Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Echeveria cudownie wyglądacie :) Marzy mi się by tak sobie radzić z dzieciaczkiem jak Ty sobie radzisz, a co do płaczliwych nastrojów to chyba naturalna kolej rzeczy, ja się właśnie tego obawiam biorąc pod uwagę moje rozdrażnienie w ciąży, nie wiem co to będzie po porodzie :D
ania_1009 dziwne że nie skierowali Cię do szpitala, chyba uznali że za mało Cię boli ;/
Ja przy ataku kolki nerkowej jechałam do pogotowia z myślą że dają mi zastrzyk i do domu ale nie było innej opcji jak szpital. Ja bym pokombinowała z tą nerką, wystarczy że 'dostaniesz' bardzo silnego bólu i muszą Cię przyjąć do szpitala, z tym że musisz się liczyć z tym że zatrzymają Cię na trzy dni na pewno. Ale tam Cię dokładnie przebadają, zrobią usg nerek, dostaniesz kroplówkę na "przeczyszczenie" kanalików nerkowych, może coś Ci tam zalega, piasek albo kamyczek i prędzej czy później to się może odezwać już na poważnie.
Mnie od wczoraj boli znów nerka i właśnie się boję co z tego wyniknie. Zmuszam się do picia, nienawidzę tego ;/
daritka olej swojego lekarza i jedź do szpitala, powiedz jak wyszło Ci KTG które robiła położna. Nie mogą Cię odesłać, albo Cię zostawią na obserwację, albo zrobią KTG i uspokoją. Lepiej nie ryzykować. A ten lekarz to... no comment.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tych bóli, jak widać co osoba to inaczej więc może ja po prostu tak mam, jak będzie się za często powtarzać wtedy zadzwonię do ginekolog. I dobrze wiedzieć że nie tylko ja dostaję głupich myśli pod koniec ciąży ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Kataryb
Ania_1009 wspolczuje jak masz problem z nerka, ale dobrze ze szybko zareagowalas i masz antybiotyk. Ja mialam problem z prawa nerka byla bardzo powiekszona plus piasek sie zebral, meczylam sie kilka dni myslac ze mam zapalenie pecherza, jak juz nie bylam wstanie wytrzymac, bo bol sie straszny pojawil wlasnie po prawej stronie na plecach, gin kazal mi jechac do szpitala. Okazalo sie ze dostalam kolki nerkowej ( bol byl straszny!! Wrecz prosilam o srodki przeciwbolowe- pielegniarki twierdzily dla pocieszenie ze przy kolce nerkowej bol jest porownywalny do bolu przy skurczach porodowych takze wypas:)). Polezalam pare dni w szpitalu na lekach i przymusie picia min 3 l na dzien wody zrodlanej, wysikalam piasek i mnie wypuscili. Od tego czasu sie bardzo pilnuje z iloscia wypitej wody i zeby tylko mnie nie zawialo bo nie chcialabym tego powtarzac.

Ja mam właśnie na skierowaniu w rozpoznaniu wpisaną nie określona kolke nerkowa :/ w dzieciństwie chorowalam trochę na zapalenie nerek niestety :/ i chociaż to było dawnooo to ból pamiętam do dziś :/ udało się prywatnie na jutro zapisać a jsk będzie mnie mocniej boleć dziś to pojadę na pogotowie po prostu.. jeszcze jutro z małym do dentysty jadę - kolejne wyzwanie :/

pranie wywieszone, obiad zrobiony, czekoladowe ciasto opadające czeka aż wystygnie, zaraz biorę się za robienie paznokci i przy okazji obejrzę "Śniadanie do łóżka", kąpiel, może wystarczy czasu na prasowanie i wieczorem wpada teściowa.
Plan jest, gorzej jak mnie zetnie w połowie bo rzadko śpię a dziś mam taki dzień do spania...
Humorki... eh, miałam to ciasto robić wczoraj ale po porządkach byłam tak zmęczona i brzuch mi się napinał, że w końcu stwierdziłam, że zrobię je dzisiaj. Mąż tylko zapytał, gdzie jest jego ciasto czekoladowe (właściwie powiedział to w żartach) a ja byłam już tak padnięta, że się popłakałam :/ bo go nie zrobiłam a on tak czekał...

chłopy są durne ale baby czasem też :D hehehe

Malutka, co u Ciebie?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

Joasia nie składalam żadnej deklaracji...zadzwonie i zapytam tej poloznej. Miałam sie też umowić z nią na "zwiedzanie" naszego oddziału ;)

Ja tu już od tygodnia mam problemy ze spaniem...;( kłade się o 22,23...a zasypiam 4,5...
Przewracam sie z boku na bok,brzuch mi twardnieje,mała kopie...
W dodatku...nie wiem czy to od mojej niedoczynnosci czy od czego ale czuje jakbym miala petle na szyi. nie moge oddychac. Nie dosc ze dziecko uciska na przepone to jeszcze to...;(
Chyba pojde spac...o ile uda mi sie zasnąc ,ale jestem taka zmeczona i spiaca ze nie dam chyba rady.

