Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szusterka.

O to prasowanie skończone ciuszki powpychane do szafy ...żeby tylko drugi RAZ NIE Musiała Prasować. Wiec statystyki - pralka chodziła 6 razy plus 4 razy plus raz i zanosi się jeszcze na 2 do 3 . 6 pralek ubranek , 3 razy pościele kołderki poduszki , RAZ Kocyki, TERAZ Jeszcze Został Rożek Który Idzie Do Mnie i mam nadzieje ze jutro przyjdzie , kombinezony których mam z 5 różnej grubości itd i wkład od wózka głębokiego bo od maja zdążył się zakurzyc :) no i jeszcze potem czego nie po liczylam wkład od fotelika moje koszule i staniki. To tyle o praniu :p co do laktatora - będąc w drugiej ciąży wiem ze bez niego ani rusz.w pierwszej tez mówiłam zbędny gadżet do tygodnia po porodzie potem myślałam że zamiast cyckow mam 2 kamienie w staniku mała nie chciała ssać wiec za 2 19 kupiłam jedyny Laktator jak był w aptece ręczny z regulacją ssania lovi z butelka w zestawie. Ale nie powiem żeby coś wycisnąć trzeba się na machać sporo.niestety gdzieś zaginął w akcji i będę musiała kupić drugi - przed porodem co by potem znów nie przepłacać. Teraz na tapetę butelki - tez kupiłam 4 sztuki z Canpola jakością nie odbiegają od tych z Avent czy lovi ale cena o wiele bardziej przystępna. Za 2 125 zapłaciłam 13 zł a za dwie 260 ok 15 zł gdzie lovi kosztuje ponad 25 zł za jedną :) .. teraz to dałam czadu z pisaniem o jak :D

Banana no właśnie tak chyba zrobimy, u mnie w szpitalu po porodzie leży się z dzidziusiem na porodówce przez 2 godziny więc nawet jak mąż nie da rady ze mną rodzić to może go wpuszczą po.
joanna89a to w takim razie tez sobie kupię i od wtorku zacznę kuracje :-)

Położyłam się spać ale nic z tego, mąż juz smacznie chrapie bo idzie na rano do pracy a ja się nawet ułożyć nie mogę. Jakoś się dziwnie czuje, strasznie mnie męczy zgaga ostatnio aż mi niedobrze. Może to głupie ale martwie się ze mój dzidzius jest jakiś nadpobudliwy bo ciągle się wierci aż cały brzuch się rusza. Któraś z Was też tak ma?

Ja kupiłam aventu elektrycznego i w zestawie jest butelka , a dwie butelkiakurat aventu dostałam w szkolerodzenia.pralek to wyszło chyba 6 ze wszystkim.
A dziewczyny bo nam w szkole rodzenia mówili ze tych podkładów podpaskowcyh to minimum 5paczek kupić - ja kupiłam 7 :) i mam torbespakowana z zapasami i tam bedą 4 a do torby do szpitala biorę 3 a u was jak mówili ?

https://www.suwaczki.com/tickers/34bws65gbp38oe7x.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jjw4t5lff.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5s8rib16tqpdu1.png

Gość szusterka

Ja tez spać nie mogę od miesiąca juz ... chodzę jak zombie bo moja córka w nocy urządza sobie spacery po domu. Co do podkładów ja przy pierwszej ciąży kupiłam paczkę i nawet jej nie ż użyłam. W szpitalu dawali a w domu nie używałam. Teraz kupiłam 1 paczkę i w sumie nawet nie wiem po co.

ania_1009 to mnie trochę uspokoilaś ze nie jestem wyjątkiem i nie tylko u mnie w brzuszku się takie cuda dzieją.
U mnie w szpitalu dają tych podkładów pod dostatkiem i szczerze to nie wyobrażam sobie jak bym się spakowała jak bym musiała jeszcze takie rzeczy ze sobą taszczyć. Może ten mój szpital nie jest wcale taki zły.

