Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

MarAla
sprawdź wydruk z usg, powinnaś mieć tam podane jaki jest termin porodu wg OM i właśnie badania usg. Ja mam taką informacje na każdym z 7 usg jakie miałam robione do tej pory (wykonywało 3 różnych lekarzy w innych gabinetach). Termin z OM mam na 20.09 a z usg (tego najbardziej wiarygodnego z 12tc) na 17.09. Teraz mam jeszcze większe rozbieżności, ale każą się tym nie sugerować.
Jak czytam opis Twoich wizyt i to jeszcze prywatnych, to jak dla mnie słabo to wygląda. Ja chodzę na NFZ i w gabinecie spędzam ok 15min. (bez usg). Mam robiony dokładny wywiad, lekarz dopytuje się o wszelkie dolegliwości itp, zawsze ląduje na fotelu. Od 28tc przed każdą wizytą obowiązkowe ktg.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ndf9hxp18jdmd.png

Ja jak zmieniłam lekarza to miałam wizyty po 30 minut . A ten pierwszy był o tyle bezczelny ze potrafił powiedzieć ze mąż z takim autem nie narzeka za zarobki i wypytywal a gdzie moja mama pracuje a gdzie tata i takie tam. Jak byłam w pl chodziłam zawsze z mama żeby było mi raźniej. I potrafił być na tyle świnia ze mówił nawet ze jak ja jestem jedyną czka to rodzice na mnie nie żałują. Wrr co za dziad . Zaraz stamtąd uciekałam. I ja też mam problem w co małego ubrać jak wyjdę chociaż ja jestem z nim umówiona ze przed 18 nie wychodzi :d ciekawe na ile będzie grzeczny :d

Michael 27.09.2015 , 51cm , 3215g
http://s7.suwaczek.com/201509271756.png

nutmeg82 niestety na żadnym z opisów usg nie ma żadnych terminów. Jedyna data jaka jest to data ostatniej miesiączki :( teraz już chyba za późno na zmianę lekarza, ale na przyszłość pomyśle o kimś innym. Szkoda, że dopiero teraz dowiedziałam się, że wizyty mogły wyglądać inaczej niż u mnie. Myślałam, że tak musi być...co prawda lekarka bardzo miła ale zawsze czułam niedosyt...

Dzięki dziewczyny! Za tydzień mam usg a po nim wizytę u gp to sobie poważnie porozmawiam :)

Dzien dobry
Przede wszystkim - gratulacje dla nowych dzielnych MAM!
Nieesia, Susu, Emiska - wspaniale, ze juz macie swoje bąble!
Papa Smerf i Julcia wymiatają :D
Dwupaczki - trzymam kciuki za łagodne rozwiązania..aaalee chciałam powiedziec- ze ja juz troche tesknie za brzuchem! Hehe. Choc na chwile bym tam Polkę wcisnęla!
U nas w domu - jak na wojnie. Młody ma szkole i treningi, zadania domowe, kolka dodatkowe, no i oczywiscie jest masa rzeczy do zrobienia dla RODZICÓW - wspaniale.
Młodą wczoraj odczarowali i niestety z wiecznie spiacego aniołka rozkreciła sie imprezowiczka. Albo nawiedziła nas kolka, albo to jakies wzdecie czy zaparcie..
Mialam ochote skakac z parteru na głowke.
Nawrzeszczałam na mojego niemeza, ze ma rzucac prace i siedziec ze mna, bo jak tak dalej pojdzie to uciekne. Moja cierpliwosc przegrała z hormonalną burzą.. Wstydd...
W celach rozrywkowo - odmóżdzajacych zaliczyłam wywiadówke i zakupy w aptece. Delicol na kolki poszedł w ruch - a po nim fantastyczna symfonia bąków.
Walka trwa rowniez o pokarm - powoli odpuszczam, bo ilez mozna siedziec z dzieckiem albo laktatorem. Sciagam max po 80 ml z cycków i juz troche w nocy ratuje sie mm. Poki co mleko Hipp Combiotic sprawdza sie.. Młoda spi po nim pieknie i nic sie nie dzieje.. No a pediatra powiedzial, zeby nie popadac w paranoje i dokarmiac, bo Młoda musi z wagą pieknie isc w góre.
Joanna, Chani - co do kikuta- jak juz pisałam wczesniej - ten octanisept chyba nie jest taki wspaniały jak mówia.. Ja kupilam spirytus w aptece i po 1 dobie pepek przestał sie babrac, usechł i odpadł. A trzymał sie twardo 14 dni.
Szusterka- Wariatka z Ciebie. Podziwiam i kibicuje. Mam nadzieje, ze znajdziesz wspaniale miejsce do rodzenia i juz odetchniesz ze spokojem! :D
Klaudina- jak maja byc 24 stopnie to ja bym nie ubierała az tak ciepło. Body, spodenki, na to jakis kaftanik czy bluzeczka.. Wystarczy. Jak bedzie wiało to mozna przykryc dziecko pieluszka i tyle. Potówki nie sa fajne :/
Trzymam kciuki za CC!!! Powodzenia :)

