Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Mleczyk1 przeczytałam tego linka co podesłałaś ale dla mnie to nie jest jasne bo:jest napisane ze po wypiciu 50 g lukozy wynik do 139 jest prawidłowy i teraz pytanie,robi się kolejny test wtedy z glukozą 75g czy jesli jest prawidłowy to na tym koniec bo dalej jest napisane ze wynik z obciążeniem glukoza 50 g moze wyjść zly a z obciażeniem 75g dobry to jak to jest;-/

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Mleczyk to pewnie ze poczekaj,nie wiem czemu tak wczesnie dostałas,tylko takie skierowanie to pewnie miesiąc jest wazne?Moze lekarz juz na zapas wypisał?Ja tez jeszcze nie przytylam,ale brzuch rosnie,położna się dziwi ze nie wymiotuje i nie przytyłam,to chyba raczej dobrze a nie zle?
Ja też nie słodzę herbaty i tez na mysl o tym badaniu to az mnie cofa ,zapowiedziałam mojemu ze bedzie za mnie pił ta glukoze to stwierdził ze:no chyba heh te chlopy;-D

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Adonis zupełnie się nie przejmuj mam to samo. Włącznie z tym ze chyba z kolanem mamy takie same przeboje? U mnie np z ostatniego moczu wyszło ze mam kamice i wysokie prawdopodobinstwo odmiedniczkowego zapalenia nerek. A nic mnie nie boli i nic mi nie jest. Nie wiem czy się cieszyć czy raczej nie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Dostałam skierowanie na glukozę 75g w sumie to dwa badania - po godzinie i po 2 godzinach, do tego morfologia i mocz i usg na 20-22 tydzień. Lekarz mówił, że glukozę powinno się zrobić kolo 28 tygodnia, ale nie zaszkodzi jak zrobię za miesiąc, czyli 22 tydzień. Zastanawia mnie dlaczego nie dał testu na 50g, nie wiem czy dam radę wypić dwa razy taka dawkę i nie zwrócić, bo wcale mnie słodycze nie kręcą w ciąży, chyba że owoce i raz na jakiś czas lody. Będę się musiała przygotować psychicznie :/

Amadeo, to będą dopiero moje drugie badania krwi i moczu, jak wszystko wychodzi w normie to chyba nie każą robić przy każdej wizycie.
A wysoki puls kontra normalne ciśnienie tez mam i tez ok. 97

Tak mnie ten mój lekarz zagadal z historycznymi wątkami mojego imienia, że zapomniałam mu powiedzieć, że brzuch mi twardnieje, rzadko i raczej w nocy i nic oprócz tego mi nie dolega, ale...

http://www.suwaczki.com/tickers/p19uebkmz4hyv29u.png

Fobianka, zapomniałam dodać, że krew pierwsza miałam robiona pod koniec lutego i skierowanie dostałam dopiero dzisiaj, a i tak mam poczekać żeby zrobić bliżej kolejnej wizyty czyli prawie za kolejny miesiąc! Nie wiem czy tak ma być, ale lekarz mówi, że wszystko mi wychodzi perfekcyjnie, wiec chyba moja ciaza go nie motywuje do wnikliwszego podejścia...

Chyba cos zle zrozumialyscie. Glukoze pije sie raz. Krew pobieraja na czczo, potem pijesz i po godzinie od wypicia, pozniej po dwóch. Odrazu wyniku nie ma sie bo pobieraja krew normalnie nie uklucie jak glukometrem.
I moze byc ze po godzienie od wypicia masz dobry wynik w normie ale jak po nastepnej godzinie wynik nie spada do normy to wtedy zlecaja ponowne badania.
Jezeli chodzi o siedzenie to ja siedzialam, czulam sie dobrze ale mam 7km do domu wiec nie jezdzilam. Mozna robic siusiu ale nie mozna pic niczego, nawet wody, zeby nie wyplukac i zeby wynik nie byl bledny.
I jak dobrze pamietam to ja mialam kolo 26tygodnia robiony.
Moja kolezanka w pierwszej ciazy jak byla to na badaniu glukozy czula sie dobrze, ale na drugim juz nie bardzo. Wiec to zalezy od ciazy tez.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

madzialenna
Hej październikowe Mamusie :)

Dołączam do Was jeśli pozwolicie :) W skrócie i najważniejsze: termin dla naszej dziewczynki (jak się 2 dni temu okazało) to 9.10!

Pozdrawiam Was serdecznie! :)

Witamy :)

mleczyk ja miałam test na glukozę w 27 tygodniu, teraz lekarz też mówił, że w okolicach 26-27 tygodnia będę robić. W poprzedniej ciąży z tego co pamiętam miałam pobieraną krew na czczo, potem piłam glukozę, po godzinie pobranie i po kolejnej godzinie znów pobranie i na tym koniec, nie musiałam wypijać dwa razy :p

madzialenna witamy :) zapisz się do naszej tabelki, link znajdziesz nad moim suwaczkiem :)))

Fobianka dokladnie ja mialam tak samo, glukoze pilam raz.

Prosze o ocene skrzyneczki po renowacji (tylko szczerze).... w środek mam zamiar wsadzic jeszcze folie i kwiatki.

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29129.jpg

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Witamy Cię madzielenna :)

A ja miałam wczoraj wyjść w końcu do domku. Na usg okazało się, że z łożyskiem już wszystko ok ale jest jeszcze krwiak. :(
No to sobie poleżymy do momentu jak się wchłonie....
Z dzieckiem wszystko ok, jest duże waży już ok.211g co daje pięć dni do przodu....
No i kolejny lekarz mówi, że wygląda na chłopaka :) :) :)
Obecnie jest 17t 1d wg OM

Gość Joanna-25

Czy jest jakas skala na ta skrzyneczke?? Jest po prostu świetna i szczerze to żadna skala by tu nie wystarczyła by móc ją ocenić. Nie mogę się napatrzeć i nawet zauważyłam że opis zmieniłaś (pewnie już dawno tylko ja taka wczas i do przodu) ale skrzynka śliczna :-)

Magdalena3 super ta skrzyneczka... jak dojdą kwiatki będzie naprawdę uroczo.
Jestem ogrodniczką i doceniam własne inspiracje w ogrodzie. Niestety będąc teraz w szpitalu mam ograniczony dostęp do mojego ogródka.... :(
Skrzyneczka wygląda rewelacyjnie.

A co z Julką? Martyniko miałyście być na usg...
Trochę się martwię o naszą Młodszą Koleżankę.

ignaś wciąż trzymam za Was kciuki, najważniejsze że z Maleństwem wszystko ok :) głowa do góry, Twoja Kruszynka na pewno zrekompensuje Ci to leżenie w szpitalu :)

magalena skrzyneczka prezentuje się świetnie! :) a ten rysunek to dla mnie mistrzostwo, jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek zdolności malarskie :P inwencji twórczej też mi brak, bo nigdy bym nie wpadła na to, żeby ze starej skrzynki na narzędzia stworzyć coś świeżego i tak cudownego :) nic, tylko pogratulować talentu :)))