Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któraś z was miała może cholestazę? Bo od rana chce się zadrapać i nie wiem od czego. Tylko, że cholestaza niby dotyka głównie dłoni i stóp, a mnie wczoraj tylko lewa dłoń zaswędziała, a dzisiaj głównie nogi. Myślałam, że to materiał drażni, bo cały czas w spodenkach ganiałam ostatnio, ale nawet po przebraniu chodzę i się drapię właśnie po nogach i brzuchu głównie.

Gość Niuśka32

Amadeo, zadzwoń poprostu po karetkę, wezmą Cię do szpitala i zobaczą , jak będzie ok to Cię puszczą , a jak źle to dadzą jakieś kroplówki p. bólowe i rozkurczowe.
Sama nic nie wymyślisz, karetka musi przyjechać.

Amadeo3 nie przesadzilas moze z prasowaniem lub inna czynnoscia przy ktorej sie lekko nachylasz do przodu. U mnie wystepuja takie objawy po prasowaniu, zrywaniu porzeczek i robieniu pierogow. Przewaznie na drugi dzien przechodzi, ale w naszym stanie chyba lepiej dmuchac na zimne... mam nadzieje, ze u Ciebie to tez nie jest nic powaznego.

Gość Niuśka32

amadeo-

moim skromnym zdaniem, jak Ci nie przejdzie do wieczora
(a Twój fragles, znowu gdzieś polezie i Cię zostawi)...
dzwoń po karetkę, albo taxi:)

p.s. ja zawsze biorę 2x nospa zwykła i idę na siłę spać:)

moni40 z calego serduszka zycze zasiania fasolki w Twoim brzuszku i zdrowia dla ciebie i meza :) 3 mam kciuki

ofelia taki prezent to i ja bym chciala :D ale nie mam pojecia na temat opieki i pielegnacji koni a po drugie nie mialabym gdzie je trzymac, niby wies a miejsca brak :D

martynika dziekuje za troske :) troche meczaca sobota ale po slubie przyjechalismy do domu wiec sie polozylam chwile odpoczelam i przyjechali goscie, na szczescie goscie wyrozumiali i zgodzili sie aby ten grill byl u nas ze wzgledu na to ze ja w kazdej chwili moge sie wygodnie polozyc i odpoczac i tak tez robilam, chyba z 10 przychodzilam sie polozyc :) troche moj sie nabrzdyngolil i troche mnie to zdenerwowalo ale jakos przezyjlam, na drugi dzien kazanie dostal :D

Dzisiaj tez zaliczylam glukoze, z racji tego ze ja juz pilam wiedzialm czego sie spodziewac. Oczywiscie akcja sie rozegrala bo przyszla jedna ciezarna i sie zaczela awanturowac i nikt ale to nikt jej nie przepuscil.. ale powiedzialam jej ze mnie i te 4 inne panie w ciazy tez nikt nie przepuscil i poszla w kolejke.
W laboratorium bylam o 8:30, pierwsze pobranie 9:15 i mialysmy czekac 30 minut na wynik a czekalysmy ponad godzine bo sie jakas maszyna do mierzenia cukru popsula.
Potem o 10:55 wypicie i czekanie. Oczywiscie zeby isc do wc musialam isc na drugi koniec szpitala. ALe 5 minut w jedna strone potem drugie 5 minut i jakos zlecialo. Wzielam sobie krzyzowki wiec jakos lecialo. A nastepna godzina tak samo,troche przez tel pogadala i o 13 wyszlam.... \
Oczywiscie tez mi sie spac chcialo wiec to chyba normalne. :d

Zrobilam male zakupy i co najwazniejsze kupilam dzieciatku 3 pary skapeteczke niebieskie, szare i zolte cos jakby trampki :D jak pozniej wstane to zrobie zdjeci i wrzuce :)
Ha a co najciekawsze placilam po 2 zl za pare i sobie tez kupowalam i tez placilam 2 zl za pare :D paranoja :D ale spoko

chyba sie musze zdrzemnac, albo najpierw cos przekasze :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

amadeo trzymaj sie polez sobie i miejmy nadzieje ze ci przejdzie, a chlopem sie nie martw, ja swojemu tez wygarnelam bo mnie zaczal traktowac nie tak :)
bedzie dobrze

pochwale sie skarpeteczkami :D

i mykam bo burza u mnie sie zaczyna wiec musze wsio powylaczac i polozyc sie spac :D bo nie lubie

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32622.jpg

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Kochane fakt nie wszyscy faceci opiekują się swoimi kobietami w ciazy tak jak powinni ale sa tacy tak jak moj np.co skacze kolo mnie i robi wszystko bym miala dobrze. Sniadanie do łóżka to standard , plus masaze na bolacy kregoslup i wspolne wizyty u ginekologa oraz w szkole rodzenia. Wiec zalezy jak sie trafi choc czasem faktycznie trzeba facetem zatrzesc aby zrozumial i się opamietal :D ja jutro mam glukoze i napewno dam znac jak poszlo. Doczekac sie nie moge juz 10 października ! :*

Martynika
Ha Adonis ja mialam.19 lat :)

Amadeo faceci to juz tacy sa, tu na wyjazd przyjechal a mu ciezarna zona marudzi :/
Odpoczywaj bo faktycznie te 300km robi swoje i to zawsze wychodzi na nastepny dzien pewnie jutro juz bedzie ok :) a jak nie to do lekarza taxi i tyle.

I żyje, oddycha i funkcjonuje . Mnie szlag trafia jak ludzie mówią ze młode matki to albo nieodpowiedzialne dziewczyny albo coś nie halo w domu. Fakt, jestem walnieta, ale widzę ze rodzice dzieci są różni i nie raz lepiej radzi sobie ta 17 czy 19 niż dojrzała mama.

Amadeo czy ból jest w dole brzucha i promieniuje do kręgosłupa? Jakby do krzyża? Nie można się wyprostować, chodzić i najlepiej jak siedzisz?

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

amadeo3
Adonis w dole brzucha i mam wrazenie ze promieniuje ale chodzic moge ale b6li jak ch6dze

Nie wyjdziesz na panikare. Jest kilka wyjść ,ale poważnie jedz do lekarza. Może to przez drogę, może to kolka, może masz chore nerki,może dziecko w trakcie obrotu się zatrzymało i uciska, ale nie wysiedzisz odpowiedzi. Po co marnować urlop na zamartwianie? Pupa w górę i wio do lekarza!

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)