Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

sexi w ciąży owszem ale muszę mieć dobry dzień
bo jak wstanę lewą nogą to choćby nie wiem co to nie mam nawet ochoty myśleć, żeby się wysilać :)
miewam takie dni, że chodzę cały czas w pidżamie...
Ale czasem bywa i tak, że na głupie wyjście do supermarketu (co tutaj obecnie jest moją największą atrakcją) potrafię się wystroić a po powrocie mąż sprawdza, czy mam na sobie stringi :D hehe i pyta gdzie byłam bez niego :) hehe
nie wiedzieć czemu ta moda, która już odeszła do lamusa nadal pociąga mojego męża więc czasem zrobię mu niespodziankę i się wystroję w sexi bieliznę do łóżka. Nawet na jakieś gimnastyczne pozycje się wysilę choć z moimi 8 kg do przodu bywa co raz gorzej :)
Tak, chyba jest w takim razie coś z nim nie tak bo żona z brzuszkiem go pociąga :)

Jestem dziś po glukozie... A śmiać mi się chce bo ostatnio zażartowałam na forum, że we Francji to pewnie z palemką podadzą tą glukozę, że nawet nie poczuję smaku... Zabrałam profilaktycznie szklaneczkę, łyżeczkę i pół cytrynki :) hehe pytam babkę czy mogę sobie wcisnąć ale chyba mało kumata w angielskim i o co pytam bo ja mówię "lemon" a ona do mnie "orange", no dobra myślę, zwał jak zwał, ważne, że domyśla się o co mi chodzi i że sobie zaraz wcisnę tą swoją cytrynę :)
hehe, a ona przynosi mi taką małą buteleczkę z pomarańczowym płynem i narysowanymi pomarańczami :D hehe no i ja wyszłam na blondynkę :) nawet z torebki nie wyciągałam już tych łyżeczek :)
słodkie jak diabli ale smak pierwsza klasa :)
po pół godzinie prawie zasnęłam z głową opartą o ścianę to podeszłą do mnie babeczka z tego laboratorium i zaprowadziła mnie na kozetkę i przekimałam pół godziny w pozycji leżącej :) kultura normalnie.

Wszystkiego naj z okazji Dnia Dziecka, żeby w każdej z nas na zawsze coś pięknego z tego dziecka zostało.

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vrjjg1kudfhwd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

joanna89 - Wspaniale, ze Twoja Mała dała sie tak poogladac! I jaka jest juz duza!!!
Teraz odpoczywaj i bierz magnez i nospe- mi pomogły w 3 dni i teraz czuje sie super!
No i oby tak dalej z Twoim chłopem ;)

siwa87 - zazdroszcze wspanialej opieki medycznej! :D Pomaranczowy smak byłby jak najbardziej wskazany do tego badania! :D Super!

JustiSia- Wspolczuje tej batalii z wszawicą! Dramat! Nie da sie jakos odkazic przedszkola!? Interweniowac?
A słodyczami sie nie przejmuj.. Trzeba sobie dogadzac poki wolno. Potem bedziemy sie zmagały z alergiami u maluchów, to nic nie bedzie mozna jesc :P

Gratuluje udanych badan i wizyt!

Co do kremow przeciwzmarszczkowych - absolutnie nie ma zadnych przeciwskazan! Trzeba uwazac tylko na liftingujace balsamy do ciała.. Reszta moze byc. Kosmetyki to moj konik zawodowy..i nadal jestem w szoku, czego to jeszcze NIE MOŻNA..
Jest cała masa tych wszystkich zabobonów, prawd ludowych i zakazów.. A tak naprawde to nie dajmy sie zwariowac! :D
Ja sie stroje, maluje, czesze, wszystko w normie, jakbym chodziła do roboty :D Zawsze musze czuc, ze jest ok ;)
Poza okropna cerą, z ktora nie mam juz pomysłu, jak sobie poradzic..wszystko u mnie ok :) Slysze same komplementy i nadrabiam usmiechem, jak brak mi nieco gracji :D hehe
A po ciazy na pewno nadrobie u kosmetyczki zabiegami i wszystko bedzie super. Daje sobie 2 miesiace na powrót do formy :D

W Gdansku cały dzien zbierało sie na deszcz i w koncu leje. Zdarzyłam jednak z rana zrobic zakupy, zaliczyc fitness, spacer po lesie z kumpela i dzieciakami i zrobic obiad! Nakupowalam owoców, zajadam groszek i przegryzam arbuzem. Strogonow juz dochodzi, wiec biegne po Młodego do szkoły.
Odkąd wiem, ze wszystko ok ze mna i malutka, energia mnie rozpiera! :D Jutro chyba wybiore sie na basen! :D

Mam do was takie pytanie bo martwie się ..... jak wracalam z zakupów to bolało mnie a raczej ciagło z prawej strony tak od pachwiny do okolicy pod pepkiem a potem czasem zakuło w środku tak jakby w szyjce a teraz czuje taki dyskomfort jakby ucisk srodku wiecie co to moze być?? albo czy jest sie czym martwic ?? Bo jak czytam na necien to głupieje już z tego wszytskiego, może wystarczy odpoczac ??

