Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny melduje sie juz ze szpitala, spokojniejsza. Wyobrazcie so bie jaki motyw zbadali mnie tu i stwierdzili ze szyjka ma 32 mm a nie 21 jak wczoraj twierdzil moj gin i ze ogolnie to oni nie widzia potrzeby zebym tu lerzala no ale skoro mam skierowanie to zastrzyki dostane. Mniw ten zastrzyk w pupe strasznie bolal ale coz do przezycia. Rozmawialam z moin ginem i on twierdzi ze to nie mozliwe ze tak mi dzjsiaj wyszlo z ta szyjka ze pewnie ze zlej perspektywy mi glowice usg wlozyli. Wiec sama juz nie wien co mam myslec. W kazdym badz razje jestem jakas spokojniejsza. W szpitalu strasznie goracoo i chyba tu umre, mam nadzieje ze w niedziele mnie puszcza.

Weronika gratulacje! Dobrze ze po szpitalu ok.
Ja dzis jak planowalam pojechalam kupic/ogladac wozek. Bylismy praktycznie zdecydowani na Bebetto Silvie i oczywiscie po kilkugodzinnym maratonie calkowicie zmienil nam sie typ :D albo camarelo carera, albo adamex pajero. I wez tu byc czlowieku madry i zdecyduj :D
Podroz i lazebie tak mi daly w kosc, ze pierwszy raz poczulam bole ledzwiowe. Pospalam godzinke, lezakuje dalej i mi lepiej.

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png

karola83 o stanie przed rzucawkowym nic nie mówili ale ja zdaje sobie z tego sprawę. W poniedziałek musze załatwić wizyte u ginekologa i porozmawiam z nim o tym. Poród mialabym wywolywany gdyby badania krwi źle wyszly a wyszły dobrze :) cisnienie mialam wlasnie takie 140/80 i powiedziały, że jest okey.;) wiec zobaczymy co okaże sie w poniedzialek :)

joasiaG, Mariia, maga23 moja gin. dzisiaj na wizycie stwierdziła, że na razie nic nie robimy z tym paciorkowcem cholernym i przy porodzie podadzą antybiotyk chyba penicylinę, także nie taki diabeł straszny..
Weronika Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia:), nóżki faktycznie straszne, współczuje.
Just.jot Ty to jesteś szalona mamuśka:) "Zaliczyłam lumpy i małe zakupy i boli mnie wszystko :/ do kitu jest ta koncowka ciazy :P Jakbym mogla- to bym urodziła tu i teraz. Z marszu! :P", hehe

A po dzisiejszej wizycie to termin nam sie nie przesunął i moja gin. twierdzi, że najbardziej miarodajne jest USG pierwsze, czyli termin zostaje na 08.09., ogólnie jest 36,5 dni, ale jak coś to już bezpiecznie bo mały waży prawie 3300 i pani doktor stwierdziła, że mogę urodzić sporego dzidziusia:), dostał też sterydki, na razie jesteśmy pozamykani na cztery spusty, główką już tak nie napiera i ogólnie odechciało mu się wyjść do mamusi:(
Więc na razie czekamy. Pozostaje tylko wybrać szpital:)
Torbę mamy spakowana jedną sportową męża, i jeszcze w nią włożyłam taka małą dla synusia z ubrankami, pampersami, kremem, chusteczkami,ręczniczkiem.
Chani będę wypatrywać w reklamie Twojej Willow:)
Kataryb na pewno szybko Was wypuszczą , dasz radę ja też leżałam w takie upały

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

weronika.95
karola83 o stanie przed rzucawkowym nic nie mówili ale ja zdaje sobie z tego sprawę. W poniedziałek musze załatwić wizyte u ginekologa i porozmawiam z nim o tym. Poród mialabym wywolywany gdyby badania krwi źle wyszly a wyszły dobrze :) cisnienie mialam wlasnie takie 140/80 i powiedziały, że jest okey.;) wiec zobaczymy co okaże sie w poniedzialek :)

Weronika.95 trzymaj się i odpoczywaj jak najwięcej, żeby ciśnienie nie rosło. Dobrze że tego białka nie masz dużo, ale to już jest sygnał ostrzegawczy. Wiesz może na co lekarze patrzyli w badaniu krwi? Na zmniejszone płytki? Mi lekarz też nic nie mówi o zagrożeniach. Powtarza tylko, że wszystko pod kontrolą.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Dzien dobry mamusie :) Ja już po dzisiejszej wizycie :) wszystko dobrze szyjka zamknięta długa, mała waży 3200 :) GBS ujemne :) czekamy na poród z niecierpliwieniem :) Wczoraj mąż skręcił łożeczko brakuje mi tylko ozdób na scianie bo jeszcze nie są gotowe i jedna mała pułka na maskotki i nocna lampka... Wózek też już mam 3w1 Peg Perego Book Plus 51 tylko jeszcze w kartonach zapakowany więc jak go złożymy to wrzucę fotkę. echeveria piękne fotki ; ) Weronika.95Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia:)

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34286.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34287.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34288.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbqtkfvxbi785b.png

Weronika, serdeczne gratulacje! Nogi faktycznie miałaś bardzo spuchniete. A dali Ci coś na to, żeby zeszła ta opuchlizna?

