Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Edyta gratulacje, Zosia jest śliczna:-) widzisz dałaś radę

Wiruśka Tobie też gratuluje, fajnie że miło wspominasz czas przed partymi, czekamy na fotki:-)

A mój Szymek też z dnia na dzień coraz fajniejszy, jak nie śpi to gapi się na zwierzątka z karuzeli, wycviąga rączki w ich kierunku. A od dwóch dni sobie "gadamy" tzn. ja mówie a on wydaje z siebie takie fajne dźwięki. no i siły ma co nie miara, zwala nam z przewijaka wszystko co ma w zasięgu ręki. Polecam książeczki dla niemowląt, są one w kontrastowych kolorach, głównie czerń i biel bo te kolory dziecko widzi najwyraźniej. Mój sie tak na nich skupia że aż miło patrzeć na te wielkie oczy:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Problem taki, że dodać zdjęcia nie umiem przez telefon.. (jeśli któras poda maila to podeślę zdjęcia jakies:) będzie najprościej)..
Leżę sobie właśnie, bo spać nie moge, Mała śpi od 2 godzin jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, niestety z pokarmem u nas krucho, dlatego dostała mm, ale ogólnie ja się tym nie zadręczam, bo jak widzialam jaka byla głodna to prawie płakałam z nią..
joasiaG parte tez wspominam miło, jedynie to szycie to była katorga.. :)
chani sama się zastanawiam jak to się stało, ale wiecie to chyba kwestia nastawienia :) mega polecam piłkę! A do tego dostałam takie magiczne elektrody, jak się dowiem jak to się nazywa to Wam powiem, po prostu te elektrody masowaly mi ciągle 4 miejsca na kręgosłupie..

Marcelinka 21.09.2015

[quote="joanna89a"]No Edyta ...A my po pepkowym z pompa doslownie. Nie wiedzialam, ze tyle ludzi sie zleci. Laura byla na rekach u wielu cioc i wujkow, ale o dziwo potem spala mi grzecznie od 21 do 2 kiedy to ja wybudzalam na karmienie i potem jeszcze nad ranem pobudka.[/quote

Joanna89 w szpitalu kazali mi budzić małą bezwzględnie co 3 godz. Wczoraj jak była położna na wizycie, to mówiła żeby nawet co 2-2,5 godz. Chodzi o to, żeby dziecku za bardzo poziom cukru we krwi nie malał.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Gość Blanka1212

karmienie butla sie nie udalo najpierw o 0.30 wypil 65 ml i wiecej nie chcial za to domagal sie cyca do spania. O 3.30 wypil 20 ml i wiecej butli nie chcial, chcial cyca. Moze Sebus po prostu nie jest w stanie zjesc duzo na raz.
Gratulacje nowym mamusiom!

wiruśka czekalam na ta wiadomość! :D moje gratulacje! :) calusy dla Marysi :*
Gratulacje dla pozostałych mam i dużo cierpliwości dla tych które czekaja jeszcze na swoje skarby :*
Mało się udzielam ale czytam cały czas :)mały pochłania mój caly czas. Dobrze że jest moja mama jeszcze na pare dni to jakos to ogarniamy wszystko ale jak wyjedzie to bedzie ciężko bo oczywiście na mojego cudownego męża nie ma co liczyć. A tak wierzylam ze po porodzie sie zmieni, że jak zobaczy przez jakie męki przechodziłam to doceni to trochę.. jednak grubo sie pomylilam noo ale cóż widze że nie ja jedna.. za to mój synuś wynagradza mi wszystko. Czasem juz mam takie złości na wszystko, to wystarczy że patrze na malego i wszystko przechodzi. Jest dla mnie całym swiatem. Jak zostawiam go mamie pod opiekę i ide tylko do sklepu to mysle tylko o nim i najchętniej bym dzwonila co minutę czy wszystko w porządku :D
My karmimy sie tym co odciagne plus mm bo moje mleko to za mało. Maly za nic w świecie nie chce cyca.. przyssa sie na 2 minuty i koniec. Złości placze krzyki jego i moje :( wiec odciagamy chciaz nie cieszy mnie to bo przy odciaganiu pokarm szybko zanika :(