Echeveria tak w ogole to sliczna Niuńka! A w domu to ja nie mam tak posprzatane jak Ty teraz...!
Widzę że tez masz dużego psiurka.
My mamy bokserke. Rozpieszczoną przez teściów. Ma 7 lat. Nie umie wychodzic na spacery(bo jej nie nauczyli) i biega tylko po podworku. Jest bardzo agresywna w stosunku do innych suk,z psami róznie bywa. Dzieciom niby nic nie robi kiedy przychodzą...ale nigdy nie wie kiedy jest STOP. Tesciowa ciągle przynosi jej zabawki a ona jak widzi miska to jest chora! Rzuca sie,skacze...Nie raz mi juz skoczyla na brzuch i podrapała. Albo uderzyła zebami przy zabawie. A taki 45 kg pies...jednak ma duzo siły. Jest przyzyczajona ze tylko jej poświęca się uwagę...
I boje sie jak to bedzie jak przyjdzie dziecko. Jestem pewna ze bedzie skakac do wozka kiedy bedziemy zajmowac sie mała a nie nią...
A nie daj Boże...żeby dziecko zaczelo sie bawić jakąś zabawką...to juz napewno skoczy. Zrobie tak jak pisałyście o tej pieluszce ze szpitala i zeby wyjsc z psem na spacer kiedy przyjedziemy ze szpitala. Ale mimo wszystko to jest 7-letnia niereformowalna juz suka. Ostatnio zaczelo jej odbijac i warczy nawet jak sie przejdzie obok jej miski z "kulkami" . ehhh...

daritka, jak widać nie trafiłam z reakcją lekarza :) ale dziwię się trochę jego reakcji. Ja bym dawała na izbę, bo stres oczywiście jest, życzę, by okazał się tylko niepotrzebny. Ale może coś jest na rzeczy? Ja bym się upewniła na Twoim miejscu.

siwa, ja myślałam, że Twój mąż jest Polakiem mieszkającym we Francji. Jak się dogadujecie, skoro Ty po francusku nie szprechasz? (ja wiem, że język miłości ;-) ale tak poza tym?)

Witek
17.09 g. 4.20

Gość Milenka 31

Hej dziewczyny! czy macie problem z hemoroidami? ja już od tygodnia staram się go pozbyć,ale jak na razie przegrywam.mam maść,czopki procto glyvnelon.ból okropny
:(
do tego moje zmienne nastroje-wszystko mnie już wkurza.

odnośnie położnych... dziś akurat załatwiałam ten temat w przychodni i wychodzi na to, że po porodzie będą przychodziły do mnie dwie, tzn.
jedna do maluszka, druga do położnicy, czyli do mnie. To jest jakieś nienormalne. a wszystko dlatego, że tu gdzie mieszkam zapisuję do przychodni dziecko i stad przychodzić będzie położna do niego (z tą jestem już 'ugadana' co i jak i kiedy). Natomiast mój lekarz rodzinny jest w przychodni w miejscowości 20km dalej (i nie zamierzam go zmieniać) i stamtąd ma przyjeżdżać położna do mnie (bynajmniej podobno powinna - tam jeszcze nie byłam, nie rozmawiałam na ten temat więc ciekawa jestem, czy się pojawi). Ot, od przybytku głowa nie boli :D

a i jeszcze się pochwalę. Brałam udział w konkursie rossnet i wygrałam zestaw johnson's baby (szkoda, że akurat tej firmy, ale co tam). Była tam torba z przewijakiem, płyn do mycia 3w1, oliwka, chusteczki nawilżane (x2), wkładki laktacyjne i krem na odparzenia. To jest moja pierwsza jakakolwiek wygrana w życiu więc miło :D

Stasiu, 27 sierpnia 2015r., 54cm, 3300g

Karolina 83, od jakiegoś miesiaca (badałam już 3x w ciągu miesiąca) mam to samo, leukocyty trochę za wysokie, limfocyty sporo za niskie, neutrofile za wysokie. Lekarz nic nie mowił, dodatkowo zrobilam CRP ilościowo czy jest jakiś stan zapalny i wyszło w normie (2,9), więc taki chyba urok ciąży.

