Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Ufff wróciliśmy z komunii, Szynek spał ponad 2 godziny, aż się wszyscy dziwili. Miał bardzi dobry humor, uśmiechał się często i piszczał z radości. A i zaczął powoli raczkować i podnosi się na nogach podpierając się różnych przedmiotów.

Blanka,ciężka decyzja. Wiadomo lepiej mieszkać w swoim domu niż w mieszkaniu. Tylko że mając teściową za płotem to już trochę przestaje być "swoje" bo będzie przychodzić kiedy będzie jej pasowało. Zresztą widzisz jaka jest i pomyśł że miałabyś to na codzień.

Monikulek dobrze że już jesteś w domu, bądź dobrej myśli.

MarAla jak u Was po chrzcie ?

To jeszcze Wam się pochwale moje kochane. Tort smakował :-)

monthly_2016_05/wrzesniowki-2015_47248.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Witam....ale mnie tu nie było...od grudnia ale cały czas was czytam. Moja Emma to niezły łobuz. Właśnie siedzimy na nocniku...czy za wcześnie...każdy oceni to sam...ale te kupy z nocnika lepiej wyrzucić niż z pieluchy. A ona siedzi chętnie...tym bardziej że u nas jest od 3 do 6 kup dziennie wiec trzeba było coś z tym zrobić, tym bardziej że Emma samodzielnie już siedzi. Noce strasznie!!! Ale w dzień święte dziecko... Pozdrawiam wszystkie mamusie i bobasy!

Gość margiim

Hej!
Monikulek wspaniale ze jestes juz w domu szybciutko wracaj do sil jak ospa? U nas byla w grudniu najpierw syn potem ja i na koncu mala slady niestety zostaly na nozkach.
Blanka ja bym wybrala mieszkanie zeby mi kiedys w zyciu tesciowa nie powiedziala bo Wam dalam.
Joasia podaj jak mozesz przepis na biszkopt tez chce robic takie cuda a moj biszkopt po upieczeniu moze zabic taki twardy
Udanej majowki wrzesniowki!

U nas po chrzcie. Wszystko się udało, Alusia była bardzo grzeczna, uśmiechnięta, zniosla dzielnie. Ksiądz przegonil diabelka z Ali. Chrzciny huczne razem z tańcami. Moja siostra cioteczna z terminem porodu na 18 urodziła dzisiaj.
Jestem padnieta. Jutro kolejna impreza_imieniny taty

Zasypiam...
PA wrzesniowki!

Joasiu chyba muszę troszkę pieniążków przeznaczyć na sprzęt do hybrydek bo mój lakier sprzed 3 dni nadaje sie już dzisiaj tylko i wyłącznie do zmycia ;p super że Szymuś osiąga kolejny etap w tej dziecięcej mobilności, teraz to już szybko zacznie czworakować :)) Piękny tort!!!
mamajasia15 nie mam jeszcze konkretnego zestawu, wiem tylko od dziewczyn że dobre lakiery są z firmy semilac, tyle na razie ;) Jak będziesz miała coś upatrzone to daj znać ;)
Blanka masz ciężki orzech do zgryzienia, mieszkałaś kiedyś w bloku? Jeśli tak i problemem byłaby tylko mała powierzchnia to jest się nad czym zastanawiać, jeśli nigdy nie mieszkałaś to zastanów się czy nie dostaniesz na głowę w takim mieszkaniu. Ja jestem od małego w domu jednorodzinnym i jak kiedyś pojechałam do cioci na 4 dni na "wakacje" to po 2 dniach już chodziłam po ścianach. Ale z drugiej strony jak teściowa się postara...to też można zwariować. Nie macie możliwości kupna jakiejś małej działeczki trochę dalej od mężowej mamusi?
monikulek cieszę się że u Ciebie wszystko ok, oby to świństwo już nie odrosło :*
kamila1980 ja też już kupiłam nocnik Kubkowi, na razie sadzałam go na sucho, trzeba będzie zacząć z opuszczonymi gatkami :) moim zdaniem lepiej wcześniej niż później bo maluch sie szybciej nauczy. Czy mam rację? Zobaczymy w praktyce :)
MarAla gratulacje dla siostry, jak się czuje?