Ja dziś kupiłam buty trampki w rozm. 39, żeby mi się spuchniete stopy zmieściły. Przed ciążą na miałam 37, mam nadzieje, że jak woda zejdzie to wrócę do tego rozmiaru ;)

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

karolina 83 nie wiem na co patrzyli przy badaniu ale skoro pobrali aż 4 strzykawki to zrobili dokładne badania :) mocz tez dokładnie badali bo 2 razy pobierali i skoro nie zauważyli nic nie pokojacego to staram sie byc spokojna :)
zbazba nic nie dali na ta wode :( nogi do gory, moczenie w wodzie z sola, picie pokrzywy, twarożek z anansem, ogorkiem lub morela, że podobno to odwadnia :)
Dziekuje bardzo za życzenia ! :)
monikalina w takim razie wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu :)

jakoś nie mam motywacji, żeby coś napisać, codziennie czytam ale dopiero durka mnie zmobilizowała do wrzucenia postu bo ostatnio zastanawiałam się nad tą aukcją na allegro z której chyba kupiłaś wyposażenie łóżeczka (bynajmniej widziałam podobne na tej samej aukcji ale jak wysłałam zdjęcie z opisem, że nie chcę zygzaków babka mnie spławiła mówiąc, że nie robią zamówień indywidualnych:/ poza tym nie mieli rozmiaru 140x70)więc zdecydowałam się na ten drugi zestaw ale w nim nie ma baldachimu.

w środę będę znała datę cc

jakaś zmęczona jestem, niskie mam ciśnienie i wysoki puls
jakoś tak do niczego :/

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34292.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34293.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

durka siwa Ładne łóżeczka ciekawe ze wybralyscie takie same komplety poscieli :)

Byłam dziś na zakupach szukałam jakichs fajnych bluzek dla siebie, które bylyby dobre do karmienia z dyzymi dekoltami lub rozpinanych i teraz kłuje mnie podbrzusze po prawej stronie :/ a od kilku dni nie mogę stanąć na prawą nogę i cale biodro mnie boli to chyba jest rwa kulszowa. Całą ciąże było dobrze to teraz musi się coś przyplątać.

Nieesia i monikalina wszystkiego Najlepszego :)
Weronika ! Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze zycia...! U nas cywilny sadze ze bedzie wnnastepnym roku :) organizacyjnie zajme sie tym po porodzie( jak wszystkim innym) .
siwa, od razu sie pochwal kiedy przywitasz swojego Szkraba :) a imie na 100% jakie wybralas? Chyba zapomnialam :P
Chani, ja tez bede wypatrywac Willow !!

Co do tego mojego nieszczesnego Lredytu, to jestem dokladnie takiego samego zdania jak joanna89a, az mnie telepie jak o nim mysle ale z drugiej strony mieszkam z moim juz dobre 4-5 lat gdzie na sam wynajem wsadzilismy ponad 18tysiecy.. Domek jest na uboczu, na wsi. sliczny, maly a z kuchni to pewnie byscie nie wychodzily.. Niestety wszystko trzeba zrobic samemu i na to kredytu nie ma ale moj jest bardzo zaradny i on sam wszystko pieknie by wykonal( na budowlance sie zna) .. Ehh te zyciowe decyzje, co dziewczyny..?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Banana ja tez mam kredyt na mieszkanie zostalo mi 23 lata ehh ale coz chce sie miec swoje to nie ma innej opcji. Ale wychodze z zalozenia ze lepiej placic rate kredytu i mieszkanie/ dom jest moj niz placic komus za wynajem i wtedy nic sie z tego niema. Ja mqm jeszcze ten luz ze mqmy mieszkanie bezczynszowe wiec dom to juz tym bardziej zadnych czynszy nie generuje:)

My w zeszłym roku kupiliśmy mieszkanie bezczynszowe, cały kredyt poszedł na zakup, ale jeszcze trzeba było go wykończyć i urządzić dodatkowe 40 tys na to poszło choć mój mąż sam wszystko robił, tylko meble do kuchni robił nam znajomy. W sumie to tydzień temu skończyliśmy ostatnie brudne roboty malowanie i kładzenie podłogi w przedpokoju. Zostały drobiazgi do wykończenia. Prawie rok codziennie po pracy mój mąż robił na mieszkaniu, początkowo robiliśmy razem ale z każdym miesiącem musiałam bardziej odpuścić. Jestem z niego dumna, pięknie mu to wyszło tym bardziej że zrealizował wszystkie moje pomysły.