Ja kupiłam dwa opakowania tych Bella.mama i to biore do szpitala w domu nie wyobrażam sobie tego stosować tylko zwykłe większe podpaski na początek myślę że nie leci aż tak ze potrzebuje się aż tyle bo jeśli tak to jestem przerażona..ja w życiu mialam może że 3 razy podpaski założone -nie potrafię z tym łazic więc dla mnie to będzie najgorszy okres połogu chyba..;((

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Gość szusterka

Ja ogólnie pológ wspominam lepiej niż każdy okres. Ale znajome nie mogły np z domu się ruszyć bo leciały jak z kranu ... mam nadzieje ze tym razem też zalapie się na łagodna formę. Ja mojej paczka nawet chyba nie spakuje szkoda miejsca w torbie.a szpital nie wymaga więc ja będę wymagać :)

Ja kupiłam 2 lub 3 paczki, do torby spakowalam 1.
Też zawsze byłam na tamponach a teraz kilka lat brałam tabletki po których miałam tylko plamienie więc ja nie pamiętam co to okres. Będzie zabawnie ;)

Pisałam o żonie kuzyna że właśnie przenosiła tydzień. Wieczorem zgłosili się na patologie zgodnie z zaleceniami i właśnie są po cesarce bo mała była bardzo owinięta pępowiną. 3700, 59 cm.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Jejku dziewczyny ale nas tu przybylo :) Witam nowe wrześnióweczki :) Zostawic was na chwile a tu tyle nadrabiania.
U mnie zaczely sie bóle jak menstruacyjne :( nic sie poza tym nie dzieje wiec na ip nie bede jechac, zobaczymy co bedzie jutro.
karolaaa ale krem ochronny na pupkę weź koniecznie do szpitala, tak jak Ci pisalam w wiadomosci priv, na sr polozna polecala m.in. bepanthen albo linomag, a sudocrem tylko przy poważnych odpażeniach.

Z tymi mega podpaskami-podkladami to chyba jednak warto miec ich chociaz 3-4 op, przepraszam ze to napisze ale jak ronilam poprzednia ciaze w 10 tyg to krwawienie bylo spore i zwykle podpaski nawet te maxi nie byly wystarczajace.. nie wiem czy mozna to porownac do krwawienia po porodzie, ale ja sie bede szykowala na co najmniej 4-5 opakowan a moze nawet wiecej, 2 do torby na 1 dobe, reszta w bagazniku zeby maz nie musial szukac.
A jesli chodzi o strach przed pologiem to pewnie nie bedzie to mile doswiadczenie ale przeciez bedziemy mialy wtedy przy sobie nasze maleństwa takie śliczne i kochane i na 100% cala swoja uwage skupimy tylko na nich :)
Agnieszka82 rewelacyjne te lampki Ci wyszly, ja bym chyba nie miala cierpliwości! Co innego szycie, to uwielbiam :) Uszylam nawet ostatnio poduszkę sówkę z kieszonką na skarby bo mi sie nudzilo.

Dzięki dziewczyny:)
a co do tych koszul, to mi się naprawdę nic nie podoba, a jak jest coś fajnego to prawie 100 kosztuje, więc bez przesady, włascicielka lumpka ma mi coś przywieźć ale kiedy, niby będą nowe, a ja już mam ciśnienie z torbą. Wstałam na siku i po spaniu, ech. Susu nieźle narobiłaś tych kulek:), pewnie będzie super efekt:)
Kule robiłam z bawełny na balonie z użyciem kleju wikol, bardzo łatwe. A światełka led na allegro zamawiałam, Nieesia dziękuję, zazdroszcze talentu szycia, Ty to dopiero cuda tworzysz:) Dziewczyny lubicie pomidory ze śmietaną? Ja to w ciąży non stop bym jadła:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Zazdroszczę towarzystwa w trakcie nieprzespanych nocy. Mój usypia ok północy i tylko mam wyrzuty sumienia że go budzę jak łażę. Od wczoraj ciągle mam wrażenie że chce mi się siku. Wstaję z kibelka po sikaniu i czuję jak znów mi się chce. Nie wiem co ten mój syn tam robi ;)