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Miałam się pochwalić, bo dziś odebrałam zamówienie i w końcu koszula do porodu. Ale ciągle coś w tematach nowego.
W każdym razie jestem bardzo zadowolona, bo koszula jest i krótka i rozwiązywana na piersiach, ale zarazem wygląda porządnie. Firma Coala - polecam jakby co.
Aha, i dobrze, że wzięłam L, bo w M brzuch by mi się na pewno nie zmieścił. Tak patrzę po ubraniach ciążowych, nie tylko koszulach nocnych i myślę, że "większe" dziewczyny to nie wiem, w jakim rozmiarze mają w ciąży chodzić wg tych producentów? Bo ja przed ciążą rozmiar 36-38, a obecnie brzuch się nie mieści w bluzki rzekomo "na całą ciążę", w koszulach ciążowych wyglądam jak bomba, spodnie ciążowe cisną brzuch...

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_33776.jpg

Witek
17.09 g. 4.20

moja suka to 3,5letnia rottweilerka, do tej pory pupil nr 1 w domu.. tez troche sie balam jak zareaguje na dziecko, ale jest super! tylko jak polozna byla, to jak wyszla z mieszkania, to suka sprawdzala czy na pewno dziecko jest w domu, musiala zobaczyc i dotknac nosem. ogolnie Julke olewa, ale jak zacznie plakac, to pies jest pierwszy przy lozeczku.

Dziewczyny jak to jest z tym wymazem ? Jak chodze na nfz to tez mam placic za to ? Moja gin kazala mi przyjsc w skonczonym 35 tygodniu czyli w 36 i podejrzewam ze pewnie mi ten wymaz pobierze czy to jakos inaczej sie odbywa ? Bo u jednych czytam ze jest tak u drugich ze same zanosicie do laboratorium i sie pogubilam troszke

Echeveria nie moge sie napatrzec na Twoja krolewne a ty wrecz promieniejesz na tym zdjeciu ;) wszystkiego dobrego dla Ciebie i malej ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

charming_mi

Dziewczyny ponawiam moje pytanie czy są jakieś żele przeciw bólowe które można stosować w ciąży? Tak mnie rypie ta noga z pośladkiem że już nie daje rady nawet lezec..

Charming
Jak byłam w szpitalu w dziewiątym miesiącu to strasznie mi spuchła noga i wiem, że przepisali mi żel na opuchliznę i przeciwzapalnie. Wydaje mi się, że to był lioton 1000. Nie wiem co Ci dolega bo ten żel to tak przeciwbólowo to nie bardzo ale jeśli jest tam u ciebie jakiś stan zapalny to może pomoże.

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

monikalina
Dziewczyny, czy materacyk piankowy można prać w pralce? Nie pamiętam, czy go już prałam:/

Jak nie masz jakiejś metki, że można to chyba bym nie ryzykowała. Zimą to łatwiej bo na balkon i w mrozie się odkazi. Latem to jedyny jaki znam dobry sposób na materace to się rozsypuje sodę oczyszczoną na dwie godziny a potem odkurza. Zabija wszystko :)

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Kolczyk M świetna ta koszula, muszę wreszcie poszukać koszuli dla siebie...

My dziś po wizycie, mamy 34 tydzien i 2570 g wagi, wszytsko w porzadku, pobrali mi posiew na gbs, zobaczymy jakie bd wyniki. Mała jest ułożona miednicowo, lekarz mowi ze się przekreci i nie się czym marwić... ma któraś z Was takie ułożenie dziecka?

Musze się Wam pochawalić pokoikiem już prawie gotowy, jeszcze tyylko kosmetyczne poprawki :) Ubranka gotowe, czas powoli pakować torbę do szpitala :-D

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_33777.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_33778.jpg

Ja położnej nie wybieram. U mnie w ośrodku jak juz pisałam jej nie ma . W lekarzach tez wyboru nie mam jeden pediatra i amen. Zapisuje tu , choć i tak tylko o na szczepienia tu chodzę. Jak się coś dzieje idziemy prywatnie.tu szkoda słów co się dzieje w naszej przychodni.

Koszuli do porodu tez nie mam i raczej pójdę rodzić w obszernym tshircie :D do karmienia mam jakąś jedna to ja w szpitalu wykorzystam i tyle.w domu już nie mam zamiaru w tym chodzić :)