Dzis przylatuje moja przyjaciołka z Francji. Jutro mam babski wieczór z winkiem i tatarem!!! O ktorym marzyłam caaaaałą ciaze... :D Mysle, ze bedzie to wspaniała terapia na wszelkie bolączki podwójnej matki! :D
A dzis w koncu chwilowo nie pada- wiec zaraz pakuje Pole i lece do przychodni ja zapisac, potem na jakies zakupy.. I moze mi troche mózg sie wywietrzy! :D
O. A taka jestem aparatka rozwrzeszczana - zeby nie bylo zbyt słodko! :D

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_35439.jpg

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_35440.jpg

co do wizyt ja chodzę prywatnie i każda wizyta trwa około pół godziny.. nie mówiąc o tym, że jak jest potrzeba to kiedys nawet siedziałam 45 minut.. a dodatkowo lekarka od razu zleciła królowie (bo się odwodnilam) i chyba z 5 razy przyszła sprawdzić jak się czuje leżąc pod tą kroplowka.. na każdej wizycie badanie na fotelu, usg (dopochowowe i przez brzuch- z wyjątkiem ostatnich dwóch wizyt, bo wtedy było bez dopochowowego).. dlatego dziwi mnie trochę jak mówicie ze lekarze Was olewaja.. tymbardziej jak się chodzi prywatnie..
a co do uplawow ja po wczorajszej wizycie dostałam jakiś lek, bo lekarka zauważyła ze właśnie mam takie mleczne upławy.. ale mam go brać tylko jak coś mnie zacznie szczypac, a nic takiego się nie dzieje także nawet na razie tego nie wykupowalam :)

Marcelinka 21.09.2015

8ch sn
Niesia Susu Emiska Siwa ogromne gratulacje , cudeńka takie te nasze dzieciaczki , Just jot Pola tez cudna :)
Dziewczyny z 8.09 u mnie tez pobolewanie w dole ale cisza porodowa , Maly Mikołaj klucza szuka do wyjścia ale cos nie chce znaleźć :)
ja miałam 3 razy ktg i żadne skurcze sie nie piszą a następne w piątek
A i Edyta gratulacje zaręczyn
Miłego dnia dziewczyny

https://www.suwaczki.com/tickers/34bws65gbp38oe7x.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jjw4t5lff.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5s8rib16tqpdu1.png

~MarAla ja własnie też mam na wydruku napisany termin i jak jest tam data ostaniej miesiaczki to mnie sie wydaje że to urzadzenie od USG samo wylicza date porodu i zapisuje. Ja mam podane pod symbolami EDD(LMP) i EDD(AUA). Jak ty nie masz tam nic takiego to kurcze dziwne musisz sie chyba dopytać GP.

Ja jak sie wczoraj zapisaywałam na 22.09 to tam było juz z chyba 15 kobiet wpisanych i mam na 19.15 wiec moj gin mimo ze spoko facet to chyba tez leci na ilosc skoro miedzy pacjentakimi jest po 15 min różnicy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/iwj3yrt.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny odnosnie kikutow to ja od kolezanek tez slyszalam ze z tym octaniseptem to wcale tak fajnie nie jest ze strasznie dlugo ten kikut pozniej odchodzi, mojej przyjaciolce pediatra polecil kupic takie gaziki LEKO one sa juz nasaczone spirytusem i jak zaczela tym przemywac to odpadl pieknie odrazu, wiec ja sie zaopatrzylam juz w te gaziki i bede tym przemywac.

17 ch sn/cc?

