Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Kataryb, daj sobie na chwilę pod zimną wodę, a później połóż wyżej niż serce. Pewnie to nic :D mi też puchną, a ciśnienie mam w normie. Trzeba się tylko pilnować, bo opuchnięte części ciała, ciśnienie powyżej 140/90, białko w moczu to objawy (chyba) zatrucia ciążowego. Poproś kogoś jutro o pożyczenie ciśnieniomierza, tak tylko żeby się upewnić :) bo napewno wszystko jest ok :)) ale lepiej monitorować:)

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Dziękuję dziewczyny! lezymy w szpitalu chociaż sama nie wiem po co... zrobili ktg i ciśnienie słowa położnej "perfekcyjne". Usg wykazało że moje łożysko jest jednak jeszcze wydolne. Jutro mamy mieć 3 razy ktg i ciśnienie jak bedzie okey to do domu a jak nie to wywołują ale znając mój los wszystko będzie dobrze :)
Swoją drogą to jest jakas masakra ! Każdy lekarz mówi coś innego :( a badania krwi i moczu sa wręcz idealne.. pewnie moja zajebista ginekolog chciala sie mnie pozbyć i tym sposobem spedze nie potrzebna noc w szpitalu.. koszmar ! :( dzieci płaczą a mnie nerwica bierze że tez bym juz chciala a tu nic. Mało tego ostatnio gin na badaniu powiedziała że rozwarcie na 3 cm a dzis ze 0.5 cm.. polozna badala mnie w szpitalu i mówi ze żadnego rozwarcia nie ma.. ta ginekolog nie powinna nazywać sie ginekologiem .. jestem mega zła :(

dzasti
hej hej :) czytam ale mało pisze bo właściwie nie mam o czym, nic się nie dzieje, tak sobie chodze w dwupaku :d
Jutro wizyta po 2 tyg zobaczymy co się zmieniło. Odebrałam wyniki GBS i mam ujemny, w morfologii bez zmian czyli anemicznie mimi brania żelaza a w moczu znowu liczne bakterie i nie wiem czemu ale to chyba dla mojego gina ma małe znaczenie bo ostatnio też tak było i nic nie powiedział...

dzasti wcześniej już o tym pisałam... polecam zrobienie badania moczu z użyciem tamponu (Do badania najlepszy jest mocz pobrany rano, po przerwie nocnej (minimum4 godz. od ostatniej mikcji). Po umyciu i osuszeniu zewnętrznych okolic moczowo-płciowych (w pochwie należy umieścić tampon lub gazik), do badania należy pobrać mocz ze "środkowego strumienia" tzn. pierwszą porcję oddajemy do toalety, następnie do pojemniczka ok. 150-200 ml i resztę do toalety. Próbkę należy jak najszybciej dostarczyć do badania. Mocz należy pobrać do specjalnie do tych celów przeznaczonego pojemnika jednorazowego użytku.)

Użycie tamonu ma za zadanie zatrzymanie ewentualnego śluzu, który może wpaść do próbki i zafaszować wynik. Dodatkowo zażywaj żuravit. Nie zaszkodzi, a może pomóc. A i dla pewności zrób może jeszcze posiew.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Hej!Nie pisze tu czesto,ale czytam Was prawie codziennie.
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i wytrwałości dla tych co jeszcze w dwupaku.
No to jutro chyba czas na nas,mimo ze mamy termin na 17 jutro o 8 musimy sie stawić w szpitalu ponieważ mamy niewspółmierność barkową i z sobotniej wizyty Zosia ma 4300 wiec jutro najprawdopodobniej cesarka.
Spokojnej nocki.

Zosieńka :) ur.8.09.215 4210g i 57cm
http://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7a65cwim.png
10.05.2019

2014 [*

Edyta12345
Kochane wózek to mima xari ;-) nie bede skromna i powiem ze na zywo jest obłędny!!! :D wymarzony mój od dobrych dwóch lat Hihi

Mamusie dziewczynek :-) w pepco cudne opaski! Za grosze bo opakowanie po 3,99zl :-)

edyta12345 super te opaski. Normalnie idę rano do Pepco :) i jeszcze ta cena! Mi wczoraj przyszła przesyłka z opaską i skarpetkami soxo i zapłaciłam prawie 20 zł... Teraz widzę, że strasznie przepłaciłam :(

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_35394.jpg

kataryb NIE Do rodzenia :/ niby tętno za niskie ok 120 i trochę więcej. ..
Nie dam tam rady kobieto ... tam do szpitala nawet nie zdecydowała bym się iść umierać :/
Pojadę rano na ktg i zobaczę jaki wynik będzie. ..
GP podejrzewa ze łożysko może być zwapnione. .. nie wiem czy tego się nie da z usg odczytać?
I powiedzcie mi czy musze klasc się tam gdzie dostałam od niej skierowanie ? Położyć się mogę owszem ale w innym szpitalu ...

