Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marika888

Dziewczyny kurcze ja jestem w szoku jak wy piszecie ze na raz jestescie w stanie sciagnac 120 lub wiecej ml. U mnie to cały rytuał rozłożony na dobę czy dwie. Jednorazowo jak z obu piersi ścigane 50 ml to się cieszę, a wieczorami to już wogole moge zapomniec. Tak wiec sciagam kilka razy az dojde do zamierzone objętości dodam ze cały czas stosuje technikę 7,5,3. Odciagam tylko okazjonalnie np hak zostawiam mała z tatą lub babcia. Zastanawiam się czy mleka mam mało czy laktator do dupy ( prosty ręczny z pompka). Chyba to drugie bo mała raczej wagowo w tych górnych granicach.

Ja tez sie mieszczę w spodnie sprzed ciazy, ale to stało sie teraz bo jeszCE tak z dwa miesiace po próbowałam sie wepchnąć i wepchnęłam a jakże :) ale guzika zapiać nie mogłam, i wyglądałam jak kaszana w grubym flaku :D a tu niby waga stoi a jednak wchodzę i zapinam guzik, jednak nie czuje sie jeszcze tak totalnie wygodnie.

No niestety, forum czarna dziura i zabrała nie jedna:/

Joanna89a właśnie o to mi chodziło ze szmoczkami, czy trzeba wymieniać po jakimś określonym czasie np co miesiac czy dopiero jak trzeba zmienić ze względu na rozmiar. Ale dziewczyny zrozumiały moje ukryte znaczenie.
Mówisz, ze Twoja Laura wygina sie w C :( możesz opisać w jaki sposób? Tzn zakładając ze leży buzia do Ciebie na plecach to dupka i głowa/kark jakby wbijają sie w podłoże a brzuszek odbija od podłoża? Czy wszystko leży na powierzchni tylko dupka i głowa odchylają sie w dana stronę? Nie wiem czy idzie zrozumieć o co mi chodzi :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

karolina 83, karm, karm, ja przechodziłam jelitówkę (brałam smecte i nospę) i spokojnie karmiłam, mała się nie zaraziła.

Co do FB, zupełnie tego nie rozumiem, od początku tutaj się udzielały dziewczyny, tyle pięknych stron powstało, tyle odrębnych historii, zdjęć, porodów... Mam ogromny sentyment do tego forum, a te które 'odeszły' no cóż, nikogo nie zmusimy;)

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Marika888 te obstawiam to drugie. Tez miałam laktator ręczny lovi protect dwufazowy i jak ściągnęłam na raz 60 ml to sukces, nawet jak ściągałam bo pierś twarda i nabrzmiała. A mały przybierał wzorowo kg miesięcznie. Teraz od jednej z forumowych mam kupiłam medele mini i odciągam 120-140 z jednej jak jest nabrzmiała.
Ręcznym np o "dociagnieciu" po karmieniu nie było mowy, kilka kropel poleciało.. A teraz nawet jak zje i podłączę to jeszcze 20 ml powoli ale udoje. Tak robiłam zeby rozkręcić sprawę i od poniedziałku znow będę.

Gość Marika888

Karolinek26 to mnie pocieszylas:) nie będę już chyba inwestowala w laktator elektryczny, pomecze sie z tym recznym-odciągnięte mleko potrzebuje sporadycznie, raczej naleze do tych nam ktore nie mają oporów żeby wywalić cyca np w restauracji☺

Dzięki dziewczyny :) Będę karmić Antka moim mleczkiem. Wzięłam węgiel i piję ziółka. Chyba mi już przechodzi.
Karolinek26 walcz o mleczko, bo póki jest to warto się postarać żeby było więcej :)
Właśnie bałam się że znów będzie u mnie problem z ilością mleka. Jak na razie jest dobrze, bo dzisiaj sciągałam mleko dwa razy. Rano 250 ml, a w południe 200 ml. Póki co ściągam więcej niż teraz potrzeba. Tylko Antek coś chyba nie ma apetytu, bo na 4 karmienia zjadł łącznie 350 ml, a zwykle na jedno karmienie wsuwał 120 ml mm. Chociaż nie wiem ile on zwykle zjada z piersi, bo butelkę dostawał głównie wieczorem.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Marika to nie wina laktatora bo ja mam reczny avent i czasem odciagne 50 ml a czasem i 180 ml. Odciagam zwykle rano po nocy. Przystawiam Sebusia do jednego cyca a z drugiego w tym czasie pompuje. Jak probuje odciagnac bez dziecka ssajacego to ledwo co wychodzi choc czuje ze mam mleko.

Ja tez wole to forum:)
Dziewczyny jak wasze pociechy mieszcza sie w gondolach? Bo moj juz tak na styk jak go wloze w kombinezon.