http://fajnamama.pl/suwaczki/6f3by3o.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :) ja na swoją będę musiała poczekac aż do 23 czerwca, ale zleci szybko :)
Pamietacie jak mówiłam, że zazdroszczę że kompletujecie juz wyprawki bo mojemu mezowi sie nie spieszy? Tak więc leżę sobie wczoraj po kolacji z nasmarowanym kremem brzuchem i mąż przychodzi do mnie i mówi do brzuch 'ej, mała, ale smierdzisz' z usmiechem na ustach, ze niby brzydki zapach kremu- po czym położył glowe na brzuchu, a Mala.. dała mu kopniaka w ucho.. zaczal sie śmiać i mowil do niej jeszcze 4 razy i za każdym razem kopniak w ucho.. po czym mój mąż do mnie- 'kochanie to gdzie chciałaś oglądać te wózki?' Także jestem przeszczesliwa :) i jedziemy w piatek, bo ma wolne, się za czymś porozgladac :) nareszcie :):)

Takze humor mam cudowny, mam nadzieje się utrzyma jak najdłużej, aczkolwiek w środę kolejne spotkanie z promotorem, a cos czuje ze znów mnie oleje i będę siedziec i na niego czekać 2 h.. ale na razie o tym nie myślę :);)

Marcelinka 21.09.2015

do ro ta nasze dzieci tak jak my mają raz lepszy raz gorszy dzień o ile można tak to tak określić.. także raz są bardziej raz mniej aktywne:) ale mi moja gin zawsze powtarza, że jak aktywne to bardzo dobrze :)
wiruska to super, że zaczniesz kompletowac powoli wszystko :) tak sobie pomyślałam, że jakby nas Ci nasi mężczyźni nie denerwowali to i tak wiedzą jak nam humor poprawić :) cieszę się razem z Tobą :)
A nas dopiero co opuścili goście.. to moja siostra z małą przyjechała, później teściowa ze szwagierka i dzien zlecial ;) ale Julek zadowolony, bo prezenty na Dzień Dziecka dostał i teraz ani widu ani slychu po nim ;) a ja się senna robię... :)
Powiedzcie kochane, które są już po glukozie.. czy prowadzilyscie auto po tun badaniu? Bo nie wiem czy dam radę wrócić sama do domu...?

Ja już po wizycie u nowego lekarza. USG miałam dokładniejsze niż zwykle, bo zrobione na lepszym sprzęcie. Antoś waży już ponad 600 gram i rozwija się prawidłowo. Łożysko i szyjka w porządku. Ciśnienie pod kontrolą, ale znów mam zwiększoną dawkę leków na nadciśnienie. L4 dostałam bez problemu. Kolejna wizyta za miesiąc. Najbardziej podobało mi się konkretność i opanowanie pana profesora. Nikt mnie już nie straszył, że nie wiadomo czy się dziecko dobrze rozwija.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

To i ja już uspokojona po wizycie :) Niunia rośnie zdrowo, serduszko prawidłowe, nóżki długie, pewnie po tatusiu bo mama 160cm ma tylko :D jeszcze raz mam piękne zdjęcie ziarenka kawy :) czyli dziewczyna! Zlecona glukoza i trochę nas nastraszył konfliktem grup krwi. Ale nie będziemy się martwić na zapas, oczywiście w końcu mąż się zmobilizuje do badania grupy krwi. Jak ma minusa jak ja, to możemy o to być spokojni. Gorzej, jak ma RH+ to wtedy najlepiej w 28 tyg jakiś zastrzyk z przeciwciałami.

Gratuluję wszystkim mamusiom dobrych wyników :)

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png

Byłam z mama na spacerze nagle słyszymy nad głową cos brzeczy patrzymy a to szerszen no to w nogi. Kawałek pobiegłam i nagle nie moglam juz isc dalej bo tak zaczęło ciągnąć w lewej pachwinie i kluc w podbrzuszu. Tak sie przestraszyłam ale trochę podeszłam i przeszło ale strach był. Z drugiej strony ta sytuacja musiała wyglądać komicznie dwie baby ida sobie spokojnie i nagle zaczynają biec i machać rękami ;d ale nienawidzę owadów, robactwa pod wszelką postacią i na samo brzeczenie robi mi sie gorąco; /

weronika.95
Byłam z mama na spacerze nagle słyszymy nad głową cos brzeczy patrzymy a to szerszen no to w nogi. Kawałek pobiegłam i nagle nie moglam juz isc dalej bo tak zaczęło ciągnąć w lewej pachwinie i kluc w podbrzuszu. Tak sie przestraszyłam ale trochę podeszłam i przeszło ale strach był. Z drugiej strony ta sytuacja musiała wyglądać komicznie dwie baby ida sobie spokojnie i nagle zaczynają biec i machać rękami ;d ale nienawidzę owadów, robactwa pod wszelką postacią i na samo brzeczenie robi mi sie gorąco; /

Szerszenie i inne owady w paski to mój koszmar! Rok temu do mojej klasy wpadł taki jeden to uciekłam z 26 dziećmi na korytarz :D i pani woźna nas uratowała :D

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png