Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry:)
Ja porodów nie oglądam bo najprawdopodobniej będzie druga cesarka u mnie.
Co do imion to zarówno Kornelka jaki i Konstancja czy Jagódka są śliczne, ja nie mogę się zdecydować bo moje typy imion są zupełnie inne niż męża, a synek uparcie chce Natalkę lub Amelkę, wiec nadal nie mamy imienia:-/

Cześć Dziewczyny, pierwszy raz pisze z telefonu, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Gosia, Joanna dlatego ja przestałam to oglądać, coś tam obejrzałam żeby mieć jakiekolwiek pojęcie tak jak pisała chani ale na tym koniec.

Chani wpisz sobie SNUZA o tym monitorze pisałam, przyczepiasz go do pieluszki tak by dotykał brzuszka. Ma opcje wibracji która włącza się gdy wyczuje bezdech żeby dzieciaczka wybudzić. Jest kilka modeli z tego co się doczytałam chyba najlepszy SNUZA Hero, wydaje mi się ze SNUZA Hello tez niezły ale nie pamiętam już, przed ewentualnym zakupem musze odświeżyć pamięć ;)

Dorota ja dziś pół nocy nie przespałam bo miałam wrażenie ze mój organizm zapomina ze oddech to odruch bezwarunkowy...okropne uczucie!

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Witam się z rana.
Dziś wizyta, dlatego tłumaczyłam od 2 dni synowi: główka w dół, rączki po sobie i na baczność do zdjęcia :) serio, to mam nadzieję, że się nie przekręcił i na usg da się wszystko zobaczyć.
Gdybym ja po nocy jadła pizzę... To już nie wiem, ile bym ważyła. Na razie +15 i chyba jestem tu jakaś rekordzistka. :/
A co do imienia, to imię dla naszego syna zostało "postanowione" kilka lat temu, wtedy jeszcze nie myśleliśmy o ślubie, a co dopiero o dziecku... Dzidziuś się stworzył płci męskiej, więc odszedł nam problem z imieniem żeńskim, bo był, i to spory.;-)

Witek
17.09 g. 4.20

siwa zdjęcie genialne! W ogole bym nie wpadła na taki pomysł :)
joanna89 co też Tobie do głowy przychodzi z tym brakiem placzu.. pj dziewczyno.. ale z związku z tym tematem i porodami, to jest jeden odcinek, gdzie dziecko placze, a mama mówi do niego 'no nie płacz juz malenstwo', a położna z uśmiechem na twarzy- 'ma płakać to niech placze jak najwiecej' :)
Kolczyk powodzenia na wizycie :) u nas niby tez było imię dawno dawnk ustalone, dokładnie tak jak mowisz, zanim wzięliśmy slub, ba, zanim w ogóle o ślubie myśleliśmy.. i było ustalone damskie imię, a potem niespodzianka.. okazało się, że jestem w ciazy, na dodatek ze będzie córcia, a imię jakos nam od poczatku nie pasowało i to obojgu, dlatego zmieniliśmy zdanie :)

U nas dziś będzie fajna pogoda, bo świeci słońce, ale nie jest za ciepło, ja wczoraj po grillu u rodziców, bo mama miała urodziny, byłam wykończona i nie marzyłam o niczym tylko o łóżku.. ale oczywiście jak się położyłam to mąż zaczął się przytulać do Marcysi i po spaniu, bo Mala zaczęła mu odpowiadać kopniakami i rozpychaniem sie.. i tak lezelismy chyba z godzinę śmiejąc sie z jej poszczegolnych reakcji :)

Marcelinka 21.09.2015

kolczyk.m to jak u mnie, od lat wiedziałam jakie imię będzie miał mój syn. Tylko wtedy nie było takie popularne, no ale nie będę z tego powodu zmieniać.
Trzymam kciuki za wizytę.

Mycha czyli lepszy ten na pieluszkę w końcu a nie pod materac? Nie planowałam tego zakupu ale w zasadzie wszystko dostaliśmy z mężem. Muszę kupić tylko pościel i materacyk do łóżeczka i śpiworek.
Dlatego spokojnie możemy sobie pozwolić na jakieś dodatkowe zakupy. Na pierwszy ogień idzie niania i monitor oddechu.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Witajcie,
Porody też oglądałam bo chciałam mniej więcej wiedzieć jak to wszystko wygląda, no i trochę mi się rozjaśniło w tej mojej głowie na ten temat.

