Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

A ja kupilam dzis nowe ciążowe skiny z hm z met kami rozm 40 za 22 zł :D towar był. I kupę ciuchów dla synka i córeczki :) dumą mnie rozpiera. I bluzkę z New łooka za 22 zł ciążowa nowa. A w pon pan wyślę do mnie paso doble w zaskakująco niskiej cenie :) dziś dobry dzień. Byłyśmy w cyrku z córką. Teraz level hard musze iść się uczyć. Robie kawę o do dzieła . ..

monthly_2015_06/pazdziernikowe-maluchy-2015_31476.jpg

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Co do wyprawki to mam już podkłady przewijak butelkę smoczki ubrań z 200 pieluchy trtrowe i kolorowe i pampersy 2 paczki i kremy żele mleczka do nawilżania zabawki ręczniki z kapturem gąbki wanienki majtki siatkowe pościel ochraniacze opakowanie na flache. I wiele innych. Brakuje remontu, wózka choć mam wozek po córce, laktatora ale kupuje elektryczny z medeli, łóżeczko będzie i rzeczy jak pasta szampon koszule do szpitala wit k+d3

Nie mogę się doczekać okruszka . Juz bym chciała go tulic a tu najwcześniej za 15 tygodni się zobaczymy; )

Z wyprawki to ja mam najwięcej ciuszków, pakę pampersów, mówiłyście,że rozmiar 0 mało przydatny więc kupiłam 1 , jest teraz promocja w carrefourze Pamperss 78szt za 45zł, chusteczki Huggies zielone, też promocja w Rossmanie 2+1gratis, tu poszłam za radami Sroki, bo mają najlepszy skład a nie wiedziałam,że mogą się drzeć, cóż, spróbujemy.
Adonis widzę, że Twoja wyprawka już prawie kompletna i fajnie,że z tym łóżeczkiem Ci się udało, teraz tylko wózek i jesteś ready :)
Jutro rano mam wizytę, jestem bardzo ciekawa co powie mi lekarz. I cytologię na nim wymuszę tym razem, bo poprzednio chyba nie chciało mu się robić, a jeszcze nie miałam od początku ciąży! A mam podejrzenia,że jakąś infekcję złapałam. Dowiem się też o szkołę rodzenia i ewentualnie zapiszę.
Spokojnej nocy!

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Izabela ja akurat miałam ogórkowe huggies i sie automatycznie zrazilam do całej marki ale sprawdź, ja nie sprawdzałam reszty rodzajów, może akurat kupiłaś te nie z ligniny ;))
A co do cytologii to trzeba ja zrobić w ciąży? Bo mi lekarz nic nie mówił..

justyna oj stara się jak może ;) nie ma skłonności do bycia "słodkim jak cukierek" ale uczucia potrafi okazywać, że widać ze się troszczy i kocha;)

sheViolet ja też poproszę o przepis koniecznie! Przyda się ;))

psychaa z filmu zrezygnowaliśmy, zrobiliśmy wieczór sam na sam w domowym zaciszu:)) 15 min przed wyjściem stwierdziliśmy ze nie mamy siły :p ale kilku znajomych było i mówili że naprawdę warto ;))

Dziewczyny ja miałam cytologie na początku i wtedy mi położna mówiła ze to nie do końca taka cytologia jak normalnie bo nie można nic tam głęboko wsadzić żeby nie uszkodzić płodu. Bolało jak skurczybyk bo na samym początku macica i pochwa bardzo ukrwione. Do tego wtedy robiłam czystość pochwy. I teraz znowu robiłam. Ja mam to wszystko przyczepione co i kiedy mam robić w karcie ciąży z luxmedu. Jutro wrzucę zdjęcia jak ta moja karta wygląda.
Plus dziś odebraliśmy wózek i jaram się nim. Już bym poszła na spacer tylko pasażera brak :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Ja widziałam taką listę u mojego lekarza i była tam m.in. cytologia przynajmniej raz w trakcie całej ciąży.
Karola jaki macie wózek? Ja jutro pojadę do sklepu z wózkami sprawdzić tą moją pochyloną gondolę.
No i nie mogę spać od 2 godz, przekrec sie z boku na bok, aż dzidziol się obudził i pierwszy raz jak przyłożyłam rękę do brzucha to poczułam kopniaki, ale super :) i zaczęłam patrzyć na brzuch przy latarce w tel i widzę jak cały faluje, też poraz pierwszy , więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Spróbuję zasnąć , bo za 3 godz pobudka :/

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

izabela33
Z wyprawki to ja mam najwięcej ciuszków, pakę pampersów, mówiłyście,że rozmiar 0 mało przydatny więc kupiłam 1 , jest teraz promocja w carrefourze Pamperss 78szt za 45zł, chusteczki Huggies zielone, też promocja w Rossmanie 2+1gratis, tu poszłam za radami Sroki, bo mają najlepszy skład a nie wiedziałam,że mogą się drzeć, cóż, spróbujemy.
Adonis widzę, że Twoja wyprawka już prawie kompletna i fajnie,że z tym łóżeczkiem Ci się udało, teraz tylko wózek i jesteś ready :)
Jutro rano mam wizytę, jestem bardzo ciekawa co powie mi lekarz. I cytologię na nim wymuszę tym razem, bo poprzednio chyba nie chciało mu się robić, a jeszcze nie miałam od początku ciąży! A mam podejrzenia,że jakąś infekcję złapałam. Dowiem się też o szkołę rodzenia i ewentualnie zapiszę.
Spokojnej nocy!

