Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry mamusie :)
blanka a ten Twoj gwiazdor płacze w nicy dopominając sie jedzenia czy tylko sie budzi i cos marudzi? Mój maz chodzi na 6 do pracy wiec chce zeby sie wyspał i jak mały tylko zaczyna sie chwile wierci i marudzić to juz go biorę do salonu i tam sie karmimy i tak jak Ci pisałam co 2 maks 3 godziny. Dzisiaj po prostu sen mnie ogarnął i kiedy zaczął sie wiercić i mruczeć o 2 (skończył jesc o 00:30) to nie reagowałam i czekałam az sie rozpłacze zeby poleżeć jeszcze chociaż 5 minut i co? Pokręcił sie i zasnal i wstał o 4. To samo nad ranem o 6 juz głowa chodziła ale nie płakał to nie podrywałam sie i pospalismy do 7:30. Twój płacze od razu?

Szczęśliwa84 miękkie piersi to znak ze mamusia juz si całkowicie przystosowała do potrzeb dziecka. Moje po ok 8 tygodniach stały sie miękki czy to przed czy po karmieniu. Tez myślałam ze susza a Mały głodny. Wczoraj nawet poleciałam do ważyć bo sie martwiłam a chłopak w 17 dni przybrał 850 gram i został pochwalony za przybieranie. Także jeśli dziecko Ci nie płacze i nie widzisz konkretnych oznak tego ze jest niedojedzone to miękka piersią sie cieszymy :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

A jeszcze o fotelikach. Nam tez juz robi sie ciasno a o jeżdżeniu w kombinezonie nie ma mowy. Spodenki i bluza na body i rajstopy i tak do fotelika a na to koc. Wkładki nie wolno wyjmować do około 4 miesiaca az dziecko trzyma sztywno głowe. Jest to po prostu niebezpieczne. Zarówno położna jak pani sprzedająca nas tak instruowały.

listy do m 2 dziewczyny ktorym udało sie wyrwać..-warto? Podobne poziomem do części pierwszej czy raczej juz takie sztuczne tworzenie na sile i przereklamowane ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

Ja postanowiłam uczyć zasypiać w łóżeczku bo z powodu kolek często był na rękach i się tak przyzwyczaił cóż będziemy walczyć bo kręgosłup wysiada, zazdroszczę wam tego spania w nocy mój równo co 3 h się budzi mimo że jest na mm i w okolicach 3 wcale nie jest łatwo go uśpić próbowałam go w dzień przetrzymać żeby nie spał ale nie ma szans bo jest tak marudny ze ciągle placze

Witamy się i my po porannym karmieniu.

Wiruśka Szymek też mocno odgina główkę do tyłu a jak mam go na rękach to muszę go dobrze trzymać bo tak się odchyla że mam wrażenie że cos mu tam zaraz strzeli.

Szusterka u mnie to samo, w nocy Młody je tylko z jednej piersi i rano druga jest tak twarda że najpierw muszę odciągnąć trochę żeby mi Szymka przy karmieniu nie zalało.

ciągle chorzy ale humory mamy wyśmienite:-)

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39467.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

aneczkaSz siostry wymiatają! :)
karmelka ja daje 6 butelek dziennie.. I robie zazwyczaj 150 ml wody + 5 miarek mleka, jedynie przed spaniem 180+ 6 miarek.. najczęściej Mała zostawia w butelce 30-40 ml.. ale wole zrobić więcej, żeby mieć pewnośc, że nie będzie łykać powietrza ja jej sie skończy mleko ;)
emiska dzięki, ale u nas to chyba nie wzmożone napięcie.. Mała była badana pod tym kątem i było wszystko ok.. może faktycznie tak jak mówi szusterka, to normalne ;p zresztą zapytam na następnej wizycie jak będę u lekarza..

Marcelinka 21.09.2015

AneczkaSz
U nas dziś pobudka 4 razy a jeszcze do tego znów chwyciło mnie lekkie zapalenie piersi ( 3 raz ).Mam nadzieje że apap i okłady z kapusty pomogą:) Odnośnie spania pierwsza córka spała super a ten mały zgred wogóle nie chce spać. Najdłuższa jej drzemka trwa 15 -20 minut, gdzie takich drzemek ma tylko 3 w ciągu dnia a zasypia i tak dopiero po 22 a starszej też trzeba poświęcić troche uwagi mam nadzieje ze to się jakoś unormuje jesczcze :) Mam pytanko jakie polecacie nianie ? Bo mam zamiar kupić ale kompletnie nie wiem jaką?

My zamiast niani kupiliśmy kamerkę, ściągneliśmy aplikację i teraz młodą podglądamy na kompie, tablecie a i w telefonie można też. Kamerka działa na wi-fi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Hej dziewczyny:) Uff...udało mi się was nadrobić.
U mnie okresu jak nie było tak nie ma, a niedługo kończymy 3 miesiące.
Tymek odpukać ładnie przesypia już noc. Karmiliśmy się o 22, o 4, o 7 i jeszcze śpi na brzuchu.
Co do czosnku nad łóżeczkiem. Jak długo go stosowałyście?

Nam dzisiaj skończyły się pieluchy 3 i przeszliśmy na 4. W biedronce jest promocja na Dady w każdym rozmiarze.

Wszystkie dzieciaki są prześliczne :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanliyawtw86o.png

Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie, czy wasze dzieci maja jeszcze odruch moro ? Moj synek za tydzien skonczy 3 miesiace a ostatnio zauwazylam jakby ten odruch byl nasilony. Spi sobie w lozeczku w ciszy i nagle ma ten odruch i przebudza sie. Pomimo ze nie bylo zadnego dzwieku. Zasypia i znowu to samo. I tak pare razy. Wszyscy namawiaja mnie na odprawienie "egzorcyzmow" typu przelewanie wosku itp. Co o tym sadzicie ? Moze dzieci po cc sa po prostu bardziej strachliwe?