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

mycha u nas dzialki cholernie drogie bo10-15 tys za ar. Nie mamy na to kasy. Od tesciowej mamy dostac 7arow wiec oddaje nam kawal swojego majatku. Co do mieszkania w bloku to ja bym mogla bo cale zycie w bloku ale moj M juz wariuje na tym wynajmie bo on cale zycie w domu. I chcemy zeby chlopcy mieli swoje pokoje. Ja mieszkalam w jednym pokoju z bratem i siostra i to byla masakra. Z tesciowa bede musiala sobie po prostu poradzic i postawic granice. Najwyzej sie poklocimy na smierc i bede miec spokoj.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Witajcie
Ładna pogoda i się dzieje :-)
Mój Syn dorasta...:) jest coraz bardziej mądrusi :*
Z 4drzemek już zrobiły się 2-3
Maseczka i paznokcie zrobione :)
Blanka to wlasnie zależy od charakteru tesciowej. My kupiliśmy działkę 40arow i postawiliśmy dom 100metrow od teściów i jak narazie nie narzekam, teściowa rzadko przychodzi, do mnie się nie wtrąca, mąż ma swój rozum i nie daje się podjudzić, raczej wszystko mi mówi jak mu makaron nawija na uszy. Jedyny minus to że ok 15km od miasta. Ale cisza spokój sąsiedzi spoko. I robimy co chcemy, np jutro znowu grill :)
A jak z teściowa będzie bardzo źle to postawisz 3metrowy płot i już :)
Marala super ze wszystko sprawnie i w miłej atmosferze się odbyło :) niepotrzebnie się martwilas :)
JoasiaG tort super, aż chciałoby się kawaleczek :) ja dziś robiłam buleczki
monikulek jak dobrze że już jesteś w domu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6ydg7w61lsu.png Szczesliwa :)

Hej dziewczyny, cicho się tu zrobiło w czasie majówki. Mam nadzieję że trochę odpoczywacie. U nas znów szykuje się rewolucja. Lili będzie przechodzić z 3 drzemek na dwie. Zauważyliśmy, że często buntuje się na ostatnią, albo wypada ona za późno. To skutkuje zmianami całego harmonogramu, spania, jedzenia, spacerów. No ale widać że tego potrzebuje. Zwłaszcza, że ładnie mi już śpi na pojedyńczych drzemkach (1h lub 1.5h). Dzisiaj to musiało zaskutkować wcześniejszym położeniem spać, więc Lili śpi od 19.00. Ciekawe jakie będą nocki, już się boję:0
blanka1212 kurcze, niezły dylemat, ale 40m kw to jednak dość mało na waszą rodzinkę. Sama nie wiem co Ci doradzić. Ale teściowa z tym tortem....szkoda słów. Musisz chyba z nią poważnie porozmawiać, żeby nie robiła takich "sabotaży".
mamajasia15 podziwiam Cię, ze radzisz sobie sama i mocno trzymam kciuki.
joasiaG Oj raczkowanie tuż tuż, teraz będziesz miała wesoło. Lili już na kolanach przy kanapie się podnosi, a nawet próbuje stawać, wariatka:) Fajnie że komunia się udała!
kamila1980 witam i mam pytanko co do tego nocnikowania. Też o tym myślałam, ale jak to zacząć? Czy to nie za wcześnie. Moja Lili też już siedzi sama.
MarAla 86 Super że wszystko się udało. Mam nadzieję, że zły humor Cię opuścił. Jak tam Ala, trochę spokojniejsza? Uściski dla siostry ciotecznej.
moniulek dużo dużo zdrowia życzę, kuruj się!
mycha88 widzę że szalństwo z hybrydami, ja chyba na razie zostanę przy kremowych odcieniach, bo nie widać tak bardzo jak coś odpryśnie. A swoje paznokcie mam na szczęście ładne i mocne.

