecznie se powtarzam, ze ja wychowam dzieci zupełnie inaczej że moja córka dostanie odemnie dużo miłości i wsparcia .. i że nie zepsuje jej dzieciństwa tak jak to ja miałam je zepsute.

Mi w pierwszej ciąży tez nie pasowal lekarz i w 28 tyg zmienilam na innego. Teraz też chodzę do tego drugiego.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ale macie tempo :D
lupinka, poproszę przepis na tego liona!!! Muszę w końcu coś upichcic bo dawno mnie w kuchni nie widzieli.. ostatnie wolne miałam w piątek, teraz cały czas pracuje aż do niedzieli :p

Adonis co tu dużo mówić - rozumiem Cię bardzo bardzo! Z tym przerostem ambicji to już w ogóle.. u mnie całe życie lekko nie było i tez musiałam sama sobie dawać rade. Najważniejsze że masz męża i wspaniała, mądrą córkę wiec możesz być z siebie dumna ;)

zuzia.be27
W moim szpitalu to nawet papieru do dupy nie dają.....ale obsługa jest dobra i miła....zawsze jakiś plus

Skąd ja to znam :D Ale wczoraj jak zwiedzałyśmy porodówkę, to pokazali nam sale poporodowe i jak się uda, że nie bd tłoku, to są jednoosobowe, przestronne i ładne (bo to nowe skrzydło szpitala). Ale u nas raczej się mało dzieci rodzi, więc jest nadzieja