Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Karolina 83
Maritka super, że już Ciebie wypuścili ze szpitala. Jakie leki bierzesz teraz na nadciśnienie? Tylko Dopegyt? Mi miesiąc czasu ustawiali odpowiednią dawkę, ale do szpitala nie chcieli mnie przyjąć

Biorę tylko dopegyt 2, 2, 1. Mnie tez by nie przyjęli gdyby nie moja lekarka. Jest zastępca ordynatora na ginekologii i na sile mnie przyjęli.
A dzisiaj na zmianę pogody mam ciśnienie 96/70. Jak nie urok to przemarsz wojsk...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgoi6zfeqr.png

Ja też jestem 'za' smoczkiem, nawet biorę do szpitala, jeśli to 'relaksuje' nimowlaka to nie widzę nic w tym złego. Z resztą, mamuśki, jeśli nie będziecie spały 2-3 dni pod rząd to ze zmęczenia jakikolwiek sposób na uspokojenie malucha będzie dobry.
Przy pierwszej córce odstawilismy ok 7 miesiąca, i to była też super decyzja. Jeden dzień była marudna i zapomniała.

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Elsi my mamy te same mebelki, cały komplet w bieli
Kiedyś pokazałam foto,są naprawdę super

A co do smoczka wiadomo każdy ma.swoje zdanie
Moje pierwsze dziecko mimo moich podchodow odmawialo,nie chciał nigdy smoczka za to cycek non stop
I zgadzam się mając doświadczenie ze to wcale nie najlepszy zastępca smoczka, dla nas matek oczywiście... złe podejście jeśli min tak traktujemy pierś,jesteśmy udupione na każdym kroku tak jak napisałaJoanna89a

joanna89a powodzenia, na pewno wszystko będzie w porządku!

aniamamaolka, charming_mi - jakie jest to ułożenie? Bo mój ostatnio był ułożony poprzecznie, głową w moją prawą stronę, grzbietem do góry, a pupką w lewo. Rączki i nóżki w dół, w kierunku mojego pęcherza i szyjki. Oprócz tego, że nie mogliśmy zrobić porządnie usg, to lekarz nic złego nie mówił, za trzy tygodnie powinien się już obrócić.
Nie myślałam, że to może mieć wpływ na rozwój, ale w sumie to nawet ma sens - w tej osi jest ciaśniej.

Witek
17.09 g. 4.20

Gość aniamamaolka

Kolczyk,poprzecznie czyli glowka i pupa po bokach,mój czasem jest na skos...dupka w prawym boku a głowa bardziej na górze po lewej.U mnie niby jest jakieś zagrożenie bo w ogóle nie chce zmienić ułożenia i gp przewiduje że może tak zostać i wtedy trzeba wcześniej rozwiązać ciążę.Nie martw się,może u Ciebie to przypadek że tak się dzidzius ułożył.

Joanna89 wczoraj tez sie bardzo martwilam o mala. Zawsze byla ruchliwa a wczoraj zupelnie nic! I dopiero po polnocy dzis i to po seksie ....zaczela fikac. Chyba zrobila sobie dzien wolnego. Dlatego mam nadzieje ze i u Ciebie wszystko bedzie ok.
A odnosnie smoczkow...jakie wybieracie? Widzialam takie za 9 zl i takie za 25zl jakies akywne ssanie...niezaburzajace karmienia piersia. I nie wiem jaki kupic.

Super Joanna89a, ze z Laura wszystko dobrze;-). Lepiej dmuchać na zimne i się upewnić co i jak, niż denerwować się:-(. Ja też jestem uczulona na ruchy Franka, na szczęście, nie było do tej pory jakiegoś długiego leniuchowania u Niego, ale jak by co.....to ja od razu na IP lecę;). Bardzo się boję, bo u mnie zbliża się krytyczny moment, jak we wcześniejszej ciąży Synus w brzuszku zmarł:-(, więc teraz czuwam i czuwam;-). Ale ta ciążą jest inna, więc Wierzę, że teraz będzie wszystko Ok:-*. Pozdrawiam wszystkie Mamusie w te Gorąca i Wakacyjną Niedzielę;-).

http://s4.suwaczek.com/201509027251.png

http://s5.suwaczek.com/199710041880.png

Joanna89, szczerze to dziwnie to zabrzmialo, ze chcesz miec dziecko po drugiej stronie bo przynajmniej bys sie nie martwila i wiedziala w jakiej jest kondycji. Ja wlasnie ciaze uwazam za okres najmniejszego stresu o dziecko. Potem placze nie wiadomo czemu, moze tylko z nudow, a moze cos dolega. Do tegokolki, zaparcia albo biegunki,zastanawianie sie czemu nie moze spac, czy to ulanie czy juz wymioty, potem zgadywanie czy goraczka na chorobe czy moze "tylko" zabkowanie. A potem jeszcze gorzej.jedna wielka niewiadoma. A w brzuchu to sobie tylko siedzi;-) Cieszcie sie, bo potem jest tylko gorzej:-)