My dziś znowu u teściów i jeszcze jutro jedziemy bo teść ma urodziny. Szymek był grzeczny, śmiał się do wszystkich, zaczepiał, bawił a w drodze do domu usnął :-)
Ja po ostatnich dniach padam i marzę by położyć się i rozprostować kości.

Margiim ja robie biszkopt rzucany z tego przepisu. www.mojewypieki.com/post/biszkopt-przepis-ii linka

Mycha ja mam semilac i jestem zadowolona, kupiłam zestaw z lampą za 214 zł. Ciekawa jestem jak Wam pójdzie z nocnikiem. Kurcze ja o tym jeszcze nie myślałam.

Witam was! W końcu trochę słońca...ale jestem tak zmęczona że nic mi się nie chce tym bardziej że jutro muszę wstać o 5 rano bo mam wyjazd służbowy.
Mycha z tym nocnikiem to tak: zaczęłam Emma sadzać jak widziałam że coś będzie i nawet chętnie to przyjęła, teraz po każdym jedzeniu na nocnik i jest kupa...no prawie zawsze. Myślę że jak dziecku się podoba to wcale nie za wcześnie i jak samo już siedzi na nocniku. Z pierwszą córką tak zrobiłam i jak miała półtora roku odliczyła się pieluch. ( w lipcu będzie mieć 16 lat). Teraz porównuje ich zdjęcia hahaha.

JoasiaG na zdjęciu poniżej pierwsza próba, to nie była pora na siusiu wiec nic do nocnika nie wleciało, ale siedział grzecznie 10 minut bez wiercenia :) Wiem że nie nauczę go tak szybko sikać tylko do nocnika ale chociaż przyzwyczaję go do niego, moja chrześniaczka mając rok pierwszy raz dostała nocnik i za nic nie chciała na nim siadać. Patrząc jak rodzice próbują ją bezskutecznie nauczyć siadania choćby na tronie uznałam że ja wcześniej się za to zabiorę by nie mieć takich problemów.

Halo dziewczyny co tu tak cicho? Pisać każda choćby króciutko jak się macie, czy wyspane, jak się mają maluszki! ;)

My wyspani choć jak zwykle 2 pobudki w nocy na cycka. Pobudka o 8.20 wiec rewelacja, zaliczona pierwsza drzemka godzinna a teraz Kubuś siedzi na macie i bawi się nakrętką od słoika :D

monthly_2016_05/wrzesniowki-2015_47339.jpg

Ja juz po treningu prysznicu i spacerku:) i czuje sie famtastycznie:):) Sebus dzisiaj lagodniej znosi zabkowanie. Wczoraj byl super dzien na swiezym powietrzu:) noc nie najgorsza.
Kupilam moj wymarzony wozek kees k2go:) kobitka ma mi przyslac i M kazal mi wystawic na sprzedac moj Lupo Comfort. Jest ciezki i zajmuje caly bagaznik po zlozeniu ale go uwielbiam bo ma super amortyzacje, jest piekny i mega wygodnie sie jedzie na cudownych pompowanych kolach. Dzisiaj dostalam pytanie od zainteresowanej kobiety ktora chce moj cudowny wozek i uswiadomilam sobie, ze wcale nie chce go sprzedawac. Chcialabym miec oba te wozki. Jeden stabilny z pompowanymi kolami a drugi piekny lekki i swietnie sie skladajacy. I nie wiem co robic:( czy wy tez sie przywiazujecie do rzeczy?
kamila gratuluje z tym nocnikiem:) faktycznie kazde dziecko jest inne i dla jednego nocnik wczesniej to super pomysl. Moj starszak niestety mimo sadzania na nocniku bardzo dlugo sie osikiwal.
joasiaG Szymus to dusza towarzystwa:)
Irlandia masz racje ze 40 mkw to dosc malo jak na 4 os rodzine a chcialabym zeby chlopcy mieli swoje pokoje. Jest dylemat... Ale jak tesciowa za darmo daje dzialke to tez kuszace.
kingaM tez sie ludze ze bedzie tak jak u was czyli spokoj i brak ciaglych odwiedzin tesciowej.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Chcialam Wam napisac cokolwiek ale zdazylam usiasc przy kawie i już słysze gadanie z lóżeczka. Wiec na szybko. U nas majowka tragedia jak pokłóciłam się z M w pn tak do dziś się nie odzywamy i tym razem się nie ugnę w życiu nie odezwe się pierwsza a on raczej też nie czuje się winny więc zapowiadaja się dlugie ciche dni.
Pierwsza rehabilitacje przelożyli nam na pt wiec czekamy.
A jak się uda to pochwale sie zdjeciami z chrztu. Reszta wieczorem:) buziaki

