Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

siwa ja z lamillou nic nie kupuję bo sama sobie uszyję i gruby kocyk i rożek i mufki do wózka, itp. Póki co uszylam kilka kocykow dla przyjaciółek i jak oglądałam lamillou w sklepie to stwierdzilam ze musialabym na glowe upaść, żeby to wszystko kupować skoro moge sobie uszyc te rzeczy z tkanin, które podobają mi się najbardziej :)

Ten pomarańcz jest wg mnie ok i dla chlopca i dla dziewczynki :) No wlasnie w zasadzie to tylko śpiworek mogłabym sobie kupić, bo to już bardziej skomplikowana sprawa.

Catarisa jutro poprasuje wszystko to pokaze, bede chciala tez uszyc dodatkowe przescieradla w gwiazdki i sloniki bo w sumie na poczatku dzidzia śpi właśnie tylko na prześcieradle. Mam juz kupionych kilka frote i z dzerseju, ale wiecej na pewno sie przyda.

Mam pytanie do dziewczyn, które juz maja dzieci, kiedy maluch moze zacząć spać w normalnej poscieli?

Po kolei co pamietam

Maturzystkom i Pani Magister gratuluję.

Mycha i JustiSia- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i spełnienia marzeń.

Catarisa, dziekuje za namiary na przepis. Dzis robilam piersi kurczaka i wyszly super;-)

Ja mam pozytywke krowke z rossmanna. Fajna ma melodyjke. Do kompletu mam grzechotke pluszowa. Duzo ma rzeczy do memlania i jest lekka;-)

JustiSia, ja to samo mam z metkami. Z firmowych wycielam bo bylo ich duzo i gryzace, a zwyklali sie spraly i nie widac nic na nich.

Tetry mam 20-letnie, kilkoro dzieci uzywalo. Znow wypiore w 90st. i jak nowe. Teraz to beznadzieja.

ja dzis na nogach od 9. Dopiero niedawno usiadlam. Stopy mnie az pieka, brzuch sterczy. No coz

monikalina, wczoraj dostałam skierowanie na toxo, także drugi raz już będę robić.

Nieesia, ja praktycznie nie używałam zwykłej pościeli aż do teraz (mała prawie 2 latka), w praktyce u mnie to wyglądało tak: prześcieradło, poducha-klin, i przez ok pierwszy miesiąc ciasne 'krepowanie' malucha w kocyk, potem przeszłam na śpiworek (zimą-ciepły i dość gruby, latem-lekki, bawełniany). I tak było do czasu zmiany łóżeczka na większe (że dziecko może samo już wychodzić) :)

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Siwa,Joasia właśnie tak to widzę
Żadne drgawki,czkawka czy otrząsanie
Takie jakby szybkie oddychanie ale naprawdę szybkie
Widzę i czuje to idealnie,jak już ma miejsce... bardzo dziwne to

Siwa uwielbiam produkty laMillou
I w oko wpadł mi ten sam wzór co Tobie -piękne potworki
mamy czarny wozek bedzie pasowało idealnie :)

Gość kasiatko

Wszystkiego naj jubilatkom.
Czytam Was na bieżąco i jak porównuje Wasze wyniki z moimi to jestem przerażona bo u nas dopiero 29 tydz a mój maly wielki mezczyzna ma juz prawie 1700g wiec nie wiem co to będzie ostatecznie ? A po za tym wszystko po wizycie ok. Jak ktos sie stresuje brakiem wyprawki to pocieszam ze ja nie mam nic. We wt ważny egz jak zdam to wtedy spokojnie za wszystko sie biorę

siwa87
super rzeczy wyhaczyłaś :)
mi się spodobał śpiworek do wózka bo w sumie o tym wcześniej nie pomyślałam a na spacery planuję chodzić całą zimę a tu w zestawie z mufkami na łapki dla mamy też :)

http://www.lamillou.com/shop/mufki/zestaw-stroller-bag-s-plus-mufka-rekawice-indian-zoo-orange
tanie nie są :/ ale chciałam Was zapytać o radę bo spodziewamy się dziewczynki, ale od razu planujemy starać się o drugiego bobasa i mamy nadzieję, że to będzie chłopiec dlatego też staram się wybierać rzeczy (poza ciuszkami) w kolorach pasujących i do chłopca i dziewczynki, jak sądzicie, ten pomarańcz ze stworami będzie dobry?

taki rożek mi się jeszcze podoba ale kurde 500 zł za 3 rzeczy...? :/ sama nie wiem, jak myślę, że to też na przyszłość to mniej boli i w sumie to tylko 125 euro... kurde, walczę z myślami

Ja właśnie nam ten model kocyka sredniaka i mam jeszcze od nich Rożek miętowy w sowy. Ponoć warte ceny, mój brat ze swoim synkiem przetestowal. Nie jedno na tych rzeczach lądowało, mowil, ze wrzuca się do pralki i nawet jest, zeby nie prasować o ile dobrze pamiętam, bo akurat to mam schowane w takim pudle i nie pamiętam jak z prasowaniem. Niedługo wyjmę do prania; )

Wyprawkę nadganiam, dziś kupiłam majtki jednorazowe poporodowe, 3 pajacyki do szpitala, jedne porteczki i szczotkę do butelek.