Kilka dni nieobecności i niewiem juz co pisać :) przede wszystkim gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiek- widze ze troche Julek tu bedzie :D
U nas podobnie jak u Was- spinanie brzucha, ciągniecie w kroku, bóle w krzyżu, skurcze ale nieregularne- nic tylko czekać aż akcja sie rozkręci..Jutro pierwszy raz ruszam na ktg, wiec zobaczymy co i jak.
Jeśli chodzi o rozbiezność terminów- z OM wychodzi mi na 24.09 natomiast po ost wizycie z. USG wychodziło na 20.09

Ostatnio sobie dumałam i wydumałam, ze poród juz mnie tak nie obawia- bardziej to, ze moge mieć problem z pokarmem, a konkretnie jego brakiem. Niewiem czy z mojej miseczki A cokolwiek wyleci..

Mam pytanie odnośnie kąpieli- czy któraś ma/miała plastikowy leżaczek do wanienki? Sprawdził sie?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcroeqq9f6vtmz.png

Dziewczyny dziękuję że trzymajcie kciuki ale u nas nic się raczej nie ruszy.. Codziennie mam dwa ktg ale moja macica nie podejmuje żadnych skurczy... Rozwarcie cały czas na opuszek palca ( na siłę) szyjka jaka była taka jest :( dzisiaj ordynator powiedział że narazie nie mogę dostać drugiej kroplowki skoro nic tam na dole się nie dzieje.. Jutro mi będą badać przepływy,wody są czyste więc nie wiem co dalej..psychicznie wysiadam
.

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Dziewczyny ale lecicie z tematem :D jak tu nadrobić przy małym wrzaszczku!
Joanna, Siwa nie zdążyłam Wam ostatnio pogratulować, zdrówka dla Was i Waszych ślicznotek!
Chani pamiętam że miałaś problemy ze szwami ale nie doczytałam, jak sobie poradziłaś z tym problemem, już dobrze?
Amilka gratuluję cudnego Słodziaka :))
Kataryb dwa dni temu pisałaś o puchnięciu, nie wiem czy to ma związek ale mi stopy niemiłosiernie spuchły 2 dni przed porodem, z tym że ja już wcześniej miałam z tym problem.
Charming biedactwo, teraz czytam że Ty wciąż w dwupaku...ściskam Cię mocno!!! Jak się czujesz?
emiska81 gratuluję cudownego synka, a jak Ty się czujesz? Dochodzisz już do siebie? Wszystko będzie dobrze, na szczęście lekarze szybko zareagowali z tym odklejającym się łożyskiem. Kuchnia widzę "w trakcie" ale już teraz mogę napisać że pięknie się prezentuje!
Pamela95 ja się bardzo umęczyłam przy porodzie, zero znieczulenia, podsuwali mi gaz ale tylko się irytowałam tym że nic nie daje. Mimo wszystko próbowałabym kolejny raz bez zzo. Podobno nieraz kończy się cc. ALE -nie wiem jak bym się zachowała podczas porodu mając możliwość wzięcia zzo, u nas w szpitalu nie dają więc nie miało co kusić.
Wiruśka ja to nawet słyszałam o wersji 4xS: seks, schody, sprzątanie, sutki :D Do dzieła!
Nieesia, Susu gratuluję!!! Ale się rozkręcacie dziewczyny z tymi porodami :)
Kolczyk ja swojego malucha owijam w kocyk ściśle, robię z niego coś ala rożek. Zawijam go tak aż się upewnię że nic się nie poprzesuwa tak, by małemu buziola zasłonić.
joanna89a mi w szpitalu też mówiono o pielęgnacji na sucho, chyba że coś się zacznie dziać to octenisept. Jak przyszła położna środowiskowa to powiedziała że nawet 2 razy dziennie można psikać choć stwierdziła że ładnie się goi. Więc co położna to inaczej :) Ja raz na dzień-dwa dni psikam kikut i patyczek i przecieram, położna mi pokazała że śmiało mogę ten kikut odsunąć delikatnie od skóry i wtedy dobrze go wyczyszczę.
joasiaG ale kapitalny garniak!! :D

A ja mam pytanie odnośnie problemów z bączkami u maluszków, macie z tym problem mamusie? Bo mój Kubuś meczy się często, podkurcza nóżki i widzę ze coś mu doskwiera a nie wiem jak pomóc. Myślę ze to gazy. Czytam just.jot że polecasz te kropelki tak? A jakieś masaże? Kładzenie na brzuszku pomaga? Może macie jakieś metody sprawdzone. Wczoraj Kuba od rana do 16-tej nie spał, wciąż się wiercił, kwękał, stękał, popłakiwał, szukał cycka choć nie był głodny. Dopiero jak położyłam go sobie na piersi (jak do kangurowania) to mu przeszło i zasnął. Później to go nawet na karmienie nie mogłam dobudzić taki umęczony był...