Hej, hej jakoś przeżyliśmy komunie i kolejne dwa dni u teściów na obiedzie. Dziadkowie i pradziadkowie zadowoleni bo mieli Szymka przez 3 dni z rzędu. A ja miałam trochę luzu bo Młody bawił się z dzieciakami i tylko doglądałam czy czegoś nie zjada.

Mycha no super chyba też zacznę Szymka sadzać żeby oswoił się z tronem :-) U nas też dwie pobudki ale jest lepiej bo pomiędzy nimi 4 godziny snu bez przerwy :-)

Blanka ja do rzeczy się nie przywiązuje za to mogłabym co chwile coś Szymkowi kupować. Ostatnio pokłociłam się z moim bo chciałam kupić spacerówke a on do mnie że nie bo przecież mamy od jego rodziców. No tak tylko w kilku miejscach są plamy które nie schodzą i musze jeździć takim brudasem.

Kasiatko świetne fotki. Przystojniak Ci rośnie :-)

MarAla fajne ujęcie. Napisz co chirurg powiedział. A jak Alutka, spokojniejsza ?

Hej kobietki!
W końcu mam chwilę spokoju!
kasiatko mały jest cudny!jak tam sytuacja z mężem? Już pogodzeni?
joasia po raz kolejny podziwiam Twój piękny tort! Zdolna jesteś :-) a jak to zdjęcie na torta zrobiłaś? Też chętnie piekę w wolnych chwilach, których obecnie coraz mniej...
Blanka tak się zastanawiałam co Ci poradzić i chyba bym na Twoim miejscu zdecydowała się na tą działkę od teściowej... chyba więcej jest tych argumentów "za". Poza tym to tylko działka, domu z nią nie będziesz dzielić. Zazdroszczę wózka; -)
U nas już coraz lepiej. Dochodzę do siebie po zabiegu. Starszej ospa powoli przechodzi no i mały i ja póki co się nie zarazilismy. Mam nadzieję ze już nie zlapiemy! Poza tym mały ma już tylko dwie drzemki w dzień po ok. 40 min więc prawie nic w tym czasie nie da się zrobić. Plus jest taki ze chodzi spać już o 20 i śpi do 5/6
Weekend majowy oczywiście z racji ospy w domu, zresztą mój miał drugie zmiany więc i tak nigdzie byśmy się nie wybrali. Oby już w przyszły weekend młoda dostała pozwolenie na wyjście bo chyba oszaleje spędzając kolejny w domu!
Buziaki i dobrej nocy!

Gość MarAla86

chwila wolnego, wypiłam nawet kawę.

Nie wiem co zrobić bo Ala nie wysypia się, np. dzisiaj obudziła sie o 7 i już o 8 płakała śpiąca, i o 8.30 zasnęła. Jak wydłużyć jej sen aby się wyspała?

Chirurg wreszcie był konkretnym człowiekiem. NIe da się operować bo trzebaby zmasakrować cały palec, wyciąć macierz paznokcia=nigdy paznokieć już nie uróśłby. Zalecił leczenie dermatologiczne + antybiotyki doustnie. Aby je dobrać dostałam probówkę do wymazu, już zrobiłam wymaz rano, muszę zanieść dzisiaj do laboratorium. Najprawdopodobniej trzeba będzie się pożegnać z karmieniem, bo mało które antybiotyki można brać podczas karmienia a maści sterydowych nie można stosować wogóle. Dostałam też skierowanie na badanie mykologiczne w kierunku grzybicy.
Ciągle długa droga przede mną....boli jak cholera, leje się ropa, krew, opuchlizna, bordowo siny kolor i żółty paznokieć, który przez 4,5 miesiąca nie urósł nawet milimetr....

