Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Drożdżówka
karola22
Dziewczyny które korzystają z magne b6 w dużej ilości tak jak ja, mam pytanie doczytałam dziś ze może powodować biegunkę ma któraś z tym problem po za mną ? Nie jestem pewna czy to po tym ale nic nowego w diecie nie mam :(

Chwała Ci o Pani!
Po ostatniej wizycie gin zwiększyła mi dawkę magnezu dwa razy.
To już wiem skąd ta moja biegaczka :D

Ja biorę Chela-Mag B6.

Witaj w moim świecie :D okropieństwo. No ale jak mus to mus

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

NADIAANIA mój lekarz również polecił podlozyc cegły pod łóżko ;)) ale ja wybralam drugi sposob tzn. mam zrolowany koc pod pupa i rzeczywiście ulga jest - mały tak nie napiera ;)
Dziś w nocy, gdy wstałam do toalety wracając złapał mnie tak silny skurcz, ze juz myślałam, ze to koniec. Trzymał chyba z 5 min do łóżka ledwo doszłam zgieta w pół.
Tak sobie pomyślałam, ze jak to i tak jest pewnie nic w porównaniu ze skurczami przed samym porodem,to jesten coraz bardziej przerażona :)

Witajcie!
Izabela woda tam jest straszna, fakt ale nie wiem czy te wypryski koniecznie byly po wodzie, sprobuj tonikiem, na pewno nie zaszkodzi, ja do buzi uzywam jeszcze tych chusteczek do demakijazu z Kauflandu albo z Biedronki.
Co do podkladow, mam jedna paczke z Belli, takie daja u nas w szpitalu, po zabiegach mialam i wiem ze sa mega chlonne i jedna paczke z Canpolu zamowilam.

Pozwolilam sobie dolaczyc do grupy na Fb, mam wrazenie jakiejs konspiracji z tymi zaproszeniami, czatami ale ok, kto co woli :))
Ubranka tez wypralam w loveli i wyplukalam w loveli raz i poprasowalam.
Dzisiaj ide na relaks do kosmetyczki, a co :D
A i planuje troche torbe do szpitala zlozyc, w sensie na polce w szafce wszystko zlozyc i w razie W zgarnac do torby.

Niuśka sory że dopiero teraz ale wczoraj weszłam późno na neta i to na telefonie i już nie odpisywałam ale widzę że mnie znalazłaś na fb;-).
Jak komuś wysłała zaproszenie jakaś Marta Nowakowska to ja;-)(Martynika ma mnie też w znajomych jakby ktoś miał wątpliwości).
Co do przyjmowania żelaza to niby w ulotce jest napisane że na czczo lepiej się wchłania ale nie każdy je dobrze toleruje więc ja biorę po jedzeniu i też jest git.
Dobra połowy nie zlokalizowałam znaczy nie moge dopasowac nicku do nazwiska znaczy wydaje mi się że wiem kto jest kto ale podpowiedzcie dla pewności:
Justyna_Ja,Rolsi,Magda89sz,Aśka123,Iwona2015,Ewelcia87,AsiaPill?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Pauuulalala
Witam wszystkie mamuśki :D

Ten facebook to normalnie ;oo Tak dziwnie ogarnąć Was teraz z nazwiska ;p

Mam takie pytanko.. Znajoma wczoraj mówiła mi że mega przydatne są takie silikonowe nakładki na sutki. Przy karmieniu jej aż krwawiły i mi je strasznie polecała, zeby temu zapobiec. Co myślicie? ;))

Mi tez kolezanka je polecala, chronia popekane, bolesne sutki i podobno tez sa pomocne przy plaskich brodawkach jak dziecko nie moze dobrze ich chwycic.
Poki co nie kupuje, w szpitalnej aptece powinny byc wiec w razie czego kogos sie tam wysle :)
Te karmienie piersia to dla mnie czarna magia, tez tak macie?

U mnie nakładki sylikonowe to był taki mus, bo brodawki krwawiły okropnie. Do tego bephanten i po dwóch dniach było lepiej. A ile wyprawka dla mamy będzie kosztować to raczej indywidualna sprawa, bo różne rzeczy kupujemy. Ja kupilam szlafrok i 1 koszule razem 100zl, dwie koszule miałam juz wcześniej, prawie nieużywane, kapcie 40zl, stanik do karmienia ok 70 zl, klapki pod prysznic 20zl, ręczniki (albo mamy albo cena ok 50zl), podklady i podpaski około 40-50zl, wkładki laktacyjne 20zl, kosmetyki (?zł- zależy co kto lubi), majtki siateczkowe 4 pary ok 14zł, nakładki sylikonowe 20-30zł. Pewnie około 400zł trzeba liczyć, ale i w 200zł mozna się wymiesić. Bo wiadomo że niektóre rzeczy jak kapcie, szlafrok, ręczniki mozemy juz mieć. Zresztą nikt od nas nie wymaga żeby "pachniały" jeszcze sklepem.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

eewelinka
Ja preferuje forum :D na fb będę zaglądać, może się przestawie.. ;)

Ja również forum ;) Ten fp to taki dodatek ;D

Pytam o te wkładki bo się zastanawiam czy jest sens kupować skoro może mi się nie przydadzą.. ;o

margaret84 dla mnie też to jakaś czarna magia ;o
U mnie jeszcze żadnej siary nic, tylko sutki mam wielkie jakieś przez tą ciążę i strasznie wrażliwe.. Ale to chyba lepiej że duże, bo dziecko przynajmniej będzie miało za co chwycić na mój głupi rozum ;p To moje pierwsze dziecko i jakoś nie wiem, obrzydzają mnie te cycki itd... ;/ Mam nadzieję, ze mi przejdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

Witamy i my w jakims podlamanym humorku. Mala spiaca tak jak i mama. A ja spalam cala noc. polozylam sie przed 23 a obudzil mnie budzik o 6. Potem jeszcze drzemka do 8 i ciagle bym spala. Len wrocil nie chce sie nic. Jedyne co to bym jadla i jadla ale to chyba z nudow.

Mam nadzieje ze nie uciekniecie na FB bo mnie tam nie ma i bedzie smutno bez was.

Jesli chodzi o torbe do szpitala to chyba tak jak Daga napisala ze to indywidualna sprawa. Bo ja np. do szpitala szlafroka nie biore, nigdy nie byl mi potrzebny.Kapcie i klapki pod prysznic mam jedne. Zawsze tak uzywalam. Po prysznicu tylko wycieram do sucha.
ALe pamietajcie ze torba do szpitala to nie tylko ubrania, recznik i kosmetyki ale zapakujcie jeszcze na wszelki wypadek sciereczke, jakis plyn do mycia naczyn, sztucce, papier toaletowy i jakis kubek albo szklanke bo nie zawsze to daja. I co najwazniejsze cos do picia. Bo zanim wam dadza to sie zejdzie. O ile dadza :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