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

Cześć Mamusie☺, ja dziś juz nie śpię od 3:30. Chyba mój rekord. Wczoraj miałam jakiś nerwowy dzień, więc na wieczór w ramach relaksu wsunelam pół kg bobu i kg czeresni☺, a potem to już się ruszyć nie moglam.
Co do wyprawki to trochę stanęłam w miejscu, ale od dziś juz nadrabiam. Kupuje tez kosmetyki oilatum ,linomag, bepanthen. A zaraz zamówię wanienke i przewijak.
Jeszcze tylko generalne porządki w domku mnie czekają , ale za to już kompletnie nie mogę się zabrać.
Dziewczyny JustiSia i mycha88 zaległe życzenia wszystkiego naj naj☺☺

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Witam
Karola bardzo proszę. Cieszę się że przepis przypasował :)

Nieesia kocyk mi się podoba śliczny jest. Pozytywka też fajna taka jak Siwej. Ręcznik też mam jeden z pepco ale zobacz czy tam na kapturku gdzie jest haft pod spodem jest dodatkowe podszycia bo mój nie ma i jestem zła bo jak się włoży dłoń w kapturek to czuć szew taki drapiący. Musze to sama podszyć teraz by małej nie drapało.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Ech a ja dalej nic nie mam oprócz ubranek które dostałam w spadku. Muszę zacz odbierać od rodziny obiecane rzeczy bo mnie wrzesień zastanie. Za tydzień biorę się za zamówienie rzeczy do torby.

Dziewczyny jak czytam czerwcowe mamy to mnóstwo ma problem z karmieniem piersią. Kupujecie już te nakładki na sutki czy dopiero jak się okaże ze trzeba?

Mój chuligan wczoraj przeszedł samego siebie w tym bolesnym wypinaniu. Co chwila wypinał się tak że mnie skóra piekła jakby parzyła. Dał mi popalić.

A ja niestety miałam złe wyniki moczu i dziś robię posiew :/ mam na nadzieję że to było zanieczyszczenie z pochwy i nic się nie dzieje bo już się martwię.
Brałyście urosept w ciąży?

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Czesc dziewoszki! Dzis bedzie upal...wczoraj z tesciowa wymylam basen i napuscilam nowej wody. ;) brakuje jeszcze piasku i zimnego piwka ;)
Dzis czeka mnie kolejna tura prania i prasowania. Kregoslup juz totalnie wysiada. Nie wiem jak to zrobie....
KupujEcie poduszke klin? Zastanawiam sie czy jest bezpieczna.
A co do hbs. Moja kolezanka ktora rodzila poltora tyg temu trafila do szpitala z bolami. Zbadali ja...okazalo sie ze nie hbs ma ujemny. Czyli nie miala przeciwcial. Zanim zdazyli podac jej antybiotyk ...ona urodzila . I mala miala zoltaczke.

Dzien dobry!
Ja wczoraj chciałam cos kupic - z potrzebnych wyprawkowych rzeczy. Zaciagnelam mojego niemęza do Mothercare - oczekujac super wyprzedazy i pieknych rzeczy.. Niestety nic mi sie nie podobało, wyboru tych pielegnacyjnych rzeczy nie bylo, wszystko jakies ciapkowate, kolorowe.. Ech.. Nie jest mi dane kompletowanie tych gadzetów :/
Dzis biegne na ostatnie cwiczenia, potem smigam do kosmetyczki, a po poludniu musze zabukowac jakis nocleg na jutro w Łebie i spakowac sie! Pokłocilam sie wczoraj wieczorem z moim i jestem dzis jakas naładowana negatywnie. Za oknem błękitne niebo i upał! Dopijam kawe i lece.

chani - ja tez mialam zle wyniki moczu. Z posiewu wyszły jakies bakterie. Niby cały czas mam jakis stan zapalny w organizmie. Ale nie wiem gdzie! :/
Bralam najpierw globulki, a pozniej jeszcze nawet furagin, wiec nie martw sie!
Siwa87- ja tez mam cellulit okropny na udach! Z tyłu i po bokach. Nie moge na te giry patrzec.. Zawsze rozmiar xs, a teraz hipcio! :/ No ale wlasnie- po ciazy wszystko wroci do normy, wiec uff.. Trzeba to przeczekac!
Co do la millou - jak Ty przeliczasz na euro, to nie ma co sie zastanawiac ;) Maja swietnej jakosci rzeczy. Polecam jeszcze na facebooku babke - Pan groszek. Ma wspaniałe materiały i moim zdaniem - ładniejsze połączenia. Szyje wszystko i to jak!!! Sprawdz ;)
Joanna89 - Piekny brzuszek!
A co do formy i kondycji - kazda z nas ma inaczej.. Ja z tych nadpobudliwych, wiec pewnie nawet gdybym cała w gipcie byla, znalazłabym sposob na przemieszczanie sie po miescie hehe :D
kasiatko - O kurcze, ale Ci chłopak rosnie! A bierzesz jakies witaminy dla babek w ciazy?
Ja w obawie o kolosa, od poczatku nie biore nic. Duzo dzieci teraz ma 4/5 kg - co mnie przeraza kompletnie!
JustiSia- Ale wspaniała siostra z tej Hani :D Brawo!
A na orbitreku teraz chcesz cwiczyc, czy dopiero po porodzie?
Ja zastanawiałam sie ostatnio nad rowerem, bo strasznie mi brakuje.. Ale lekarz mi odradzał.. I nie wiem :/

Ubieram sie, dopijam kawe i lece. Po poludniu bede pewnie podsmazac sie znowu w ogródku i odpoczne ;) Miłego dnia! :*