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

mycha ja mam możliwość gazu znieczulenia PDA i jakiejś królowi . Wczoraj polozna mowila ze przynosi bardzo pozytywne skutki królowa i nie ma powodów dawać znieczulenia. Nie wiem co mam myśleć i jak się zachowam jak będzie mnie bolało. Juz wczoraj miałam ochotę zwiewac. Nie chce też mieć urazu do dziecka przez ból ..

Michael 27.09.2015 , 51cm , 3215g
http://s7.suwaczek.com/201509271756.png

Dzięki dziewczyny...kiepsko psychicznie już...Bo jeszcze jako tako mam siłę chodzić.. No Narazie czekamy bo może się coś zacznie dziać..i zobaczymy jak jutro to usg z przepływami..A mówię wam dość mam.. Jak jutro się nic nie dowiem to będę rozmawiała o cc, naprawdę już nie mam siły z resztą mój Ł. Tak samo...psychicznie... Wczoraj ryczałam z bezsilności.. I dziś też chyva tak będzie.. Cały czas mi chcą wmówić że nie znam terminu miesiączki,Juz nawet nie chcą wierzyć że powinnam mieć termin na koniec sierpnia
.pomijam to E termin z usg prenatalnego też był na 31.08. No i co najważniejsze wiem ze do zapłodnienia doszło w Mikołajki... więc tak czy siak jestem PO TERMINIE..

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Co do terminów to ja wg OM 23.09 a wg usg 19.09.
Co do wizyt moje wyglądają tak jak i wiruśka tu pisała identycznie jak trzeba to i 45 min mnie trzyma nie puści z jakimiś watpliwościami:)
Na szczęście dzisiejsze badania usg wskazało ze jednak wszystko ok i pecherz em i z nerwami, ilość wód prawidłowa. Masy nie można już było tak dokładnie oszacować bo główka tak nisko. Ale tak ok 3400:)

banana ta dla dziecka ależ słodka kupie taką Jagusi jak podrośnie :)
edyta12345 ten śpiworek zdecydowanie do Twojego wózka pasuje.
joasiaG kurczę garniak pierwsza klasa młody będzie rządzić ;)
Just.jot ale się uśmiałam z tej fotki. Pola słodka.
pamela95 ja nie miałam żadnego znieczuleni i gdybym miała rodzić jeszcze raz też bym żadnego nie brała. Miałam pełną kontrolę nad partymi i nic mnie nie otumaniało. Ale to tylko moje zdanie każdy ma inny próg bólu.

Ja pije herbatkę z kopru włoskiego i z rumianku i Jaguś problemu z brzuszkiem nie ma. Może spróbujcie też pić ale to dla tych co karmią cyckiem.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Alucha faktycznie dziwne, że nie zrobili Ci usg.. ja przy każdym przyjęciu do szpitala miałam pierwsze co to po badaniu na fotelu usg.. mimo, że zanim miałam skierowanie to oczywiście tego samego dnia miałam usg i badanie u GP i dawałam lekarzowi na IP wydruk z tego badania..

A co do tych badań palcem, że moja ginekolog zawsze mnie przeprasza jak mnie bada, że to jest nieprzyjemne badanie ale ona musi.. a jest tak delikatna, że przysięgam, że w życiu nic nie poczułam jak mnie badała..
Ale wczoraj jak zbadała to fakt faktem wieczorem (ale dopiero wieczorem nie przy badaniu!) bolało mnie podbrzusze, ale to może być związane równie dobrze ze spacerem i wieczornym seksem..

Marcelinka 21.09.2015

Cześć dziewczyny! Długo nas tu nie było (prawie tydzień), nie jestem w stanie was nadrobić. Tak więc wielkie gratulacje dla wszystkich nowych mam jakie się pojawiły w tym czasie.

U nas wszystko w porządku, mały je coraz więcej na początku był niejadkiem. Dzisiaj mija mu tydzień i ulubionym sportem jest spanie na mamie. Zdjęcie wrzucę za chwilkę z telefonu.

Mam pytanie do mam po cc. Czy u was nad raną tydzień po zabiegu pojawiły się twardsze miejsca tak jakby podpuchnięte?

02.09.2015 Karolek 3300g i 55cm szczęścia 🙂
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvk6nlnu4w58ul.png[/img]