Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!
Tak jak Mariia pisała, w Gdansku niestety zrobilo sie chlodno, szaro i deszczowo.. Gdyby nie Młody i cwiczenia, to nie mialabym zadnej motywacji zeby ruszyc dupke z łozka.
JEdnak dobrze, ze troche pocwiczyłam, porozciagałam sie, bo cisnienie podskoczyło i od razu mi lepiej. Uwielbiam te cwiczenia! Mogłabym codziennie!
Mała kopie i rusza całym moim brzuchem. Czuje, ze urosła mocno od ostatniej wizyty :D
Mariia- ja tez mam cisnienie jak trup. Po kawie i spacerze potrafie miec 90/60. Taka moja natura niestety..
Zdrowsze to od wysokiego! ;)
Ewa.7 - Data z usg jest miarodajna tylko w pierwszym trymestrze. Nie sugeruj sie zmianami, bo pozniej kazde dziecko rosnie i przybiera w innym tempie. Najlepiej patrz na pierwszy termin z OM.
Catarisa- Super to rozegrałas, ze swoim partnerem i synkiem :) No i cudnie, ze nadal jestescie wspaniala para i rodzinka!

Co do zwiazków - U mnie bylo wszystko pokrecone.. mozna powiedziec, ze to milosc od pierwszego wejrzenia. Ja bylam jeszcze wtedy w zwiazku- bardzo nieudanym, mialam juz dziecko, kredyt itp.. On wiedzial o tym od wspolnych znajomych..
Uczucie jednak było gorace i nic nie mogło stanac na przeszkodzie, zeby byc razem. Bylo wiele trudnosci, przeciwnosci losu, przeciwników tego wszystkiego..
Pozniej tez zaliczylismy kryzys - po prawie 5 latach.
Jednak dalismy rade. Dojrzelismy, wiemy czego chcemy, dobrze nam. Oby jak najdluzej.. oby na zawsze ;)
Biegne zobaczyc jak dzis poszły prace nad kuchnia. Stolarz twierdzi, ze juz finisz.. W weekend szykuje sie nam przeprowadzka!!! Pokaze wam kawałek mojej wymarzonej kuchni :D :D :D

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_31444.jpg

JustiSia
I biodra mnie zaczynaja bolec jak za dlugo na jednym boku.

Też tak mam od dwóch nocy, zastanawiam się od czego to.
a macie jakis patent na uspokojenie? Melisa, a może coś innego, bo cały czas płaczę po psiorku moim i normalnie bym coś wzięła, a w ciąży to się boję...

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

JustiSia
Monikalina to mnie teraz przekonalas na sto procent żeby kupic ich więcej :-) wprawdzie mam dwa nowe staniki do karmienia ale nie wiem czy będą na tyle wygodne by w nich chodzić po domu,a takie typowe bawełniane szmaciaki strasznie mnie obrzydzają :-) zwłaszcza białe :-) Miałam taki ostatnio i czułam się w nim jak stara baba ble :-)

Justisia na pewno będziesz zadowolona :) ja miałam też kupione wcześniej te specjalne do karmienia i tylko raz na chrzciny założyłam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqvcqgbj495x7y.png

A mnie naszła ochota na zapiekany kalafior z pieczarkami.. i chyba jutrzejszy obiad tak będzie właśnie wyglądał..
a kurczaki wyglądają swietnie, z tym, że jakos na kurczaka właśnie ochoty za bardzo nie mam.. może kiedys wypróbuje.. bo co jak co, ale z krakersami jeszcze nie robilam, robilam za to juz z platkami kukurydzianymi :)

Marcelinka 21.09.2015

A my już po SR, dziś było o porodzie i o strachu przed nieznanym. A wszystko opiera się na schemacie: SKURCZ-BÓL- NAPINANIE-WYDŁUŻENIE AKCJI i tak w kółko. Położna mówiła żeby podczas skurczu starać się nie myślec o bólu tylko swoją uwagę skupić na oddechach, bo one łagodzą skurcze. No i nie leżec jak kłoda tylko chodzic, skakać na piłce, krecic biodrami i zażywac ciepłych kąpieli. No to teorie już mamy, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu.

A i od 36tc można przygotowywać szyjkę do porodu:
- sex- naturalny masaż szyjki
- no i ta herbata z liści malin

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png