Jednego dnia córka tak nudził ze chce wybrać rzeczy bratu ze juz odpuscilam. To co najdroższe kupie jak mąż wróci bo moja kasa się uplynnila.

Ja miałam cyto kolo 16 tc. Oby twój się tak nie sfochowal jak moja ze wymuszam badania :D życzę udanej wizyty;) :*

Ja w aptece u nas po 19 zł równe za paczkę placilam za pampersa z
Tym ze małego bo 46 szt to prawie podobnie Mi wyszło bo 2 paczki kupiłam. Bepanthen i na odmianę bo zawsze sudocrem używałam a kupiłam penathen.

Miałam się uczyć a usnelam. Jutro egzamin a ja nic nie umiem. Na ustny nie pójdę łac wody. Chyba wstanę. Mała śpi to skórze po bułki na dol i z psem potem wypłaty zrobię i zusy i popłaca rachunki i zaprowadzi mała na 8 a potem może coś wejdzie do głowy.

Fobianka
Izabela ja akurat miałam ogórkowe huggies i sie automatycznie zrazilam do całej marki ale sprawdź, ja nie sprawdzałam reszty rodzajów, może akurat kupiłaś te nie z ligniny ;))
A co do cytologii to trzeba ja zrobić w ciąży? Bo mi lekarz nic nie mówił..

justyna oj stara się jak może ;) nie ma skłonności do bycia "słodkim jak cukierek" ale uczucia potrafi okazywać, że widać ze się troszczy i kocha;)

sheViolet ja też poproszę o przepis koniecznie! Przyda się ;))

psychaa z filmu zrezygnowaliśmy, zrobiliśmy wieczór sam na sam w domowym zaciszu:)) 15 min przed wyjściem stwierdziliśmy ze nie mamy siły :p ale kilku znajomych było i mówili że naprawdę warto ;))

U nas chusteczki się darly a pampersy przemakaly i Huggies są u mnie stracone. Z tańszej a dobrej firmy u nas mimo częstych uczuleń pasowały gaga z Tesco fitti z biedronki 3 paczki 9.99 !:) pampersa nivea ale aa drogie i od biedy jak nic w sklepach nie było to linteo z carrefoura . Białe z pampersa mi śmierdzą zielone i pomarańczowe fajne ale dużo dzieci uczula ja. W żłobku mieliśmy stycznośc chyba z każdym rodzajem. Z lidla bardzo mokre i fajne ale dla mnie ich zapach kojarzy się z kupą 20 dzieci wiec trauma ;p bobini i bambino są fajne choć bambino nieco suche na odparzenia sporo dzieci miało tormentiol bo szybko goil. Ja używałam kremu na pupę z johnsons i mimo atopowej skóry córka dobrze znosi kontakt z tymi kosmetykami ja olalam na początku ta firmę bo wszyscy mówili że najbardziej uczula. Ich próbki można zamówić ze strony www.

No to rzucam przepis na GOFRY ! :D

5 jajek
3 szkl mąki
1/3 szkl oleju
1 i 3/4 szkl wody
1/2 szkl cukru
0,5 łyżeczki soli
łyżeczka proszku do pieczenia.

Żółtka, olej, wodę, cukier, sól i proszek miksujemy na najwyższych obrotach aż się piana zrobi. Mąkę (ja daję tortową) przesiewamy do tego samego garnka mieszając powoli łyżką. W drugim garnku białka na sztywną pianę bijemy i łączymy z pozostałą masą też łyżką. Ciasto wyjdzie konsystencji takiej gęstej piany. No i zalewamy całą powierzchnie (aż do podziałki). W początkowej fazie gofrownica się otwiera i sprawia wrażenie, że zaraz uciekną :D, ale po chwili wraca do normy. Piekę 15min oczywiście bez otwierania wcześniej. Piszcie jak coś czy wam się też sprawdzi :)

Co do mokrych chusteczek my w żłobku też mieliśmy już wszystkie rodzaje i dla mnie najlepsze są dada z biedronki. Są mokre, nie rwą się są grube, ale są niesamowicie delikatne w dotyku. Można kupić zapachowe albo bez zapachu. Fajnie tez ze maja jak pieluchy pozytywna opinie Imid a podobno nie wszystkim firmom tak chetnie ja rozdaja. Ja swojemu maluchowi tez je kupilam ostatnio z pudelkiem :) po za tym fajne są nivea, ale nie są tak mokre jak dady. Fitti z biedrony też byłyby fajne ale sa cienkie strasznie i dla mnie zapach jakis dziwny :)

Chusteczki z rosmana sa beznadziejne, bo strasznie suche bambino ujdzie, przerabialam tez Clinic ale sa z obrazkami ktore sa dziwnie nadrukowane/naszyte, wiec mam wrażenie ze są dziurawe i mozna sobie reke umazac bo przesiaka... pampers są fajne ale drogie....