Oto moj pulpecik: jak go wczoraj mierzylam to wyszlo mi 67 cm.

monthly_2015_12/wrzesniowki-2015_41059.jpg

monthly_2015_12/wrzesniowki-2015_41060.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Gość Marika888

Blanka1212 to ja już sama nie wiem czemu tak słabo to idzie. Pokarm jest napewno ale mechanicznie nie ma bata żeby większe ilości ściągnąć. Stwierdzam ze moja Alicja wyrobiska juz sobie gust muzyczny, puscilam jej eske-ryk, płyty ojca-ryk, w radiu leciała adele-ryk ale jak tylko usłyszała mamy AC DC smiech od ucha do ucha :D

Blanka jaka piekna mamusia i cudowny młodzieniec :))) super!

Zazdroszczę wam tego karmieni piersią, ja cały czas borykam sie z tym, ze nie udało mi sie karmić :(
W dodatku dostałam dzis okresu... O dziwo wcale nie leje sie ze mnie jakos strasznie ani nic mnie nie boli. Oby tak zostało!

Ja ze świtateczntch przygotowań to dzis popakowalam w pudełeczka ktore zrobiłam pierniczki dla znajomych z pracy mojej i niemęża bo zamierzam ich odwiedzić z takimi słodkimi upominkami :) najbardziej w świętach lubię takie małe prezenciki najlepiej robione samodzielnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

rozi przykro mi. Informuj nas na biezaco. Kiedy sie wybieracie do tej endokrynolog?

Dziekujemy za komplement. Zagon kogos do roboty. Nie mozesz wszystkuego robic sama.

marika bo Alicja wie co dobre:) ac dc uwielbiam:)

anno wlasnie fajne sa te zdejmowane gondole bo moga posluzyc jako lozeczko turystyczne:)

A my juz po jarmarku. Szalu nie bylo. Wrzucamfoty tutaj bo na fb nie chce.

monthly_2015_12/wrzesniowki-2015_41067.jpg

monthly_2015_12/wrzesniowki-2015_41068.jpg

Marika czy czujesz takie jakby mrowienie w piersiach gdy karmisz małą? Czy czujesz coś takiego przy odciąganiu laktatorem?
Blanka ślicznie wyglądacie ;)

Może i większość osób pouciekała na fb, ale to nie znaczy że forum padnie. Jeśli będziemy tu nadal zaglądać to w mniejszym gronie ale damy radę ;) a może za jakiś czas kolejne wrześniowe mamusie dołączą i zostaną na dłużej.

Ja sie jeszcze nie mieszczę w swoje spodnie mimo że waga prawie wróciła na swój poziom ale cieszę się z tego :) I mam nadzieję ze to się nie zmieni. Zawsze byłam chuda, dla niektórych za chuda. Taka byłam i nawet obżeranie się nie pomagało. Teraz jestem szersza w biodrach i gdyby jeszcze tylko piersi zostały jakie są teraz (marzenie ściętej głowy) to dla mnie byłoby idealnie ;) no oczywiście poza brzuchem, ale to jest do wypracowania tylko czasu potrzeba.

Kuba dzisiaj marudzi, to jego główne zajęcie od rana.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

joanana dziekujemy:)
Super pomysl z tymi pierniczkami:) slicznie zapakowane. Widzialam na fb:)
A kp sie nie przejmuj. Nie jestesmy idealne. Mi sie nie udalo urodzic naturalnie. Najwazniejsze ze kochamy nasze malenstwa i dbamy o nie jak mozemy najlepiej:)

mycha to fajnie ze sie cieszysz ze swojej wagi:) moze Kubus ma skok rozwojowy? Moj tez duzo placze a nawet nie placze tylko nagle zaczyna wrzeszczec. To chyba dxiaselka.

Gość Marika888

mycha88 co do tego mrowienia to czuję je gdy mam samoistny wyplyw pokarmu jak jest to za dużo ( wkładki 24 godz/dobe) lub gdy karmie mała z piersi A to z piersi B też cieknie i uczucie tego mrowienia się pojawia. przy Odciaganiu nic-chyba ze za mocno sie zasse ale to inne uczucie :D blanka zdjęcia super, zapytam się czy ten wozeczek na zdjęciu z firmy jedo? Mam bardzo podobny i poki co jestem mega zadowolona. Wózek + chusta i targam swoje małe wszędzie, cyganskie dziecie z niego urosnie :D

Moje dziecię znow po 5 dniach jak w zegarku uwalilo kupę po pachy :) nigdy nie myślałam, ze tak mnie bedzie czyjaś kupa kiedys cieszyc :D

Ja przy ręcznym tez nie czułam tego charakterystycznego mrowienia i przypływu, ale to dlatego ze nie miałam nerwów regularnie pompować przez dłuższa chwile. I szybciutko sie poddawałam.

Jutro jesCze mam dzien wyjazdowy ale od soboty biorę sie za rozkręcanie laktacji bo faktycznie tego mleka jest przed jelitówke i niejedzenie mniej. O 15 odciagnelam z dwóch 140 i równo po 3 godzinach o 18 100ml tez z obu. rano jest lepiej ale wieczorki znow cienkie.