U mnie w sumie te problemy z oddychaniem przeszły jakies 3-4dni temu, trochę dziwne bo brzuszek się nie obniżył, no ale nie będę narzekać skoro jest lepiej:)

Biorę się wreszcie za te sałatki na zimę, na obiad będzie gulasz....no i wreszcie przychodzi ekipa od dachu. Także dzień zapowiada się pracowity:)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Kuki82
ania_1009
Dzień dobry wszystkim! :) mam takie nietypowe pytanie... czy którąś z Was piecze a wręcz pali skóra pod piersiami lub piersią (mnie konkretnie pod lewa)? Mam tak od jakiegoś czasu :/ oszalec można :/ możecie coś poradzić?

ania_1009 mam dokładnie to samo i też tylko pod lewą piersią. Zwykle zaczyna się pod wieczór i trwa niemalże całą noc. Nieraz to aż spać przez to dziwne uczucie nie mogę :( Wykluczam jako przyczynę biustonosz, bo nie mam żadnych otarć, tak samo kosmetyki, bo nie mam żadnej wysypki. Googlowałam to i też nic nie znalazłam. 20 lipca idę do GP to się jej zapytam co to może być.

Ja znalazłam tylko tyle, że przyczyną moze być zbyt scisniety żołądek... mnie tak piecze skóra najczęściej jak siedzę niezależnie od pory dnia... daj znać jak się dowiesz, bo ja mam wizytę na początku sierpnia... ewentualnie jak nie nie dam rady dłużej tego wytrzymać to podejde do lekarza rodzinnego...

Chani zależy jak kto woli...myślę że te pod materacyk też są dobre, ale czytałam dość dużo opinii i wolę jednak ten przenośny bo biorę go wszędzie z dzieciaczkiem, jak będzie mi w wózku spał to będę spokojniejsza. No i nie ma kabelków, nie trzeba go do prądu podłączać, tylko baterie, ale tu musisz uważać na markę bo chyba tylko ten SNUZA ma baterie które możesz sobie sama wymienić, przenośne innych firm trzeba do serwisu wysyłać. Poza tym on ma tą funkcję wybudzania wibracjami, wiec nie wyje od razu jak szalony jak coś wyczuje. No i jeden z modeli (Hero jak dobrze pamiętam) ma dodatkową opcje klikania w rytm oddechu jakbyś się przy tym w nocy pewniej czuła, możesz sobie coś takiego włączyć i słyszysz oddech dziecka. Czytałam też że niektóre monitory pod materacyk wyłapują np kroki dorosłych jako oddechy dziecka, ale wiadomo że w nocy się nie chodzi a wtedy jest najbardziej potrzebny więc wiesz ;) To są takie drobne różnice które przeważyły w moim wypadku na decyzji żeby kupić przenośny jak się zdecydujemy na monitor. Dla mnie ważne jest żeby dziecko w wózku miało ochronę bo często będzie mi w nim spało, mieszkam w dużym piętrowym domu i w ciągu dnia nie będę go zostawiać w sypialni, która jest na innym poziomie niż reszta pokoi.
Oczywiście gdzie zalety tam też wady. Ten monitor musi dobrze przylegać do brzuszka dziecka, więc jeśli za słabo zapniesz pieluchę podczas poruszenia się dziecka może się monitor przesunąć i wtedy włączy się alarm.
joasiaG też robię dzisiaj gulasz :) z serduszek, mąż już od tygodnia za mną chodził z tego powodu :D
Kolczyk trzymam kciuki za posłuszeństwo synka! ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Te monitory pod materac też nie włączają się odrazu tylko pikają najpierw ostrzegawczo.
Ja mój kupiłam w biedronce bo była mega okazja dałam 100 zł a wart jest ponad 350. Kupiłam 2 takie bo znajomi też chcieli i tak jak pisałam już wcześniej nie włącza się bez podstawnie.

Gratuluje wczorajszych wizyt rosną nam te dzieciaczki :)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Dzien dobry!
siwa87- piekne zdjecie! Wspaniała pamiatka na całe zycie. Zachwycajace :D A wyprawka piekna, mebelki sliczne, widac, ze juz gniazdko prawie gotowe!
Joanna89 - eee bez takich czarnych mysli. Masz piekna ksiazkowa ciaze, Laura slicznie rosnie - bedzie dobrze!
julita1987- tak tak! Jeden rocznik :D Teraz u mnie wsrod znajomych zaczał sie baby boom! U Ciebie tez?
mycha88 - jeszcze apropo tej wyprawki kosmetycznej - ja tylko od razu Ci podszepne, ze ten linomag straaasznie smierdzi. Tzn kazdy oczywiscie lubi co innego. Ja go kupiłam przy Młodym i nie dałam rady.. po 2 dniach wywaliłam :/
Co do tych czujników oddechu - ja bylam przeciwna.. A moj stwierdził, ze jak ma to w jakis sposob zabezpieczyc, to nie ma co oszczedzac.. I chyba kupimy jakis. Tylko ja to kompletnie na tym sie nie znam i nie wiem co i jak.. Takze piszcie który fajny i jaki kupujecie!
Banana- super łupy lumpowe! Ja dzis tez jeszcze wybieram sie na lumpki, moze cos znowu wpadnie :D hihi. Kocham to! :D A Ty jestes w UK? JEsli dobrze pamietam.. JEsli tak, to umieram z zazdrosci, bo u was jest taki wybór wszystkiego.. Latam co roku na zakupy i zawsze mi mało! <3 <br /> Co do pępka - moj jest płytszy, ale nie wystajacy :D Zobaczymy jak bedzie wygladał pod koniec.