Ala nadal ząbkuje, górne jedynki są już tuż tuż, dziąsła czerwone, napuchnięte, gryzie wszystko....nadal nie da się położyć na podłogę, na matę, od razu płacz....bawi się tylko jak siedzi u mnie na kolanach. nie wiem co z tym zrobić, jak próbuję ją przetrzymać to są takie krzyki, płacze, i wymiękam i ją podnoszę.
Tak jak pisałam wczoraj znowu z wagi spadła, dzisiaj okulista Ali.
Alusia cały ostatni tydzień poza domem cały czas u mnie na rękach, cały czas płacz i wyciąga ręce do mnie, jedynie w niedzielę na chrzcinach pozwalała się nosić wszystkim.
Generalnie była bardzo dzielna, uśmiechnięta, w kościela gadała "nie nie nie nieeeee"

U nas dzisiaj ładny dzień się zapowiada. Przed chwilką w tv powiedzieli, że w przyszłym tygodniu ma być 28 stopni!!!

Dziewczyny JoasiaG, Blanka, Irlandia, kasiątko, monikulek, mycha, kiti......itd. pozdrawiam Was gorąco!!! NIe mam czasu poodpisywać wszyskim. przepraszam, muszę się chwilę zdrzemnąć bo u nas noce nadal ciekawe...pa

MarAla oby te ząbki były przyczyną tego zamieszania, jak wyjdą musisz ją trochę od siebie odseparować bo się dziewczyno wykończysz. A na chrzcinach wyglądała jak księżniczka. No i dobrze że coś z tym palcem wiesz więcej a długo te antybiotyki masz brać? Nie uda Ci się utrzymać laktacji?

Monikulek sytuacja z mężem opanowana. nie posądzałam go o to ale wczoraj PRZEPROSIŁ i przyznał się że przesadził a u niego to już coś bo zawsze twierdzi że nie jego wina. Ale niech się teraz bardziej postara od razu mi nie przejdzie ale jest lepiej. Dobrze że ospa została tylko u starszej. u nas też już tylko 2 drzemki ale za to po 2 godz więc całkiem przyzwoicie. Zasypia o 20.00 potem je o 2.00 i śpi do 7.00.

Joanna tort piękny a z czego krem robisz i jakie nadzienie? Bo ja robię jakiś jeden rodzaj wypróbowany, ale może pora na zmiany:) tylko że ja nie umiem tak dekorować :(

Blanka ja też całe życie mieszkam w domku więc mieszkania sobie nie wyobrażam no i te 40 m to faktycznie nie dużo. Teściowa może nie będzie namolna a wszelkie komentarze z jej strony jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj to najlepiej działa. Gratulujemy nowej "bryki" :)

Ja jakoś przeżywam tą jutrzejszą rehabilitacje i strasznie się boje no ale wiem że trzeba. A dużo już naszych wrześniowych maluchów raczkuje?? pochwalcie się )

Witajcie po dłuższej przerwie. Nie odzwywalam sie bo u nas spokoj zapanował, ale czytam na bieżąco.
Kasiatko ale cudne masz dzieciaczki! Brawo dla męża, ze poszedł po rozum do głowy. Ja teraz często odpuszczam, bo duzo kłocilismy sie o pierdoły i szkoda na to czas tracic. Dzieki temu nam weekend majowy upłynąl calkiem przyjemnie. Ale wiadomo... Jakby przeskrobal cos na powaznie to nie odpuszcze :D

MarAla jak czytam o Waszych problemach to chylę czoła. Biedna Ty i biedna coreczka. Oby jak najszybciej wszystkie problemy poszły w niepamiec. A Mała piekna!

JoasiaG lubie takie imprezy rodzinne. Dobrze,ze Szymus byl grzeczny. A slodkosci spod Twojej ręki na pewno jak zwykle pyszne. Z tym nocniczkiem o faktycznie dobry pomysl. Ale musze poczekac az Lilka zacznie siadac.