Joanna89a- zaraz zerknę co ta Twoja Laura wyczynia i jak sie odgina. Moze to faktycznie próby przekręcenia a nie nic wymagającego dalszej rehabilitacji.
Mój jak nieraz leży na boku do karmienia i zacznie sie przeciągać to właśnie dupke i głowe strasznie do tylu odgina i nie wraca na miejsce. Ale zdarza sie to tylko właśnie przy przeciąganiu po spaniu/jedzeniu. Będę obserwowała.

Gość Marika888

Joanna89 matko dziewczyno ty to staniesz bokiem i Cię nie widać z taką rozmiarowka.... heh sąsiad z dołu remontuje mieszkanie, wierci w ścianie aż mi podłoga drży a mloda nic nie rusza, śpi smacznie dalej a jak ja tylko zaszeleszcze to oczy jak 5 złoty. ...

Karmimy sie. Mam nadzieje ze nastepnego cyca dostanie nie wczesniej niz za 5 godz ( dzis w nocywytrzymal od 20 do 1).

marika az dziwnie co? Sebusia tez smieciara nie budzi ale jak podloga zaskrzypi tojuz oczyotwarte.

joanna to ile ty masz wzrostu i wagi ze sie miescisz w taki rozmiar?

marika to wozek lupo comfort z babydesign. Jestem z niego bardzo zadowolona. Szkoda tylko ze taki porzadny stabilny wozek musi tyle wazyc. Ledwo wynosze Sebusia w gondoli na 2 pietro. Spacerowki nie wyniose na pewno.

Czesc Dziewczynki :)
Jak zwykle na biezaco jestem, ale pisac nie mam kiedy. Ost dni Antek prawie nie spi w dzien, a i noce slabe minimum 2 karmienia, a czasami 4...
Nie ma juz reguly czy spi w dzien czy nie, nigdy nie wiadomo co przyniesie noc.
Podziwiam Was za przedswiateczne porzadki bo ja codziennie ledwo co wyrabiam z odkurzaniem, myciem podlog, kurzami i obiadem.
Co dzien rowniez obiecuje sobie, ze zaczne cwiczyc, ale jak przelece sie z 50 razy gora dol w domu to juz nie mam sily. Tak ja pisalyscie ja tez wchodze w rzeczy sprzed ciazy, ale nie leza jak powinny. W ogole ost zle sie czuje sama z soba, musze umowic sie do kosmetyczki, pomalowac paznokcie itd...
Milej nocy :)

Gość Marika888

Co do przedświątecznych porządków wyznaje zasadę brudne podlogi=szczęśliwe dzieci :D pewnie ogarnie co nieco w poniedziałek i wtorek bo wcześniej to niema sensu i tak się nabrsię a i rata będzie już popołudniami w domu to ogarnie mała ☺w niedzielę mój mąż ma urodziny, o prezencie wie (dostanie kamerę samochodowa) ale chce mu jeszcze (i w sumie sobie tez) zrobic niespodzianke i wyjsc popołudniu do kina na star Wars-ale sprzedamy babci. Wieczorem jak mloda zaśnie zamówimy może jakieś jedzonko i miło spędzimy czas:D nie mogę się doczekać lata świetlne nie byliśmy już ba takiej małżeńskiej randce

Hej dziewczyny! Dopiero teraz zaś nadrobiłam przez mojego małego nie byłam w stanie dziś nic czytać.
Ale z małym lepiej przynajmniej dziś nie było takiego płaczu okropnego jak wczoraj i zaczął jeść szału nie ma ale zawsze to lepiej niż wczoraj. Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie poprawa i brzuszek będzie zdrowy i apetyt duży.
Byłam dziś jeszcze na małych zakupach mama została z małym i kupiłam sobie bluzkę czerwoną ale zaszalałam.
Blanka śliczne zdjęcia i cudne dzieciaki
Też mam lupo comfort i jestem z niego bardzo zadowolona rzeczywiście trochę ciężki ale nie jest źle jak go nie muszę dźwigać na szczęście. Młody zjadł 140 ml mleka z godzinę temu i właśnie zasnął.

http://www.suwaczki.com/tickers/82doi09koq1kgtjd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/svchgywl6nk32snd.png

Blanka mój w kombinezonie to już prawie na długość gondoli także nie długo już pojeździ. To samo wanienka- muszę kupić normalną dużą bo w spadku dostaliśmy taką razem z przewijakiem i Szymek nie może w niej nawet nóg wyprostować.
A zdjęcia cudne...przypomniało mi się mieszkanie studenckie przy Rynku z którego miałam widok na choinkę:-)

Jutro biorę się za pakowanie prezentów. Postawiłam na swoim i jedziemy na wigilię do moich rodziców huuuura:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Gość Marika888

Cholerne t9 miało byc: pewnie ogarnie co nieco w poniedziałek i wtorek bo wcześniej to niema sensu i tak się nabrudzi a i tata będzie już popołudniami w domu to ogarnie mała. szczęśliwa84 ty tak serio z tym codziennym scieraniem kurzy i myciem podlog? Podziwiam. Ja hak sie ogarnie z tym w sobotę to jestem happy