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Siwa87- powodzenia z teściowa! Perfekcyjna Pani domu z Ciebie :) Super! Jak będziesz się dużo uśmiechała to na pewno będzie bardzo miło.
A jeszcze chciałam Ci napisać, że bardzo miło, że córce męża urządzili się taki ładny pokoik. Myślę, że mimo iż masz dystans do niej- będziesz dla niej skarbem juz za kilka lat. Młoda fajna plastikowa-mama na pewno przyda się bardziej, niż wiekowy rodzic. Postaraj się być dla niej fajna kumpela, bądź blisko jak będzie tego potrzebowała. Na pewno za kilka lat zaowocuje to pieknie.
Wiem po moim Młodym. . Ze mój niemaz jest dla niego bardzo ważny i potrzebuje go. Mimo że idealizuje tatusia, który wiecznie zawodzi.
Zaczyna już kiełkowac w nim po tylu latach więź silniejsza i bogatsza niż z weekendowym tata.
Mam nadzieje, ze znajdziesz wspólny język z ta Mała i stworzyć wspólny babskie front w domu w 3! :)
Joanna89, mycha- ja miałam już "te skurcze" i one faktycznie nie są takie jak na okres, tylko bardziej promieniuje na ledzwia i krzyż. Boli jak cholera i pomaga masaż plecow- najlepiej przez partnera :)
Ja czekam na jutro jak na zbawienie..choć boje się, że z rozwarcie mnie nie wypuszcza i będę tu kwitną do porodu :/
Jeszcze tyle chciałam w domu zrobić udekorować kącik Malej, uszyć pompony i zawiesić obrazy.. mam nadzieje, ze mnie puszcza :(
Echevaria- wiadomo..zjazd hormonów jest paskudny.. mam nadzieje, ze szybko minie i wszystko wróci do normy.
Piękna, na prawdę przepiękna ta Twoja córcia. Śliczny ma kolorek i rysy twarzy. Cudo. Nic tylko się cieszyć i celebrować każda chwile. To tak okropnie szybko ucieka :(

Leżę i leżę ..i modlę się żeby już jutro stąd uciekać. Od tej monotonii można jakiejś choroby się nabawić! :P

Dziękuję za rady i wsparcie ;-)
Na IP narazie nie jade, wieczorem powtórka z KTG i jutro rano też, lekarz okazał się do d... Ale tak sądziłam ze zbagatelizuje sprawę. Staram się nie denerwować. Mam nadzieje ze urodze przed planowaną wizytą i nie będę musiała już go oglądać. Położna mnie trochę uspokoila. Dzidek figluje jak codzień. Wydaje mi się że ostatnio coraz niżej go czuje i rozpycha sie w miednicy, dodatkowo minela zgaga. Dziewczyny czy Wam też zdarzają się teraz takie napady głodu? Niby się najem a za jakiś czas takie ssanie jak bym z tydzień nie jadła, bardzo mi się teraz zwiększył apetyt od kilku dni.
Emilybardzo mi się podoba pokoik, jak bym robiła dla swojego maleństwa to dokładnie w tym stylu. Super super! Ja niestety narazie nie mam wolnego pomieszczenia i Dzidek będzie miał swój kącik u nas w sypialni a później będziemy myśleć.
karolaaaja też chodzę na NFZ i u mnie było tak ze w 36 tygodniu poszłam na wizytę, doktorek pobrał próbkę gbs i mi wręczył razem ze skierowaniem żebym sobie zawiozla do laboratorium. Ze skierowaniem nie płaciłam nic.

Echeveria córeczka cud miód :) i zwierzak też wygląda na całkiem obronnego piesa :) uwielbiam duże psiaki :*
a jak z Twoją kondycją po cesarce? Sama podnosisz to nosidełko z Julcią na pokładzie? Czy szwy ciągną?
Moje doświadczenie z cięciem brzucha to wycięty wyrostek 10 lat temu, pamiętam, że dwa tygodnie się śmiać nie mogłam :) i z chodzeniem też miałam problemy. Jak u Ciebie?
ania_1009 heh, też dobry film, feministki chciały go zlinczować ale właściwie dużo w nim prawdy :D
KolczymM tak mąż jest francuzem (miał dziadka Polaka ale niestety nie nauczył go mówić po naszemu:) dogadujemy się po angielsku :) i owszem - językiem miłości też hehe. Jak się w sobie zakochaliśmy (a była to filmowa miłość od pierwszego spojrzenia) to nie miałam pojęcia, że nie jest Polakiem bo poznaliśmy się na weselu u mojej kuzynki w Krakowie :) Wpadliśmy sobie w oko i przeżyłam szok jak się okazało, że tylko po angielsku i to z takim francuskim akcentem, że ledwo go rozumiałam :) ja teżostatnio miałam styczność z tym językiem w liceum więc na początku było śmiesznie :) Ale pamiętam, że poszliśmy na papierosa, siedzieliśmy tak koło siebie i miałam wrażenie, że znam go całe życie :)
anuszkak gratuluję wygranego konkursu! :) Mi też się przytrafiło dwa miesiące temu z firmy odzieżowej dla ciężarnych Happy Mum dostać wyróżnienie (jakiś olejek na rozstępy :) mała rzecz a cieszy :)
Emily pokoim bardzo przyjemny ale jaka super fotka na łące! Kwitnąco :)

PATRZCIE NA TE FOTKI!: cudeńka nad cudeńkami :)
http://mamy-mamom.pl/super-sesje-zdjeciowe-przed-i-po-galeria/

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png