Monikulek ciagle odsiwezalam forum, zeby zobaczyc, czy zabieg sie udal. I juz po stresie :) teraz poczekac az ospa corce minie o mozna spacerowac.

Blanka ja chyba bym wybrala dzialke jednak. Tez prawie cale zycie w domu. Tylko na studiach blok (nota bene w Rzeszowie). Z tesicową jakby sie wtracala trzeba postawic jasne granice i meza zmotywowac! Zeby twardo trzymal z Tobą.
U nas nie wiem czemu Lila zawsze placze u tesciowej na rekach. No zawsze!!! Nie wiem co ona jej robi.

Lilka jest pazdziernikowa, wiec wszystko przechodzimy juz po waszych maluszkach. Od dwoch dni zaczyna smiesznie warczec. I niestety noce sie pogorszyly. Kolo polnocy sie budzi z ogromnym placzem i placze nawet dwie godziny. Czyzby zęby? Nie ma jeszcze ani jednego. Ogolnie grzeczna, radosna. Ladnie je. Je mleczko z piersi dalej. Co prawda juz nie pije 20 minut, tylko 10 i strasznie sie rozprasza. A jak widzi ze robie jej obiad lub kaszke to az sie wyrywa zeby jesc. Kaszke jej robie gestą, bezmleczną na wodzie i dodaje owocki.

Uff ale sie opisalam. Lilka wzywa po drzemce. Milego dnia .

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png

kasiatko cudne te Twoje smyki :))) super ze maż przyznał sie do błędu, to sie rzadko zdarza u facetów
MarAla śliczne ujęcie, Alusia aniołek :)
Jak dajesz Alę na drzemkę, zaciemniasz pokój? Coś musi jej przeszkadzać że sie tak wybudza, może jakieś hałasy? A może w drugą stronę, lepiej by spała z cicho włączonym radiem? Wciąż ją męczą ząbki, może też dlatego sie wybudza, oby jak najszybciej wyszły i przestały tak doskwierać.
Blanka zdecydować musisz sama i nie będzie to łatwa decyzja ale ja zostałabym na działce. Zawsze możesz obsadzić sie tujami, do furtki wmontować domofon i dobry zamek. W swoim domku robisz co chcesz i kiedy chcesz. Weź pod uwagę że może zaplanujecie jeszcze jednego dzieciaczka, a nawet jakby nie to Twoi chłopcy będą coraz więksi i z każdym kolejnym rokiem będzie Wam ciężej w tym bloku. Skoro u Was działki w taaaaaaakich cenach to teściowa nie taka zła jak chce Wam oddać ary o takiej wartości.
Joasiu Szymuś dalej warczy? Kuba przesadza, uznał sobie chyba że w taki sposób powinien "gugać" musze go tego oduczyć ale nie wiem jak bo on nie zwraca tym swojej uwagi tylko po prostu warczy do siebie, do zabawek itd :D zabawne to ale na dłuższą metę już mniej, dobrze by było jakby już skończył hehe

Hejka,
A my jesteśmy na wyjeździe, w takim małym maisteczku, więc prawie jak na wsi :) ... poza tym jak zwykle... w nocy 2-3 pobudki a w dzień 1-2 drzemki po 30-60 min.
joasiaG tort - cud, miód, malina ;)
Blanka1212 ale masz super spacerówkę - jaki kolorek? - i oczywiście napisz jak się sprawdza i czy pasuje Sebusiowi :)
MarAla 86 a dajesz Ali coś na te zęby? Pocieszę Cię, że wiem jak to jest, bo mój Jaś też ma takie dni, że jest nie do wytrzymania...nawet nie mogę go położyć na chwilkę żeby pójść do toalety, a na macie też nie chce leżeć, spacer to też atrakcja tylko na chwilę :(
kiti zazdroszczę spokoju :)
A dziś byliśmy już na spacerze i w Lidl - kupiliśmy body, spodenki i dwie pary butów :)
Miłego dnia :)

Hej, hej to ja szybciutko bo Szymek z tatą na zakupach. Znowu piekę ciasta tym razem na imieniny teścia :-)
Szymek przemieszcza się po domu z sxybkością błyskawicy i ...zaczął podciagać się do stania, w ruch idą krzesła, łóżko, moje nogi a co najgorsze schody na piętro. Muszę chyba zamontować ogrodzenie.