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Czesc☺, ja dziś w nocy tez kilka razy w stawała, ale pewnie upały robią swoje, w nocy nie ma czym oddychać.
Wczoraj dzień nad jeziorkiem i kąpiel w zimnej wodzie☺.
Co do laktatora, ja mam ręczny Avent. Najgorsze, że cały czas nie mam torby do szpitala, szukam jakiejś fajnej walizki w dobrej cenie i nie mogę znaleźć.
Trzymajcie się Dziewczyny , znów fala upałów.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Dzień dobry niespiacym mamusiom ;) mnie moja panna też na siusiu obudziła i jadę od razu na badania, bo jestem taka głodna, że nie wytrzymam :D w ogóle wczoraj przypomniało mi się, że we wtorek wizyta a ja bez badań ;) także lecę ;)
P.s. Agnieszka ja pomidory wciagalam w każdej postaci w pierwszej ciąży :) później przez rok patrzeć na nie nie mogłam ;p a koszulka very sexy ;)

Cześć mamusie, witam wszystkie nowe dziewczyny:-)
Kurcze ale pędzicie z tematami.

Catarisa jak tam, mam nadzieję że to jeszcze nie to:-)

Ja dostałam laktator ręczny Avent ale mam nadzieję że nie będzie potrzebny.
Dziewczynki od kilku dni strasznie swędzi mnie lewy sutek, normalnie z trudem powstrzymuje się by go nie pocierać. Czy któraś z Was tak ma? Mozna to swędzenie jakoś złagodzić?

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Dzieńdoberki ;-)
I po spaniu...
joanna89a ja też walczę ze zgaga bo męczy pomimo że uważam na to co jem, w moim przypadku szklaneczka ciepłego mleka i jest lżej. Zgaga nie znika całkowicie ale przynajmniej jest ulga. Fajnie że masz z kim buszować podczas bezsennych nocy. Mój chodzi do pracy 7 dni w tygodniu wiec jak tylko przyłoży głowę do poduszki już go nie ma.
Agnieszka_82 masz rację te koszule do karmienia to tragedia ale ja stwierdziłam ze te 3 dni w szpitalu jakoś się w tym przemęczenie a później schowam w najgłębszym kącie szafy. Ostatnio kupiłam jedną fajną koszule do karmienia na ramiączka w esotiq, początkowo kosztowała 100zł ale trafiłam na wyprzedaż -50%:-) co do pomidorów to wole sobie nie wyobrażać jaka bym miała po nich zgage...

U mnie też problem z torbą do szpitala, ta co uszykowalam okazała się niedobra bo ma taki mechanizm żeby wyciągnąć rączkę i bedzie na kółkach przez co już sama w sobie jest ciężka a co dopiero jak ja spakowałam.

To ja powiem jako matka rodzaca po sn, że polog ti na prawdę nic strasznego. Dla mnie to byl dłuższy, bardziej intensywny okres ;) plus ściąganie szwów... ale ja np nie stosuję tamponow więc niektórym może być trudniej w przestawieniu się. Pamiętam, że przy oczyszczaniu zapach był "specyficzny" i położna radziła używać zwykłego szarego mydła Biały Jeleń.

Ach Kobietki zostało mi 35 dni do planowanego terminu ;) Obstawiam że wiercidupka będzie chciał wyjść wcześniej, choć w porównaniu z trzema poprzednimi nocami nie mogę narzekać bo przespałam z 5 godzin i bóle tak nie budziły. A już myślałam że będę do swojej ginki dzwonić ale wstrzymam się z tym ;) widać leniwa niedziela pomogła.

Co do laktatora to mimo że pierwszy raz zostanę mamusią to nie wyobrażam sobie żeby go nie mieć. Bo przecież nawet jak nie będę miała nawałów do odciągnięcia to dobrze go mieć na wypadek jakiegoś wypadu co by mleczko Małemu odciągnąć do butelki :)

Połogu też aż tak się nie boję choć mogę się zdziwić :D Ja kupiłam dwie paczki podkładów, znajomej wystarczyła jedna. Mam nadzieję że w domu wystarczą zwykłe podpaski. Do szpitala do torby do porodu wezmę ze 3 szt podkładów a resztę do drugiej torby którą będę miała po porodzie.

A co do pomidorów...zajadam jak głupia, tym bardziej że mam swoje a przy takich domowych kupne to tak jakby wodą były pompowane :) Pychotka :))

Kochane polecacie jakiś konkretny termometr do mierzenia temperatury? ;) Bo to moja kolejna rzecz której jeszcze nie mam i najwyższy czas to zmienić :)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png