Karolina 83

KolczykM to że dziecko ssie piąstkę po karmieniu nie oznacza od razu tego, że się nie najada. Może mieć po prostu potrzebę ssania. Sprawdź czy przybiera na wadze. Też myślałam że mój Antek się nie najada, bo w szpitalu nie dawał się odstawić od piersi. Potrafiłam karmić przez 2 godziny. Przy odstswianiu za raz był płacz i krzyk. Położna noworodkowa poradziła mi, żebym go nie odkładała od razu po karmieniu, tylko poprzytulała aż zaśnie. Kilka nocy spał u mnie w łóżku. Już jest spokojniejszy i bez problemu śpi sam.

Natomiast u mnie w szpitalu mówili "widzi pani, dziecko jest głodne " kiedy robił takie gesty :) już tam zauważyłam, że tych teorii jest dużo :) spróbuję tak, jak Ty radzisz. Z tym, że on jest bardzo aktywny i niby pije, a ciągle się patrzy i kombinuje. Wczoraj to chyba od 16 miałam maraton karmienia, w końcu odpadł w łóżku o północy :) ale za to dał pospać. Trochę się to pokrywa z jego godzinami aktywności w brzuchu. Z drugiej strony nijak się ma do karmienia co 3 h, bo musiałabym go budzić ze 2 razy. Dziś go zważę na wadze kuchennej, to się zobaczy.
Dobrze, że napisałaś o tych formalnościach, to jeszcze przed nami, a o Zusie zapomniałam nawet. Czy to wszystko może załatwić mąż, bez mojej obecności? Bo też ma L4 i czas by to zrobić.

Witek
17.09 g. 4.20

Gratulacje dziewczyny!!!!
Edyta12345 Twoja Zosieńka jest przecudowna:) by the way - śliczny kocyk-gdzie taki można kupić?:)

karolina 83 Jak to jest z l4 dla męża do opieki nad Tobą po cesarce. Ile dni tego zwolnienia dają?
Pytam tak awaryjnie.

Edyta i wiruśka serdecznie gratuluję! I niezmiennie zazdroszczę dobrych porodów SN. Jesteście wielkie :)

Ja chyba będę miała jednak poczucie niedosytu. U mnie nic nie poszło zgodnie z planem, czy jak to sobie bym wyobrażała. Nawet po cesarce nie mogłam być dłużej z dzieckiem, ani mąż nie mógł go kangurować,bo była akcja poranna, jeszcze jedna nagła cesarka po mojej, a mąż padnięty po tylu godzinach porodu.
Najśmieszniejsze jest to, że jak sobie próbuję przypomnieć, jaki to ból, to nie umiem :)

Witek
17.09 g. 4.20

Witam po długiej przerwie :)
Młoda skończyła już 3 tygodnie, przez ten czas był pełen hardcore :D Moje uczulenie zajęło całe ciało. Dostałam silne prochy i sterydy, ale nie poddałam się, karmiłam, leków nie przyjmowałam. Będę miała pełno pamiątek z okresu połogu w formie blizn po nocnym rozdrapywaniu.
Pocieszę kilka mam :)
Po trzech tygodniach mamy ułożone dziecko (tfu tfu, na psa urok) Przez ten pierwszy czas wysiała na cycu non stop, niedojadała, dokarmiałam emfamilem kupionym w buteleczkach. cały czas chciała być na rękach, chciała słyszeć serducho. Kolki a raczej wzdęcia non stop, płakałyśmy razem. Teraz piję herbatkę z kopru, podkurczam nóżki i tfu tfu lepiej. Sposób na leżenie w koszu, to obłożenie córki kocykami po bokach. Czuje się jak w brzuchu i śpi, a jak nie śpi ogląda otoczenie. Nie płacze i nie marudzi. Gorzej ze spacerami pierwsze 10 min idę z dzieckiem na ręku. Po całym osiedlu roznosi się wrzask a matka polka w drugiej ręce pcha wózek i dzielnie idzie dalej. Po pewnym czasie spokój. A jak u Was spacery? Jak z karmieniem po kątach i szukaniem ławek?