Monikulek zamówiłam opłatek jadalny, wysłałam zdjęcie do firmy która robi takie ozdoby na allegro. Później gore tortu wystarczy pokryć kremem u na to opłatek.

MarAla nie wiem jak Cię pocieszyć. Może jak ząbki wyjdą to będzie lepiej. Musi być. A z palcem to nieciekawie. Szkoda trochę karmienia. Może uda Ci się odciągać tak by po skończonym leczeniu przynajmniej częściowo karmić swoim mlekiem.Dużo sił kochana :-) a może spróbuj dać Ali jakiegoś misia obok twarzy kiedy uśnie, ja tak czasami oszukuje Szymka.

Kasiatko przekładałam kremem budyniowym, przedzieliłam go na pół, do jednej części dałam smażone wisnie a do drugiej łyżkę nutelli i kawałki czekolady. Oprócz tego zrobiłam mus z truskawek, dodałam tężejącą galaretkę i szklankę ubitej śmietanki 30. I takim musem przelożyłam ostatnią warstwę biszkopta. Do dekoracji zrobiłam krem maślany, z masła, cukru pudru i soku z cytryny. Fajnie się nim dekoruje.
Szymek staje do raczkowania ale przemieszcza się pełzając na brzuchu.

Mycha to warczenie u nas już sporadyczne. Teraz ma fazę na ciągi sylab, piszczenie i jak ja to mówię opierniczanie wszystkiego i wszystkich.

Nie bylo mnie tu troszkę majowkowo ale juz nadrabiam i sie tlumacze.
monikuleksuper ze juz w domku, mam nadzieje ze ta ospa szybko i łagodnie przejdzie.trzymam kciuki
mamajasia no i mnie skusilas. Pieklam przy pierwszej okazji. W nocy oczywiscie. Mhmhm uwielbiam. Z reszta uwielbiam wszystko co slodkie. A z czekolada to juz w ogóle.
blanka a ja chyba bym brala działkę ale namowilabym mojego żeby to jakos na papierze bylo ze jest Wasze.mam salon 40 m. Choc sprzątania jest i wciaz wyzywam i narzekam to jednak dom. Miejsce do latania do dzieciaków, do Was.to grill jest gdzie zrobic i z tylkiem w kostiumie sie opalać. A teściową hmmmm one zawsze gadają ale moze akurat nie będzie sievwtracac i wypominać. Decyzja i tak należy do Was.
joannag tort wygladal meeeeegapysznie. Tez robię rzucany z moich wypieków ale te kremy które wymieniasz i ozdoby.... Ech marzenie żeby taki zrobic.a powiedz jaki jest koszt tego zdjęcia oplatkowego?
maralagratuluje udanych chrzcin. Gratulacje dla kuzynki. Właśnie doczytalam ze chirurg konkretnie wreszcie cos powiedzial.ttzymam kciuki żeby wreszcie wyleczyli.
mycha a wiesz ja sobie poszłam do rossmanna i kupiłam zestaw lakier plus top coat sally hansen i podobno bez lampy można. A jak mi wyjdą i sie spodoba to pomyśle o zestawie z lampa. Bo ja to kiepska jestem w te klocki.tzn niezdarna i wole sprawdzić przed większym zakupem bo z kasa krucho jak zawsze.
kamila co do nocnika to ja zdania nie mam bo mam. Lepiej chyba jednak uczyć wczesniej niż później walczyć z 2,5 letnim dzieckiem-moja szwagierka. Tez będę tak próbować jak juz mój synus usiądzie. Moze to jest sposób.
kasiatkoale elegancki synus.oj przepiękny. Wkasnievdoczyyalam ze facet przeprosił a miałam juz brzydko pisac o nim.dobrze ze właśnie tak się stalo

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png