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

Cześć dziewczyny :)
doradźcie coś bo już od tygodnia zmagam się z czerwonymi oczami i po nocy są dość mocno zaropiałe, zaczęło się w czwartek od jednego oka było mocno zaropiałe i bardzo czerwone po przemywaniu solą fizjologiczną troszeczkę się poprawiło ale niestety przeniosło się na drugie i tak się męczę. Byłam dziś w przychodni u internisty ale niestety kolejka taka że hohoho no i oczywiście nikt nie przepuści zrezygnowałam bo nie chce złapać coś gorszego :( może macie jakiś domowy sposób aby tak aby nie zaszkodzić dzidzi
Mam jeszcze jedno pytanko czy wam po nocy też leci z nosa coś jakby z zatok gluty no i oczywiście przez to męczy mnie z rana kaszel. Gdzieś w internecie czytałam że to normalne w II trymestrze.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Daga81 fajnie że dzidzia ma się dobrze i że nic jej nie urosło ;) ja się obawiam aby nam coś nie odpadło na wtorkowym usg ;)
Dużo zdrówka dla Madzi :) uważaj na siebie abyś nie przejęła chorubska.
Moja 6 latka dla odmiany zaczęła się smarkać.
Już się boję co to będzie jak pójdzie do 1 klasy i będzie maluch w domu.

cytologi jeszcze nie miałam bo do 16 tygodnia brałam luteine dopochwowo więc na tej wizycie muszę zrobić

dziewczyny łał gofry ale narobiłyście smaka aż żal że nie mam gofrownicy muszę poszukać gdzie są na mieście

rozpisałyśmy się na temat wyprawki może dobrze byłoby zrobić tabelkę aby było w jednym miejscu apel do dziewczyn które bardziej orientują się w obsłudze forum bo ja jak na razie jestem zielona

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Kasik81 może masz zapalenie spojówek? Bo jeśli tak go samo niestety nie przejdzie i będą potrzebne specjalne krople. Na Twoim miejscu poszłabym szybko do okulisty bo z oczami nie ma żartów.
Piszecie o wyprawkach i nawet nie wiecie jak bardzo jestem zadowolona, że wrzucacie listy bo tego jest taka ilość, że samemu ciężko temat ogarnąć :) Ja jedynie mam trochę ubranek głównie na 62 i więcej, książeczki z bajkami (jakoś nie mogę się powstrzymać przed ich kupowaniem :) ), gryzaczek jeden i wkładki laktacyjne. W zeszłym tygodniu chcieliśmy obejrzeć wózki i meble ale... wylądowaliśmy nad morzem więc znowu wszystko przesuwa się w czasie:) Dodatkowo moja mama znalazła pościel, której jeszcze ja używałam więc mi ją odświeży i moja dzidzia też będzie z niej korzystać ;) Dziwię się, że w ogóle to jeszcze trzymała, chyba muszę poszperać u niej, może jeszcze jakieś skarby ukrywa ;)
Mam nadzieję, że we wtorek pójdę wreszcie na Falę i cieszę się, że zajęcia fajne. Chyba ten pobyt nad morzem trochę mnie wyczerpał bo mnie brzucho pobolewa więc na wszelki wypadek bardzo się oszczędzam.
Miłego dnia! :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Gość Mamimilana

motyleczek

Chusteczki z rosmana sa beznadziejne, bo strasznie suche bambino ujdzie, przerabialam tez Clinic ale sa z obrazkami ktore sa dziwnie nadrukowane/naszyte, wiec mam wrażenie ze są dziurawe i mozna sobie reke umazac bo przesiaka... pampers są fajne ale drogie....

Chusteczki z rossmana sa suche w porównaniu do innych bo sa nasączone olejkiem . Owszem kupę bedzie ciezko nimi zmyć ale po kazdym siku przetrzeć taka chusteczka super sprawa trzeba ske przyjrzeć zostawiają taka powłokę tłusta . Używałam przy pierwszym dziecku sa rewelacja . Ani razu nie mieliśmy problemów z pupka .

Co do Huggies to ja nawet pampersów nie próbowałam, bo już po samych chusteczkach miałam dosyć przebojów. Z firmy Pampers pampersy są mega (poza sleep&play jak dla mnie do niczego), ale chusteczki uczulały moje dziewczyny więc moim zdaniem najlepiej żeby każda przetestowała na swoim maluchu i wtedy będzie wiedziała jakie pasują ;) Jest mnóstwo rodzajów, mniej mokre, bardziej mokre, niektóre nawet aż się pienią (dobre do kupki, ale do każdego przebierania słabo) itd itd więc wszystko wyjdzie "w praniu" :)

Dziś nasze wyczekane połówkowe! :) zapytam przy okazji lekarza o tą cytologię, zrobiłam sobie niezapominajkę w karcie ciąży więc raczej nie zapomnę, chociaż z moimi zdolnościami to wszystko się może zdarzyć.. :D