Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pasikonik

doczytałam część wypowiedzi- naprawdę jechałybyscie z kleszczem na pogotowie?! (nie do swojego POZ?) przecież to miejsce gdzie z nazwy maja ratować ludzi w stanie zagrożenia- umówmy się kleszc nawet w pępku ciężarówki takim czymś nie jest... :))) Poza tym 2 dni temu wyjęłam kleszcza z siusiaka mojego syna- jak pomyślę ze miałabym z tego powodu zasuwać na pogotowie... szok jak dla mnie... Nie, dziękuję, nic mi pogotowie nie pomoże, a po skierownie na przeciwciała spokojnie pójdę za 2 tyg. więcej wiary w swoje mozliwości... Ciąża to nie choroba :)

Gość niuśka32

jesli chodzi o moje zdanie w kwestii pogotowia, to nie korzystam z ich usług/w moim mieście nie ma szpitala/,
tylko od razu jadę na IP do szpitala, bądź na SOR-gdy nie jestem w ciąży.....
tam mi cokolwiek pomogą,
bo w przychodni b.często nie ma już numerków...i trzeba następnego dnia od rana ponawiać wyprawę.....po numerek!!!!!!!!!!!
a w pogotowiu pracują takie konowaly, że nic nie są w stanie sami zrobic....tylko odsyłają do szpitala.....już z 5 akcji takich mieliśmy.....poza tym pracuje tam jedna lekarka, która ma ze 100 lat....i Bóg o niej zapomnial,,,,,więc strach się tam leczyć....
poza tym ponad 10 lat pracuję zawodowo i odprowadzam składki.....a za wszystko trzeba płacic prywatnie np. dentysta, ginekolog, badania....i chociażby zakup gluzkozy też w wlasnym zakresie.....to po co mi te skladki...skoro do ginekologa chodze prywatnie....bo najblize terminy to miesiac czekania....przy zdrowej ciązy to pól biedy....a przy zagrożonej...to masakra....
albo chociazby usg w panstowej przychodni robię dziś....a opis za 2 tygodnie.....albo robisz badania typu krew+mocz....a wyniki zostają w przychodni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale jadą do szpitala komplet badan trzeba miec ze sobą....owszem moge Sobie zrobic...płatne xero.....
więc dlatego skoro place kupę kasy za te skladki, a i tak lecze sie prywatnie....wiec nawet celowo z najmniejsza głupota bede jezdzic na pogotowie lub Sor...

Jakas kleszczowa awantura nam sie tu robi dziewczyny. Troche dystansu! Zrobmy z tego forum grupe wsparcia, nie krytykujmy sie! Odrobne zrozumienia dla innych!
Ja przez 20 lat mieszkalam 300m od lasu i te paskudztwa jakos wyjatkowo mnie sobie upodobaly. Wyjelam ich z siebie dziesiatki, teraz tez nie jechalabym z tym na pogotowie ale w 100% rozumiem ciezarowki, ktore nie mialy z tymi zwierzakami stycznosci i wola oddac sie w rece specjalistow. Ciaza to nie czas na uczenie sie na bledach (wyciagania kleszczy oczywiscie).
Dziewczynom, ktore zlapaly kleszcze zycze, zeby sie niebawem okazalo, ze wszystko jest ok i nie sa niczym zarazone.
Daga fakt, bardzo malo mi sie przybralo i nie mam pojecia z czego to wynika, jem zupelnie normalnie a Maly jest o ponad tydzien wiekszy niz to wynika z OM.

~niuśka32
...więc dlatego skoro place kupę kasy za te skladki, a i tak lecze sie prywatnie....wiec nawet celowo z najmniejsza głupota bede jezdzic na pogotowie lub Sor...

i tu sie zgodze

chociaz ja nie moge narzekac na przychodnie i na IP tez,
za to w szpitalu na polozniczo-ginekologicznym kazda polozna i kazdy lekarz mnie kojarzy z poprzedniej ciazy...
wiec pewnie tez z obawy mnie tak szybko zalatwiaja....
ale nie powiem bylam swiadkiem nie raz sytuacji jak to pacjent/ka z krzykiem i wrzaskiem bo jej sie nalezy....
wszystko jest dla ludzi ale my tez musimy byc ludzmi dla nich....

a propo upalow, to moje dziecko ciezko chyba znosi bo jakies leniwe, ale skacze czasami wiec sie nie martwie....
w domku mam chlodno bo okna pozaslaniane...
Z waga u mnie prawie 8kg na plusie, wg karty ciazy 6kg ale to dlatego ze pierwszy wpis mam dopiero w 9 tygodniu....

o i witam nowa mamusie... :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Siemaneczko moje kochane mamusie nareszcie doczytałam bo miałam trochę zaległości.
Byłam na wsi u rodziców odpocząć i wróciłam troszkę opalona nawet. :D
Wczoraj byłam na badaniach u doktorka. Moja dziewuszka pięknie rośnie i skacze. Dostałam skierowanie na glukoze i przykazanie brania żurawitu bo mam troszkę bakterii .:D
Przytyłam już 10 kg http://emotikona.pl/gify/pic/swinka.gif
Zaczelam też z doktorkiem rozmowę o krwi pępowinowej . Czy któras z Was myślała na temat pobrania. Wiem że to droga inwestycja ale myślę że warto.
Pozatym pochwalę sie moją już prawie kompletna wyprawką ubrankową :D
( 33- pajace 0-3 mc
26 body kr. re. 0-3 mc
19 body dlugi re 0-3mc
19 leginow i spodenek
10 rajstopek
18 bluzeczek
3 sukienki
3 sweterki
2 bluzy
2 cieplejsze pajace.
reszta to rozmiar 68 w zwyz ale tez sporo juz mam
jeszcze potrzebuje cieplejszej czapeczki.)
i wstawiam mini sesje brzuszkową :D