Hej dziewczyny :)
GRATULACJE dla wszystkich rozpakowanych :) Jestem pod wrażniem że Tobie wiruśka aż tak gładko poszło tylko pozazdrościć.

Za wszystkie mamy rodzące trzymam kciuki :)

Piękna pogoda :) ja dzisiaj jade na 14 do fryzjera, trzeba sie jakoś ogarnąć co by mała sie nie wystraszyla jak wkoncu zechce wyjść a potem o 19.15 ostatnia wistyta u GP ciekawe co powie.
Mnie się już codziennie śni że rodze i narazie nic a dolegliwosci jakis przepowiadajcych nie mam, czasem cos pociagnie czasem poboli i tyle. Nawet w nocy wstaje raz na siusiu o ile przesypiam całą noc. Najgorsza w ciazy jest dla mnie zgaga i to ze jak sie poloze po jedzeniu to sie mi cofa.

U mnie zostało 6 dni do terminu. Zazdroszcze juz tym ktore maja pierszy raz za soba. Miałabym ochote na szampana i na taki zwariowany wirujący sex :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/nez4037.png]Tekst linka[/url]

aaaaa i ten nieszczęsny baby blues był straszny. Płakałam i groziłam mężowi, że zapnę mu spinacze do bielizny na sutkach. Musiałam być przeraźliwa, bo kilkakrotnie chciał zwolnić się z pracy i wrócić do domu. Tak mu zawodziłam przez telefon. Nawet chciałam pytać położnej co robić, ale w kilka dni dziecko dostosowało się do warunków panujących na tym ziemskim padole i nawet dało mi zrobić sobie maseczkę i pomalować paznokcie i trochę mi lepiej. Wczoraj wyskoczyłam do ross i biedry wieczorkiem i czułam się jak bogini, szczęśliwa i zadowolona. Nawet jadąc autem śpiewałam z radiem :D
PS w biedrze na wyprzedaży są mega paki dady 2 156szt, za 49,99zł. Takie wielkie papierowe kartony.

Kuki mój zazwyczaj domaga się cyca tak co 2,5-3 godziny ale czasami jak uśnie to śpi 4-5 godzin ale nie wybudzam go wtedy.
Dzasti powodzenia na wizycie, no kochana korzystaj z ostatnich dni w dwupaku:)

Tuśka ja karmiłam raz w plenerze bo zrobiłam sobie dłuższy spacer i mały zgłodniał. Nie było najgorzej, przykryłam jedną stronę ciała kocem, młodego pod ten koc i sobie jadł. Najgorzej było znależć ławkę. Kurcze schodziłam sie ze szok az znalazłam na placu zabaw. Teraz staram się odciągać do butli jeśli wiem że idziemy na dłużej.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Wiruska gratuluje Marcysi !!!! :*
Edyta gratuluje Zosii :* teraz juz nie bedziesz miala czasu na nude :)

JoasiaG, ty chyba pisalas ze musialas odstawocalego na 48 od piersi i lekarz zalecil 60 ml nie wiecej mleka, zastanawiam sie czy to tez sa takie wyznaczniki z kp czy inne bo moja racEj wciska wiecej niz 60 ml z cyca.

PoradCoe mi prosze,tata Amelii zachorowal. Goraczka kaszel katar ledwo chodzi. My id dwoch dni spimy na sofie na dole w salonie, chce zeby sie wygrzal wyspal.. Ale cos czuje ze i mnie dopada. Gardlo boli mnie jak na angine :/ nie chce zarazic malej !!

Just.jot ! Twoja pola jest przeslicZna !!! Wiesz ile juz moerzy i wazy? Przepiekna, no ! Uwielbiam jak dodajesz jej zdjecia :) kura do karmienia sie przydaje? Chce zamowicz polski ale nie wiem czy warto..
edyta, pochwal sie skad kocyk, od razu zamawiam !!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png