Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Catarisa, pod wykładziną jest goły beton : )

Wiruśka, u mnie w szpitalu też wymagają tego badania na krzepliwość krwii dla anestezjologa, ale wykonują je sami (bo musi być jak najbardziej aktualne) zaraz po tym jak przyjeżdżamy na porodówkę. Nie wiem jak jest w szpitalu, na który Ty się zdecydowałaś. No chyba, ze też SIMIN?

Mam newsy odnośnie tego mieszkania. Już się nie muszę obawiać wykładzin i meblościanki, a to dlatego, że jak pojechaliśmy niedawno z odstępnym podpisać umowę, to się okazało, że poza tymi 550 zł i mediami kobitka chce jeszcze 650 zł dodatkowo, o czym nie było mowy w ogłoszeniu, ani podczas kilku rozmów telefonicznych, ani podczas naszego dzisiejszego oglądania - choć pytaliśmy wprost o wszystkie koszta.
A za 1200 zł plus media to my przecież znaleźlibyśmy mieszkanie bez problemu i to całkowicie wyremontowane.
No nic....szukamy dalej. Mnie ta sytuacja rozśmieszyła, ale mój M. to się trochę podłamał, bo już myślał, że koniec zamartwiania. I teraz mi go szkoda bardzo...

Ale głowa do góry, brzuchy do przodu : )

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Oj dziewczynki współczuje Wam tych teściowych. Ja nie mam co narzekać chociaż czasami też mnie denerwuje, ale na szczęście nie mieszkam z nią więc daje radę.

Byłam dziś na SR, położna mówiła że jak po 30tc dziecko jest ułożone główką to jest bardzo mała szansa że przekręci się inaczej, bo główka jest najcięższa. Mówiła też by nie przejmować się jakoś sytrasznie skalą apgar- zwłaszcza w pierwszych 5 minutach bo wtedy dziecko jest jeszcze zmęczone porodem i nie wszystkie parametry mogą być idealne.
W 37 tygodni umówi się z nami na zajęcia z parcia. A na kolejnych zajęciach karmienie dziecka, problemy z laktacją itp.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Susu a może ta babka jak zobaczyła, że jesteś w ciąży, pomyślała, że jesteście w pilnej potrzebie, to sobie dośpiewała jeszcze drugie tyle? Myślę, że coś jeszcze znajdziecie, bo za tą cenę i to rzeczywiście można coś lepszego znaleźć.
I współczuję tych przebojów, z rodziną i teściowymi. Takie knucie jest straszne, po co ludzie to robią najbliższym osobom?

Ja miałam taką śmieszną sytuację w zeszłym roku. Na urlopie w górach wywaliłam się na rowerze i zdarłam sobie skórę na ręce, to wszystko. Po jakimś czasie mój M dowiaduje się od ciotki, która dowiedziała się od znajomych (których na oczy nie widziałam), którzy usłyszeli chyba od kuzyna mojego M, że - uwaga - miałam wypadek na rowerze, wpadłam na furmankę i się połamałam! :-)

Tak więc jeżeli ludzie są w stanie wymyślić takie rzeczy ot tak sobie, to do czego są zdolni, kiedy mają jakieś urazy czy żale...?

Witek
17.09 g. 4.20

Catarisa
Susu jak to co miesiąc chce dodatkowo 650 czy to taka kaucja jednorazowa zwrotna ale w razie zniszczeń przy zdawaniu mieszkania przepada.
Czy czynsz wynosi 550 +media a to 650 kasa za wynajem dla niej.
Jak to drugie to baba niepoważna że Was nie uprzedziła.

Ta druga opcja, czyli odstępne 650 zł + 550 czynsz + media, do tego kaucja zwrotna lub na straty 1500 zł.
Ja rozumiem, że chce odstępne, ale myślałam, że ono się zawiera już w tym 550 zł, bo tak to przedstawiła, a o reszcie nic nie mówila. Choć pytaliśmy ze trzy razy bez owijania w bawełnę.
No śmieszne to było, bo jeszcze brakuje, żebyśmy tę umowę podpisali i by wyszło szydło z worka przy pierwszym uregulowaniu opłat.
A tu w Sosnowcu, za te 1200 zł (z czynszem) plus media można już wynająć bardzo fajne, wyremontowane mieszkanie.