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32130.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32131.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32132.jpg

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Ja jestem 23 i 5 dzień i 3.3 kg na plusie :) tylko w brzuchu bo cycki nic nie urosły :(
Byłam dziś u kosmetyczki i dostałam od niej cały pakiet dla ciężarnych ze szkoły rodzenia ( jest na tym samym pietrze) to bardzo miłe. Do tego okazało się ze maja tam bezpłatna szkole rodzenia i jogę i się zapisałam :) szkoła dopiero we wrześniu ale tak chciałam. Joga zaczyna się we czwartek 16 ;) juz się nie mogę doczekać

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Gość pasikonik

Jay..pieknie wyglądasz!!!! nie wiem który ty tydzien jestes, ale wyglądasz jak ja :) (25)- dzis biegam własnie w sukience do kostek, co jakoś mnie wysmukla :P bo mam wrażenie ze jestem w tej ciązy ogromna.... ja przytyłam pewnie z 6 kg (ale ze 2 kg wrzuciłam tu- na wakacjach, masakra jak tu dobrze karmią)- gofry i lody idą w boczki, nie ma zmiłuj... Zaraz męża wygonię po arbuza...

A ten upał daje mi się we znaki. Leżę, bo parę kroków i brzuch twardy. Magne B6 i nospe to chyba hurtowo musze kupić. A maleńka teraz się wierci mocno, a do południa byla spokojna. Pod wieczór chyba w basenie sie schlodze. Teraz trochę za goraco.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Upał jest okropny dziś. Siedzę przy wiatraku a prace domowe robię na raty bo zaraz mi ciezko i jestem cała mokra. Dziś chyba na obiad placki z jabłkami bo mam straszna ochotę na nie :D Dodatkowo jogurcik jagodowy bo mama moja kochana mi nazbierala cale wiaderko mniam

Jay to sporo masz tych ubranek. Myślałam, że po 6-7 szt. z każdego rodzaju wystarczy, a Ty mnie zawstydziłaś. Co do wagi to wrzuciłam 8 kg wg wczorajszego ważenia a u mnie dopiero 26 tydzień. Boję się pomyśleć co będzie pod koniec :))
Byłam dziś na buszowaniu po sklepach i odkryłam o Eureko! markę F&F w Tesco. Ile pięknych i wyglądających porządnie mają ubranek! Może za tanie nie są ale są wyprzedaże i cudeńka można znaleźć :))
Z mniej przyjemnych historii to odebrałam wyniki badania glukozy i kurde... nie podobają mi się.
I pobranie: 82
II pobranie: 184
III pobranie: 149, gdzie norma w laboratorium była do 140. Niby dużo nie przekroczyłam ale zawsze i martwię się :( Staram się jeszcze nie nakręcać bo wizyta dopiero w przyszły piątek ale same rozumiecie, trochę się nie da :(

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Agatka83
Jay to sporo masz tych ubranek. Myślałam, że po 6-7 szt. z każdego rodzaju wystarczy, a Ty mnie zawstydziłaś. Co do wagi to wrzuciłam 8 kg wg wczorajszego ważenia a u mnie dopiero 26 tydzień. Boję się pomyśleć co będzie pod koniec :))
Byłam dziś na buszowaniu po sklepach i odkryłam o Eureko! markę F&F w Tesco. Ile pięknych i wyglądających porządnie mają ubranek! Może za tanie nie są ale są wyprzedaże i cudeńka można znaleźć :))
Z mniej przyjemnych historii to odebrałam wyniki badania glukozy i kurde... nie podobają mi się.
I pobranie: 82
II pobranie: 184
III pobranie: 149, gdzie norma w laboratorium była do 140. Niby dużo nie przekroczyłam ale zawsze i martwię się :( Staram się jeszcze nie nakręcać bo wizyta dopiero w przyszły piątek ale same rozumiecie, trochę się nie da :(

Nie ma co panikiwac. Przekroczone tylko troche, wiec pewnie zaleci diete cukrzycowa. Kolezanka miala troche wyzsze i wlasnie diete zlecili ijest ok

Agatka83 - ja mam duzo bo czesc po synku, część po szwagierki córeczce, cześć ze szmatola po 1zł - 3,5 zł więc dlatego tego tyle sie nazbierało ogóle wcale duzo nie wydałam :P Mam tylko kilka typowo nowych rzeczy. A marka F&F jest spoko ja nawet sporo mam uzywanych i szczerze bardzo sie nie niszcza.

Lencia
Dziewczyny przepraszam, ale to moje pierwsze dziecko i mnie niektóre rzeczy jeszcze mega dziwią:-D
https://peticado.pl/pl/must-have/akcesoria/daszek-na-ptaszek/
Czy takie cuda w praktyce na prawdę są przydatne?:)

O matko błagam czego to nie wymyślą !! raczej sie nie przyda!

Lencia
Dziewczyny przepraszam, ale to moje pierwsze dziecko i mnie niektóre rzeczy jeszcze mega dziwią:-D
https://peticado.pl/pl/must-have/akcesoria/daszek-na-ptaszek/
Czy takie cuda w praktyce na prawdę są przydatne?:)

A na chusteczkę to komu? Może żeby chłopak nie obsikał podczas zmiany pieluchy?

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.