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Kataryb zmierz sobie ciśnienie, dla pewności.
U mnie np. po tym ochłodzeniu opuchlizna sama znikła. Ale moja koleżanka mówiła, że tuż przed porodem stopy bardzo jej spuchły i to był znak! ;)
dzasti może być jak i u mnie - jednak była infekcja. Zrobiłam posiew, wyszły bakterie. Dostałam antybiotyk. Podobno to całkiem częste pod koniec ciąży. W każdym razie kolejny posiew, kontrolny, wyszedł czysty. Czyli pomogło :)
szusterka najważniejsze trzymać rękę na pulsie! Dasz radę!
Gosia33 chyba przeczucie Cię nie myli. A co to ta niewspółmierność?
weronika.95 współczuję niepotrzebnych nerwów i wizyty w szpitalu. Czy wiesz co dalej w związku z tak dobrymi wynikami?
charming bardzo mi Cię szkoda... Może rzeczywiście nie nastawiaj się, a jak ruszy, to ruszy? A tak, przynajmniej się nie rozczarujesz.
siwa gratuluję małej Lenki. Słodko razem wyglądacie :)

A mnie zaczęło coś konkretniej boleć, ale to jeszcze nie to. Nie potrafię wyczuć żadnej regularności. Chociaż trochę mnie mdli i boli krzyż.
W każdym razie dodrukowałam wyniki badań (bo były na mailu) i sprawdzam stan torby.
A mąż się ze mnie śmieje, że sama tego chciałam :) Szuja jedna!

Witek
17.09 g. 4.20

siwa87 Gratuluję córeczki!
emiśka również gratulacje! Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze!

Wczoraj byłam na wizycie, GP powiedziała to samo, co w niedzielę na IP, że szyjka długa i zamknięta i w ogóle. Ja ponarzekałam, że nic się nie dzieje, żadnych skurczy i w ogóle... Zaliczyłam wieczorny spacer po Łazienkach i teraz siedzę, i takie mi się skurcze b-h rozkręciły, że może wreszcie moje dziecko zechce do nas wyjść :) w środę kolejne ktg i mam nadzieje, że zapiszą się na nim jakieś skurcze :) i że wkońcu zacznie się coś dziać :)

Kataryb też gdzieś czytałam, że puchnie się tuż przed porodem :) Ja w czasie tych upałów w ogóle nie puchłam, no może max 5 razy miałam lekko popuchnięte dłonie, ale to wszystko, a w zeszłym tygodniu, jak już się ochłodziło, to zaczęłam puchnąć, palce u stóp jak serdelki i u rąk również i tak trwało to z 4-5 dni. Teraz jest ok.

Hej dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. co ile miałyście/macie skurcze przepowiadające? Bo mnie boli co okolo 10/15min ale nie wiem czy to to, czy jechać, czy poczekać do rana? Mały w międzyczasie sie wierci i to mocno jak leżę. A śluz mam lekko podbarwiony brązowawo. Brzuch moim zdaniem wcale sie nie obniżył. Spać mi sie chce a tu nie daje.

kataryb jak cisnienie i ktg jutro będzie dobre to do domu i czekać do terminu a jak nie to wywoływanie. Chociaż polozna powiedziała że nie chciala by zeby wywoływać bo skoro nie ma rozwarcia i szyjka nie skrócona to poród może trwac nawet 3 dni i nie chciala by mnie meczyc do poki samo sie cos nie zacznie :)
emiska bedzie dobrze ! Dawaj znać co z malym!
Ja puchne w sumie od maja. Jak przycisne nawet na lydce kolo kości piszczelowej to zostaje mi mega wgniecenie.. sama woda :( lekarze stwierdzili że jest jej okolo 10 kg :(
A propo wagi to mój maly w czwartek wazyl 3600 a dziś usg wyszlo 3800 :o wiadomo trzeba brac pod uwage margines bledu. Az sama jestem ciekawa ile w rzeczywistości waży :d