Zaraz sobie zjem ćwiartkę arbuza na pocieszenie :D Bo przez tę kobitkę już na mnie nie działa dziś akcja teściowa Joanny + ocet + narkotyki :)

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

joanna89a
Susu szkoda, że już nie działa. :P

I tak teraz myślę, gdyby ta sytuacja z mieszkaniem zdarzyła się u Ciebie wcześniej to bym mogła Ci nawet pomóc, bo moja ciocia miała mieszkanie, ale na Zagórzu. Trzy pokoje, kuchnia i łazienka..
Jeden pokój można by było zlikwidować na rzecz powiększenia kuchni, bo jest malutka naprawdę - ja bym tam z brzuchem teraz obijała się chyba o szafki :P
Ale ona już to mieszkanie sprzedała..

Uuuu już mi się podoba, nawet z tym obijaniem się o szafki :D I lokalizacja też super : )
To jakbyś coś słyszała, że ktoś coś ma do wynajęcia w Sosnowcu, to jesteśmy zdesperowani : ) Bierzemy jeszcze pod uwagę Jaworzno i Dąbrowę Górniczą : )

Dobrze Kobietki, jestescie kochane i cudowne, ale tak mi głupio, że zaskarbiam was sobie, a tu powinnyśmy o naszych dzidziusiach, kopniaczkach i puchnących stopach pisać : )

Słyszałyście, że upały mają wrócić?

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Susu dzięki za informacje, musze sie zorientować jak to będzie wyglądać w mnie w szpitalu.. bede rodzic w Zabrzu w Centrum Zdrowia Matki i Dziecka.. ale myślę, że w poniedzialek o to podpytam moja lekarke, przecież kto jak kto, ale kobieta, ktora tam pracuje powinna wiedzieć najlepiej ;)
A z tym mieszkaniem to ładne jaja.. dobrze, że postanowiła Wam jednak powiedzieć o tym przed podpisaniem umowy.. a tak jak mówisz, za 1200 zl to wynajmiesz takie mieszkanie, że sie w glowie nie mieści.. szukajcie dalej, na rynku jest pełno nieruchomości do wynajecia- wiem co mowie, w końcu broniłam ostatnio magisterkę z zagadnień rynku nieruchomości mieszkaniowych na Śląsku :D przypomnij mi sie jutro to Ci podeślę linka do wyszukiwarki mieszkań z zebranymi ofertami z wszystkich biur nieruchomości :) interesuje Cię tylko Sosnowiec czy jakieś inne lokalizacje tez wchodzą w grę? :)

Marcelinka 21.09.2015

Gosia.M a to nie są przypadkiem pamiętniki Lidki Piechoty? Bo jak tak to powiem jedno- uwielbiam ją! Od poczatku jak jestem w ciąży to ogladalam, i zamiar miałam taki, ze w danym tygodniu będzie filmik z tego tygodnia.. ale oczywiście- nie wytrzymalam, zobaczylam wszystkie ciazowe, porodowe i do tego spora cześć życia Lidki z Zachariaszem- bo nastepna cześć to jest tydzień po tygodniu z życia Malucha :) POLECAM MEGA!

Marcelinka 21.09.2015

O tak Lidka jest boska z tą swoją gadką, oglądałam kilka razy wszystkie odcinki, najwięcej wspomnień z porodu...no i ona urodziła w 34tc. Szkoda że z facetami jej się nie układa ale silna z niej babka, z pasją i w pełni oddana roli mamy:-)

Emimilka my mamuśki Cię wspieramy, przesyłamy dużo pozytywnej energii i trzymamy kciuki za dobre wieści:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

emimilka mam nadzieje że wszystko będzie dobrze z Twoim maleństwem, lepiej dmuchać na zimne i robić te wszystkie badania... a Ty postaraj się nie denerwować bo dzidzia czuje wszystko...

moja się chyba na mnie złości od wczoraj:( bo w nocy straszyła w ciągu dnia troche tez, a teraz się wyżywa i mocno kopie, jak jeszcze chyba nie kopała.. tylko tak jakoś nisko, jakby po jajnikach

http://www.suwaczki.com/tickers/rfxgskjouii3drdm.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ibm28iikre36uzpi.png