Mi dzis sie sniło, ze mam cały brzuch i tyłek w rozstepach!!!
W ogole to wczoraj pomisiowalismy z moim.. i tam juz jest tak ciasno i malo miejsca, ze szok! A PO, w nocy, jak chodziłam do toalety to bolało mnie troche podbrzusze. Ciekawe co by było, gdyby sie zaczeło! :D
Ja najbardziej chcialabym w sierpniu. Z logistycznego punktu widzenia. Młody bedzie u swojego taty, nie bedzie jeszcze szkoły.. Byłoby fajnie.. No ale to od królewny zalezy :D
Lekarz powiedział, ze teraz to juz luz! Jak juz dziecko wazy ok 1800 g to juz nie ma stracha. Wiec jeszcze tydzien i moge rodzic! Ha :D
Lece dzis na lunch z kumpela, ktora ma taki sam termin jak ja!
Buziaki, milego dnia! :D

Hej dziewczyny :) Dawno się nie odzywałam. Z takich większych i ostatnich zakupów to zamawiam dziś łóżeczko. Tylko nie mogę zdecydować się na kolor jasne czy ciemne. Oto jest pytanie?

Jutro o 16.30 mamy wizytę i usg. Nie mogę się już doczekać.

Po południu pojedziemy jeszcze po materac i pościel. I z takich dużych zakupów to będzie wszystko.

http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanliyawtw86o.png

A mi wczoraj przyszła pościelka, haftowana z misiem (tez z Allegro of course) i mam juz chyba wszytko co materiałowe wiec nadszedł czas prania a potem prasowania :) i tak dzisiaj wywaliłas wszystko na łóżko: ciuszki, pieluszki, pościel, rożek, kocyki, okrycia kąpielowe i jakieś jeszcze pierdoły które należy wyprać. Pamietam jak madrzylam sie ze należy trzymać sie jakis 2-3 kolorków np ja planowałam biały, jakieś kawa z mlekiem i niebieskie jako ze mały mężczyzna :) a teraz patrze a tu wszystko z innej parafii jesli chodzi o kolory :) i mam sporo rzeczy takich dwa kolorki Np rożek w środku ecru a na zewnatrz kawa z mlekiem, kocyk biały a druga strona niebieski, pościelka biały pas przez środek z misiem a drugi pas powiedzmy brązowe pasy... I boje sie z tym praniem wystartować, te ciuszki takie śliczne i pościel i wszystko, boje sie ze zafarbuję. Posegreguje wszystko jak najdokładniej ale macie jeszcze jakieś wskazówki. Jak to zrobić zeby nic nie zniszczyć? Wszystko mam nowe wiec tylko na raz będę prała w dzidziusiu bez wstępnego prania w zwykłym proszku/ płynie. Radźcie dziewczyny :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

hejjj:)
Gosia.M co do targów i jarmarków, tez barrdzo lubie na nie chodzic bo tyle rzeczy można znaleść i coś jeszcze utargować:) tylko jak tak chodze to nagle tyle rzeczy jest mi potrzebne ....

dziewczynki wrzućcie jakiś link od nosie tych porodów.

u mnie dziś ciąg dalszy zamawiania, na obiad zapiekanka z ziemniaków, i może wezme się za prasowanie....

http://www.suwaczki.com/tickers/rfxgskjouii3drdm.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ibm28iikre36uzpi.png

I jeszcze jedno pytanie. Zapędy mamy w kwestii pomocy przy wyprawce tankowałam ile mogłam bo po prostu ona ma powiedzmy inna wizje :D no uśpiła moja czujność i w weekend powiedziałam mimochodem, ze wszystko mamy tylko ja dla siebie koszule do karmienia muszę kupić i wózek i lozeczko ale juz mamy upatrzone. No i dziś mamusia dzwoni i tadam niespodzianka kupiła mi dwie koszule.. :/ wkurzyłam sir ale przemilczałam:) ja miałam wizje na takie odpinane z ukosa bo wydają sie najpraktyczniejsze, a mama kupiła takie odpinane na 4 guziczki w dół.Myślicie ze to dziala i można spokojnie cyca wyjąc bez szarpania sie:)? Odbiorę dopiero w weekend za prawie 3 tyg zeby przymierzyć i sprawdzić a juz 31 tydz idzie wiec nie wiem czy spokojnie czekać na dostawę od mamy czy lepiej sie zaopatrzyć we własne bo z tamtych i tak pożytku nie bedzie.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png